Black Dogs Budweis – Akademici Plzeň 3:1 (kon.) | North wings Ústí – BO Ostrava 8:4 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – VUT Cavaliers Brno 5:2 (kon.)
konec
Black Dogs Budweis
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Akademici Plzeň
Pondělí 01.11.2021, 18:15 • Hokejové centrum Pouzar, České Budějovice • Univerzitní liga ledního hokeje • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Hezký pondělní večer! Dnes společně budeme sledovat utkání Univerzitní ligy ledního hokeje. Na jih Čech přijedou plzeňští Akademici, kteří změří síly s domácími Black Dogs Budweis.
     


    Black Dogs Budweis

    Jihočeský celek má na kontě prozatím čtyři utkání, z nichž vychází s poloviční úspěšností. Black Dogs padli dvakrát, dvakrát pak také vyhráli. Body se jim podařilo uloupit vždy u soupeře, naopak domácí fanoušci na výhru teprve čekají. Svěřenci Davida Oulíka vyhráli proti Ostravě a brněnským Cavaliers.

    Oproti například minulé sezony zatím nevidíme žádného z hráče na špičce kanadského bodování. Nejlepším z nich je prozatím Miroslav Tejko, jenž na svém kontě nasbíral čtyři body (2+2).
     


    Akademici Plzeň

    A hostující celek je na tom podobně jako ten domácí. I Akademici mají na kontě bilanci dvou výher, dvou porážek. Hned v prvním kole Plzeň zdolala ostravského soupeře, v následujícím kole si pak poradila také s brněnskými Cavaliers. Porážky pak přišly s Ústím a pražskými Engineers.

    Celkem mají Západočeši na kontě šest bodů, stejně jako jejich dnešní soupeř, a nacházejí se na čtvrté pozici. Nicméně zápasů je odehráno málo, tabulka je tak velmi natěsnaná.

    Nejlepším hráčem, co se kanadského bodování týče, je David Markov, který má na kontě čtyři body za dvě přihrávky a dvě přesné trefy.
     
    Úvodní sestavy:

    Black Dogs Budweis: Dvořák (Svoboda) – Kubeš, Grauer, Bouška, Svoboda, Krtek, Hrůša – Kronus, Pinkas, Rolínek, Bahula, Tejko, Šafář, Vochozka, Šuhaj, Prášek, Kaisler, Prokop, Dvořák

    Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Margus, Šibra, Jankovský, Koco, Šperl, Soukup, Beer (C) – Strmiska, Rejzek, Reitspies, Šiška, Šefl, Kalus, Princl, Říha, Švec, Králíček, Fořt

    Rozhodčí: Mejzlík – Polák, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Byl to zřejmě Hrůša, který se z pozice obránce prodral do útočného pásma a do prostoru mezi oba kruhy. K pokusu se ale nedostal, o kotouč jej obral jeden ze soupeřů.
     
    01:25
    Už to vypadalo, že se Radek Rolínek dostane do samostatného nájezdu, nebo alespoň do velmi slibné šance. V tom ale rozhodčí zdvihl svou pravici na znamení ofsajdu a celou akci utnul.
     
    02:22
    A poprvé se do pásma dostali také hostující hokejisté, jenže Svobodu k zákroku nepřinutili. Sami se nakonec vyhnali z pásma.
     
    02:47
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Strmiska – 2 min., sekání).
     
    03:10
    Českobudějovičtí hokejisté se už usadili v útočném pásmu, jenže kombinace jim nevyšla podle představ, a tak Reitspies získal kotouč na svou hůl a míří s ním až ke Svobodovi.
     
    04:07
    Radek Rolínek zkoušel zhruba z vrcholku kruhu pálit k bližší tyčce, jenže jeho pokus neprošel přes prvního bránícího hráče.
     
    04:07
    A vyloučení také na opačné straně. Tomáš Vochozka vidí od sudího dvě minuty za hákování.
     
