NY Rangers – New Jersey 6:2 (kon.) | Columbus – Detroit 4:2 (kon.) | Boston – Washington 3:4 (po pr.)
Winnipeg – Calgary 3:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 4:3 (po pr.) | Anaheim – Los Angeles 3:6 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 07.10.2021, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příprava na novou sezonu NHL je v plném proudu. Za polovinou přípravného období jsou i Columbus a Detroit. Právě tyto kluby si to mezi sebou rozdají v noci ze středy na úterý. Buďte u toho!
    Dějištěm utkání se stane Nationwide Arena
     
    První vzájemný duel v přípravě

    Na podzim se oba celky poprvé potkaly 3. října. Tehdy domácí Detroit odehrál skvělé utkání a po zásluze vyhrál vysoko 5:1. Největší podíl na tomto vítězství měl navrátilec do sestavy Dylan Larkin, který ke svým dvěma trefám přidal i jednu asistenci.

    Detroit – Columbus 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
    Branky a nahrávky:
    2. Hirose (Barber, Leddy), 19. Pearson (Leddy), 35. Larkin (Leddy, Veleno), 55. Veleno (Larkin, Raymond), 59. Larkin (Raymond, Hirose) – 42. Meyer (Harrington, Cassels).
    Průběh: 3:0, 3:1, 5:1.
     
    Columbus se pohybuje jako na houpačce. Chvíli je nahoře a chvíli dole. Blue Jackets na úvod vyhráli v Pittsburghu (3:0), potom doma padli s Buffalem (4:5pn) a porazili St. Louis (5:2), následně utrpěli jasnou prohru v Detroitu (1:5) a naposledy uspěli při odvetě v Buffalu (5:3). Nechci malovat čerta na zeď, ale řetězec mluví jasně. Dokáže ho Columbus přerušit?
    Jakub Voráček zpátky v Columbusu
     
    Detroit má za sebou sérii výher a minisérii porážek. Red Wings postupně zdolali venku Chicago (4:3pn) a doma Buffalo (6:2) a Columbus (5:1). Nestačili na Pittsburgh (1:5) a po návratu na svůj led neuspěli ani v přestřelce proti Chicagu (4:6). V přepočtu na body jsou na tom podobně jako jejich budoucí soupeř.
     
    V Nationwide Areně začalo rozbruslení a to je ten správný čas odtajnit vám sestavy. Takhle je poskládali oba trenéři – Brad Larsen a Jeff Blashill.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Bean, Werenski, Boqvist, Gavrikov, Lehtonen, Kukan – Voráček, Texier, Laine – Bjorkstrand, Roslovic, Nyquist – Činachov, Sillinger, Jenner – Hofmann, Kuraly, Robinson.

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Brattström) – Renouf, Lindström, Lashoff, Sebrango, Seider, Stecher, Brubacher – Zadina, Stephens, Raymond, Barber, Rowney, Smith, Berggren, Ryan, Elson, Larkin, Erne, Veleno.

    Rozhodčí: Furlatt, Morton – Smith, Brisebois.
    Rozbruslení je v plném proudu
     
    V akci uvidíme i dva Čechy. Za Columbus nastoupí Jakub Voráček a za Detroit Filip Zadina.
     
    Hráči oficiálně nastoupili na led. Domácí budou hrát v tmavě modrých dresech, hosté v bílých.
     
    Ještě před samotným zahájením zápasu zazní hymna Spojených států amerických.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Na buly zkřížili své hole Alexandre Texier a Dylan Larkin. Úspěšnější byl hostující centr, takže první útok bude patřit Red Wings.
     
    00:19
    Ofenzivní snahu Detroitu domácí hravě odvrátili, podobně dopadl i jejich brejk.
     
    01:49
    Hosté vyšťourali puk z útočného rohu a dovezli ho až na hranu brankoviště, odkud ho Mitchell Stephens nedokázal zvednout dostatečně vysoko.
     
