Magnitogorsk – Jekatěrinburg 4:2 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 1:2 (kon.)
Jokerit – Čerepovec 4:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Barys 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 5:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Barys Nur-Sultan
Pátek 01.10.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého hokeje! V rámci pátečního programu KHL se utkají také týmy Dynama Moskva a Barysu Nur-Sultan. Zatímco moskevský celek v úvodu sezóny patří k tomu nejlepšímu, co soutěž nabízí, Barys se zařadil spíše do horšího průměru.
     
    Barys Nur-Sultan:
    Kazašský celek uhrál z 10 zápasů 11 bodů a v tabulce Východní konference mu patří osmé místo. Barys čtyři zápasy vyhrál a sedm prohrál – z toho dvakrát ale uhrál alespoň remízu po normální hrací době. Když se podíváme na poslední tři utkání, tak se tým z Nur-Sultanu nejprve radoval z domácích vítězství v prodloužení nad Novosibirskem a Jekatěrinburgem. Naposledy pak padl 3:4 s Magnitogorskem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Curtis Valk – 13b (4+9)
    Nikita Michajlis – 12b (4+8)
    Darren Dietz – 9b (4+5)

    Brankáři:
    Joni Ortio – 10 zápasů, průměr 2,49, úspěšnost 90,8 %, 0 nul
    Nikita Bojarkin – 2 zápasy, průměr 5,83, úspěšnost 78,1 %, 0 nul
     
    Dynamo Moskva:
    Dynamo získalo z 11 zápasů 20 bodů a je nejlepším týmem celé KHL. Do sezóny vstoupilo osmi výhrami v řadě. Pak padlo 2:4 na ledě Nižného Novgorodu, ale poslední dva duely už zase vyhrálo. Nejprve domácí derby se Spartakem 6:3 a poté zdolalo 5:3 Kunlun na jeho ledě. Naprosto skvěle hraje zkušený útočník Vadim Šipačov, který nasbíral už 26 bodů. Hodně dobře hraje například také obránce Vjačeslav Vojnov.

    Nejproduktivnější hráči:
    Vadim Šipačov – 26b (9+17)
    Stanislav Galijev – 14b (9+5)
    Dmitrij Raševskij – 13b (8+5)

    Brankáři:
    Ivan Bočarov – 8 zápasů, průměr 2,14, úspěšnost 91,8 %, 1 nula
    Alexandr Jerjomenko – 3 zápasy, průměr 1,68, úspěšnost 94,3 %, 1 nula
     
    Československá stopa:
    V kádrech obou týmů nefigurují čeští ani slovenští hokejisté.
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: I. Bočarov (A. Jerjomenko) – A. Mironov (A), Vojnov, Volkov, An. Sergejev, J. Zajcev, A. Pedan, N. Novikov – Petunin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), Klinkhammer – Bryzgalov, Fisenko, V. Michajlov – Igumnov, V. Jefremov, Čebykin – Muranov.

    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – D. Dietz (C), Morrow, Šalapov, Alsing, Martinsson, Samat Danijar – Frattin, Kunyk, J. Berglund – J. Lilja, Valk, Michajlis (A) – R. Starčenko (A), Šestakov, Savickij – Petuchov, Gurkov, Asetov – Musorov..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující Barys Nur-Sultan, který se ihned s pukem dostal na druhou stranu.
     
    01:11
    Poprvé musel zasahovat domácí brankář Bočarov, jehož celek se nyní chystá zaútočit po pravém křídle.
     
    02:31
    Petunin to zkoušel nabídkou před branku, kde se mu ovšem nepovedlo najít žádného spoluhráče a naopak se k volnému kotouči dostal Šalapov.
     
    03:11
    Barys Nur-Sultan to zkoušel nahozením do pásma soupeře, načež se oběma celkům povedlo vystřídat a o rozehrávku se tak nyní stará Sergejev.
     
    04:57
    Dynamo se na delší časový úsek dostalo do pásma soupeře, kde se ovšem nedostalo k ohrožení branky a k puku se tak dostal zadák Morrow.
     
    05:10
    U modré čáry měl poměrně dost prostoru domácí Volkov, který spíše nahazoval na teč, avšak jeho rána nakonec proletěla kousek vedle branky soupeře.
     
    05:48
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Dymano se totiž usadilo v pásmu soupeře, kde měl hodně prostoru na zakončení domácí JEGOR JEFREMOV, kterému se svižným pokusem povedlo vyzrát na brankáře. Asistence: Ivan Igumnov, Jegor Zajcev.
    05:48 Vladislav JEFREMOV - 1:0
     
    06:33
    Domácí celek opět zamáčkl soupeře k jeho vlastní brance. Ortio nakonec musel zasahovat proti ráně od pravého kruhu, kterou vyprodukoval Klinkhammer.
     
