Spezia – Turín 1:0 (kon.) | Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.) | Cagliari – Atalanta BC 1:2 (kon.)
konec
Spezia Calcio
1:0 (0:0)
Turín FC
Sobota 06.11.2021, 15:00 • Alberto Picco Stadium, La Spezia • Italská Serie A • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího fotbalového utkání na shledanou. (17:09:39)
     
    V dnešním utkání jsme byli svědky překvapivé výhry domácích, kterým se po více než devíti měsících podařilo si udržet čisté konto. Ti si tak připisují teprve třetí výhru v sezóně, která je však posouvá až na 15. příčku v tabulky. Postaral se o ní v 58. minutě Jacopo Sala a to naprosto fantastickým stylem. Jeho mířidla dnes byla nastavena přesně a tak si mohl dovolit i tuto parádní střelu zpoza vápna, za kterou by se nestyděli ani fotbaloví velikáni. Po tomto gólu však nastartoval motor Turín a to rovnou na plné obrátky. Tento mančaft tak naprosto dominoval ve statistice držení míče, chyběla tomu ale přesná koncovka, jelikož se hráčům v rudých dresech během druhé půle podařilo trefit prostor mezi tyčemi jenom jednou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak toto nebyl vůbec špatně zahraný přímý kop. Na jeho konci však stál Praet, který svou střelou minul jen těsně levou tyč. Nyní tady máme rohový kop. Ten byl zahrán ještě lépe, protože na jeho konci čekala na míč hlava jednoho z útočníků Turína, ten však zamířil přímo do středu brány, kde byl se svým zákrokem nachystaný Provedel.
     
    90+2
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Viktor Kovalenko, přichází Salva Ferrer.
     
    90+1
    Už nějakou chvíli se nepodařilo Spezii dostat k míči což jenom více a více hraje do karet soupeři z Turína. Ten se snaží obléhat soupeřovo území. Arbitr dnešního utkání však nastavuje pouze čtyři minuty, což už není příliš.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Viktor Kovalenko (Spezia Calcio).
     
    88
    K míči se nyní dostali fotbalisté v bílých dresech, což by mohlo ještě zásadně ovlivnit utkání. A opět je to Nzola, který zahodil příležitost, kterou to už mohl celé uzavřít. Ten v kritický moment na hranici šestnáctky promáchl a míč jenom tečoval tak, že ho soupeřově brankáři spíše přihrál.
     
    86
    Hosté na hřiště už poslali všechny čerstvé síly, které měli. Ani to jim zatím nepřineslo ovoce, ze hry ale mají podstatně víc a to hlavně v posledních minutách.
     
    84
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Koffi Djidji, přichází Armando Izzo.
     
    82
    I přes výrazné napětí a tlak situaci hráči z Turína nenechávají jen tak a snaží se vyrovnat seč jim síly stačí. Na jejich putování za první brankou utkání ale stojí překážky, které si často způsobují sami, jako nepřesné přihrávky či velké množství nedovolených zákroků.
     
    80
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Daniele Verde, přichází Rey Manaj.
     
    78
    Hráči Turína si začínají uvědomovat, že jim pomalu ale jistě poměrně začíná téct do bot. Tento faktor tak vede k časté provokaci soupeře, která mnohdy hraničí s pravidly fair-play. Když tyto dvě skutečnosti spojíte, vznikne vám poměrně dost hustá atmosféra, což se přesně děje i na hřišti.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Dimitris Nikolaou (Spezia Calcio).
    Žlutou kartu dostává Antonio Sanabria (Turín FC).
     
    75
    Saša Lukić by měl začít pracovat na tom, aby se naučil více držet své nervy na uzdě. Po souboji s ním končí rovnou dva hráči na zemi a ten tak daruje další pokutový kop soupeři.
     
    74
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Wilfried Stephane Singo, přichází Simone Zaza.
     
    73
    I hráči v rudých dresech zkoušejí taktiku kopání míčů za obranu. Wilfried Singo by ale na těchto dalekých míčích měl ještě krapet zapracovat.
     
    71
    Střídání v týmu Spezia Calcio: ze hřiště odchází Jacopo Sala, přichází Eddie Salcedo.
     
    69
    Nadýchaný centr do šestnáctky poslal Ola Aina. K jeho smůle ale našel jenom hlavičku jednoho ze soupeřových hráčů. Ten tak uklízí míč alespoň do částečného bezpečí.

    Patrik Hlaváč

    Branky: 58. Sala

    Karty:   65. Amian (SPZ), 76. Nikolaou (SPZ), 89. Kovalenko (SPZ) – 38. Rincón (TUI), 53. Linetty (TUI), 76. A. Sanabria (TUI)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:17.
    Spezia Calcio: Provedel – Bastoni, Nikolaou, Erlić, Amian – Maggiore, Kovalenko (90+2. Ferrer) – D. Verde (80. Manaj), E. Gyasi, Sala (71. Salcedo) – Nzola.
    Náhradníci: Zoet, Zovko – Antiste, Colley, Ferrer, Kiwior, Manaj, Podgoreanu, Salcedo, Strelec.

    Turín FC: V. Milinković-Savić – Ricardo Rodríguez, Bremer, Djidji (84. Izzo) – Aina, Rincón (57. Baselli), Lukić, Singo (74. Zaza) – Praet, Linetty (57. Pjaca) – Belotti (57. A. Sanabria).
    Náhradníci: Beriša – Baselli, Buongiorno, Izzo, Kone, Pjaca, A. Sanabria, Verdi, Vojvoda, Warming, Zaza, Zima.

    Rozhodčí: Orsato – Raspollini, Moro
    thejrc.org