    02:52
    Chybu detroitského obránce málem potrestal Gregory Hofmann! K volnému puku se dostal přímo před brankovištěm, jeho bekhend ale gólman zneplatnil.
     
    04:10
    Zakázané uvolnění Red Wings.
     
    04:57
    Alex Nedeljkovic už je rozchytán. Brankáře Red Wings postupně prověřili Oliver Bjorkstrand a Boone Jenner. Prvně jmenovaný pálil z osy hřiště bekhendem, druhý střílel při další akci z pozice pravého obránce.
     
    06:19
    Domácí pokračují v aktivitě. Werenského ránu přizvedl Gustav Lindström do ochranné sítě. V přerušené hře je na programu komerční přestávka.
     
    07:02
    Po vyhraném buly zůstali domácí v pásmu. Jake Bean neměl přesnou mušku, ale Zach Werenski už ano. Jeho bekhend z levého kruhu Alex Nedeljkovic chytil a nepustil. Bude tak čelit dalšímu vhazování.
     
    08:29
    Detroit se konečně osmělil. Od levé strany modré čáry provětral Merzlikinsovu lapačku německý benjamínek Moritz Seider.
     
    09:00
    Na druhé straně napřáhl u mantinelu Mikko Lehtonen a vyprášil Nedeljkovicův levý beton.
     
    09:45
    Překvapit detroitského brankáře střelou z ostrého úhlu chtěl Boone Jenner. Bohužel pro Columbus se netrefil.
     
    10:46
    Patrick Laine hledal spoluhráče mezi dvěma beky žabičkou, která doskákala až k brankáři. Ten nezazmatkoval a hru přerušil. Další televizní pauza, po které se bude vhazovat v obranném pásmu Red Wings.
     
    11:14
    Patrik Laine to tentokrát vzal na sebe a z vrcholu pravého kruhu vypálil kolem obránce na zadní tyč. Alex Nedeljkovic skrytou střelu vykopl.
     
    12:22
    Icing Red Wings.
     
    13:01
    Columbus dál hrozí. Jakub Voráček měl místo v pravém kruhu a po jeho střele se puk odrážel před brankovištěm jako v kulečníku. Tam kde měl ale nespadl.
     
    13:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Adam Erne – 2 min., hákování).
     
    14:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    V přesilovce otevřel skóre OLIVER BJORKSTRAND! Po Voráčkově přihrávce Jenner z úhlu sám před gólmanem trefil tyč, od ní se puk odrazil na druhou stranu brankoviště, kde byl po zpracování tělem připraven dorážet právě Bjorkstrand. Asistence: Boone Jenner a Jakub Voráček.
    14:14 Oliver BJORKSTRAND - 1:0
     
    15:38
    O navýšení skóre usilující Jegor Činachov neměl dostatečně přesně seřízená mířidla.
     
    16:38
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Gustav Lindström – 2 min., krosček).
     
    17:10
    Columbus kombinuje v pásmu, kde se jeho hokejisté snaží roztočit obávaný kolotoč.
     
    17:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka, druhý gól! Tentokrát se do listiny střelců zapsal ZACH WERENSKI. Jeho rána ze středu proletěla vším, co jí stálo v cestě. A těsně před brankářem byla dost možná tečovaná obráncem. Dobrou práci odvedl i Boone Jenner, který Nedeljkovicovi stínil ve výhledu. Asistence: Patrik Laine a Jakub Voráček.
    17:32 Zach WERENSKI - 2:0
     
    18:53
    Detroit nebyl daleko od snížení! Před brankovištěm se volného puku zmocnil Adam Erne, jeho bekhend ale Merzlikins vychytal.
     
    19:40
    Domácí gólman měl opět práci, když ho dvakrát po sobě zaměstnal Carter Rowney. Vždy zblízka bekhendem, avšak Elvis Merzlikins nulu udržel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku: 16:6.
     