    07:44
    K volnému puku se nyní jako první dostal hostující zadák Danijar, který s ním doklouzal za vlastní branku, odkud se pokoušel rozehrát na Berglunda.
     
    08:11
    Barys Nur-Sultan se nakonec po svižné akci dostal do pásma soupeře, kde se k puku dostal také Michajlis, kterému se nepovedla předávka do tandemu.
     
    09:20
    K puku se nyní dostal také hostující brankář Ortio, kterému se nakonec povedlo rozehrát podél mantinelu, avšak poté na hokejku Klinkhammera.
     
    09:47
    Po vhazování to od modré čáry zkoušel hostující Morrow, který ovšem netrefil branku.
     
    10:10
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu. Zatím jsem se dočkali jediné branky, o kterou se před malým momentem postaral domácí Jefremov.
     
    11:24
    Na levém křídle se k puku dostal Galijev, který místo zakončení ještě nahrával za hostující branku, kde byl v souboji jako první u kotouče Šalapov.
     
    11:47
    Po nahození od modré čáry domácí celek trefil tyč!
     
    12:12
    Na opačné straně se do zakončení nedostal hostující Savickij, kterého si obrana dokázala pohlídat. Při protiútoku Mironov nabíjel na hokejku Vojnova.
     
    12:31
    A další tutovkou měl na své hokejce domácí Michajlov, který byl sám před brankářem, avšak mířil doprostřed branky.
     
    13:31
    Po druhé komerční přestávce jsme sledovali dělovou ránu z hokejky hostujícího kapitána Dietze, který nakonec trefil pouze pravý beton brankáře.
     
    14:27
    Dynamo se nyní muselo bránit, posléze se na chvíli dostalo na druhou stranu, kde moc dlouho nevydrželo. Starčenko přesto zahrál na další icing.
     
    15:28
    Z velké vzdálenosti to zkoušel domácí Klinkhammer, který zkoušel vyzkoušet pozornost brankáře Ortia, kterému se povedlo vyrazit před sebe na Morrowa.
     
    16:08
    Přetlačovaná u levého mantinelu nakonec lépe dopadla pro domácí celek, který se nastěhoval před Bočarova, odkud se povedlo rozehrát Michajlovovi.
     
    17:25
    K volnému touši se poté jako první vracel hostující Danijar, který to zkoušel prudkou rozehrávkou směrem na Šestakova, který pouze protečoval do pásma.
     
    18:08
    Poté v rychlostním souboji uspěl hostující Musorov, který se pokoušel spolupracovat s kolegou Kunykem, jenž se v souboji nedostal přes protihráče.
     
    19:30
    Barys se nyní dokázal nastěhovat do pásma soupeře, jenomže Bočarov ani tentokráte nemusel zasahovat a Dynamo pro změnu zahrálo na icing.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Jefremov. Dynamo bylo směrem dopředu nebezpečnější, klidně z toho mohlo být mnohem výraznější vedení. Nur-Sultan toho zrovna moc nepředvedl, i tak několikrát zahrozil.
     
    Střely na branku: 11 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první dostal do obranného pásma, odkud rozehrával Dietz.
     
    20:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny tu máme druhou branku! STANISLAV GALIJEV si sjel před brankáře, kde se dostal k odraženému kotouči a po manévru se mu povedlo překonat brankáře Ortia. Asistence: Vadim Šipačov.
    20:27 Stanislav GALIJEV - 2:0
     
    21:13
    Barys Nur-Sultan po dalším vhazování rozehrával směrem k vlastní brance, kde se ujal kotouče obránce Alsing, kterému se povedlo najít Michajlise.
     
    22:24
    Směrem dozadu to nyní zvládl domácí obránce Volkov. Dynamo se po svižné akci navíc dostalo na druhou stranu, kde do zakončení neprošel Klinkhammer.
     
    23:23
    Bryzgalov přišel za hostující brankou o kotouč a směrem dopředu se tak dostávala třetí formace kazašského celku, která ale narazila u modré čáry.
     
    24:15
    Dietz přenechal kotouč do tandemu na Morrowa, který se vydal do útočného pásma, kde svižným nahozením dokázal prověřit brankáře Bočarova.
     
    25:08
    Šipačov zkoušel předat nahrávku do tandemu na Galijeva, který s tímto úmyslem moc nepočítal a jako první se k hracímu předmětu dostal zadák Šalapov.
     
