Vladivostok – Čeljabinsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Magnitogorsk – Soči 3:1 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 2:3 (1:2 po s.n.)
CSKA Moskva – Spartak Moskva 1:0 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 3:1 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Torpedo Nižnij Novgorod
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Severstal Čerepovec
Pondělí 11.10.2021, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    KHL má na programu další zápasy, v jednom z nich se potkají Nižnij Novgorod a Čerepovec. Jak souboj týmů z dolní poloviny tabulky dopadne?
     
    Predikce vyznívají ve prospěch Torpeda. Je to dáno vyšším postavením v tabulce, výhodou domácího prostředí i vysokou výhrou při posledním vzájemném měření sil. To se uskutečnilo na konci srpna a jednalo se o generálku na nový ročník KHL. Nižnij Novgorod si tehdy v Čerepovci s chutí zastřílel a zvítězil 6:1. Mistrovská soutěž je však něco jiného a v ní to zatím vypadá na obrovskou vyrovnanost. Desátý Čerepovec ztrácí na Novgorod jeden bod a v případě výhry v základní hrací době se posune před něj na osmé místo.
     
    Severstal se pokusí najít ztracenou formu. Čerepoveckému týmu se dařilo na konci září, kdy se vezl na čtyřzápasové vlně. Z ní ho spláchla stejně dlouhá série porážek, kterou by Severstal rád co nejdříve přerušil. Naposledy se utkal s moskevským Dynamem a navzdory dobře rozehraného duelu odjel z ruské metropole s prázdnou.

    Hosté vedli od 9. minuty, kdy se po nedůrazném odpálení dostal ke kotouči Robin Press a po nepřesvědčivém zákroku Alexandra Jerjomenka skončil kus černé gumy v bráně. Jenže Moskvané ještě do přestávky otočili vývoj ve svůj prospěch. Nejprve z mezikruží srovnal Jegor Bryzgalov a po něm v samostatném úniku překlopil misky vah Dmitrij Raševskij. Severstal tak po první části prohrával 1:2.

    Na začátku té druhé byl stav znovu nerozhodný. Postaral se o to Daniil Vovčenko, který v přesilovce převzal puk na levém kruhu a jeho následná střela prošla bránícímu hráči mezi nohama až za Jerjomenka. Početní výhoda však vyšla také soupeři. A to velmi rychle. Timašovův faul potrestal Vadim Šipačov už za osm vteřin. Po druhé třetině tak platil stav 2:3.

    Hubený náskok Dynamo nechtělo za žádnou cenu pustit, zároveň však ani nemělo moc šancí na jeho navýšení, a tak to bylo drama až do posledních sekund. V nich už Severstal neměl co ztratit, takže pochopitelně vsadil vše na jednu kartu – power-play. Hra bez brankáře ale týmu nepomohla a ten tak musel překousnout porážku 2:3.
     
    Ani Torpedo se nenachází v optimální pohodě, když z posledních čtyř utkání hned tři prohrálo (z toho jednou v prodloužení). Předevčírem přivítalo na svém ledě Dinamo Minsk a rozjetého soupeře neumělo zastavit.

    Zápas začal pěkně zostra. Už ve druhé minutě dostal Tyler Graovac přihrávku do jízdy, nabruslil až před Kočetkovova, ale s přehozením jeho betonu si nevěděl rady. Hned za okamžik měli svou šanci i domácí. Jmenovitě Zijat Pajgin, jenž chtěl bekhendovou stranou zasunout puk za Kolosovův levý beton, trefil ale pouze jeho konec. Nižnij Novgorod pak přidal na aktivitě. Damir Žafjarov převzal diagonálu před pravou stranu branky a Kolosov měl co dělat, aby se stihl včas přemístit. Na gól si diváci museli počkat až na úplný závěr třetiny. V přesilovce přesně dvě vteřiny před sirénou prokázal svou zručnost Kenny Agostino, když si po Zaarově kolmici propletl u levé tyče hůl mezi nohama a rychlou střelou zahrál běloruskému brankáři na housle. Novgorod tak vedl po úvodní třetině 1:0.