    04:34
    Hra ve čtyřech na obou stranách prozatím využívají hostující hráči, nicméně s kotoučem na holi se nemohou prokombinovat do šance. Uvidíme, zda budou za chvíli úspěšnější.
     
    05:28
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Marguš – 2 min., podrážení).
     
    05:28
    Že by hned ze začátku utkání bylo vyloučení jako šafránu, to se rozhodně říct nedá. Marguš už také usedl na trestnou lavici. Nyní se tedy opět bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    06:11
    Black Dogs Budweis se dostávají do plného počtu. Vochozka naskočil rovnou do hry a ujížděl do útočného pásma. V tom ale na Štekra vyletěla střela, kterou hostující brankář kryje a hru přerušuje.
     
    06:46
    Tomáš Vochozka zůstal na ledě a nyní rozdává kotouče v přesilové hře. On sám ještě předtím zkoušel střelu. Letěla k bližší brance, ovšem Štekr se včas přemístil, na puk viděl a nakonec s ním neměl výraznější problémy.
     
    07:38
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Švec – 2 min., podrážení).
     
    08:17
    Radek Rolínek dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, kde měl dostatek prostoru. Rolínek pak popojel blíže k bráně, nicméně jeho pokus pak končí jen na mantinelu za brankou.
     
    09:45
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se domácím podařilo prosadit skrze plzeňskou obranu! TOMÁŠ VOCHOZKA stál blízko branky. Dával pozor, využil odraženého kotouč a dorazil jej až za brankovou čáru. Asistence: Jakub Šuhaj, Tadeáš Pinkas.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Rejzek – 2 min., sekání).
     
    12:17
    Jonáš Kronus si svým pohybem řekl o přihrávku a následně ji také dostal. Jeho střela nebyla příliš špatná, nicméně pravou tyčku z gólmanova pohledu minula jen velmi těsně.
     
    13:49
    Tomáš Vochozka nabruslil s kotoučem na holi do útočného pásma. Skrze obránce pak vypálil za nápřahu. Jeho pokus sice Štekr viděl, nicméně puk se při nárazu na gólmanovu výstroj prapodivně odrazil a nakonec maskovanému muži nadělal drobné problémy.
     
    14:36
    Tomáš Soukup dostal kotouč na hůl hned po vhazování a vystřelil. Jeho pokus ovšem neměl příliš velkou razanci, a tak si na něj Svoboda počkal, načež jej bez problémů vyrazil mimo nebezpečí.
     
    15:49
    Svoboda z pozice obránce dostal kotouč na hůl, načež stejně jako jeho protihráč na opačné straně ihned pálil. Nicméně ani tento pokus nebyl z těch branku ohrožujících.
     
    16:35
    Jiří Černý si musel na modré útočné čáře poradit s dotírajícím útočníkem soupeře. A nakonec úspěšně. Zbavil se ho a pak vyslal poměrně dobrou střelu. Ta však skončila jen na zadním mantinelu.
     
    17:28
    Akademici se snažili v rychlosti přejít do brejku. Klíčová přihrávka ale nebyla příliš přesná a končí jen za brankou domácího celku, což znamená zakázané uvolnění a hru vracející se před plzeňskou klec.
     
    18:21
    Erik Bahula zavezl kotouč do útočného pásma a sám se snažil přejít přes pravé křídlo. Zde ho však hostující defenziva, která byla v převaze, o kotouč obrala a míří s ním na druhu stranu.
     
    19:30
    Směrem na Martina Fořta se hnala přihrávka. Fořt měl ale za sebou náročné střídaní, a tak se za přihrávkou již nevydal, ale zamířil směrem na střídačku.
     
