Magnitogorsk – Jekatěrinburg 4:2 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 1:2 (kon.)
Jokerit – Čerepovec 4:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 5:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Pátek 01.10.2021, 18:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    KHL pokračuje soubojem čtvrtých týmů. CSKA Moskva (Západní konference) na svém ledě vyzve Kazaň (Východní konference). Vzhledem k totožnému postavení obou týmů v tabulce bychom měli vidět vyrovnaný souboj. Bude tomu ale opravdu tak?
     

    Ak Bars Kazaň

    Kazaňští hokejisté jsou ve formě, bodovali už pošesté v řadě. Naposledy obrali o bod Jokerit, na ledě lídra Západní konference prohráli 3:4 v prodloužení. Klub z Helsinek tak přestřihl jejich pět zápasů dlouhou vítěznou šňůru, po níž hráči Ak Bars vyšplhali do popředí tabulky. Dobré pro ně je, že mají jednu jistotu – kdyby nadcházející souboj prohráli, tak čtvrté místo neopustí. Stejně jako CSKA.

    Nejproduktivnější hráči:
    Dmitrij Kagarlickij (RUS) – 6 bodů (4+2)
    Par Lindholm (SWE) – 5 bodů (3+2)
    Nikolaj Kovalenko (RUS) – 5 bodů (2+3)
     

    CSKA Moskva

    Moskvané jsou odhodlaní aspoň dočasně přeskočit Petrohrad (ten odehraje svůj duel s Nižněkamskem až pozítří). Těžit přitom chtějí z výhody domácího prostředí, které je obzvlášť v hlavním městě bouřlivé. A kdyby to náhodou nevyšlo v základní hrací době, mělo by je zachránit prodloužení. To jde totiž hráčům CSKA náramně. Ve všech čtyřech případech, kdy zápas došel do prodloužení, ho svěřenci Sergeje Fjodorova ukončili vítězně (naposledy při výhře 1:0 nad Novosibirskem). Takovou bilancí se v KHL může pochlubit už jenom Jokerit, ten k tomu ovšem potřeboval hned dvoje nájezdy.

    Nejproduktivnější hráči:
    Sergej Plotnikov (RUS) – 12 bodů (6+6)
    Konstantin Okulov (RUS) – 10 bodů (4+6)
    Nikita Nestěrov (RUS) – 9 bodů (1+8)
    Budou se příznivci CSKA Moskva znovu radovat?
     
    První konfrontace

    Oba celky se v nové sezoně proti sobě poprvé postavily 8. září. Tehdy domácí Kazaň byla po drtivou většinu utkání lepším a aktivnějším týmem, přesto nakonec musela skousnout hořkou porážku. Ak Bars šel na začátku 29. minuty do vedení, když Kagarlickij založil rychlý protiútok po levé straně a po přihrávce Galimova jej u pravé tyče nakonec i sám zakončil. Kazaň měla v dalším průběhu místy až drtivý tlak, vedení ale navzdory 33 celkovým střelám trestuhodně nepojistila. A tak přišel v polovině 54. minuty trest. Slepyševova přihrávka od pravého mantinelu skončila na holi Guskova, který u levé tyče střílel bez přípravy do odkryté části Bobkovovy klece. Následně se hrálo až do třetí sirény bez gólového přerušení. Kazaň své šance znovu neproměňovala a v divokém prodloužení dokonce nezužitkovala ani trestné střílení, které jel po faulu na Voronkova Jordan Weal. Když už se zdálo, že o vítězi rozhodnou až samostatné nájezdy, vymetl pravou horní šibenici pouhých osmnáct vteřin před koncem prodloužení Klas Dahlbeck, jenž mířil přesně zápěstím z prostoru mezi kruhy.

    Kazaň – CSKA Moskva 1:2 (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)
    Branky a nahrávky:
    29. Kagarlickij (A. Galimov) – 54. Guskov (Slepyšev, Wallmark), 65. Dahlbeck (Nordström, S. Plotnikov).
     
    Česká a slovenská stopa

    Žádného Čecha ani Slováka na soupiskách nenajdeme.
     
    Nejlepší hráči měsíce září

    Komise Kontinentální hokejové ligy vybrala nejlepší hráče prvního měsíce základní části.