    26:10
    Domácímu celku se sice povedlo překonat modrou čáru, jenomže se jednalo o ofsajd a po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:21
    Nahození od modré čáry nakonec nedoletělo až k domácí brance. Naopak před ní blokoval střelecký pokus Vojnov. Na opačné straně zakončoval Galijev.
     
    28:12
    Do vlastního pásma se nyní vracel hostující Alsiing, kterému se povedlo dostat kotouč na druhou stranu, kde si jeden z domácích počínal na hranici faulu.
     
    29:30
    Dynamo nyní vyhozením o mantinel dostalo kotouč do středního pásma. Tam se k němu dokázal dostat Petunin, po jehož nahrávce zakončoval Mironov.
     
    29:41
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vadim Šipačov – 2 min., sekání).
     
    30:00
    Máme za sebou zhruba polovinu řádné hrací doby. Moskevský celek i nadále vede dvoubrankovým náskokem, soupeře navíc do šancí moc nepouští.
     
    30:41
    Bočarov si počkal na nahození od levého kruhu, které bezpečně schoval do své lapačky.
     
    31:17
    Po další kombinaci to Kunyk zkoušel nahrávkou na hokejku Morrowa, který ještě přeposílal na kapitána Dietze, jehož rána nebyla vůbec přesná.
     
    32:07
    Kazašskému celku se úvodní přesilovou hru nepovedlo využít. Na jejím konci si to před brankáře namířil Valk, který narazil pouze do připraveného betonu.
     
    33:18
    Do vlastního pásma se nyní vracel Sergejev, kterému se povedlo puk rozehrát k levému mantinelu na Volkova, jenž se ale nedostal přes Berglunda.
     
    33:40
    Druhá komerční přestávka.
     
    34:15
    Po komerční přestávce se vhazovalo před brankářem Ortiem. Barys Nur-Sultan se vyhozením dostal z pásma, kam se posléze vrátil domácí Galijev.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Ivan Muranov – 2 min., držení).
     
    35:10
    Dynamo se na delší časový úsek zdrželo kolem brankáře. Na opačné straně jsme sledovali bezpečné nahození Michajlise, který našel pouze lapačku.
     
    36:10
    Starčenko si sjel k levému kruhu, odkud napálil pouze protihráče. Při dalším pokusu se Bočarov dokázal přesunout včas a znovu raději přerušil hru.
     
    37:22
    Domácím se nyní povedlo nasbírat cenné vteřinky. Poté se do protiútoku dostával Lilja, kterému se nepovedlo ideálně předat Šestakovovi.
     
    37:41
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Eric Martinsson – 2 min., držení).
     
    38:10
    Bočarov má v posledních minutách celkem dost práce, tentokráte zlikvidoval střelu k přední tyči. Na opačné straně to zkoušel Galijev, kterému nevyšel manévr.
     
    39:11
    S rozehrávkou nyní pomohl také brankář Bočarov, kterému se povedlo najít Galijeva.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která nám rovněž nabídla jedinou branku, o kterou se domácí celek postaral již v první minutě. Následovala vyrovnaná pasáž, která žádnou další branku nenabídla, přesto jsme se dočkali několika šancí. Barys se v koncovce stále do trápí a Bočarov stále drží čisté konto.
     
    Střely na branku: 15 – 31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se dostal jako první do vlastního pásma, odkud rozehrával Mironov.
     
    41:13
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl hostující Berglund, kterému se povedlo přeposlat nahrávku směrem za domácí branku, kde ale zasahoval Mironov.
     
    42:05
    Za branku soupeře si poté sjel domácí Šipačov, kterému se povedlo vybojovat hrací předmět pro Klinhammera, který se před brankou ke střele nedostal.
     
    43:13
    Na druhou stranu se poté dostal hostující Savickij, který před protihráčem nahazoval směrem na branku, kde si Bočarov připsal další snadný zákrok.
     
    44:01
    Kazašský celek se nyní dostal k tlaku, při kterém jsme sledovali nepřesnou nahrávku na pravou stranu. Tam ještě přispěchal také Musorov, který ale nedosáhl.
     
    45:08
    Oba celky nyní dokázaly bleskově vystřídat. O založení další útočné akce se pro změnu postaral hostující Morrow, který to zkoušel pasem na Berglunda.
     
    45:30
    Dynamo na opačné straně nasbíralo cenné vteřinky, u puku je znovu soupeř.
     
    46:10
    Domácí Raševskij zkoušel u pravého kruhu najít prostor ke střele, který se mu nepovedlo najít a na druhou stranu se tak rozhodl zaútočit forvard Michajlis.
     
    47:21
    Dynamo opět pracovalo s pukem kolem branky soupeře. K žádnému zakončení to nevedlo, následně se hrací předmět odrazil mimo vymezený prostor.
     
