Pardubice – Slavia 0:5 (kon.) | Zlín – Jablonec 0:0 (kon.) | Karviná – Slovácko 2:2 (kon.)
Sparta – Teplice 4:2 (kon.)
konec
FK Pardubice
0:5 (0:0)
SK Slavia Praha
Neděle 07.11.2021, 15:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 0:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 11:7. (17:02:32)
     
    Dnešní utkání mělo skutečně odlišné poločasy. V té první byly možná lehce lepší Pardubice, které také měly velkou šanci jít do vedení z pokutového kopu, Jan Jeřábek ale neproměnil. Kolem šedesáté minuty ale Slavia zařadila vyšší rychlostní stupeň a do domácí branky dala hned pět branek. Z Ďolíčku si tedy veze všechny tři body!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak ne! Gólový účet hostů zatím zůstává na pětce, gól byl totiž po komunikaci s VAR odvolán!
    90+1. Ekpai přidal i šestý gól hostů! Ale kvůli ofsajdu je odvolán
     
    90+1
    Slavia právě vstřelila branku!
    A aby toho nebylo málo, tak Slavia přidává šestou branku! madsen posunul míč na UBONGA EKPAIE, jehož tvrdá střela na přední tyč skončila v síti!
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Adam Lupač se po příchodu na hřiště snažil něco vymyslet na pravém křídle, tam ale byl proti přesile a jeho snaha byla marná.
     
    87
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Adam Lupač.
     
    87
    Domácí se nyní snažili o protiútok, Pavel Černý ale vyslal přihrávku do míst, odkud právě odběhl David Huf. K balónu se tak dostávají hosté.
     
    85
    Nicolae Stanciu si naběhl na levé křídlo a dostal přihrávku. Po patičce Kuchty chtěl střílet Olayinka, ten při snaze zakončit fauloval Juniora Ramose.
     
    84
    Další slávistický ofsajd, tentokrát už to ale hosty nemusí tolik mrzet, vedou totiž už o pět gólů.
     
    81
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Cadu, přichází Sang-hjuk Lee.
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Jan Jeřábek, přichází Júnior Ramos.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Oscar, přichází Peter Olayinka.
    81. Ubong Moses Ekpai - 0:5
     
    81
    Slavia právě vstřelila branku!
    A je tu pátý gól v domácí síti! UBONG EKPAI byl na hraně ofsajdu, podle videa to ale bylo v pořádku. Šel tak sám na Marka Boháče, který si sice na míč sáhl, i tak ale skončil v síti! Asistence: Nicolae Stanciu.
     
    80
    Domácí nyní rozehrávali odzadu a chtěli to zkusit po zemi, to se nepovedlo. Marek Boháč tedy nakopl míč dopředu, kde ho udržel Pavel Černý.
     
    78
    Na levé straně přešel přes přesilu obránců Emil Mads Madsen. Jeho tečovaná přihrávka našla Jana Kuchtu, ten vystřelit nestihl.
    75. Ondřej LINGR - 0:4
     
    75
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je tu další dvougólový střelec! Nicolae Stanciu přesnou přihrávkou našel ONDŘEJE LINGRA. Ten měl dost prostoru, podíval se kde je brankář a napálil balón přímo pod břevno! Asistence: Nicolae Stanciu.
     
    74
    Znovu v akci Huf. Tentokrát patičkou posunul balón na Mojmíra Chytila, jenž z úhlu hledal spoluhráče před bránou, zasáhnout ale stihl Mandous.
     
    73
    David Huf se uvedl v dobrém světle. Při prvním dotyku s balónem totiž prošel prakticky celým týmem Slavie, ve finální fázi mu ale odskočil od nohy.
     
    72
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Ubong Moses Ekpai.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Jan Kuchta.
     
    71
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází David Huf.
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Samuel Šimek, přichází Pavel Černý.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Mads Emil Madsen.
    71. Lingr našel Krmenčíka, který zakončoval akrobaticky mimo bránu
     
    71
    Ondřej Lingr centroval z levé strany. Našel Michaela Krmenčíka, který se pokoušel o akrobatické zakončení, tím ale bránu netrefil.
     
