Magnitogorsk – Jekatěrinburg 4:2 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 1:2 (kon.)
Jokerit – Čerepovec 4:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 5:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Barys Nur-Sultan
Pátek 01.10.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
    (20:43:38)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    21:38
    Zásahy brankářů: 37:18
    Vyhraná vhazování: 25:27
    Hity: 15:10
    Trestné minuty: 10:2
     
    Je konec. Barys Nur-Sultan nakonec nedokázal s výsledkem nic udělat a prohrál poměrem 1:3. Kazašský celek byl také v poslední periodě aktivnějším týmem, jenomže se mu dlouhou dobu nedařilo v koncovce. Barys čtyři minuty před koncem zápasu snížil, avšak vyrovnat se mu nepovedlo a navíc inkasoval do prázdné. Dynamu navíc k vítězství stačilo zahrát směrem dopředu ne tolik aktivně, přesto si ve finální fázi počínalo mnohem lépe.
     
    Konec zápasu.
    59:31 Michail FISENKO - 3:1
     
    59:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se prosazuje do prázdné branky! MICHAIL FISENKO se dostal k volnému předmětu, který z vlastního pásma dokázal poslat přesně do prázdné branky. Asistence: Andrej Pedan.
     
    59:11
    Hosté hrají v šesti!
     
    58:25
    U levého kruhu měl hodně prostoru hostující Starčenko, který to zkoušel ještě nabídkou před branku, jde jeho nahrávku zablokoval jeden z protihráčů.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Vojnov – 2 min., hákování).
     
    56:59
    Do protiakce se nyní dostávalo domácí komando, které operovalo vedle branky soupeře. Nakonec se ke zablokovanému zakončení nedostal Sergejev.
    55:52 Darren DIETZ - 2:1
     
    55:52
    Barys právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru! V mezikruží měl totiž hodně prostoru DARREN DIETZ, který nakonec zakončoval z nápřahu a jeho projektil se nakonec snesl přesně do pravé šibenice. Asistence: Nikita Michajlis, Curtis Valk.
     
    55:50
    Nur-Sultan se po chvilkovém zmatku usadil kolem branky soupeře a sledovali jsme tak kombinaci, po které se k dělovce dostal zadák Dietz.
     
    55:20
    Dynamo se na delší časový úsek usídlilo na opačné straně, načež se do protiútoku dostával hostující Valk, který ale kolem sebe neměl podporu spoluhráčů.
     
    55:11
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Michajlov – 2 min., podrážení).
     
    54:20
    Ve vlastním pásmu posléze rozehrával hostující Šalapov, kterému se povedlo rozehrát přesně na hokejku Liljy, který se s pukem dostal na druhou stranu.
     
    53:11
    Hostující obrana znovu propadla a sám na branku se pro změnu dostával domácí Petunin, jehož klička do bekhendu skončila na Ortiovi.
     
    52:01
    Zničehonic si do vyložené šance sjel domácí Raševskij, který to zkoušel střelou nad lapačku, avšak na brankáře Ortia si nakonec nepřišel.
     
    51:11
    Domácí přečkali i další oslabení a posléze se vydali směrem kupředu, kde nasbírali cenné vteřinky. Následně z levého kruhu ale neuspěl hostující Savickij.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. V. Jefremov (Igumnov, J. Zajcev), 21. Galijev (Šipačov), 60. Fisenko (A. Pedan) – 56. D. Dietz (Michajlis, Valk)


    Dynamo Moskva: I. Bočarov (A. Jerjomenko) – A. Mironov (A), Vojnov, Volkov, An. Sergejev, J. Zajcev, A. Pedan, N. Novikov – Petunin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), Klinkhammer – Bryzgalov, Fisenko, V. Michajlov – Igumnov, V. Jefremov, Čebykin – Muranov.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – D. Dietz (C), Morrow, Šalapov, Alsing, Martinsson, Samat Danijar – Frattin, Kunyk, J. Berglund – J. Lilja, Valk, Michajlis (A) – R. Starčenko (A), Šestakov, Savickij – Petuchov, Gurkov, Asetov – Musorov.

    Rozhodčí: Beljajev, Birin – Zacharov, Parikov

    Diváci: 1830
    thejrc.org