Novosibirsk – Viťaz 2:1 (kon.) | Barys – Petrohrad 3:0 (kon.) | Ufa – Jokerit 3:2 (po pr.)
Soči – Riga 3:2 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Jokerit Helsinky
Pátek 08.10.2021, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:35 Sakari MANNINEN - 3:2
     
    60:35
    Ufa právě vstřelila branku!
    Turunen se zrovna vracel z trestné lavice, když Hartikainen nahrál z vrcholu pravého kruhu na vrchol toho levého. Tam převzal puk SAKARI MANNINEN a před obráncem zacílil nad Lindbäckovo levé rameno. Tomu navíc jeden z protihráčů clonil ve výhledu. Jokerit tak po nezvládnutém prodloužení musí zkousnout porážku, která je pro něj už třetí v řadě. Asistence: Teemu Hartikainen.
     
    58:37
    Nepřehledná skrumáž v předbrankovém prostoru! Toho využil Philip Larsen k nebezpečné střele ze slotu. Anders Lindbäck vytáhl důležitý zákrok ramenem! Strhující závěr základní hrací doby.
     
    58:29
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Teemu Turunen – 2 min., držení hole).
     
    56:11
    Metsola ukázkově vychytal Briana O'Neilla! Hlavní břemeno teď stojí právě na něm.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Danil Baškirov – 2 min., hákování).
    49:19 Philip HOLM - 2:2
     
    49:19
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Lídr Západní konference srovnává krok! Pomohla mu k tomu přesilovka, kterou využil PHILIP HOLM. Švédský obránce zpracoval přihrávku před levým kruhem, posunul se do něj a tvrdým projektilem puk zavěsil nechytatelně pod břevno. Asistence: Jordan Schroeder.
     
    47:52
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., držení hole).
     
    46:42
    Fantastický Juha Metsola! Finský gólman podržel Ufu proti střelám Jesseho Joensuy a Nicklase Jensena. Tu druhou přitom zneškodnil reflexivním zákrokem, kdy použil oblouk lapačky. Diváci ho odměnili zaslouženým potleskem.
     
    36:06
    Geoff Platt přebruslil na pravém křídle Alexe Granta, kterému se při obratu zamotaly nohy, a z boku postupoval sám na Lindbäcka! Těsně před ním zabrzdil, ale na zakončení už byl příliš blízko. Helsinský gólman pak dostal puk pod kontrolu, takže dojíždějící Stěpan Sannikov měl smůlu.
     
    33:32
    Obrovský závar před Andersem Lindbäckem! Puk se ztratil z dohledu a chvíli nikdo netušil, kde vlastně vězí, dokud z toho chaosu nevyplaval ven. Hosté tak svízelnou situaci ustáli.
     
    33:19
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Brian O'Neill – 2 min., hákování).
     
    29:12
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (David Sklenička – 2 min., podrážení).

    Český reprezentant podrazil Teemu Hartikainena a ten srážku s mantinelem těžce rozdýchává.
    26:18 Alex GRANT - 2:1
     
    26:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jenže o několik chvil později zaútočil Jokerit. ALEX GRANT dostal od O'Neilla přihrávku na pravý kruh, odkud prostřelil Metsolu v brance. Kontaktní trefě nedokázal zabránit ani klečící bek Naumenkov, nad jehož položenou holí puk proletěl do sítě. Asistence: Brian O'Neill a Marko Anttila.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Nicklas Jensen – 2 min., podrážení).
     
    19:30
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Hannes Björninen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:26
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Teemu Hartikainen – 2 min., podrážení).
    17:42 Nikolaj KULJOMIN - 2:0
     
    17:42
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa navyšuje náskok! Anders Lindbäck nejprve ustál závar před svou brankou, ale poté propustil schovanou střelu NIKOLAJE KULJOMINA, který pálil přes několik hráčů z pozice pravého beka při jízdě vzad. Autor gólu se s osmi trefami osamostatňuje na čele klubových střelců. Asistence: Michail Naumenkov a Pavel Koledov.
     
    11:45
    Hosté tak tak udrželi útočné pásmo, ale nakonec zahrozili! Přihrávku na slot do rozhozené obrany dostal Nicklas Jensen a z dobré pozice hledal škvíru mezi Metsolými betony. Dorážet byli připraveni Jordan Schroeder a Brian O'Neill, jenže finský gólman kotouč nepustil.
     
    11:22
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., nedovolené bránění).
    04:47 Jevgenij LISOVEC - 1:0
     
    04:47
    Ufa právě vstřelila branku!
    Baškirové zvládli přechod přes modrou čáru. Od Pustozjorova převzal puk JEVGENIJ LISOVEC a z osy hřiště pálil kolem obránce ze svého pohledu do pravé části branky. Přestože si Anders Lindbäck lapačkou na kotouč sáhl, zabránit mu v cestě do sítě už nedokázal. Asistence: Alexej Pustozjorov a Vladislav Lukin.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 5. Lisovec (Pustozjorov, V. Lukin), 18. N. Kuljomin (Naumenkov, Koledov), 61. S. Manninen (Hartikainen) – 27. A. Grant (B. O'Neill, M. Anttila), 50. P. Holm (Schroeder)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Muchamadullin, P. Larsen, Koledov, Naumenkov, Zubarev (A), Panin (C), J. Birjukov, Lisovec – Baškirov, S. Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Chochrjakov, Šmeljov – Sannikov, Kartajev, Platt – V. Lukin, Alalykin, Pustozjorov.
    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – Pakarinen, B. O'Neill (A), Nicklas Jensen – Schroeder, Norman, Savinainen – Turunen, Kossila, Hännikäinen – M. Anttila (C), Björninen, Joensuu.

    Rozhodčí: Gamalej, Hribik – Berseňov, Judin

    Diváci: 2 238
    bahis siteleri