Havířov – Přerov 3:2 (po pr.) | Benátky n/J – Vsetín 2:4 (kon.) | Sokolov – Slavia 3:4 (0:2 po s.n.)
Prostějov – Litoměřice 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 3:4 (1:2 po s.n.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 2:5 (kon.)
Kolín – Jihlava 3:7 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Pondělí 25.10.2021, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Přeji vám pěkný zbytek pondělního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:23:08)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):¨

    LHK Jestřábi Prostějov – 11 (37)
    HC Stadion Litoměřice – 6 (33)
     
    Utkání Prostějova s Litoměřicemi tak končí. Jestřábi si ještě užívají děkovačku, když si sedli do kola na středovém kruhu. Ve třetím dějství jsme sledovali lehce platonickou snahu Stadionu o srovnání skóre. Severočeši sehráli dvě přesilovky vyloženě mizerně a svých doposud získaných třicet bodů o další příspěvek nerozšíří. Navíc zapisují třetí porážku v řadě. To domácí se na 2. místo jejich dnešního protivníka dotáhli na rozdíl jediného bodu a zlomili tak dvouzápasovou sérii, ve které nedokázali na vlastním zimáku získat ani bod. Ve třetí dvacetiminutovce pečetil výhru Jestřábů trefou do odkryté klece Litoměřic Jan Štefka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Litoměřice se drží v útočném pásmu, ale k žádnému zakončení, které by ohrozilo brankáře se zatím nedostali. Až teď pálí Roman Přikryl z pravého kruhu, ale nepřesně!
     
    59:25
    Jan Rudovský to nyní zkusil z pravé strany od hrazení ve středním pásmu a jen těsně minul levou tyč opuštěné svatyně Litoměřic! Píská se zakázané uvolnění.
     
    58:58
    Litoměřice poslaly kotouč na zadní mantinel do pásma Jestřábů a brankář David Čermák tak opakovaně spěchá na střídačku.
     
    58:27
    Mohlo být definitivně hotovo, ale Čermák byl zpět v kleci, takže střelu z pravého kruhu zvládl chytit a Stadion má ještě naději.
    57:46 Jan ŠTEFKA - 4:2
     
    57:46
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Litoměřice špatně zahrály situaci bez brankáře. Lukáš Válek hned z první střílel od modré čáry, aniž by se vlastně podíval, kam. To však byla chyba. Ke kotouči se tak dostal JAN ŠTEFKA, který jej nejprve zblokoval a následně poslal přes celé kluziště do prázdné klece soupeře! Stav je 4:2 a o osudu utkání je téměř rozhodnuto. Bez asistence.
     
    57:39
    Litoměřice odvolávají brankáře a hrají v útočném pásmu se šesti bruslaři v poli. Buly před Altrichterem dokázali vyhrát.
     
    57:39
    Jestřábi rozehrávají zpoza vlastní brány. Prudký pas po levém hrazení na Ševce však nebyl přesný. Píská se zakázané uvolnění. Litoměřice si následně berou oddechový čas.
     
    57:15
    Stadion se dokázal dostat do útočného pásma, ale Tomáš Urban byl v signalizovaném postavení mimo hru, takže tento prostor musel zase opustit.
     
    56:30
    Nahození z levé strany vyrazil Čermák jen před sebe, kde se snažil dorážet Rudovský, jenž při pádu ztratil helmu. Sudí ztratil puk z dohledu a přerušil. Hala píská.
     
    56:27
    Zajímavým pasem nyní hledal Tomáš Jiránek pasem z pravého rohu před bránou Rudovského, ten ale střílený pas zpracovat nedokázal.
     
    56:04
    Jestřábi nastřelují kotouč do pásma Stadionu, kde jej domácí dokázali sjet a Tomáš Jiránek už může kombinovat na pravé straně útočného pásma.
     
    55:30
    Jan Rudovský chtěl využít zaváhání Sihvonena v rozehrávce ve středním pásmu, se svým výpadem se ale dostal jen do postavení mimo hru.
     
    55:01
    Úsměvná situace na polovině Stadionu. Petr Beránek nejprve vystřelil z pravého kruhu, Čermák puk vyrazil a když si ho chtěl forvard Prostějova rukou zpracovat, poslal ho snad až do sítě. Branka takového charakteru ale pochopitelně platit nemůže.
     
    54:49
    Stadion zase háže kotouč na zadní mantinel, kam šli jeho hráči napadat, do zakončení se ale borci Litoměřic dostat nedokázali.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Mrázek (Babka), 12. Š. Jelínek (Jiránek, T. Jáchym), 15. Jiránek (T. Jáchym, Husák), 58. Štefka – 4. J. Jícha (Pinkas), 23. O. Procházka


    LHK Jestřábi Prostějov: M. Altrichter (Bláha) – Husák, Klimíček, Vala, Babka, Zajíc, M. Jáchym – Jiránek (A), T. Jáchym, Rudovský – Martin Novák (C), J. Kloz (A), Mrázek – P. Beránek, Štefka, M. Švec – Dubský, T. Koblížek, Š. Jelínek.
    HC Stadion Litoměřice: Čermák (Sklíba) – P. Marcel, O. Baláž, Výtisk (C), J. Holý (A), Pinkas, Kottek – Válek (A), R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, Berka – T. Urban, Koláček, Pajer – Rouha, Černohorský, Smola.

    Rozhodčí: Cabák, Marek – Kleprlík, Komínek
    thejrc.org