    Columbus v úvodní třetině Detroit jasně přestřílel a hlavně díky přesilovkám vede zaslouženě 2:0. Právě v početních výhodách padly obě branky. V 15. minutě otevřel skóre Oliver Bjorkstrand a na jeho trefu o tři minuty později navázal Zach Werenski. Vidět byl i Jakub Voráček. Kladenský odchovanec si připsal dvě asistence a neunikl pozornosti televizního reportéra, který ho během pauzy vyzpovídal.
    Po první třetině je na tom lépe Columbus
     
    Druhá třetina začne přibližně v 02:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Tentokrát vyhrál buly Alexandre Texier, takže dopředu může mířit Columbus.
     
    20:16
    Filip Zadina u krátkého mantinelu uštědřil hit Beanovi! Dobrý počin detroitského forwarda.
     
    20:45
    Columbus vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    21:31
    Domácí v útoku. Gustav Nyquist pálil ze slotu přímo do výstroje Alexe Nedeljkovice.
     
    23:21
    Chvíli to trvalo, ale Blue Jackets už jsou tam, kde byli v první třetině. Zápěstím to zkusil Eric Robinson, jenže Alex Nedeljkovic dával dobrý pozor.
     
    23:45
    Gregory Hofmann svou střelou vybojoval pro Columbus vhazování. Bezprostředně po něm pálil Jakub Voráček do hrudi Alexe Nedeljkovice, jehož jméno je na začátku třetiny zase hodně skloňováno.
     
    24:34
    Hosté se usadili v pásmu a po sérii přihrávek mířil od střídaček Brian Lashoff. Jeho pokus Elvis Merzlikins spolehlivě vyrazil do rohu kluziště.
     
    25:29
    Icing Blue Jackets.
     
    26:24
    Mitchell Stephens v samostatném úniku! Detroitský hráč přibruslil až před Merzlikinse, ale toho forhendem ani nadvakrát nepřekonal.
     
    27:40
    Nyní se hra přelévá z jedné strany na druhou.
     
    28:37
    Mikko Lehtonen po projetí modré čáry přestřelil domácí branku.
     
    29:03
    Na opačné straně pálil Lucas Raymond z bezprostřední blízkosti bekhendem. Pozorný Elvis Merzlikins si poradil a skočil po vyraženém kotouči. Na programu je komerční přestávka.
     
    30:05
    Domácí nezvládli přečíslení dva na jednoho! Boone Jenner přihrával spoluhráči do druhé vlny, do této přihrávky však položil hůl obránce.
     
    30:54
    Středem rozjetý Alexandre Texier přinutil detroitského brankáře k pokleku.
     
    31:13
    Gregory Hofmann krátce po buly překonal Nedeljkovice ostrou střelou od střídaček, gólmana Red Wings zachránila horní tyč!
     
    32:07
    Detroitský mladík Moritz Seider otestoval křižnou střelou kvalitu Merzlikinsovy vyrážečky.
     
    32:51
    Práci měl i Alex Nedeljkovic, toho zaměstnal Dean Kukan. Hraje se ve vysokém tempu nahoru a dolů.
     
    33:22
    Dylan Larkin vybruslil z rohu kluziště a předložil puk na modrou čáru Troyi Stecherovi. Ten okamžitě přinutil Merzlikinse k pokleku a Detroit získal území.
     
    34:37
    Hosté museli zařadit zpátečku a zformovat se v obraně. Cole Sillinger vypustil dalekonosnou ránu, kterou Alex Nedeljkovic tak tak zneškodnil.
     
    36:09
    Alex Nedeljkovic dvakrát vychytal Jacka Roslovice! Poprvé zneškodnil jeho pokus ze středu a o pár chvil později se rychle přesunul ke své levé tyči, kde vykouzlil oslňující zákrok lapačkou! Jen díky němu Detroit neprohrává vyšším rozdílem.
     
    37:36
    Columbus je při chuti. Mikko Lehtonen od hrazení zlehka nahodil puk směr brána a Nedeljkovic si ho nechal spadnout do nastavené lapačky.
     