    Nejlepší brankář: Juha Metsola (Ufa)
    Nejlepší obránce: Michajl Pašnin (Magnitogorsk)
    Nejlepší útočník: Vadim Šipačov (Dynamo Moskva)
    Nejlepší nováček: Dmitrij Raševskij (Dynamo Moskva)
    Michajl Grigorenko odehrál 200. zápas v dresu CSKA
     
    Dobrý den! Dovolte mi vás ještě jednou přivítat u sledování zápasu CSKA Moskva – Ak Bars Kazaň. Hráči obou celků právě zahájili rozbruslení a vás určitě zajímají jejich jména. Chvíli vás budu napínat, protože oficiální sestavy ještě nejsou k dispozici.
     
    Už teď vám ovšem mohu sdělit, kdo se na ledě určitě neukáže. Na marodce CSKA jsou Andrej Svetlakov a Arťom Blažijevskij, Kazani ze stejného důvodu chybí Ilja Golubjov, Kirill Paňuchov a Rinat Valijev.
     
    Sergej Fjodorov i Dmitrij Kvartalnov konečně vyplnili sestavy. Koho do nich oba trenéři zapsali? To se dozvíte už v následujícím příspěvku.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Reideborn (Ivan Fedotov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck (A), N. Nestěrov, Lugovjak, Gilmour, Svedberg, N. Makarov – P. Karnauchov, Andronov (C), Slepyšev – Sošnikov, Wallmark, Grigorenko (A) – S. Plotnikov, Mingačjov, Okulov – Jurtajkin, Sorkin, Kotkov.

    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (Achtjamov) – Chenkel, Kampfer, Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Adamčuk, N. Ljamkin – M. Gluchov (A), Burmistrov (A), Lukojanov (C) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – Dyňak, Safonov, Voronkov – K. Petrov, P. Lindholm, Tarasov.

    Rozhodčí: Bělov, Gašilov – Viljugin, Novikov.
     
    Nepostradatelnou součástí každého zápasu jsou brankáři. Tím domácím dnes bude Švéd Adam Reideborn (90,40%), proti němu se do druhého brankoviště postaví Igor Bobkov (89,47%).

    Pozn.: v závorkách je uvedena úspěšnost zákroků.
     
    Hráči oficiálně nastoupili na led a seřazeni na modrých čarách poslouchají melodii ruské hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Hosté přišli do zápasu pěkně zhurta. Reideborna už dvakrát otestoval Michajl Gluchov, švédský gólman jeho pokaždé vyrazil.
     
    00:39
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Arťom Lukojanov – 2 min., podrážení).
     
    01:39
    CSKA zatím bez střely na branku, přestože polovina přesilovky už je fuč.
     
    02:12
    Změnil to až obránce John Gilmour, jenž vypálil ze svého obvyklého místa na levé straně. Igor Bobkov tento pokus zlikvidoval nataženou lapačkou.
     
    02:39
    Kazaň hraje v plném počtu.
     
    03:01
    Z trestné lavice navrátivší Arťom Lukojanov se rozjel po pravém křídle, odkud cpal puk před branku. Škoda pro Kazaň, že spoluhráč puk nedobruslil.
     
    04:44
    Hra se uklidnila přemístěním do neutrální zóny.
     
    05:16
    Trochu s ní zahýbat chtěl Lucas Wallmark. Domácí hráč si troufl na individuální akci, avšak dvojnásobná přesila na něj byla příliš.
     
    06:17
    Kirill Petrov z Kazaně nedobruslil nahozený puk a je z toho zakázané uvolnění.
     
    07:00
    Po útočných vystoupeních v úvodu teď sledujeme spíše defenzivní pojetí hry.
     
    07:44
    John Gilmour z CSKA Moskva podržel puk za svou brankou a nechal spoluhráče dostřídat.
     
    08:25
    Domácí šli do ofenzivy a zpravého kruhu dvakrát pálil Michail Grigorenko. Nejprve křížem nepřesně, druhý pokus potom zablokoval obránce.
     
    09:07
    Úspěšnější byl na druhé straně Nikolaj Kovalenko, který pálil po přihrávce zpoza branky. Adam Reideborn šikovně nastavil lapačku a bude čelit vhazování.
     