    19:59
    Máme tu poslední sekundu této třetiny. Bude se vhazovat před hostujícím brankářem. Za tento krátký čas ale pravděpodobně Black Dogs již branku ohrozit nestihnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi. Domácí byli se drželi v pásmu rozhodně více než soupeř, měli i pár vyložených šancí, ale v brance Akademiků skončila pouze jedna trefa.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Albert Hrůša dostal parádní přihrávku, když jeden z jeho spoluhráčů vybojoval kotouč a poslal jej do prostoru mezi oba kruhy. Hrůšův pokus pak letěl do horních pater branky, nicméně plzeňský brankář máchnul lapačkou a puk v ní drží.
     
    21:27
    Tomáš Prokop dostal dobrou žabičku před branku, nicméně k úspěšnému zakončení mu scházel krok či dva. Prokop do puku jen lehce plácl z bekhendu, nicméně plzeňský brankář nakonec zasahovat nemusí, puk letí mimo tyč.
     
    22:56
    Domácí hokejisté se dostali do útoku, nicméně jeden z nich se pak nechtěně střetl s hostujícím brankářem. Oba se za chvíli zvedají a jsou v pořádku.
     
    23:28
    Erika Bahula využil nepřehledné situace, která nastala hned po vhazování. Bahula přijel do středu kruhu, sebral kotouč a vydal se s ním na branku. Štekra nicméně neprostřelil, ten zasáhl přesně, jak bylo potřeba.
     
    25:21
    Na ledové ploše se toho nyní příliš neděje. Ani jeden z týmů se nemůže usadit v útočném pásmu. Přes střední pásmo hráči obou týmů sice přejdou, pak se ale stabilně neudrží v útoku.
     
    25:36
    Dominik Beer nahodil kotouč na branku už z hranice středního pásma. Svobodoa kotouč po celou dobu pohledem hlídal, pak jej bezpečně chytil v lapačce a raději ho nerozehrává.
     
    26:26
    Aleš Krtek nahodil kotouč na branku, načež kousek před ní nastala velmi nepřehledná situace. Brankář plzeňského celku ale situaci nakonec i s problémy vyřešil a zařídil vhazování po jeho levé ruce.
     
    27:29
    Nebezpečná situace! Miroslav Tejko zavezl kotouč do útočného pásma. Zde pak parádní přihrávkou našel spoluhráče, ten namísto střely ale zvolil přihrávku zpět na Tejka. Ten pak zamířil do branky po ledě, jenže Štekr se přemístil a puk udržel ve výstroji.
     
    28:25
    Byl to zřejmě Jakub Šuhaj, který se dostal do pásma v situaci jeden na jednoho. Následně právě zpoza obránce mířil na vzdálenější tyčku, jenže přestřelil.
     
    29:07
    Oproti první třetině nevidíme příliš pohledný hokej. Akademici se snaží udržet v pásmu, ale většinou z toho je pouze rychlý protiútok na opačnou stranu. Ani zde se však Black Dogs nedostávají až ke gólové trefě.
     
    30:28
    Štěpán Říha to nemyslel vůbec špatně. Dostal puk na hůl, ale byl už vychýlen ze střeleckého úhlu. Namísto střely tak poslal kotouč na brankoviště, k jeho smůle ale na přihrávku žádný z jeho spoluhráčů nestačil. Blíže k ní měli domácí.
     
    31:29
    Vyloučení v týmu Black Dogs Budweis (D. Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    32:13
    Ozývají se také domácí fanoušci, kteří podporují Black Dogs Budweis! Svému týmu vytváří solidní atmosféru, naproti tomu by si přáli druhý gól, který by mohl z domácího pohledu trochu uvolnit hru.
     
    33:32
    Domácí hokejisté jsou v plném počtu. Ve stejném čase utekli na opačnou stranu. Jonáš Kronus zde dostal přihrávku, když najížděl z tandemu. Pak ale z velmi dobré pozice jen trefil tyč!
     
    34:50
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Šiška – 2 min., podrážení).
     
    35:22
    Přesilová hra je prozatím bez výraznější šance. Štekr může být v klidu.
     
    36:34
    Miroslav Tejko najel s kotoučem na holi do útočného pásma. Pak adresoval přihrávku mezi kruhy, jenže puk končí jen mimo nebezpečí z pohledu hostujícího celku.
     