    Ta druhá se proměnila ve střelecký koncert, při kterém zvesela vyhrávalo Dinamo. Nejprve jemnou tečí srovnal Dmitrij Bujnickij a potom dokonal obrat jeho jmenovec Dmitrij Děrjabin. Domácí hráče zmátořil až Daniel Zaar a bylo opět srovnáno. Jenže běloruská kapela spustila další dvougólovou písničku. Po školácké chybě obrany vrátil svůj tým do vedení Denis Mosaljov a náskok Dinama pak ještě navýšil Kirill Voronin. Po druhé třetině tak platil stav 2:4.

    Závěrečná perioda byla plná vyloučení – a to především na straně Dinama Minsk. Jenže přesilovky se domácímu týmu nedařilo využít. Navíc měli i smůlu, když Damir Žafjarov dostal puk do sítě rukou a ten tak logicky nemohl platit. Kontaktní gól však přeci jen přišel. Theodor Lennström dostal na začátek slotu Hrivíkovu přihrávku, po které prostřelil Kolosova kolem jeho lapačky. Jenže to už zbývaly do konce pouhé tři vteřiny. Nižnij Novgorod tak porážku neodvrátil a s Minskem padl 3:4.
     
    Nejproduktivnějším hráčem Nižného Novgorodu je Američan Ken Agostino (9+5). Nejvíce kanadských bodů za Čerepovec posbíral Daniil Vovčenko (2+6).
     
    Se začátkem rozbruslení jsou odtajněny sestavy. Takhle je poskládali Kanaďan David Nemirovsky a jeho ruský protějšek Andrej Razin.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: P. Kočetkov (Tichomirov) – Pajgin (A), J. Martynov, Lennström, M. Fedotov, Mišarin, M. Orlov, Marin – Agostino, Miele, Žafjarov (A) – Šenfeld (C), Hrivík, Zaar – Čechovič, A. Michejev, Ilja Fedotov – Verjajev, Belevič, Ťanulin.

    Severstal Čerepovec: Šugajev (Šostak) – Press, Chochlov, M. Chabarov, M. Tichonov, Stenqvist, Timašov, Rogov, Rykov – J. Morozov (C), Joonas Nättinen, Rooba (A) – Geraskin (A), Guslistov, Vovčenko – Liška, Kodola, D. Dumbadze – Dmitrij Moisejev, Kolmykov, A. Alexejev.

    Rozhodčí: Beljajev, Močalov – Galimov, Kanifadin.
     
    Čeká nás souboj slovenských reprezentantů! Na straně jedné Marek Hrivík, na straně druhé Adam Liška. Kdo z nich bude mít po zápase důvod k radosti?
     
    To bude záviset i na tom, jak zachytají brankáři. Pjotr Kočetkov nastoupí s úspěšností zákroků 89,63%, Dmitrij Šugajev má úspěšnost o něco vyšší – 91,74%.
     
    Hráči jsou na ledě a bedlivě poslouchají melodii ruské hymny. Domácí v tmavě modrých dresech, hosté v dresech, na nichž převládá žlutá barva.
     
    Oba kapitáni Anton Šenfeld a Jegor Morozov si podali ruce, jak mezi sebou, tak s rozhodčími, a dali tak najevo, že jsou jejich týmy připraveny začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Jegor Morozov přivezl puk k pravé tyči, přes Kočetkovův beton ho však nepřekulil. Po zákroku domácího brankáře uvidíme další vhazování.
     
    00:50
    Zachytal si už i Dmitrij Šugajev. Čerepovecký gólman musel krotit střelu nejproduktivnějšího hráče soupeřova týmu Kennyho Agostina.
     
    01:49
    Začalo se pěkně zhurta. Při hře přelévající se z jedné strany na druhou se po levém křídle rozjel Joonas Nättinen a ohrozil Kočetkova dobrým bekhendem.
     
