Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 1:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 2:1 (kon.) | Třinec – Liberec 7:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (1:1, 4:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 28.09.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost. My se z třinecké WERK ARENY přihlásíme opět v pátek 1. října, kdy se v Třinci od 17 hodin hraje utkání HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary. Do té doby mějte pěkné dny! (19:38:38)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 37:35
    Střely mimo 12:12
    Zblokované střely 11:12
    Hity 6:10
    Vhazování 34:49
    Trestné minuty 4:8
     
    Nejlepší hráči utkání dle České televize: Erik Hrňa – Tomáš Záborský
     
    Zápas končí jednoznačným vítězstvím třineckých Ocelářů. Ti vstoupili do třetí třetiny obrovským náporem, který ale Třinečtí zpacifikovali dvěma brankami, když se trefili Erik Hrňa a Andrej Nestrašil. Liberečtí to pak už měli velice složitě a pětibrankové vedení domácích už nijak neupravili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Na druhé straně nebyl daleko od hattricku Růžička. Po jeho pokusu zblízka se Kváča ohlížel za sebe, zda mu puk nepropadl.
     
    59:33
    Hosté sehráli přesilovku pěkně, v samotném závěru se ještě dvěma nebezpečnými střelami prezentoval Šír.
     
    59:08
    Rosandić nabil na levý kruh Faško-Rudášovi a jeho bombu z první Mazanec kryje.
     
    58:55
    Rosandićovu střelu z prostoru mezi kruhy a modrou čárou Mazanec viděl a kryje.
     
    58:48
    Ivan byl po buly v útočném pásmu zasažen Hrehorčákem, ale nevylučuje se. Jelínek na druhé straně rychle převezl puk do útočné třetiny a z úhlu prověřuje Mazance.
     
    58:25
    Birner ze strany nebezpečně prověřil Mazance, nic z toho není. Domácí brankář kryje, následně je zpacifikován Záborský, který tam ještě chtěl vyšťouchnout puk.
     
    57:48
    Šmíd z osy od modré čáry trefuje pravou Mazancovu tyč.
     
    57:30
    Nakonec jde za katr David Kofroň (TRI), který patrně Kváču sekl poté, co dojel do brankoviště.
     
    57:30
    Hrehorčák si šikovně najel z levé strany až před Kváču, jeho pokus liberecký brankář kryl. Liberečtí se pak osočili na domácí hráče před brankou a vzniká z toho menší konflikt. Uvidíme, koho rozhodčí vyloučení.
     
    57:00
    Kváča trefil při rozehrávce Ondřeje Kovařčíka a Oceláři z toho měli pasáž hry v útočném pásmu. Tu korunovala střela Kundrátka, která ale nebyla přesná.
     
    55:50
    Šmíd ztratil na modré puk a Martin Růžička kolem něj projel jako expres. Dobruslil kotouč v útočném pásmu a zkusil to z jízdy z první a přestože byl ve velkém úhlu, střela nadělala Kváčovi problémy.
     
    55:28
    Jelínek zajel za útočnou modrou a poslal puk na Mazance. Zápas už se spíše dohrává, intenzita soubojů i rychlost už není taková jako na začátku třetí třetiny.
     
    54:45
    Hosté jsou v plném počtu, ale hra je přerušená poté, co je posunutá liberecká branka.
     
    54:13
    Marinčin zavezl puk do útočného pásma, následně jej Roman vybojoval v rohu a rozehrál zpět na Marinčina. Jeho střelu Kváča neviděl, ale úspěšně proti ní zakročil.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 20. Marinčin (A. Nestrašil), 24. Martin Růžička (TS), 29. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 31. Marcinko (Hrňa, Šedivý), 36. Martin Růžička (Hrňa), 46. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 50. A. Nestrašil (D. Musil) – 12. Záborský (Filippi), 37. Ordoš (A. Najman)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Gríger, Ordoš – Záborský, Filippi, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Šír – Jiruš.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Gerát, Hynek

    Diváci: 3 396
    thejrc.org