    09:30
    Další kazaňská akce vypadala nebezpečně! Kirill Petrov při brejku najížděl před branku Tarasovovi, jenže přihrávku dostal na paty a z obtížné pozice nebyl schopen zakončit lépe než do betonů.
     
    10:55
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Sergej Plotnikov – 2 min., podrážení).
     
    11:58
    Dmitrij Kagarlickij připravil palebnou pozici Galimovovi. Adam Reideborn se stihl přesunout.
     
    12:14
    Při vlastním oslabení uháněli hráči CSKA v přečíslení dva na jednoho. Klas Dahlbeck vzal zodpovědnost na sebe, Igor Bobkov vytáhl vyrážečku
     
    12:54
    Po návratu do pásma se ke střele odhodlal Dmitrij Voronkov. I Adam Reideborn byl při zákroku úspěšný a stav tak nadále zůstává bezbrankový.
     
    12:55
    CSKA Moskva je kompletní.
     
    13:14
    V přerušené hře strkanice před domácí brankou. Hodně aktivní byl Ilja Safonov, což se pochopitelně nelíbilo obráncům. Trestat se však nebude.
     
    14:03
    Igor Bobkov zneškodnil pokus od střídaček, který na něj vyslal Nikita Sošnikov. Vhazování je nařízeno po pravici kazaňského brankáře.
     
    14:46
    To, že Semjon Lugovjak pokazil přihrávku na modré čáře, domácí mrzet nemusí. Dokázali se totiž rychle vrátit zpátky a samostatnou akci pak do lapačky Bobkova zakončil Michail Grigorenko.
     
    15:23
    Nikita Dyňak v sevření u střídačky CSKA Moskva. Určitě to pro něj nebylo nic příjemného.
     
    15:52
    Domácí v přečíslení tři na jednoho! Zleva přišla kolem ležícího obránce přihrávka na zadní tyč, kde číhal Konstantin Okulov. Výborně se ale stihl vrátit Dmitrij Voronkov a nebezpečnou akci překazil.
     
    17:13
    Judinova přizvednutá rána zatřepetala ochrannou sítí.
     
    17:20
    Následné buly vyhrálo bránící se CSKA Moskva, které může konstruktivně rozehrát.
     
    18:30
    Jenže souhra se úplně nepovedla. Hosté potom zavítali zpátky do pásma a z jeho pravé strany pozdravil Reideborna Dmitrij Kagarlickij.
     
    19:13
    Unavený Michail Grigorenko odevzdal puk soupeři a odešel střídat. Ve tváři domácího hráče bylo dobře vidět, že mele z posledního.
     
    19:53
    Anton Slepyšev v jednom z posledních útoků první třetiny nedokázal Karnauchovovi po mantinelu přesně přihrát. Hosté už to nejspíš dohrají u své branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    CSKA hraje s Kazaní po první části bez branek
     
    Střely na branku: 7:7.
     
    Takhle statisticky vyrovnanou třetinu jsem jakživ neviděl. Skóre, střely na branku, zblokované střely, vyloučení, ale třeba i bodyčeky jsou naprosto stejné. Vymyká se jen kolonka "vyhraná buly", která hraje ve prospěch CSKA. To nejdůležitější však zůstává neměnné, třebaže nějaké šance na obou stranách byly. Výbornou práci každopádně odvádějí brankáři – Adam Riederborn i Igor Bobkov pokryli shodně všech sedm střel. Zatím to vypadá, že týmový úspěch či neúspěch bude záviset právě na nich.
     
    Druhá třetina začne v 18:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Sergej Andronov po projetí modré čáry předal Slepyševovi. Ten se na ose hřiště dostal do klinče a natěsno bráněný ztratil puk.
     
    20:51
    I hosté kontrovali středem hřiště. V jejich případě rozhodla o neúspěchu špatná přihrávka.
     
    21:50
    Hra ze strany na stranu nenabízí příležitost ke střelbě.
     
    22:36
    Má slova potvrzuje Kirill Petrov. Hráč Kazaně i s pukem dobruslil na pravý kruh, kde byl poté ukázkově odzbrojen.
     
    22:55
    Na druhé straně nahozený puk marně honil Nikolaj Kovalenko. Kotouč tak doklouzal až k brankáři, který ho před dojíždějícím soupeřem přikryl lapačkou.
     
