Žiar nad Hronom – Vlci Žilina 0:2 (kon.) | Martin – Dubnica 4:3 (kon.) | Levice – Trnava 4:6 (kon.)
Pov. Bystrica – Skalica 2:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
TSS GROUP Dubnica
sk Pátek 08.10.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner TSS GROUP Spartak Dubnica): "Neviem, kde skôr začať. Martin hral síce doma, naši hráči ale v pätici čakali medzi červenou a modrou čiarou na to, čo sami spravíme. Dopustili sme sa úvodnej chyby, súpera sme posadili na koňa. S niektorými hráčmi mi dochádza trpezlivosť. Ak si niektorí myslia, že si sem budú chodiť zašportovať, tak im hovorím, že nie. Ak by im záležalo na hokeji, ich výkon je úplne iný. V najbližšej dobe to preto budeme riešiť. Stretnutie ovplyvnil takisto sporný moment v prostrednej časti. Polovica štadióna videla, že puk trafil hornú konštrukciu štadióna. Rozhodca si dal do úst píšťalku s úmyslom odpískať situáciu, následne si to rozmyslel a zo situácie sme inkasovali gól. Traja rozhodcovia tvrdia, že to nevideli, ostatní sme to ale videli. Dnes je piatok, v stredu sme ešte bojovali o prvé miesto, dnes sme v druhej polovici tabuľky. Tento tím sa určite nemá pohybovať v blízkosti 7. – 8. miesta. Má byť úplne inde. Niektorí chlapci ale pristupujú k svojim povinnostiam tak, ako pristupujú a ja to tak nenechám."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Veľmi sme túžili po prvom domácom víťazstve. Herný progres bolo vidieť už v Žiline. Chalanom sme hovorili, že príde veľmi silné mužstvo. Predovšetkým dobre vyskladané. Chýbali im síce niektorí hráči, to však na oboch stranách. Úvodnú tretinu sme zvládli, viedli sme 1:0. V druhej tretine sme mali slabšiu chvíľku, ktorú sme museli zastaviť oddychovým časom. K chalanom sme ráznejšie prehovorili, v predbránkovom priestore boli veľmi nedôrazní. Tu sa to v našom pásme rozhoduje predovšetkým. Priestor sme si potrebovali vyčistiť a preto sme zdôrazňovali, že túto úlohu potrebujeme zvládnuť. Tretinu sme našťastie vyrovnali, skóre bolo 3:3. V tretej tretine sa čakalo na chybu, ktorú spravil súper. My sme ju potrestali. Svojím obetavým výkonom sme následne doviedli zápas do víťazného konca. Víťazstvo je potrebné, tak ako v Žiline, pripísať na vrub kolektívnemu výkonu. Tiainen prišiel v utorok večer a hneď naskočil do súťažného zápasu. Nikdy to nie je jednoduché, predsa len, je to nová krajina, nové mužstvo, iné zápasy. Zároveň nastúpil proti favoritovi súťaže. Nielen na tréningu však bolo vidieť, že má svoju kvalitu. Zručnosti, korčuľovanie i potrebné schopnosti si takpovediac doniesol so sebou v hokejovom vaku. Myslím si, že bude pre nás dobrou posilou. Čo sa týka obrancov, aktuálne máme ešte stále zraneného Lukáša Belicu. Budúci týždeň by sa ale mal vrátiť do útoku Michal Murček. Pracujeme ale na novej posile do obrany. Dúfam, že sa nám podarí prestup jedného vysokého chalana z Kanady. Jeho miesto bude predovšetkým v predbránkovom priestore, kde by mal byť dôrazný. Podľa dostupných videí, má práve tieto vlastnosti, ktoré potrebujeme. Veríme, že sa všetko podarí a budúci týždeň ho tu máme."

    Filip Ondruš (útočník TSS GROUP Spartak Dubnica): "Ako tím musíme hrať celých šesťdesiat minút. My však zaberieme v zápase na pár minút, potom poľavíme. Čaká nás veľmi veľa práce, na tréningoch tomu musíme dať oveľa viac pretože tento tím má oveľa väčší potenciál než to, čo predvádzame na ľade. Musíme vyhrať v najbližších zápasoch, bez tvrdej práce to ale nepôjde. Čaká nás preto náročné obdobie, ktoré nás môže posunúť ďalej. Na gól sa v stretnutí nadrieme. Po našich fatálnych chybách ale súperovi dokážeme góly darovať. Je to nešťastné, nemôžeme sa ale vyhovárať, že je to len šport. Hokej bolí, našou snahou je ale ubojovať víťazstvo a konečne zlomiť sériu. V závere zápasu sme sa snažili všetko staviť na útok. Je to vabank, odvolali sme brankára. Buď to padne, alebo nie. Nepadlo to a prehrali sme. S týmto ale treba počítať. Ideme ďalej, pred nami je veľa práce. V najbližšom zápase doma musíme udrieť. Ak nezvíťazíme teraz, potom neviem, kedy. Každý jeden sa musíme spamätať, začať od seba, zabojovať o víťazstvo viac ako sme zvyknutí. A samozrejme, vrátiť sa na priečky, ktoré nám patria."