    70
    Hostující fotbalisté hrají ve druhé půli výrazně lépe a svého soupeře téměř nepouští do šancí. Naopak teď kontrolují hru, už totiž nikam spěchat nemusí.
    67. Toml si po Oscarově pobídce srazil míč do sítě! Ale už v ofsajdu
     
    67
    Slávisté se radovali počtvrté! Oscar tentokrát z levé strany před bránou hledal Krmenčíka. K tomu přes Tomla míč nedošel, domácí hráč si ho totiž srazil do vlastní brány! Nakonec je ale pískán ofsajd Oscara.
    64. Ondřej LINGR - 0:3
     
    64
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hostující fotbalisté dávají třetí gól během šesti minut a dávají zapomenout na nepovedenou první půli! Další úspěšná akce po pravé straně, na konci přihrávky Masopusta ale tentokrát byl ONDŘEJ LINGR! Asistence: Lukáš Masopust.
    63. Michael KRMENČÍK - 0:2
     
    63
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté znovu prošli domácímu týmu po jejich levé straně a dávají druhou branku! Tentokrát míč vedl Lukáš Masopust a ten ho téměř identicky jako Bah předložil MICHAELKU KRMENČÍKOVI, jehož úloha už byla snadná. Asistence: Lukáš Masopust.
    62. Neuvěřitelný přemet Halásze při rozehrání autového vhazování
     
    62
    Jan Halász se na pravé straně prezentoval akrobatickým autovým vhazováním, nikoho ze spoluhráčů v pokutovém území ale nenašel.
    58. Michael KRMENČÍK - 0:1
     
    58
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté zatím nepředvádějí žádný oslnivý výkon, i tak se ale dostávají do vedení! Alexander Bah si na pravé straně píchl míč kolem obránce Následně ho poslal před bránu, kde byl volný MICHAEL KRMENČÍK a ten se trefil přesně!. Asistence: Alexander Bah.
     
    56
    Ondřej Lingr se na útočné polovině dostal k balónu přes Martina Šejvla, podle hlavního rozhodčího si ale přitom počínal nedovoleně.
     
    55
    A další ofsajd Slavie. Tentokrát v něm byl přistižen Lukáš Masopust, který si nabíhal po levé straně. Rozehrávat tedy znovu bude Marek Boháč.
     
    54
    Jakub Hromada skluzem zastavil protiútok Pardubic a je záhadou, proč hostující hráč neuviděl žlutou kartu.
     
    53
    Stanciu přesnou nahrávkou našel mezeru, ve které se nacházel Ondřej Lingr. Ten chtěl centrovat, znovu zasáhl Jan Halász. O chvíli později hosté znovu přistiženi v ofsajdu.
     
    52
    Jan Halász z pravé strany vyslal dlouhatánský aut do pokutového území, tam ho odvrátil obránce Taras Kačaraba.
     
    50
    A další hlasitý výkřik Lukáše Masopusta. Tentokrát se tak stalo po faulu Dominika Kostky a Slavia tak měla volný kop, potom byl ale dnes už poněkolikáté přistižen v ofsajdu Krmenčík.
     
    50
    Nyní se rýsoval zajímavý protiútok Pardubic, jejich kapitán ale přihrávku Šimkovi poslal tak, že ji mladý záložník domácích neměl šanci stihnout před lajnou.
     
    49
    Tomáš Holeš vystřelil z hranice šestnáctky, ovšem z bezprostřední blízkosti trefil jen svého spoluhráče.
     
    48
    Dlouhý nákop Ousoua sklepl na spoluhráče Michael Krmenčík. Z pravé strany následně centroval Bah, na zadní tyči na roh odvrátil Halász.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce a žádný gól zatím k vidění nebyl. Nejblíže byly Pardubice, které měly po půlhodině k dispozici pokutový kop, Aleš Mandous ale Jeřábka vychytal. V závěru půle měli šance hostující Krmenčík a Stanciu, v obou případech zasáhl Marek Boháč.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Nedovolený zákrok na útočné polovině předvedli i slávisté. Po nákopu domácího hráče následoval další pád jednoho z hráčů Slavie, po kterém se píská další faul.
     
    45
    Domácí fotbalisté byli na útočné polovině důrazní a získali balón, Lukáš Masopust ale byl podle názoru rozhodčího Petříka faulován.
     
    45
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45
    Na pravém křídle nyní dostal hodně prostoru Lukáš Masopust. Ten pouze neúspěšně hledal někoho v modrém před bránou domácího týmu.
     
    43
    Hned dvě šance Slavie! Nejprve Alexander Bah využil chyby obrany a našel volného Michaela Krmenčíka. Ten zakončoval z první, přesouvající se brankář Marek Boháč zasáhl!
    O několik sekund později Slavia znovu zahrozila, přízemní ránu Stancia ale znovu vyrazil brankář.
     
    42
    Ke konci první půle se Slavia dostala na útočnou polovinu. Centrem z levé strany ale neuspěla a tak to svěřenci trenéra Trpišovského musí zkusit znovu.
     
    40
    Samuel Šimek se ve vlastním vápně dostal k míči a chtěl nastartovat Mojmíra Chytila. Toho sice nastartoval, domácí útočník ale nestihl dostat se k míči před vyběhnutým brankářem Slavie.
     
    39
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Ondřej Lingr.
     