    23:24
    Podobně si počínal Igor Bobkov, jenž před Gluchovem taky raději vsadil na jistotu.
     
    24:25
    Michail Grigorenko clonil brankáři, který musel likvidovat Wallmarkovu střelu z osy. To Igor Bobkov zvládl, byť toho před sebou moc neviděl.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    25:59
    Hosté roztočili obávaný kolotoč a způsobili tím pořádný rozruch! Po boční střele Alexandra Burmistrova se o dorážku snažil Pär Lindholm, to už měl však Adam Reideborn puk pevně ve své moci.
     
    27:18
    CSKA Moskva hraje v plném počtu.
     
    28:21
    Alexandr Burmistrov na pravé straně nedokázal zakončit kolem couvajícího obránce CSKA Moskva.
     
    28:39
    Obětavý byl i Danil Jurtajkin. Domácí bek se vrhl proti střele od modré čáry a puk ho trefil do choulostivých míst. S bolestivou grimasou pak odkulhal na střídačku, kde počká až to přebolí.
     
    29:39
    Hosté trochu zaspali v obraně a málem toho využil Tachir Mingačjov! Naneštěstí pro něj se soupeři probudili včas a svou chybu stihli napravit.
     
    30:45
    V dlouhé hře bez přerušení puk často mění majitele.
     
    31:03
    Teprve teď se zastavil čas. Režiséři toho využijí ke komerční přestávce, po které uvidíme buly v obranném pásmu Kazaně.
     
    31:51
    Michail Gluchov při útoku přetlačil Sošnikova a díky tomu může Kazaň kombinovat.
     
    33:22
    Icing CSKA Moskva.
     
    34:21
    Kazaňský Daniil Tarasov nahazoval kolem couvajícího Nestěrova přímo do Reidebornovy lapačky.
     
    35:42
    Ilja Safonov podržel puk v útočném pásmu a potom přihrál na modrou čáru. K úspěšné likvidaci střely pomohla domácímu brankáři vyrážečka.
     
    36:47
    Práci měl i Igor Bobkov. Anton Slepyšev nahazoval z mrtvého úhlu před branku, kde byl připravený Pavel Karnauchov. Hráč CSKA Moskva se k dorážce nedostal, ale díky dravosti aspoň získal buly.
     
    37:04
    Po vítězném vhazování započalo CSKA kombinaci. Viktor Svedberg pálil od levého mantinelu nad padajícím obráncem do výstroje Bobkova.
     
    37:41
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    37:41
    Jak vidno, CSKA má velký problém se střídáním. Kvůli vyššímu počtu hráčů na ledě je moskevský klub potrestán už podruhé.
     
    38:23
    Na levém kruhu měl palebnou pozici Nikolaj Kovalenko. K bráně ještě přijížděl Daniil Tarasov, ale to už měl Reideborn puk pod kontrolou.
     
    38:36
    Kazaň vstřelila branku!
    A neopatrnost při střídání se CSKA vymstila! Oslabení hosté nebyli schopni zachytit nájezd DMITRIJE KAGARLICKÉHO, který zprava překvapil Reideborna střelou mezi jeho betony. Asistence: Nikolaj Kovalenko a Steven Kampfer.
    38:36 Dmitrij KAGARLICKIJ - 0:1
     
    39:51
    Pokus o vyrovnání. Po vyhraném buly pálil z úhlu Sergej Plotnikov, nicméně Igor Bobkov podržel Kazaň ve vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    CSKA prohrává s Kazaní po dvou třetinách 0:1
     
    Střely na branku: 15:18 (7:7, 8:11).
     
    Dlouho bezgólová byla i druhá třetina. Teprve na jejím konci, konkrétně ve 39. minutě, zužitkoval Dmitrij Kagarlickij přesilovku. Hráči CSKA Moskva tak doplatili na špatné střídání, kterým se v uplynulé části provinili hned dvakrát. Sergej Fjodorov tak má plnou hlavu starostí. Domácí trenér musí přijít na lepší systém při střídání a rovněž vymyslet způsob, jak nepříznivý průběh otočit ve svůj prospěch. Dokáže to?
     