    47:38
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Vojnov – 2 min., podrážení).
     
    48:06
    K volnému puku se nyní dostal domácí zadák Zajcev, který na jistotu rozehrál na svého obranného kolegu Pedana, kterému se povedlo nastartovat Galijeva.
     
    49:22
    Domácí celek podruhé v krátkém časovém sledu dokázal vyhodit kotouč na opačnou stranu. Nur-Sultan se dostal rychle zpět, Lilja ovšem Bočarova nepřekonal.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Moskevský celek stále vede o dvě branky, jenomže je poměrně dlouhou dobu horším týmem.
     
    51:11
    Domácí přečkali i další oslabení a posléze se vydali směrem kupředu, kde nasbírali cenné vteřinky. Následně z levého kruhu ale neuspěl hostující Savickij.
     
    52:01
    Zničehonic si do vyložené šance sjel domácí Raševskij, který to zkoušel střelou nad lapačku, avšak na brankáře Ortia si nakonec nepřišel.
     
    53:11
    Hostující obrana znovu propadla a sám na branku se pro změnu dostával domácí Petunin, jehož klička do bekhendu skončila na Ortiovi.
     
    54:20
    Ve vlastním pásmu posléze rozehrával hostující Šalapov, kterému se povedlo rozehrát přesně na hokejku Liljy, který se s pukem dostal na druhou stranu.
     
    55:11
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Michajlov – 2 min., podrážení).
     
    55:20
    Dynamo se na delší časový úsek usídlilo na opačné straně, načež se do protiútoku dostával hostující Valk, který ale kolem sebe neměl podporu spoluhráčů.
     
    55:50
    Nur-Sultan se po chvilkovém zmatku usadil kolem branky soupeře a sledovali jsme tak kombinaci, po které se k dělovce dostal zadák Dietz.
     
    55:52
    Barys právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru! V mezikruží měl totiž hodně prostoru DARREN DIETZ, který nakonec zakončoval z nápřahu a jeho projektil se nakonec snesl přesně do pravé šibenice. Asistence: Nikita Michajlis, Curtis Valk.
    55:52 Darren DIETZ - 2:1
     
    56:59
    Do protiakce se nyní dostávalo domácí komando, které operovalo vedle branky soupeře. Nakonec se ke zablokovanému zakončení nedostal Sergejev.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Vojnov – 2 min., hákování).
     
    58:25
    U levého kruhu měl hodně prostoru hostující Starčenko, který to zkoušel ještě nabídkou před branku, jde jeho nahrávku zablokoval jeden z protihráčů.
     
    59:11
    Hosté hrají v šesti!
     
    59:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se prosazuje do prázdné branky! MICHAIL FISENKO se dostal k volnému předmětu, který z vlastního pásma dokázal poslat přesně do prázdné branky. Asistence: Andrej Pedan.
    59:31 Michail FISENKO - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Barys Nur-Sultan nakonec nedokázal s výsledkem nic udělat a prohrál poměrem 1:3. Kazašský celek byl také v poslední periodě aktivnějším týmem, jenomže se mu dlouhou dobu nedařilo v koncovce. Barys čtyři minuty před koncem zápasu snížil, avšak vyrovnat se mu nepovedlo a navíc inkasoval do prázdné. Dynamu navíc k vítězství stačilo zahrát směrem dopředu ne tolik aktivně, přesto si ve finální fázi počínalo mnohem lépe.
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    21:38
    Zásahy brankářů: 37:18
    Vyhraná vhazování: 25:27
    Hity: 15:10
    Trestné minuty: 10:2
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
    (20:43:38)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. V. Jefremov (Igumnov, J. Zajcev), 21. Galijev (Šipačov), 60. Fisenko (A. Pedan) – 56. D. Dietz (Michajlis, Valk)


    Dynamo Moskva: I. Bočarov (A. Jerjomenko) – A. Mironov (A), Vojnov, Volkov, An. Sergejev, J. Zajcev, A. Pedan, N. Novikov – Petunin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), Klinkhammer – Bryzgalov, Fisenko, V. Michajlov – Igumnov, V. Jefremov, Čebykin – Muranov.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – D. Dietz (C), Morrow, Šalapov, Alsing, Martinsson, Samat Danijar – Frattin, Kunyk, J. Berglund – J. Lilja, Valk, Michajlis (A) – R. Starčenko (A), Šestakov, Savickij – Petuchov, Gurkov, Asetov – Musorov.

    Rozhodčí: Beljajev, Birin – Zacharov, Parikov

    Diváci: 1830
    bahis siteleri