    37
    Jinak v dosavadním průběhu zápasu Slavia rozhodně nebyla lepším týmem. Domácí Pardubice hrají velice dobře a mohly i vést, kapitán Jan Jeřábek ale neproměnil pokutový kop, který mu lapil Aleš Mandous.
     
    36
    Srdjan Plavšič nyní něco signalizuje ke střídačce Slavie a lehá si na zem. Nevypadá to s ním úplně nejlépe.
     
    35
    Lukáš Masopust v pokutovém území posunul míč vedle sebe. Tam byl Srdjan Plavšič, ten měl špatný první dotyk a balón mu utekl za čáru.
     
    34
    Další žlutá karta domácího týmu a znovu byl faulovaný Tomáš Holeš. Ten si píchl míč kolem Cadua, který ho fauloval šlapákem a dostává za to žlutou kartu.
     
    33
    Pardubice ale dále chtějí být aktivní. Mojmír Chytil u brankové čáry důrazně vybojoval balón a poté se kopal další roh, byl ovšem odpískán útočný faul.
     
    31
    Pardubice neproměňují pokutový kop v domácím utkání podruhé v řadě! Tentokrát se toho ujal ten nejzkušenější, kapitán Jan Jeřábek. Ten ale Mandouse neoklamal a hostující brankář penaltu chytá!
     
    30
    Po rohovém kopu zahrál v pokutovém území Taras Kačaraba a rozhodčí Jan Petřík po komunikaci s VAR píská pokutový kop!
     
    30
    Penalta pro Pardubice!
    27. Kačarabovi se otřel míč o ruku, penalta po zásahu VAR!
     
    27
    Hlavní rozhodčí se běží podívat k monitoru a je možné, že Pardubice budou kopat penaltu!
     
    27
    Roh Tomáše Čelůstky znovu neletěl na nikoho v červenobílém, ovšem směrem na bránu ho poslal jeden ze slávistů. Mezi tři tyče se ale netrefil a tak se kopal další roh. Ten odvrátil Michael Krmenčík a domácí se dožadovali penalty, rozhodčí ji ale, zatím, nepíská.
     
    27
    Martin Šejvl poslal míč na pravé křídlo. Tam k němu měl výrazně blíže Oscar, ten si ho ale nedokázal pokrýt a Jan Halász vybojoval další roh.
     
    25
    Krmenčík u postranní čáry sklepl míč Stanciovi, který chtěl z prvního dotyku najít Lukáše Masopusta. Přihrávka nebyla přesná a i kdyby byla, tak byl hostující křídelník v ofsajdu.
     
    24
    Velice kuriózní rozehrávka Slavie. Alexander Bah měl míč na pravé straně a neměl komu přihrát. Chtěl tedy otočit hru na levou stranu, velice nepřesnou přihrávkou ale jen daroval Pardubicím rohový kop.
     
    22
    Pardubičtí fotbalisté byli nyní Slavií zatlačeni z útočné poloviny až zpět k vlastnímu brankáři. Boháč hledal na pravém křídle Halásze, zahrál ale jen do autu.
     
    20
    Právě Samuel Šimek byl nyní na druhé straně ostrého zákroku. Ten nebyl nedovolený, domácí záložník se ale jen těžko zvedá z trávníku.
     
    19
    Nyní se do útočné akce Slavie zapojil vlevo Oscar. Ten v pokutovém území hledal Krmenčíka, ten byl přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    17
    Domácí hráči se dnes snaží hrát hlavně po zemi. Na levém křídle nyní pěkně kombinovali, v předfinální fázi ale nebyli přesní. To se snažil skluzem napravit Samuel Šimek, ten ovšem trefil Holeše a dostává žlutou kartu.
     
    15
    Pardubice se téměř dostaly z vlastní poloviny rozehrávkou po zemi, to by ale při přihrávce na Chytila nesměl zasáhnout Tomáš Holeš. Následující akce Slavie skončila znovu u brankáře domácích.
     
    14
    Další slávistická akce po pravé straně. K centru se v pokutovém území dostal Alexander Bah, obránce tečoval na rohový kop.
     
    12
    Mezi stopery si seběhl Jakub Hromada, který ujal rozehrávky. Dlouhou přihrávkou za obranu hledal Plavšiče, toho tělem pokryl Šejvl.
     
    11
    Cadu se na polovině hřiště dostal k balónu a chtěl překvapit brankáře Aleše Mandouse, ten ovšem mohl zůstat v klidu. Dalekonosná rána Brazilce ve službách Pardubic totiž nebyla vůbec přesná.
     