    Třetí perioda začne v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Dmitrij Kagarlickij objel branku a chtěl nahrát před ni, v tom mu obránci CSKA Moskva zabránili.
     
    41:18
    Pär Lindholm u střídaček zavadil o brusli Semjona Lugovjaka. Nezaviněný střet sudí správně vyhodnotili jako čistý a domácí tak do oslabení nepůjdou.
     
    41:38
    Kirill Petrov vyprášil vrchní část Reidebornova betonu! Tady měl domácí brankář štěstí.
     
    42:48
    Danil Jurtajkin v plné rychlosti vnikl do pásma. Ale jakmile se proti němu postavil robustní obránce, tak zařadil zpátečku a pokazil přihrávku.
     
    43:36
    CSKA Moskva zakládá novou akci.
     
    43:52
    Jenže ani ta nevyšla a je tu brejk. Kirill Petrov ho táhl podél trestných lavic, kdy se kotouč vedl po bekhendové straně hole. Ani tady ovšem k zakončení nedošlo.
     
    45:16
    Adam Reideborn musel zasahovat až teď, a to proti Lukojanovově překvapivé střele z otočky. To domácí brankář zvládl a během televizní přestávky může vydechnout.
     
    45:51
    Jeden z obránců CSKA udržel na zádech autora jediné trefy Dmitrije Kagarlického.
     
    46:24
    Hosté se puku zmocnili později a hned z toho bylo jakési haló, když Adam Reideborn musel pokrýt ránu z křídla zakončujícího Kirilla Petrova.
     
    46:50
    Čekal bych, že hráči CSKA budou daleko živější, ale oni ve třetí části ještě nevystřelili na branku.
     
    47:15
    To hosté už počtvrté a tentokrát to byl Ilja Safonov, kdo provětral lapačku Adama Reideborna.
     
    47:40
    Ofsajd CSKA Moskva zastavuje hru.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Sergej Andronov – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    47:41
    Hosté mají jedinečnou příležitost utéct o dva góly.
     
    48:17
    Stejně jako při prvním gólu dostal nahrávku na pravý kruh Dmitrij Kagarlickij. Na dorážku byl připraven Daniil Tarasov, avšak Adam Reideborn puk podržel.
     
    48:51
    Ani teď to není gól! Kirill Petrov zblízka nedokázal svůj bekhend zvednout přes Reidebornův beton a dojíždějící Pär Lindholm měl k puku daleko.
     
    49:41
    CSKA Moskva je kompletní.
     
    49:53
    Hra vysokou holí hráčem Kazaně.
     
    50:17
    Dmitrij Voronkov odvedl dobrou práci při bránění, když přihrávku na rozjetého soupeře přizvedl do hlediště. Kazaň je dnes v defenzivě opravdu pozorná.
     
    50:28
    Zanedlouho po vyhraném buly to na Bobkova zkusil z dálky Nikita Nestěrov. Kazaňský gólman měl po celou dobu dobrý výhled a střelu ztlumil výstrojí.
     
    51:11
    Pär Lindholm se neuměl protáhnout mezi třemi soupeři. Jak vidno, obranu má dobrou i CSKA Moskva.
     
    51:17
    Nikita Sošnikov si hodil puk ze vzduchu do útočného pásma. Nepočítal ale s tím, že už tam má spoluhráče – ofsajd CSKA Moskva.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Rukavišnikov – 2 min., držení).
     
    52:20
    Anton Slepyšev poslal puk po mantinelu na levou stranu útočného pásma.
     
    52:44
    V nové kombinaci si na střed najel Nikita Sošnikov, mezi dvěma kruhy pálil mimo.
     
    53:16
    Nikita Sošnikov ještě jednou, pokus z pravé strany byl tentokrát přizvednut do ochranné sítě.
     
    53:47
    Kazaň hraje v plném počtu.
     
    54:27
    Osamocený Nikolaj Kovalenko z Kazaně se proti početnější přesile neměl šanci prosadit.
     
    55:27
    Jeden z křídelníků CSKA naznačil střelu, načež přihrál na střed Michailu Grigorenkovi. Toho hosté stihli dostoupit, čímž mu znemožnili střílet.
     
    55:53
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Voronkov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michail Grigorenko – 2 min., sekání).
     
