Juventus – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 1:3 (kon.) | Udinese – Hellas Verona 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Řím 1:2 (kon.) | Empoli – Inter 0:2 (kon.) | Lazio – Fiorentina 1:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
1:2 (0:0)
AS Řím
Středa 27.10.2021, 20:45 • Unipol Domus, Cagliari (kapacita: 16 416 diváků) • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Na znamení, které dal divoce gestikulující José Mourinho z tribuny se střídá. Jordan Veretout jde ze hřiště, Maraš Kumbulla na něj.
     
    89
    Dobrých deset patnáct metrů před vápnem AS napřáhl k tvrdé bombě na přední tyč Gabriele Zappa a Rui Patrício se měl co činit, aby jeho pokus chytil!
     
    87
    Raoul Bellanova dojel ostrým skluzem u lajny pod nohy Lorenza Pellegriniho, který přes ně upadl, nejspíš si ublížil a nyní se rozhodně zvedat z trávy nebude. Raoul Bellanova vidí žlutou kartu.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Sacramento (asistent trenéra AS Řím) (AS Řím).
     
    83
    Riccardo Calafiori nyní stáhl za dres na pravé straně pronikajícího Raoula Bellanovu k zemi a vidí za to kartonek žluté barvy, což mu ale nyní příliš nevadí.
     
    82
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Keita Baldé.
     
    81
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Nicolò Zaniolo, přichází Riccardo Calafiori.
     
    79
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alberto Grassi, přichází Christian Oliva.
     
    79
    Tammy Abraham a Lorenzo Pellegrini fasují žluté karty za sundané dresy.
    78. Lorenzo PELLEGRINI - 1:2
     
    78
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Řím otáčí skóre během deseti minut utkání! Oba trenéři projevují hlasité emoce, stejně jako střelec gólu LORENZO PELLEGRINI, jenž uvidí žlutou kartu za sundaný dres. Záložník Říma si postavil míč ke standardce a tvářil se, že bude centrovat na zadní tyč, kam šlo spousta fotbalistů AS. Jenže následně se hráč celku z věčného města rozběhl a tvrdou bombou poslal míč do bližšího horního růžku branky, kam Alessio Cragno plachtil marně. Stav je 2:1 pro Řím.
     
    76
    Souboj dvaadvacítek vyzněl jasně pro Nicolu Zaniola, jenž vyhrál hlavičkový souboj s Babisem Lykogiannisem a šel sám z pravé strany na vrchol vápna Cagliari, kde ho jeho soupeř podkopl zezadu, za což po zásluze vidí žlutou kartu a Řím má standardku z parádního místa.
     
    73
    João Pedro může být za tuhle žlutou kartu ještě rád. Nyní v osobním souboji předloktím udeřil do brady Bryana Cristanteho a měl by děkovat všem fotbalovým svatým, že sudí netasil rovnou rudý kartónek.
    71. Roger IBAÑEZ - 1:1
     
    71
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Je srovnáno na 1:1! To je divoké utkání! Lorenzo Pellegrini zahrával rohový kop od pravého rohového praporku, míč doletěl k zadní tyči, kde jej hlavou tvrdě udeřil ROGER IBANEZ! Míč šel koníčkem do země, do tyče a od ní do svatyně Cagliari! Alessio Cragno byl bezmocný, je vyrovnáno. Asistence: Lorenzo Pellegrini.
     
    70
    A honem zase na druhou stranu, kde byla další zajímavá šance, na pravé straně si našel místo João Pedro, jehož pokus na bližší tyč vyráží Rui Patrício!
     
    69
    Další obrovská šance! po centru z pravého rohového praporku, který zahrával Jordan Veretout se k zakončení na malém vápně prodral Roger Ibañez, který těsně minul vzdálenější pravou tyč klece Cagliari!
     
    68
    Tak teď už srovnáno být mělo! Rick Karsdorp poslal z pravé strany krásný centr na zadní tyč, který šel přesně za obranu, kde vyplaval ve skluzu Lorenzo Pellegrini, jenž svůj pokus v akrobatické pozici poslal do břevna svatyně Cragna, od něhož se míč odrazil ven z brány!
     
    64
    Nicolò Zaniolo by si za svůj dnešní výkon branku zasloužil. Nyní dostal krásný centrovaný míč z levé strany na zadní tyč a hlavičkou jej směroval do protipohybu gólmana Cragna. Brankovou konstrukci o chloupek minul! V druhé půli zatím sledujeme parádní fotbal, kdy Řím dobývá obranu celku ze Sardinie, který drží nad vodou i mohutné povzbuzování domácích fandů.
     