    03:05
    Teď už zase úřaduje Nižnij Novgorod, který se bude snažit srovnat počet střel.
     
    03:18
    Jenže od modré čáry zakončující Georgij Mišarin neměl přesnou mušku a po odevzdání puku soupeři se domácí tým musí z útočného pásma vystěhovat.
     
    04:35
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Daniel Zaar – 2 min., podrážení).
     
    04:39
    Novgorod se rychle osvobodil.
     
    05:06
    A znovu. Čerepovec zatím nemá příležitost k trvalému osídlení soupeřova území.
     
    05:52
    Po ztrátě puku navíc vznikl brejk. Po levém křídle ho táhl Anton Šenfeld, který hledal spoluhráče najíždějícího z druhé vlny. Toho Dmitrij Šugajev vychytal.
     
    06:35
    Daniel Zaar opustil trestnou lavici. Je nutno si přiznat, že první přesilovka Severstalu vůbec nevyšla.
     
    08:06
    A v rovnovážném počtu to pro Čerepovec není o moc lepší! Před Šugajevem vznikla velká skrumáž, v níž zblízka nadvakrát zakončoval Kenny Agostino. Brankářem vyražený puk se odrazil k levé tyči a už ležící Šugajev se tak tak stihl natáhnout!
     
    09:29
    Další novgorodskou šanci měl tentokrát Marek Hrivík! Slovenský útočník se po chytré přihrávce objevil před Šugajevem úplně sám. Z bekhendové strany hole si přehodil puk na forhend, ale i ten čerepovecký fantom zneškodnil. Zatím je tak nejvýraznější postavou svého celku.
     
    11:05
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andrej Belevič – 2 min., podrážení).
     
    11:15
    Po vyhraném buly Nikolaj Timašov od modré čáry neprostřelil zformovanou obranu.
     
    12:01
    Jakob Stenqvist si v pravém kruhu před obráncem stáhl kotouč na střelu. Už byl ale příliš blízko svému strážci, a tak Pjotr Kočetkov nemusel zasahovat.
     
    13:05
    Nižnij Novgorod tak ustál další oslabení.
     
    13:53
    Hosté se nebáli zaútočit ani do plných. Maxim Kolmykov se prohnal kolem trestných lavic a kolem couvajícího beka vypálil na přední tyč – mimo.
     
    14:02
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Ivan Rogov – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:13
    Lennströmova rána na zadní tyč neprošla, hosté pak vyhnali své soupeře z pásma.
     
    14:28
    A v oslabení šli dopředu. Nikita Guslistov s podporou dvou spoluhráčů vzal zodpovědnost na sebe a zleva trefil Kočetkova do hrudi.
     
    15:18
    Novgorod nechává nedovřená zadní vrátka. Do nich teď vešel Adam Liška, prosmýkl se kolem Lennströma a bekhendovým zakončením získal pro své barvy území.
     
    15:40
    Domácí hru otočili a na Šugajeva vyslali dvě rychlé střely. Jednu z nich má na svědomí Ivan Čechovič.
     
    15:57
    Novgorod se na začátku přesilovky v pásmě příliš neukazoval, možná i proto teď pálí všech pozic. Ze středu to zkusil Zijat Pajgin, Šugajev byl opět pozorný.
     
    16:02
    Čerepovec je kompletní.
     
    17:45
    Po překročení modré čáry natěsno bráněný Arťom Michejev nedokázal přesně zacílit. Georgij Mišarin ale pásmo udržel a díky jeho obětavosti může Nižnij Novgorod pokračovat v kombinaci.
     
    18:31
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Adam Liška – 2 min., hákování).

    Bratislavský rodák zahákoval Michejeva v době, kdy se domácí hráč zrovna chystal zakončit.
     
    19:08
    Čerepovec vzadu zodpovědně brání a své protivníky nepouští do střeleckých pozic.
     
