Mladá Boleslav – Hattrick Brno 12:1 (kon.) | Tatran – Pardubice 16:1 (kon.) | Ostrava – Black Angels 7:5 (kon.)
Otrokovice – Česká Lípa 9:11 (kon.) | Sparta – Vítkovice 7:4 (kon.) | Královské Vinohrady – Bohemians 4:6 (kon.)
konec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
7:5 (2:1, 2:2, 3:2)
Black Angels
Neděle 10.10.2021, 17:00Livesport Superliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
    59:41 Tomáš HANÁK - 7:5
     
    59:41
    Black Angels právě vstřelili branku!
    I když je ve florbale možné prakticky cokoliv, branka 19 vteřin před koncem už asi utkání nezlomí. TOMÁŠ HANÁK nicméně krásně našel prostor na zadní tyči a pokořil brankáře Jana Bindera popáté. I skóre může hrát v konečném pořadí Superligy roli, dnes ale hosté určitě pomýšleli na nějaký bodový zisk. Asistence: Matěj Boček.
    57:00 Daniel CHATRNÝ - 7:4
     
    57:00
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Nezáviděníhodné pozici čelil nově nastoupivší gólman Daniel Körber. Nahradil zraněného kolegu a rovnou se proti němu z nájezdu rozjel namlsaný DANIEL CHATRNÝ. Zvolil podobný způsob zakončení, jaký v nájezdu z první třetiny předvedl Jakub Boček, a také slaví úspěch. I když zápas ještě není hotový, Ostrava je extrémně blízko třem bodům. Bez asistence.
     
    54:41
    Black Angels právě vstřelili branku!
    A pražskému celku se poměrně rychle daří početní výhodu využít. Před brankou dobře clonící Jakub Hromada už míček netečoval, šlo tak o čistý průstřel z dílny JAKUBA BOČKA. Tomu pozici na střelu přichystal Filip Neklan, za svůj skvělý přístup se ale patrně nedočká prvního bodu v utkání, protože mu ho statistici upřeli. Bez asistence.
    45:34 Daniel CHATRNÝ - 6:3
     
    45:34
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Na první využitou přesilovou hru v utkání jsme čekali skutečně dlouho. Ze střední vzdálenosti vypálil Lukáš Pešat a před brankou stojící DANIEL CHATRNÝ se snažil gólmanu Matiáškovi znemožnit výhled. Možná právě proto neudržel maskovaný muž ve službách Black Angels míček v rukavicích a pro Chatrného se otevřela vítaná možnost k dorážce. Ostrava vlastní už dva dvougólové střelce. Asistence: Lukáš Pešat.
    41:48 Lukáš PEŠAT - 5:3
     
    41:48
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Už první nabídka LUKÁŠE PEŠATA na Michala Sládka zaváněla trefou, ale ta přišla až poté, co zpoza klece načasoval ideálně přihrávku Wojciech Malajka. Pešat pak uklidil míček do sítě a Pražané tak opět nezvládají samotný úvod třetiny. FBC tuto branku potřebovalo jako sůl, může zase trpělivě a s větším klidem bránit. Asistence: Wojciech Malajka.
    38:39 Jakub HROMADA - 4:3
     
    38:39
    Black Angels právě vstřelili branku!
    A hosté dokonce stahují na rozdíl jediného gólu. Fantasticky to zase udělal Jakub Boček. Přečetl rozehrávku Ostravy jako zkušený stratég, ukradl míček a místo toho, aby se ukvapil s přímou střelou, raději ještě zadovkou uvolnil JAKUBA HROMADU. Ten se z dobré pozice nemohl mýlit a Pražané jsou zpátky v utkání. Asistence: Jakub Boček.
    37:09 Radek HANÁK - 4:2
     
    37:09
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Z nenápadné akce udeřili hosté a připisují si tak důležité snížení. Šlo o spolupráci bratří Hanáků, kdy Tomáš našel bratra RADKA HANÁKA na útočné polovině a druhý jmenovaný několika dobrými kličkami dokázal najít prostor k bekhendovému zakončení nad rameno brankáře Jana Bindera. Tento gól může mít zásadní vliv na zbývající průběh zápasu. Asistence: Tomáš Hanák.
    23:41 Michal SLÁDEK - 4:1
     
    23:41
    Ostrava právě vstřelila branku!
    FBC se povedl náramný útok. Domácí začínají potvrzovat úlohu lépe postaveného celku. Daleká přihrávka Dominika Klimschy se zásluhou MICHALA SLÁDKA stala velmi nebezpečnou. Polský útočník Wojciech Malajka pak zadovkou v tandemu uvolnil svého parťáka, který ranou na zadní tyč přidává svůj druhý gól v utkání. Asistence: Wojciech Malajka.
    20:29 Dominik KLIMSCHA - 3:1
     
    20:29
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Skvělý vstup domácích. I když se jim nepovedlo využít početní převahu, z pozice obránce si nyní do nebezpečného prostoru seběhl DOMINIK KLIMSCHA. Po krátkém přistrčení balonku z hole Michala Sládka vyslal navíc nechytatelnou ránu, která zapadla zcela ideálně do pravého horního rohu Matiáškovy klece. FBC vede o dva góly. Asistence: Michal Sládek.
    16:14 Daniel CHATRNÝ - 2:1
     
    16:14
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Domácím patřila rozehrávka u pravého mantinelu a skvěle se zorientoval Šimon Soukup. Krátkou výměnou míčků s Ladislavem Gálem vylákal z malého brankoviště Ondřeje Matiáška a úplně volný DANIEL CHATRNÝ měl ze středu ulehčenou práci. Jeho rázná střela minula všechny možné překážky a otáčí skóre utkání. Asistence: Šimon Soukup.
    08:41 Michal SLÁDEK - 1:1
     
    08:41
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš. Lukáš Pešat zbavil Black Angels obrovské šance a na druhou stranu mohl vyrazit Šimon Kuczera. Jeho střela od levého mantinelu ještě zasáhla tyčku, ale k dorážce byl nachystaný MICHAL SLÁDEK. Jeho aktivita poprvé přináší ovoce a Ostravě se daří srovnat krok. Asistence: Šimon Kuczera.
    02:56 Jakub BOČEK - 0:1
     
    02:56
    Black Angels právě vstřelili branku!
    Exekutor trestného střílení JAKUB BOČEK vykonal kličku, která je mezi brankáři hodně nepopulární. Míček těsně před brankovištěm stáhl na forhend a trefil se chirurgicky přesně k levé tyči. Tady gólman Jan Binder nic moc udělat nemohl a poprvé v utkání loví míček ze sítě. Bez asistence.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 9. Sládek (Kuczera), 17. Chatrný (Soukup), 21. Klimscha (Sládek), 24. Sládek (Malajka), 42. Pešat (Malajka), 46. Chatrný (Pešat), 57. Chatrný (TS) – 3. J. Boček (TS), 38. R. Hanák (T. Hanák), 39. Hromada (J. Boček), 55. J. Boček, 60. T. Hanák (M. Boček)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Klinka) – Herblich, Mikoláš, Pum, Zimmer, Kuczera – Malajka, Soukup, Klimscha, Vítovec, Jakubec, Gál, Sládek, Sedláček, Chatrný, Pešat, Repček.
    Black Angels: Matiášek (57. Körber) – Bauman, Pícha, Bouček, Beránek, Kocourek – M. Boček, Fryš, Novotný, M. Burian, Čáslava, Svatoš, Hromada, Neklan, J. Boček, R. Hanák, T. Hanák, Renčín.

    Rozhodčí: Both, Černín