    37:35
    Princl zavezl elegantně kotouč do útočného pásma, zasekl na kruhu a zkoušel přihrávat. V ten moment byl ale odzbrojen od kotouče a hra je opět ve středním pásmu.
     
    38:23
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    A máme v Hokejovém centru Pouzar vyrovnáno! Marek Princl poslal přihrávku zpoza branky. JAN KALUS byl připraven ke střele a z nápřahu se trefil přesně pod horní tyčku. Asistence: Marek Princl, Vít Reitspies.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda nebyla divácky tak atraktivní jako ta první. Střelecky se prosadila však jen Plzeň, když se pod víko trefil přesně Kalus. Posledních dvacet minut tak bude určitě velmi napínavých.
     
    Jdeme do posledního dějství, oba týmy už jsou nastoupeny na ledové ploše.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Pavel Koco dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, kam dostal dobrou přihrávku. Koco pálil z první, jenže jeho pokus domácí brankář viděl a pak jej v klidu vyráží mimo dosah plzeňských hráčů.
     
    41:13
    Českobudějovičtí hokejisté už rozjíždějí útočnou akci zpoza svoji branky. Uvidíme, zda se jim bude dařit v útočném pásmu více než před chvíli soupeři.
     
    41:21
    Radek Rolínek dostal kotouč na hůl na pravé křídle. Tam nabral také rychlost a dostal se do střelecké šance. Mířil k bližší tyči, nic jiného mu také nezbývalo, ovšem Štekr se právě na tyč natiskl a kotouč lapil.
     
    42:19
    Jeden z hostujících hráčů nabral dobrou rychlost, ze středního pásma se dostal do toho útočného, zbavil se obránce a a střílel. Kotouč letěl doprostřed branky, s čímž si Svoboda bez větších problémů poradil.
     
    43:16
    Miroslav Tejko nebyl daleko od gólu! Ocitl se na chvíli sám před brankářem, nicméně Štekr byl i tentokrát pevný a poradil si. Pravděpodobně na kotouč sáhl, ten pak letěl výrazně nad horní tyč.
     
    44:18
    A teď to byl zřejmě Lukáš Prášek, kdo se ocitl ve střelecké pozici na levém kruhu z brankářova pohledu. Jeho pokus míři do horního růžku, jenže Štekr i tentokrát úspěšný. Přesunul se a vyrazil.
     
    45:08
    Tentýž hráč v akci i podruhé. Kotouč se povaloval kousek od brankoviště, dojel k němu právě Prášek, bekhendem do něj plácl a poslal na branku. S tímhle ale nemoh mít plzeňský gólman problémy. Puk bezpečně ukrývá do lapačky.
     
    46:12
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Princl – 2 min., podrážení).
     
    47:01
    Na domácího brankáře letěla nahození z velké vzdálenosti, právě Svoboda s ním ale neměl výraznější obtíže. V pohodě ho sbírá do lapačky a bude se tak vhazovat.
     
    47:30
    Aleš Krtek dostal přihrávku do jízdy. Chopil se ji a pálil na bližší tyč. I tentokrát brankář Akademiků držá svůj tým bez problémů.
     
    47:39
    Vyloučení v týmu Black Dogs Budweis (Rolínek – 2 min., podrážení).
     
    47:39
    Oddechový čas pro hosty.
     
    48:07
    Jan Kalus nabruslil do útočného pásma, přímo před branku, kde měl v přesilové hře poměrně dostatek prostoru. Svoboda si na něho ale počíhal a pak jeho pokus o zvednutí kotouče pod víko zlikvidoval. Dobrý zákrok gólmana tedy i na opačné straně.
     
    49:12
    Prozatím není přesilovka hostů vůbec špatná, snaží se o kombinaci ap ůsobí velmi nebezpečným dojmem. Uvidíme, zda v početní výhodě překlopí vedení na svoji stranu.
     