    19:56
    Naopak je tady brejk a na jeho konci zákrok Pjotra Kočetkova. Víc už se v první části nestihne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    První třetina zůstala gólově skoupá
     
    Střely na branku: 12:11.
     
    Střelecky plodná, gólově ne. Taková byla první třetina, po které mají oba týmy k výhře stejně daleko. I tak zaujal o něco více Nižnij Novgorod. Třeba skrumáží před Šugajevem, v níž zblízka nadvakrát zakončoval Kenny Agostino. Nebo šancí Marka Hrivíka, jenž se po kolmici z pravé strany ocitl před Šugajevem úplně sám. Ani jednu situaci však domácí hokejisté nevyřešili dobře a i proto hrají s Čerepovcem bez branek.
     
    Druhá třetina začne v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Liškovi zbývá odsedět půl minuty – tolik času ještě bude hrát Čerepovec bez něj. Samozřejmě pokud domácí tým do té doby neskóruje.
     
    20:15
    O to se snažil Damir Žafjarov. Zprava si najel mezi kruhy, ale vypálil jen kolem zadní tyče.
     
    20:31
    Čerepovecký Adam Liška vyšel z trestné lavice.
     
    22:05
    Po Kodolově geniální přihrávce od mantinelu se David Dumbadze nikým neotravován objevil přímo před Kočetkovovem. Domácí gólman první pokus vyrazil a následnou dorážku v pádu zrovna tak.
     
    23:50
    Theodor Lennström na druhé straně od modré čáry vyprášil Šugajevovy betony.
     
    24:43
    Po Žafjarovově vyražené střele uháněl do brejku Daniil Vovčenko. V přetlačované s vracejícím se obráncem oba hráči upadli a kontr tak přišel vniveč.
     
    25:54
    Marek Hrivík se prezentoval drzým průnikem. Do cesty se mu stavěl jeden z obránců, jenž zapříčinil jeho pád.
     
    27:13
    Ve druhé třetině má jednoznačně více ze hry Severstal. V jeho dresu zahrozil Jegor Rykov, jenž mel v levém kruhu otevřený výhled. Zdálo se, že hledá mezeru mezi Kočetkovovýma nohama, jeho betony ale rychle scvakly k sobě.
     
    28:41
    Nikolaj Timašov provětral lapačku domácího brankáře.
     
    28:49
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro hokejisty Čerepovce, kteří byli ve druhé části lepší. Po vyhraném buly ve vlastním obranném pásmu se do brejku vydal ARTUR ŤANULIN. A samostatný únik zakončil fakt parádně – na zadní tyč takzvanou střelou mezinožkou! Asistence: Michail Orlov a Jegor Martynov.
    28:49 Artur ŤANULIN - 1:0
     
    30:02
    Pjotr Kočetkov zasahuje ihned po buly.
     
    31:23
    Hosté opět zaspali v obraně a pustili za svá záda Arťoma Michejeva! Ten na Šugajeva zkusil forhendový blafák, ale gólman Severstalu se ošálit nenechal.
     
    32:14
    Na opačné straně měl prostor v levém kruhu Robert Rooba. Napřáhl tam proto ke střele, kterou Pjotr Kočetkov stopnul tělem.
     
    32:28
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají krok! Po nepřesně střele Kolmykovova se puk od zadního mantinelu odrazil k druhé tyči, kde ho DMITRIJ MOISEJEV se štěstím doklepl za brankovou čáru. Asistence: Maxim Kolmykov a Andrej Alexejev.
    32:28 Dmitrij MOISEJEV - 1:1
     
    33:03
    Žádost kapitána Šenfelda o návrat do vedení Dmitrij Šugajev rázně smetl ze stolu.
     
    34:29
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Michail Tichonov – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:35
    Čerepovecký gólman má opravdu napilno. Nezávisle na sobě ho zaměstnali Kenny Agostino a Zijat Pajgin. Gólový efekt to zatím nepřineslo.
     
    36:29
    A už ani nepřinese, protože Severstal je kompletní.
     