    55:53
    Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách, což by mohlo více vyhovovat domácím.
     
    56:53
    Je to tak. Zatímco CSKA tvoří, Kazaň puky většinou jen vyhazuje. Prioritou je ubránit těsný náskok.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Nestěrov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:44
    Kazaň vstřelila branku!
    Další gól v přesilovce – tentokrát 4 na 3! Kampfer přiťukl na levý kruh DMITRIJI KAGARLICKÉMU a ten bez přípravy svou druhou trefou v utkání zřejmě rozhoduje tento duel. Asistence: Steven Kampfer.
    57:44 Dmitrij KAGARLICKIJ - 0:2
     
    57:53
    Oba týmy jsou kompletní.
     
    58:43
    CSKA už nemá na co čekat a Reideborn spěchá z branky!
     
    59:48
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, dvanáct sekund před koncem vykřesal ANTON SLEPYŠEV jiskru naděje! Wallmark ho od zadního mantinelu oslovil zadovkou, Igor Bobkov nedovřel přední tyč a pravděpodobně nad jeho pravým ramenem puk proletěl do sítě. Ještě nás čeká drama! Asistence: Lucas Wallmark.
    59:48 Anton SLEPYŠEV - 1:2
     
    59:48
    Reideborn jde logicky zpět do brány. Jeho týmu už ale nezbývá moc času.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 21:29 (7:7, 8:11, 6:11).
     
    Utkání sledovalo 2 314 diváků.
     
    Česká a slovenská stopa

    Zápas se odehrál bez česko-slovenské účasti.
     
    O výhře Kazaně na ledě CSKA Moskva rozhodl dvěma góly Dmitrij Kagarlickij

    První třetina byla statisticky nebývale vyrovnaná. Skóre, střely na branku, zblokované střely, vyloučení, ale třeba i bodyčeky byly naprosto stejné. Vymykala se jen kolonka "vyhraná buly", jež hrála ve prospěch CSKA. To nejdůležitější však zůstalo neměnné, třebaže nějaké šance na obou stranách byly. Výbornou práci každopádně odvedli brankáři – Adam Riederborn i Igor Bobkov pokryli shodně všech sedm střel.

    Dlouho bezgólová byla i druhá třetina. Teprve na jejím konci, konkrétně ve 39. minutě, zužitkoval Dmitrij Kagarlickij přesilovku. Hráči CSKA Moskva tak doplatili na špatné střídání, kterým se v uplynulé části provinili hned dvakrát. Sergej Fjodorov tak měl plnou hlavu starostí. Domácí trenér musel přijít na lepší systém při střídání a rovněž vymyslet způsob, jak nepříznivý průběh otočit ve svůj prospěch.

    To se mu však dlouho nedařilo. A když v 58. minutě využil Dmitrij Kagarlickij další přesilovku, zdála se být veškerá naděje na bodový zisk ztracena. Ale pozor. Domácí se odhodlali k power-play a závěr ještě zdramatizoval Anton Slepyšev, který se prosadil dvanáct vteřin před koncem. Na srovnání už to ale bylo pozdě, takže souboj čtvrtých týmů ovládla Kazaň.
     
    Z mé strany je to vše, děkuji vám za pozornost a u dalších přenosů nejen z KHL zase někdy na počtenou! (20:42:29)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 60. Slepyšev (Wallmark) – 39. Kagarlickij (Kovalenko, Kampfer), 58. Kagarlickij (Kampfer)


    CSKA Moskva: Reideborn (Ivan Fedotov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck (A), N. Nestěrov, Lugovjak, Gilmour, Svedberg, N. Makarov – P. Karnauchov, Andronov (C), Slepyšev – Sošnikov, Wallmark, Grigorenko (A) – S. Plotnikov, Mingačjov, Okulov – Jurtajkin, Sorkin, Kotkov.
    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (Achtjamov) – Chenkel, Kampfer, Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Adamčuk, N. Ljamkin – M. Gluchov (A), Burmistrov (A), Lukojanov (C) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – Dyňak, Safonov, Voronkov – K. Petrov, P. Lindholm, Tarasov.

    Rozhodčí: Bělov, Gašilov – Viljugin, Novikov

    Diváci: 2 314
    bahis siteleri