Brazílie – Kazachstán 4:2 (kon.) | Argentina – Portugalsko 1:2 (kon.)
konec
Argentina
1:2 (0:1)
Portugalsko
Neděle 03.10.2021, 19:00 • Kaunas Arena • Mistrovství světa • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, hezký zbytek dne. (21:31:41)
     
    Až ve finále si vůbec poprvé ve vyřazovací fázi MS nezahráli Portugalci prodloužení a dokonale si tak vynahradili zklamání z Kolumbie 2016, kde skončili čtvrtí po prohře na penalty s Íránem. Oplatili Argentincům porážku ze semifinále posledního MS. Argentina na vytouženou obhajobu zlata nedosáhla.
     
    Za necelé čtyři měsíce čeká Portugalce obhajoba titulu mistrů Evropy. Český tým bude bohužel chybět v Nizozemsku. To pro Slováky to bude historicky první účast na velké akci i s nejlepším střelcem posledního ročníku španělské ligy Tomášem Drahovským.
     
    Portugalci ani úplně nesouhlasili s přímou červenou kartou pro Borruta poté, co Borruto udeřil pěstí Ricardinha do břicha ve 13. minutě. Ricardinho začal řvát a svíjet se na zemi. Posléze v doprovodu členů realizačního týmu odešel z placu a ukazoval trenéru Brazovi, že si má vzít výzvu. Rozhodčí měli jasno, že Borruto nedohraje. Portugalci pak nevyužili přesilovku i kvůli tomu, že Ricardinho netrefil z metru prázdnou branku. Vadit jim to nemuselo, protože šest sekund po vypršení trestu skóroval Pany z pravé strany na zadní tyč. Nejlepší portugalský střelec na MS se stal hrdinou tohoto finále, když ve druhém poločase přetavil roh Ricardinha ve volej k bližší tyči. Každopádně Argentinci se za 12 vteřin dostali na kontakt Claudinem. V závěru hráli skvěle powerplay a hlavně tyč nastřelená kapitánem Cuzzolinem v poslední sekundě je bude ještě hodně dlouho mrzet.
     
    Argentinci urvali druhou medaili v historii na MS. Byli hodně blízko k tomu, aby si vynutili prodloužení. Hodně se bude mluvit o tom, jestli se zhruba 2,5 minuty před koncem měla kopat penalta za ruku Matose, která nebyla v přirozené poloze, na druhou stranu – Matos byl tou dobou zády k bráně. Argentinci si vzali výzvu a k jejich překvapení kyrgyzský hlavní rozhodčí rozpažil.
     
    Portugalci se poprvé v historii stávají futsalovými mistry světa a jsou tak aktuálními evropskými i světovými šampiony. Navíc disponují díky Sportingu Lisabon vítězem Ligy mistrů. Šestinásobný nejlepší futsalista planety Ricardinho tak ve svém posledním zápase na MS získává jediné zlato, které mu až dodnes chybělo.
     
    Rozhodčí dostávají zlatou medaili a už jim nikdy nikdo nevezme, že pískali finále světového šammpionátu.
     
    Cenu FIFA fair play dostává Kazachstán, přebírá ji kapitán Kazachstánu a brankářská jednička Leo Higuita.
     
    Gianni Infantino přichází a za malou chvíli začne závěrečný ceremoniál.
     
    Konec zápasu.
     
    39:59
    Argentinci měli neskutečnou kliku, střela levačkou Cuzzolina z pravé strany skončila na přední tyči rovnou sekund před koncem!
     
    39:35
    Na konci delší kombinace nacentroval Basile křížem zprava na levou stranu, ale Claudino selhal sám před Bebem!
     
    39:10
    Argentinci si berou timeout.
     
    38:56
    Po pasu zprava na střed vápna nezpracoval Claudino balón ve stoprocentní šanci. Pak přišel ještě faul na Bebeho.
     
    38:21
    Edelstein v dresu brankáře nahradil Tabordu.
     
    38:03
    Edelstein centruje z levé strany do boční sítě přes Matose. Edelsteinovi připravil míč Taborda v dresu brankáře.
     
    37:35
    Navíc nyní chtěli desítku za zákrok Bruna Coelha z pravé strany.
     
    37:21
    Penalta to není a Argentinci jsou pořádně vytočení.
     
    37:21
    Argentina si bere výzvu, po centru z pravé strany z nohy Brandiho hrál Matos při pádu na palubovku levou rukou. Ta rozhodně nebyla v přirozeném pohybu. Matos ale byl zády ke hře a těch výkladů o ruce v brankovišti je asi milion.

    Vít Muzikář

    Branky: 28. Claudino – 15. Pany (Brito), 28. Pany (Ricardinho)

    Karty:   34. Taborda (ARG) – 7. A. Coelho (POR), 27. Brito (POR), 34. Zicky (POR), 34. Erick (POR)   13. Borruto (ARG)


    Argentina: Sarmiento (Farach) – Claudino, Basile, Brandi, Taborda – Stazzone, Bolo Alemany, Rescia, Cuzzolino (C), Borruto, Vaporaki, Santos, Edelstein.
    Portugalsko: Bebe (Hugo) – Cecilio, B. Coelho, Matos, Ricardinho (C) – A. Coelho, Paco, Afonso, Zicky, Erick, Pany, Brito, Castro.

    Rozhodčí: Bukujev (KGZ), Hassan (EGY) – Sinclair (NZL)
    bahis siteleri