    36:32
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    DMITRIJ MOISEJEV to má takříkajíc v ruce. Po chybě domácí defenzivy se k němu dostal vyražený puk a důrazná střela prošla gólmanovi pod rukou. Druhý gól čerepoveckého útočníka znamená obrat. Asistence: Joonas Nättinen.
    36:32 Dmitrij MOISEJEV - 1:2
     
    37:01
    Andy Miele se pustil do souboje jeden na jednoho, bohužel pro Novgorod z něj vyšel jako poražený.
     
    39:46
    V posledních vteřinách druhé třetiny propásli hosté šanci zvýšit náskok! Už to vypadalo, že se Nikita Guslistov dostane do úniku, jenže se k němu začal rychle stahovat Lennström. A tak musela přijít střela z hrany slotu, s níž si Pjotr Kočetkov bravurně poradil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku: 26:27 (12:11, 14:16).
     
    Prvního gólu se diváci dočkali téměř v polovině zápasu. Po vyhraném buly ve vlastním obranném pásmu se do brejku vydal Artur Ťanatulin a samostatný únik zakončil parádní střelou mezinožkou. Ve vedení domácí nevydrželi ani čtyři minuty. Po nepřesně střele Kolmykovova se puk od zadního mantinelu odrazil k druhé tyči, kde ho se štěstím doklepl za brankovou čáru Dmitrij Mojsejev. Ten to měl takříkajíc v ruce, jelikož o další čtyři minuty později po chybě domácí defenzivy prostřelil Kočetkovova a dokonal obrat – 1:2.
     
    Třetí třetina začne v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Elitní formace Novgorodu je zatím tichá. A v nejbližších sekundách se na tom nic nezmění, vhazování totiž proběhne v obranném pásmu domácího celku.
     
    41:04
    Poté nastoupila Hrivikova parta. Palebnou pozici si vytvořil Daniel Zaar, ale Dmitrij Šugajev jeho pokus negoval.
     
    41:47
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Po Severstalu srovnává i Torpedo! Zaar předal zadovkou na pravé straně Hrivíkovi a ten našel najíždějícího IVANA ČECHOVIČE. Ten utekl Liškovi a z první překonal přesunujícího se gólmana. Asistence: Marek Hrivík a Daniel Zaar.
    41:47 Ivan ČECHOVIČ - 2:2
     
    43:12
    Nepříjemná srážka na chvíli vyřadila ze hry Tichonova. Čerepovecký hokejista se z ní potom oklepal a už je schopen pokračovat ve hře.
     
    44:48
    Ta je velmi vyrovnaná a přelévá se z jedné strany na druhou.
     
    45:34
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Ivan Rogov – 2 min., podrážení).
     
    45:57
    Po levém křídle rozjetý Anton Šenfeld stahovačkou na soupeře nevyzrál.
     
    46:29
    Daniel Zaar připravil palebnou pozici Mišarinovi, ten od modré čáry hradbu těl neprostřelil.
     
    47:10
    Novgorod byl velmi blízko, po křižné ráně Theodora Lennströma zazvonila za Šugajevem tyčka!
     
    47:34
    V posledních vteřinách přesilovky nabil Andy Miele Lennströmovi, jeho pokus z pravé strany Šugajev vykopl.
     
    49:38
    Ofsajd Novgorodu. Při překročení modré čáry byl příliš netrpělivý Andrej Belevič.
     
    50:19
    Pajginova překvapivá rána ještě ze střední zóny svůj cíl o podstatný kus minula.
     
    50:53
    Maxim Kolmykov převzal puk od Chochlovova a nabídl ho Alexejevovi, který střelou z vrcholu pravého kruhu přinutil Kočetkovova k zákroku.
     
    52:00
    Ivan Čechovič neudržel útočné pásmo a potom měl velké štěstí, že za sebe nepustil dvojici čerepoveckých útočníků.
     
