Chabarovsk – CSKA Moskva 3:4 (1:2 po s.n.) | Vladivostok – Minsk 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Barys 4:3 (3:2 po s.n.)
Jekatěrinburg – Kazaň 2:3 (kon.) | Magnitogorsk – Čeljabinsk 3:2 (kon.) | Ufa – Čerepovec 2:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Jaroslavl 4:1 (kon.) | Kunlun – Nižněkamsk 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – N.Novgorod 5:3 (kon.)
Viťaz – Soči 1:3 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Severstal Čerepovec
Úterý 26.10.2021, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:14
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Markus Granlund – 2 min., sekání).
     
    57:53
    Hosté se po buly osvobodili a jen těsně nezacílili do odkryté klece.
     
    57:41
    A je to tady! Domácí střídačka si vyžádala třicetisekundový oddechový čas, po němž zůstává branka Ufy prázdná. Salavat Julajev to zkusí v šesti bez Metsoly.
     
    53:20
    Nikolaj Kuljomin našel přihrávkou z růžku rozjetého Sergeje Šmeljova. Proti jeho bekhendu zasáhl Konstantin Šostak u pravé tyče betonem.
     
    48:37
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Kirill Pilipenko – 2 min., podrážení).
    48:16 Liškův gól neplatí.
     
    48:16
    Čerepovec se radoval počtvrté! Tentokrát měl ale rozhodčí velmi rychle jasno. Střelu Joonase Nättinena, kterou vyrážel Mestola betony, usměrnil Adam Liška za brankářova záda vysokou holí. Tentokrát se skóre měnit nebude.
     
    47:54
    Zhruba po třech minutách hry je na světě konečný verdikt. Branka platí, Čerepovec dokonává na ledě favorita obrat a vede 3:2!
     
    47:54
    Pozor, zkoumá se video. Kotouč se do branky odrazil od Guslistovovy brusle a sudí si teď lámou hlavu nad tím, zda šlo o úmyslné kopnutí, či nikoliv.
    47:54 Nikita GUSLISTOV - 2:3
     
    47:54
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Teď už se hosté mohou radovat! Dumbadze přihrál z levého růžku na zadní tyč, kde zakončoval číhající NIKITA GUSLISTOV mimo dosah Metsoly. Asistence: David Dumbadze.
     
    47:05
    Zničehonic se před Metsolou zjevil s pukem úplně volný Vladislav Kodola! Z otočky ale zamířil trestuhodně mimo. To byla obrovská šance a další hrubka domácí obrany.
     
    38:12
    Od modré lajny vypálil Michail Tichonov. Jeho projektil prosvištěl těsně vedle pravé tyče a odrazil se po zásahu zadního mantinelu zpět před branku. Juha Metsola upadl, další pohromou to ale pro Ufu neskončilo. Domácí se osvobozují.
    36:06 Daniil VOVČENKO - 2:2
     
    36:06
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Vylučovat se nebude, hosté totiž v ponechané výhodě srovnávají stav! Stenqvist našel kolmicí zprava DANIILA VOVČENKA a ten se položil bez přípravy do puku a nasměroval ho z podřepu přesně do levého horního růžku nad Metsolovu vyrážečku. Asistence: Jakob Stenqvist a Ilja Chochlov.
    33:17 Kirill PILIPENKO - 2:1
     
    33:17
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Nádherná individuální akce KIRILLA PILIPENKA! Ten nabral rychlost ve středním pásmu a doslova vyškolil domácí obranu, když se na modré čáře zbavil kličkou Larsena, pak se vyhnul i Zubarevovi a nakonec pokořil křižným bekhendem zprava na zadní tyč i brankáře Metsolu. Asistence: Jakob Stenqvist.
     
    27:59
    Po zadovce Kadějkina napřáhl mezi kruhy znovu Sergej Šmeljov. Konstantin Šostak i tentokrát vyrazil dělovku betonem!
    23:16 Sakari MANNINEN - 2:0
     
    23:16
    Ufa právě vstřelila branku!
    Granlund střílel z levé strany. Konstantin Šostak jeho pokus zastavil, puk ale neměl ve výstroji, a tak ho dojel SAKARI MANNINEN a uklidil ho za dezorientovaného brankáře Čerepovce. Asistence: Markus Granlund.
    22:13 Alexandr KADĚJKIN - 1:0
     
    22:13
    Ufa právě vstřelila branku!
    Paninovu střelu z prostoru mezi kruhy vyrazil Konstantin Šostak vyrážečkou, k dorážce se ale dostal ALEXANDR KADĚJKIN, který bekhendem podél brankářova betonu zacílil k levé tyči. Asistence: Grigorij Panin.
     
    13:40
    Velká šance Čerepovce, který se dostal do přečíslení dva na jednoho! Adam Liška přihrával z levé strany na Joonase Nättinene. Ten udělal Metsolovi kličku, bekhendem pak ale zakončoval vedle levé tyčky.
     
    07:49
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Robert Rooba – 2 min., vysoká hůl).
     
    07:15
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Michail Naumenkov – 2 min., podrážení).
     
    02:52
    Po odrazu kotouče od zadního mantinelu střílel z levého kruhu rozjetý Markus Granlund do lapačky Šostaka.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 23. Kadějkin (Panin), 24. S. Manninen (Markus Granlund) – 34. Pilipenko (Stenqvist), 37. Vovčenko (Stenqvist, Chochlov), 48. Guslistov (D. Dumbadze)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Kibo, Šaryčenkov) – P. Larsen, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Panin (C), J. Birjukov, Zubarev – Hartikainen (A), S. Manninen, Markus Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Sannikov, Chochrjakov, Platt – Pustozjorov, Alalykin, Baškirov.
    Severstal Čerepovec: Šostak (Šugajev) – Chochlov, Press, Timašov, Stenqvist, N. Makejev, Rykov, M. Tichonov, Čurkin – Rooba (A), Joonas Nättinen, Liška – Geraskin (C), Kodola, Vovčenko – D. Dumbadze, Guslistov, Pilipenko – Dmitrij Moisejev, Abrosimov, A. Alexejev (A).

    Rozhodčí: Raming, Spirin – Viljugin, Strelcov
    bahis siteleri