    38:49
    Detroitský Givani Smith využil přihrávku proti holi k ohrožení Elvise Merzlikinse. Ten si střelu z pravého kruhu pro vhazování pohlídal.
     
    39:13
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jegor Činachov.
     
    39:32
    Při vlastním oslabení se do zakončení dostal Sean Kuraly, na skóre to ale nemělo vliv.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku: 28:14 (16:6, 12:8).
     
    Ve druhé třetině byl Detroit rovnocennějším soupeřem. Po gólu volal hlavně samostatný únik, do něhož se dostal Mitchell Stephens. Pak ale převzal otěže znovu Columbus a byl to Gregory Hofmann, kdo nastřelil horní tyč. Šanci měl i Jack Roslovic, proti němu se však lapačkou vyznamenal Alex Nedeljkovic. I po druhé části tak platí stav 2:0.
    Elvis Merzlikins zatím drží čistý štít
     
    Poslední třetina začne přibližně v 02:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Red Wings pokračují v přesilovce.
     
    40:35
    Po sérii přihrávek se Moritz Seider prezentoval střelou od modré čáry. Elvis Merzlikins měl otevřený výhled a předvedl zákrok ze seznamu rutinních.
     
    41:10
    Elvis Merzlikins fantasticky vychytal Bobbyho Ryana! Skvělá práce brankáře Columbusu.
     
    41:13
    Blue Jackets jsou kompletní.
     
    41:58
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jsou v kontaktu! Zadina chytře poslal puk do uličky pro RILEYHO BARBERA a ten střelou nad lapačku odčaroval kouzlo dosud neprůstřelného Merzlikinse. Asistence: Filip Zadina a Troy Stecher.
    41:58 Riley BARBER - 2:1
     
    42:42
    Roslovicovu žádost o získání dvougólového náskoku zpět Alex Nedeljkovic smetl ze stolu.
     
    44:09
    Sean Kuraly z Columbusu pálil z ostrého úhlu mimo.
     
    45:55
    Ve hře přelévající se z jedné strany na druhou nejsou k vidění střelecké pokusy.
     
    46:39
    Detroit právě vstřelil branku!
    Během necelých pěti minut Blue Jackets prohospodařili dvougólový náskok! Po zpětné přihrávce na levý kruh zahrál DAN RENOUF Merzlikinsovi na housle a srovnal na 2:2. Asistence: Turner Elson a Givani Smith.
    46:39 Dan RENOUF - 2:2
     
    47:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    JAKUB VORÁČEK řádí jako černá ruka a ke dvěma asistencím přidává gól! Český hráč si počkal na dopad Beanovi přizvednuté střely a chvíli dezorientovaného Nedeljkovice překvapil rychlým zakončením. Columbus je zpátky ve vedení. Asistence: Jake Bean a Alexandre Texier.
    47:14 Jakub VORÁČEK - 3:2
     
    48:55
    Čím dál častěji se začíná hrát do těla.
     
    50:24
    Cole Sillinger oblékající dres Blue Jackets neměl na vrcholu levého kruhu přesnou mušku.
     
    51:43
    Stejně jako na druhé straně Dylan Larkin, který to z identického místa zkoušel zápestím.
     
    52:52
    Daleko lépe zacílil Joe Veleno. Proti jeho ráně musel Elvis Merzlikins použít svou lapačku. Po reklamní pauze nás čeká buly v obranném pásmu Blue Jackets.
     
    53:41
    Puk se ochomýtal kolem domácí branky, dokud ho hokejisté neodvezli do bezpečí.
     
    54:26
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Givani Smith – 2 min., krosček).
     
    54:43
    Voráčkovu ránu z pravého kruhu srazil Brian Lashoff.
     
    54:58
    Zach Werenski přiťukl na slot Oliveru Bjorkstrandovi, jeho pokus ztlumil brankář výstrojí.
     