    Tomáš Nauš (útočník HK VITAR Martin): "Je určite skvelé nielen pre nás, ale aj pre divákov, že sa nám podarilo dosiahnuť prvé domáce víťazstvo. Konečne nám začali veriť, že dokážeme hrať opäť hokej, ktorý sa tu hrával. Verím, že v tom budeme pokračovať. Pred treťou tretinou sme si v šatni povedali, že budeme hrať jednoducho a počúvať pokyny trénera. Chceli sme si počkať na naše príležitosti a využiť ich. Máme nielen obetavých obrancov, ale aj útočníkov. Brankár má našu plnú dôveru, v ťažkých situáciách nás dokáže podržať. Druhá tretina je z nášho pohľadu stále kritická, snažíme sa ale pracovať i na tejto fáze. Pre každého nového hráča je príchod do tímu ťažký. Sme však dobrý kolektív a každý nový hráč je okamžite do neho zaradený. S každým hráčom komunikujeme, aby sa tu cítil ako doma. Každá posila je u nás vítaná. Verím, že táto ďakovačka nebola posledná a v každom ďalšom zápase sa nám podarí zvládnuť záver, aby nám diváci poďakovali tak, ako dnes." (22:43:55)
     
    Vydreté víťazstvo Martina nad Dubnicou 4:3. Góly: 9. Lavička (Gagnon, Dírer), 32. Nauš (Lavička, Toma), 33. Poliaček (Linet, Tiainen), 55. Dírer (Toma, Nauš) – 24. Kopáč (Hegyi, Maniaček), 26. Ondruš (Sojčík, Cebák), 38. Ondruš (Sojčík, Dubeň).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Puk smerujúci za bránku hostí. Domáci dnes víťazstvo udržia.
     
    59:38
    Vhadzovanie v strednom pásme. Gabriš na polceste k bránke.
     
    59:38
    Oddychový čas hostí.
     
    59:30
    Tlačenica pred bránkou Ondruš ani Sojčík neuspeli.
     
    59:07
    Power-play hostí. Gabriš na striedačke.
     
    58:55
    Sojčík s Vaňom. Tlačenica v bránkovisku.
     
    58:22
    Už to vyzeralo na zakázané uvoľnenie domácich. Puk končí pred čiarou.
     
    57:48
    Nauš vypichol puk Ondrušovi. Súboj v strednom pásme.
     
    57:28
    Linetom vystrelený puk. Až do útočného pásma.
     
    56:34
    Kopač poslal puk po ľade. Opäť je hra prerušená.
     
    56:17
    Charvát vyviezol puk do bezpečia. Domáci sa úspešne bránia.
     
    55:46
    Trškom nahodený puk. Hľadal Ďuriša pred ktorým zasiahol Maťovčík.
     
    54:57
    Martin dal gól!
    Tomáš Nauš prihrával spoza bránky. Puk sa ešte odrazil k Lukášovi Tomovi, ktorý ho odovzal MATEJOVI DÍREROVI.
     
    53:49
    Dubeň poslal na Maťovčíka ľahký puk. Spracovať si ho mu nerobilo problém.
     
    53:22
    Tiainen priamo do lapačky Gabriša. Hra je prerušená.
     
    52:56
    Potlesk domácich tribún. I napriek tomu, že je nerozhodný stav.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 9. Lavička (Gagnon, Dírer), 32. Nauš (Lavička, Toma), 33. Poliaček (Linet, Tiainen), 55. Dírer (Toma, Nauš) – 24. Kopáč (Hegyi, Maniaček), 26. Ondruš (Sojčík, Cebák), 38. Ondruš (Sojčík, Dubeň)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Glosár) – Charvát, Pacalaj – Lavička, Gagnon – Dvořák, Burzík – Bartoš A. – Tiainen, Linet, Poliaček – Dírer, Toma, Nauš – Smidžár, Babka, Ďurina – Bartoš J., Thomka, Vilchinskiy
    TSS GROUP Dubnica: Gabriš (Kristín) – Cebák, Dubeň – Mikuš, Trška – Putala, Urban – Janik – Tábi, Ďuriš, Andrisik – Sojčík, Ondruš, Vaňo – Maniaček, Hegyi, Haščák – Dudáš, Korbel, Kopač

    Rozhodčí: Rojík, Riš – Knižka, Bačo, Uličný (inštruktor)

    Diváci: 269
    thejrc.org