    53:09
    Omylný byl v kombinaci také Andrej Belevič, domácí potřebují zpřesnit přihrávky.
     
    54:12
    Máme za sebou tři a půl minuty nepřetržité hry. Vysoké tempo se nutně projevuje na únavě hráčů, z nichž někteří toho mají plné zuby.
     
    54:56
    Pokus Michaila Orlova z pozice pravého obránce na Šugajeva nedošel.
     
    55:33
    Icing Nižného Novgorodu.
     
    56:13
    Hraje se hodně po mantinelech. U trestných lavic neprošel přes svého strážce Arťom Michejev, z brejku pak neuspěl ani Adam Liška.
     
    57:36
    Jakob Stenqvist projel modrou čárou a bekhendem nahodil na Kočetkovova. Tahle střela se do statistik nezapočítá, protože při průchodu do útočného pásma neudržel nohu v neutrální zóně Daniil Vovčenko.
     
    58:31
    Lépe na tom byl na druhé straně Andy Miele, jeho sólo u hrazení ale k zakončení nevedlo.
     
    59:52
    V útočném rohu zdvojený Adam Liška si s přesilou neporadil. Při brejku rozkmital své rychlé nohy Artur Ťanulin, ale ani teď to na střelu nestačilo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely na branku: 34:34 (12:11, 14:16, 8:7).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Theodor Lennström si dvakrát zprava vedl puk bekhendovou stranou hole. Napoprvé vyvolal střelou do betonů aspoň skrumáž, ale reparát už nesložil.
     
    62:09
    Vysokou rychlostí se do pásma přiřítil Michail Orlov. Pohybem na střed hřiště se vyhnul soupeři a pak měl volný prostor na provětrání Šugajevovy lapačky.
     
    63:30
    Novgorod je v prodloužení pohyblivější a o jeho úspěchu mohl rozhodnout Andy Miele. Američan unikl všem soupeřům a pokusil se zasunout puk za Šugajevův levý beton. Vysokou rychlost však neubrzdil a do brankáře narazil, za což následuje trest.
     
    63:30
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andy Miele – 2 min., nedovolené bránění).
     
    63:30
    Time-out pro Čerepovec.
     
    64:26
    Po sérii přihrávek Robin Press neprostřelil bránící trojici. Pak měl ještě jeden pokus, ale dopadlo to stejně.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení nedopadlo podle představ ani jednoho ze soupeřů, v Nagornyj Areně se vše připravuje na samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Začne Nižnij Novgorod.
     
    1. série
    0:0
    Artur ŤANULIN neproměňuje.
    Artur ŤANULIN
     
    1. série
    0:0
    Robin PRESS neproměňuje.
    Robin PRESS
     
    2. série
    0:0
    Daniel ZAAR neproměňuje.
    Daniel ZAAR
     
    2. série
    0:1
    Daniil VOVČENKO proměňuje.
    Daniil VOVČENKO
     
    3. série
    0:1
    Ilja FEDOTOV neproměňuje.
    Ilja FEDOTOV
     
    3. série
    0:1
    Igor GERASKIN neproměňuje.
    Igor GERASKIN
     
    4. série
    0:1
    Anton ŠENFELD neproměňuje.
    Anton ŠENFELD
     
    4. série
    0:1
    Jegor MOROZOV neproměňuje.
    Jegor MOROZOV
     
    Theodor Lennström teď musí proměnit.
     
    5. série
    1:1
    Theodor LENNSTRÖM proměňuje.
    Theodor LENNSTRÖM
     
    Vladislav Kodola může drama ukončit.
     
    5. série
    1:2
    Vladislav KODOLA proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Severstal Čerepovec.
    Autorem vítězné branky je VLADISLAV KODOLA. Vyšlo to tak tak, ale na to se historie ptát nebude. Čerepovec má dva body.
    Vladislav KODOLA - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání přihlíželo 400 diváků (omezený počet).
     
