Novosibirsk – Viťaz 2:1 (kon.) | Barys – Petrohrad 3:0 (kon.) | Ufa – Jokerit 3:2 (po pr.)
Soči – Riga 3:2 (po pr.)
po prodl.
Salavat Julajev Ufa
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Jokerit Helsinky
Pátek 08.10.2021, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji vám za pozornost a zase někdy na počtenou. (18:33:13)
     
    Česká stopa

    David Sklenička (JOK) – 0+0, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 20:44
     
    V 5. minutě otevřel skóre Jevgenij Lisovec a v závěru třetiny navýšil náskok Nikolaj Kuljomin. Hosté si vypracovali pouze jednu větší šanci, a to v přesilovce díky Jensenovi. Ufa tak po první třetině vedla 2:0 a zápas měla ideálně rozehraný.

    Jenže ve druhé části se Jokerit dostal zpátky do hry. Alex Grant přijal přihrávku na pravý kruh, odkud prostřelil Metsolu. Domácí pak měli dvě možnosti vzít si dvougólový náskok zpět. Tu první při přesilovce v závaru před brankovištěm, tu druhou prostřednictvím nájezdníka Platta, který k Lindbäckovi kráčel od mantinelu. Ani v jednom případě to nevyšlo, a tak byl stav po dvou třetinách 2:1.

    Jokerit se dotáhl deset minut před koncem základní hrací doby, v přesilovce vyrovnával Philip Holm. Početní výhody hrály důležitou roli i v samotném závěru třetí periody, ale Metsola i Lindbäck byli prvotřídní. Za stavu 2:2 se tak šlo do prodloužení.

    A právě do něj si Ufa svoji přesilovku přenesla. Turunen se zrovna vracel z trestné lavice, když Hartikainen nahrál z vrcholu pravého kruhu na vrchol toho levého. Tam převzal puk Sakari Manninem a ranou nad Lindbäckovo levé rameno vystřelil Ufě bod navíc.
     
    Utkání přihlíželo 2 238 diváků.
     
    Střely na branku: 23:33 (7:13, 11:7, 4:13 – 1:0).
     
    Konec zápasu.
    60:35 Sakari MANNINEN - 3:2
     
    60:35
    Ufa právě vstřelila branku!
    Turunen se zrovna vracel z trestné lavice, když Hartikainen nahrál z vrcholu pravého kruhu na vrchol toho levého. Tam převzal puk SAKARI MANNINEN a před obráncem zacílil nad Lindbäckovo levé rameno. Tomu navíc jeden z protihráčů clonil ve výhledu. Jokerit tak po nezvládnutém prodloužení musí zkousnout porážku, která je pro něj už třetí v řadě. Asistence: Teemu Hartikainen.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 22:33 (7:13, 11:7, 4:13).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:37
    Nepřehledná skrumáž v předbrankovém prostoru! Toho využil Philip Larsen k nebezpečné střele ze slotu. Anders Lindbäck vytáhl důležitý zákrok ramenem! Strhující závěr základní hrací doby.
     
    58:29
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Teemu Turunen – 2 min., držení hole).
     
    58:29
    Teemu Turunen krátce podržel hůl Šakira Muchamadullina a přesilovku má k dispozici i Ufa.
     
    57:43
    Ufa v plném počtu.
     
    57:27
    Kalle Kossila neprostřelil obranu a ta se chvíli před koncem Baškirovova trestu osvobozuje.
     
    56:11
    Metsola ukázkově vychytal Briana O'Neilla! Hlavní břemeno teď stojí právě na něm.
     
    55:43
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Danil Baškirov – 2 min., hákování).
     
    55:43
    Jokerit si zahraje přesilovku. Hannes Björninen se chtěl prosmýknout mezi dvěma obránci bekhendovou stranou hole, jenže vracející se Danil Baškirov ho fauloval.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 5. Lisovec (Pustozjorov, V. Lukin), 18. N. Kuljomin (Naumenkov, Koledov), 61. S. Manninen (Hartikainen) – 27. A. Grant (B. O'Neill, M. Anttila), 50. P. Holm (Schroeder)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Muchamadullin, P. Larsen, Koledov, Naumenkov, Zubarev (A), Panin (C), J. Birjukov, Lisovec – Baškirov, S. Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Chochrjakov, Šmeljov – Sannikov, Kartajev, Platt – V. Lukin, Alalykin, Pustozjorov.
    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm (A), A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – Pakarinen, B. O'Neill (A), Nicklas Jensen – Schroeder, Norman, Savinainen – Turunen, Kossila, Hännikäinen – M. Anttila (C), Björninen, Joensuu.

    Rozhodčí: Gamalej, Hribik – Berseňov, Judin

    Diváci: 2 238
    ocianews.com