    49:42
    A byl to Marek Princl, kdo se ocitl po přihrávce zpoza branky v dobré šanci. Jeho pokus z nápřahu letěl tak akorát vysoko, těsně nad beton. I tak si s ním domácí gólman poradil a udržel ho v lapačce, uvidíme tak další vhazování.
     
    51:05
    Do konce periody zbývá zhruba necelých devět minut. Zatím však o vítězi rozhodnuto není. Uvidíme, co nám poslední minutky ukáží.
     
    51:28
    A prozatím ukázaly skvělou střelu od modré, která šla z hole Marguše. Nebyla špatná a Svoboda s ní měl problémy. Nakonec ji však, stejně jako dorážky MArgušových spoluhráčů, udržel před brankovou čárou.
     
    52:48
    Akademici hrají v útočném pásmu. V posledních okamžicích své soupeře z jihu příliš nepouštějí před svého gólmana.
     
    53:38
    Dobře to udělal nyní poslední jihočeský obránce, který si počkal na svého soupeře a pak mu sebral v pravý moment kotouč .Tím zamezil rodící se nebezpečné situaci.
     
    54:08
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň (Reitspies – 2 min., podrážení).
     
    54:40
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se domácí dočkali druhé trefy a nyní jsou to oni, kdo má ke třem bodům o něco blíže! Přes celé střední pásmo přejel RADEK ROLÍNEK. Nabral rychlost a.z pravého křídla pak trefil přesně nad zadní tyč. Obrovská radost domácích. Asistence: Ivo Svoboda.
     
    55:58
    Štěpán Říha to zkusil dobře, už byl skoro před brankou, pak ale poslal zpětnou přihrávku na spoluhráče. Ten na ni však jen těsně nestačil, zachytil ji totiž jeden z domácích beků.
     
    56:56
    Nyní se hrálo v útočném pásmu domácích. I oni byli ale protihráči odzbrojeni od kotouče a nyní se hra znovu otáčí před Svobodovu branku.
     
    57:59
    Schyluje se k dramatického konci utkání. Akademici se pomalu nadychují k závěrečnému náporu. Uvidíme, zda se jim ještě podaří srovnat.
     
    58:03
    Štekr míří na střídačku svého celku. Plzeň to bude zkoušet s odkrytými zády.
     
    58:44
    Jiří Kubeš vypálil od modré čáry, jen těsně ale netrefil prázdnou klec, a tak se kotouče ujímají protihráči.
     
    59:08
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Ale nyní už je hotovo. Ke kotouči se pohotově dostal LUKÁŠ PRÁŠEK, jemuž byla adresována dlouhá přihrávka, a pak neměl problém zakončit do odkryté klece. Asistence: Pavel Grauer.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec utkání. Black Dogs jsou nakonec šťastnějším týmem. Posledních dvacet minut bylo velmi vyrovnaných, nakonec se střelecké štěstí přiklonilo na domácí stranu. Pro Jihočechy to bude velká úleva, chvílemi byli v poslední periodě pod velkým tlakem, a to za vyrovnaného stavu. Pak se ale střelecky prosadili, vedení udrželi a nyní mohou slavit. (20:19:46)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Vochozka (Šuhaj, Pinkas), 55. Rolínek (Svoboda), 60. Prášek (Grauer) – 39. Kalus (Princl, Reitspies)


    Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Kubeš, Grauer, Bouška, Svoboda, Krtek, Hrůša – Kronus, Pinkas, Rolínek, Bahula, Tejko, Šafář, Vochozka, Šuhaj, Prášek, Kaisler, Prokop, Dvořák
    Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Margus, Šibra, Jankovský, Koco, Šperl, Soukup, Beer (C) – Strmiska, Rejzek, Reitspies, Šiška, Šefl, Kalus, Princl, Říha, Švec, Králíček, Fořt

    Rozhodčí: Mejzlík – Polák, Bělohlav
    bahis siteleri