    55:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    PATRIK LAINE prokázal neuvěřitelné individuální schopnosti, když se z vlastního pásma prokličkoval obranou až před Nedeljkovice. Hbitě si posunul puk na forhend a nechytatelně zavěsil pod horní tyč. Jedním slovem nádhera! Asistence: Zach Werenski.
    55:39 Patrik LAINE - 4:2
     
    56:44
    Filip Zadina v pozici mezi vrcholy obou kruhů minul. A hráčům Red Wings běží čas.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Riley Barber – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:54
    Werenského ránu zpoza pravého kruhu vyrazil Alex Nedeljkovic nad sebe do ochranné sítě.
     
    58:09
    Zach Werenski vzápětí neudržel modrou čáru a Columbus musí začít od píky.
     
    58:49
    Blue Jackets se do pásma vrátili, ne však na dlouho. Detroit osvobodil Brian Lashoff.
     
    59:24
    Red Wings hrají v plném počtu a bez brankáře. Už je ale téměř jisté, že porážku neodvrátí.
     
    Konec zápasu.
    Columbus porazil Detroit 4:2
     
    Střely na branku: 37:22 (16:6, 12:8, 9:8).
     
    Utkání přihlíželo 10 374 diváků.
     
    Voráček režíroval výhru Columbusu vítězným gólem a dvěma asistencemi

    Columbus Detroit v úvodní třetině jasně přestřílel a hlavně díky přesilovkám vedl zaslouženě 2:0. Právě v početních výhodách padly obě branky. V 15. minutě otevřel skóre Oliver Bjorkstrand a na jeho trefu o tři minuty později navázal Zach Werenski. Jakub Voráček na oba góly přihrál a neunikl pozornosti televizního reportéra, který ho během pauzy vyzpovídal.

    Ve druhé třetině byl Detroit rovnocennějším soupeřem. Po gólu volal hlavně samostatný únik, do něhož se dostal Mitchell Stephens. Pak ale převzal otěže znovu Columbus a byl to Gregory Hofmann, kdo nastřelil horní tyč. Šanci měl i Jack Roslovic, proti němu se však lapačkou vyznamenal Alex Nedeljkovic. I po druhé části tak platil stav 2:0.

    Dvougólový náskok ale Blue Jackets prohospodařili. V rozmezí necelých pěti minut jim ho vzali Riley Barber a Dan Renouf. Naštěstí měl Brad Larsen v sestavě Jakuba Voráčka, který ve 48. minutě vstřelil vítězný gól. Uklidnění ještě vnesl do hlav svých spoluhráčů v početní výhodě po krásné individuální akci Patrik Laine. Columbus využil tři ze čtyř přesilovek a hlavně díky tomu porazil Detroit 4:2.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jakub Voráček (CBJ) 1+2
    2. Patrik Laine (CBJ) 1+1
    3. Zach Werenski (CBJ) 1+1
    Jakub Voráček hlavní hvězdou zápasu
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (NYR) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 59:33
    Alex Nedeljkovic (DET) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 60:00
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) 1+2, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:12
    Filip Zadina (DET) 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 16:09
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a u dalších přenosů nejen z NHL zase někdy na počtenou! (03:53:17)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 15. Bjorkstrand (Jenner, Voráček), 18. Werenski (Laine, Voráček), 48. Voráček (Bean, Texier), 56. Laine (Werenski) – 42. Barber (Zadina, Stecher), 47. Renouf (Elson, Smith)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Bean, Werenski, Boqvist, Gavrikov, Lehtonen, Kukan – Voráček, Texier, Laine – Bjorkstrand, Roslovic, Nyquist – Činachov, Sillinger, Jenner – Hofmann, Kuraly, Robinson.
    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Brattström) – Renouf, Lindström, Lashoff, Sebrango, Seider, Stecher, Brubacher – Zadina, Stephens, Raymond, Barber, Rowney, Smith, Berggren, Ryan, Elson, Larkin, Erne, Veleno.

    Rozhodčí: Furlatt, Morton – Smith, Brisebois

    Diváci: 10 374
    bahis siteleri