    59
    Leonardo Pavoletti mohl být ještě větším hrdinou utkání, než je dosud! Cagliari dobře zakombinovalo na pravé straně a míč najednou vyplaval před střelcem úvodní branky na penaltě, kde stál sám proti Patríciovi! Při střele ale podklouzl, ta tak byla málo razantní, šla po zemi a brankář AS s ní neměl moc starostí.
     
    57
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Matías Viña, přichází Felix Afena-Gyan.
    52. Leonardo PAVOLETTI - 1:0
     
    52
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Cagliari jde do vedení a my můžeme ohluchnout z radosti divokých domácích příznivců! Centr z levé strany na zadní tyč propadl na překvapeného Bellanovu, od něhož se míč odrazil na malé vápno, kde ho bleskurychle k bližší tyči uklidil LEONARDO PAVOLETTI! Cagliari vede k ohromnému úžasu všech nad Římem 1:0! Asistence: Raoul Bellanova.
     
    49
    João Pedro se uvolnil na pravé straně a následně z opravdu hodně velké dálky vypálil. Přízemní pokus na svou klec ale Rui Patrício v pohodě chytá. Šlo ale o první zakončení domácího celku na bránu soupeře.
     
    46
    Hráči Cagliari zahájili druhý poločas úvodním výkopem a já už vidím, že k jedné změně na straně Říma přece jen došlo. Henricha Mchitarjana střídá Stephan El Shaarawy.
     
    45+2
    Tammy Abraham dobře zapracoval na vlastní polovině a Řím tak může jít ještě jednou kupředu. Velice aktivní Nicolò Zaniolo dostal na pravé straně zase trochu místa a jeho rána z pěti metrů před šestnáctkou soupeře nešla moc daleko od bližší tyče svatyně Cagliari!
     
    38
    Nicolò Zaniolo se na pravé straně dostal k zajímavému centru, který musel lapit brankář Alessio Cragno. Nicolò Zaniolo se následně vracel rychle zpět, když gólman Cagliari vyhodil míč a podrazil přitom Răzvana Marina, za což vidí žlutou kartu.
     
    35
    Centr z pravého rohového praporku šel na zadní tyč, tam ale nikdo z AS nebyl. Během chvilky se však Matías Viña postaral o centr z levé strany na malé vápno Cagliari, kde míč boxoval Cragno přímo do hrudi Tammyho Abrahama, od něhož se balon odrazil jen těsně vedle levé tyče svatyně domácího celku!
     
    15
    Lorenzo Pellegrini tak poslal ještě jednou míč od praporku v rohu hřiště na přední tyč. Matías Viña se na malém vápně dostal k hlavičce, která šla těsně nad břevnem klece Cagliari do zámezí!
     
    8
    Ani celek ze Sardinie se do šance zatím prodrat nedokázal. Nyní ale přišel nádherný dlouhý centr ze středu hřiště, který vyslal Răzvan Marin na pravou stranu. Tam si Raoul Bellanova prvním dotykem balon zpracoval a druhým ho napálil na bránu Říma! Patrício byl krátký, míč brutálně otřásl brankovou konstrukcí a odrazil se od břevna do země a zpět do hry! Tady chybělo hrozně málo k vedení Cagliari!

    Petr Šatalík

    Branky: 52. Pavoletti (Bellanova) – 71. Ibañez (Lorenzo Pellegrini), 78. Lorenzo Pellegrini

    Karty:   73. João Pedro (CAG), 76. Lykogiannis (CAG), 87. Bellanova (CAG) – 38. Zaniolo (ASR), 79. Lorenzo Pellegrini (ASR), 79. T. Abraham (ASR), 83. Calafiori (ASR), 84. Sacramento (asistent trenéra AS Řím) (ASR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:13. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:14.
    Cagliari Calcio: Cragno – Bellanova, Ceppitelli, Carboni, Lykogiannis – Zappa, Deiola (82. K. Baldé), Marin, Grassi (79. Ch. Oliva) – Pavoletti, João Pedro.
    Náhradníci: S. Aresti, B. Radunović – Altare, K. Baldé, Farias, Obert, Ch. Oliva, Pereiro, Delpupo.

    AS Řím: Patrício – Karsdorp, Mancini, Ibañez, Viña (57. Afena-Gyan) – Cristante, Veretout (90+1. Kumbulla) – Zaniolo (81. Calafiori), Lorenzo Pellegrini, Mchitarjan (46. El Shaarawy) – T. Abraham.
    Náhradníci: Fuzato – Bove, Calafiori, Darboe, El Shaarawy, Kumbulla, C. Pérez, Šomurodov, Tripi, Zalewski, Volpato, Afena-Gyan.

    Rozhodčí: Pezzuto – Ranghetti, Palermo
    bahis siteleri