    Čerepovec přetlačil Novgorod v nájezdech, dvěma góly se blýskl Dmitrij Moisejev

    Střelecky plodná, gólově ne. Taková byla první třetina, po které měly oba týmy k výhře stejně daleko. I tak zaujal o něco více Nižnij Novgorod. Třeba skrumáží před Šugajevem, v níž zblízka nadvakrát zakončoval Kenny Agostino. Nebo šancí Marka Hrivíka, jenž se po kolmici z pravé strany ocitl před Šugajevem úplně sám. Ani jednu situaci však domácí hokejisté nevyřešili dobře a i proto hráli s Čerepovcem po první části bez branek.

    Gól si diváci zakřičeli téměř v polovině zápasu. Po vyhraném buly ve vlastním obranném pásmu se do brejku vydal Artur Ťanatulin a samostatný únik zakončil parádní střelou mezinožkou. Ve vedení domácí nevydrželi ani čtyři minuty. Po nepřesně střele Kolmykovova se puk od zadního mantinelu odrazil k druhé tyči, kde ho se štěstím doklepl za brankovou čáru Dmitrij Mojsejev. Ten to měl takříkajíc v ruce, jelikož o další čtyři minuty později po chybě domácí defenzivy prostřelil Kočetkovova a dokonal obrat – 1:2.

    Na začátku závěrečné tercie bylo opět srovnáno. Zaar předal zadovkou na pravé straně Hrivíkovi a ten našel najíždějícího spoluhráče. Tím byl Ivan Čechovič, jenž z první překonal přesunujícího se gólmana. O pár okamžiků později mohl Novgorod vrátit do vedení Lennström, ale trefil pouze tyč. Další šance nepřicházely a za stavu 2:2 se tak šlo do prodloužení.

    V něm měl tutovku Andy Miele, jenže samostatný únik nezvládl. Domácí to mohlo mrzet dvojnásob, v nájezdech je o bonusový bod připravil Vladislav Kodola.
     
    Slovenská stopa

    Marek Hrivík (NNO) – 0+1, 2 střely na bránu, 0 trestných minut, čas na ledě 17:00
    Adam Liška (CER) – 0+0, 2 střely na bránu, 2 trestné minuty, čas na ledě 14:12
     
    Ode mě je to vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký večer. (20:43:07)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 29. Ťanulin (M. Orlov, J. Martynov), 42. Čechovič (Hrivík, Zaar) – 33. Dmitrij Moisejev (Kolmykov, A. Alexejev), 37. Dmitrij Moisejev (Joonas Nättinen), rozh. náj. Kodola

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Artur Ťanulin (NNO)
    0:0   Robin Press (CER)
    2. série:
    0:0   Daniel Zaar (NNO)
    0:1   Daniil Vovčenko (CER)
    3. série:
    0:1   Ilja Fedotov (NNO)
    0:1   Igor Geraskin (CER)
    4. série:
    0:1   Anton Šenfeld (NNO)
    0:1   Jegor Morozov (CER)
    5. série:
    1:1   Theodor Lennström (NNO)
    1:2   Vladislav Kodola (CER)


    Torpedo Nižnij Novgorod: P. Kočetkov (Tichomirov) – Pajgin (A), J. Martynov, Lennström, M. Fedotov, Mišarin, M. Orlov, Marin – Agostino, Miele, Žafjarov (A) – Šenfeld (C), Hrivík, Zaar – Čechovič, A. Michejev, Ilja Fedotov – Verjajev, Belevič, Ťanulin.
    Severstal Čerepovec: Šugajev (Šostak) – Press, Chochlov, M. Chabarov, M. Tichonov, Stenqvist, Timašov, Rogov, Rykov – J. Morozov (C), Joonas Nättinen, Rooba (A) – Geraskin (A), Guslistov, Vovčenko – Liška, Kodola, D. Dumbadze – Dmitrij Moisejev, Kolmykov, A. Alexejev.

    Rozhodčí: Beljajev, Močalov – Galimov, Kanifadin

    Diváci: 400
    bahis siteleri