    9
    Srdjan Plavšič šel do hlavičkového souboje proti dvěma protihráčům. Po kontaktu s protihráčem velice nepříjemně dopadl na hlavu a rozhodčí ihned volá na hřiště zdravotníky Slavie.
    7. Masopust mířil sám na bránu, ale trefil Boháče
     
    7
    Lukáš Masopust vybíhal z hranice ofsajdu a dostal přihrávku. Obránce byl dostatečně rychlý a tak mu nedovolil samostatný nájezd na brankáře, Masopust ale i tak dokázal zakončit. Po zákroku Marka Boháče se bude kopat od brány kvůli teči právě hostujícího hráče.
     
    6
    Brankář Marek Boháč si připsal první zákrok. Po nedorozumění právě s Boháčem Martin Šejvl odkopl míč jen na nohu Nicolae Stancia, jeho přízemní střelu gólman lapil.
     
    5
    První zajímavá akce domácích fotbalistů. Už to vypadalo, že se Čelůstka dostane do zakončení, ale přerušil ho hvizd rozhodčího. Mojmír Chytil totiž neudržel míč na hrací ploše.
     
    4
    Právě Ousou nyní chtěl zrychlit hru. Dlouhým nákopem do středu hledal Michaela Krmenčíka, k balónu se ale jako první dostal brankář Pardubic.
     
    3
    A z následné rohového kopu Slavia poprvé zahrozila! Alexander Bah posadil balón na hlavu Aihama Ousoua, který hlavou trefil tyč! Následný pokus o dorážku Kačaraby nebyl úspěšný.
     
    2
    I hráči v modrém to poprvé zkoušeli po pravém křídle. Tam si pro míč seběhl Plavšič, jehož centr zastavil Šejvl za cenu rohu.
     
    1
    Domácí se ujali rozehrávky a chtěli obranu Slavie překonat po pravé straně, tam ale nepochodili. Po úspěšném obranném zákroku nyní hrají hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí Pardubice dnes budou hrát ve své tradiční červenobílé kombinaci, slávisté nastoupí celí ve světle modrém.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Boháč – Halász, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – D. Kostka, Tischler, S. Šimek, Cadu – Chytil.
    Náhradníci: Letáček – P. Černý, Lee, Kubart, Júnior Ramos, Huf, Lupač.

    SK Slavia Praha: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Holeš, Hromada – Masopust, Stanciu (C), Plavšić – Krmenčík.
    Náhradníci: O. Kolář – Olayinka, Kuchta, Ekpai, Madsen, Traoré, Lingr.

    Rozhodčí: Petřík – Horák, Paták.
     
    Slavia je aktuálně na druhém místě tabulky se ztrátou pouhého bodu na první Viktorii Plzeň. Na Spartu, která je až čtvrtá, mají slávisté náskok dvou bodů.

    Aktuálně mají červenobílí šňůru tří vyhraných zápasů v řadě, ve kterých navíc neinkasovali ani gól. V lize porazili Olomouc díky trefě Olayinky, před týdnem poté ve šlágru kola porazili právě první Plzeň 2:0. V týdnu navíc svěřenci Jindřicha Trpišovského zvládli domácí zápas v Evropské konferenční lize, v Edenu totiž porazili gólem Jana Kuchty izraelský tým Maccabi Haifa.
     
    Pardubice se aktuálně nacházejí na 14. místě prvoligové tabulky, do které si zatím připsaly zatím jen osm bodů. Na třináctý Jablonec ztrácí čtyři body a na předposlední Teplice mají náskok tříbodový.

    V posledním kole se tým z východu Čech představil právě na půdě Jablonce. Tam sice rychle prohrával, ještě v první půli ale upravil na konečných 1:1 Emil Tischler. I poslední zápas v Ďolíčku skončil nerozhodně, v duelu se Zlínem branka nepadla.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 14. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a SK Slavia Praha. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Klier

    Branky: 58. Krmenčík (Bah), 63. Krmenčík (Masopust), 64. Lingr (Masopust), 75. Lingr (Stanciu), 81. Ekpai (Stanciu)

    Karty:   17. S. Šimek (PCE), 34. Cadu (PCE)

    Neproměněná penalta: 31. Jeřábek (PCE), brankář Mandous zneškodnil


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 0:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:8. Fauly: 11:7.
    FK Pardubice: Boháč – Halász, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) (81. Júnior Ramos) – D. Kostka (71. Huf), Tischler, S. Šimek (71. P. Černý), Cadu (81. Lee) – Chytil (87. Lupač).
    Náhradníci: Letáček – P. Černý, Lee, Kubart, Júnior Ramos, Huf, Lupač.

    SK Slavia Praha: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar (81. Olayinka) – Holeš (71. Madsen), Hromada – Masopust (72. Ekpai), Stanciu (C), Plavšić (39. Lingr) – Krmenčík (72. Kuchta).
    Náhradníci: O. Kolář – Olayinka, Kuchta, Ekpai, Madsen, Traoré, Lingr.

    Rozhodčí: Petřík – Horák, Paták

    Diváci: 3492
    bahis siteleri