New Jersey – Florida 7:3 (kon.) | Boston – Ottawa 3:2 (kon.) | Montreal – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Tampa – Carolina 1:2 (po pr.) | Detroit – Edmonton 4:2 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:3 (0:1 po s.n.)
Chicago – Pittsburgh 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – San Jose 1:4 (kon.) | Vegas – Seattle 4:2 (kon.)
Vancouver – Anaheim 2:3 (po pr.)
konec
Calgary Flames
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
San Jose Sharks
Středa 10.11.2021, 03:15 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pěkný zbytek dne. Na počtenou. (06:16:01)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání:

    Tomáš Hertl (SJS) – 1+0, +1 účast, 7 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:56
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Adin Hill (SJS) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 60:00
    Jacob Markström (CGY) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 59:16
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Adin Hill (SJS) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 60:00
    2. Brent Burns (SJS) – 0+2
    3. Milan Lucic (CGY) – 0+1
     
    Statistické okénko:

    Střely na bránu: 38 – 26
    Přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 6
     
    Zápas mezi Calgary a San Jose tak končí výhrou Žraloků 4:1! Klíčovým okamžikem se stala situace v čase 44:18, kdy rána Logana Couturea od pravého hrazení škrtla o hůl bránícího Nikity Zadorova a zapadla za záda bezmocného brankáře Markströma. V závěru zápasu pak skóre kosmeticky upravili trefami do prázdné brány Tomáš Hertl a Jonathan Dahlén. Flames tak zapisují teprve druhou porážku v základní hrací době v tomto ročníku, Sharks si naopak tímto vítězstvím výrazně pomohou ve středu tabulky Západní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Ještě se snaží Trevor Lewis nachytat brankáře Hilla na švestkách ranou z levé strany od modré čáry, ale jeho pokus ani nemířil do prostoru mezi třemi tyčemi.
    59:19 Jonathan DAHLÉN - 1:4
     
    59:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Calgary se ještě jednou rozhodlo odvolat brankáře Markströma na střídačku. Přes celé hřiště se tak do prázdné brány mohl pohodlně trefit JONATHAN DALÉN, jenž upravuje na 4:1, když ve vlastním pásmu zpracoval puk a pak jej přes celé kluziště poslal na druhou stranu do nechráněné svatyně Flames! Bez asistence.
    58:57 Tomáš HERTL - 1:3
     
    58:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Máme rozhodnuto! Trefou do prázdné brány pečetí vítězství Sharks TOMÁŠ HERTL! Český forvard vyrazil za vyhozeným pukem, v rychlostním souboji nejprve porazil Anderssona a bleskovou otočkou kolem své osy zasunul kotouč do sítě. Obránce Flames pak nespokojeně třískl hokejkou o břevno vlastní svatyně. Asistence: Brent Burns, Adin Hill.
     
    58:28
    Flames odvolávají Jacoba Markströma na střídačku a zkouší to se šesti hráči v poli! Brent Burns ale zvládl vyhodit puk přes všechny čáry, opuštěnou klec Flames minul jen těsně!
     
    58:20
    Sharks zahráli na zakázané uvolnění. Brent Burns se s pukem nijak zvlášť nemazlil, teď už San Jose nechce hrát hezký hokej, touží vyhrát zápas.
     
    57:49
    Nick Bonino nyní našel trochu místa na levém kruhu a okamžitě se snažil Markströma překonat na přední tyči, gólman Flames ji ale dobře ucpal!
     
    57:19
    Flames rychle přesouvají hru před bránu Hilla. Nastřelení z levé strany od hrazení, které měl na svědomí Noah Hanifin, chytá gólman Sharks do lapačky.
     
    56:36
    Nyní už jsme mohli mít rozhodnuto, Andrew Cogliano dostal přihrávku před prázdnou bránu Flames, bekhendem mohl poslat touš do sítě, ale obránci Calgary mu na poslední chvíli hůl zablokovali!
     
    56:09
    Calgary nyní svíralo svého soupeře chvilku v jeho pásmu. Nakonec se Plameny nepřesnou přihrávkou po hrazení o výhodu třetiny sami připravily.
     
    55:48
    Rasmus Andersson nyní dostal trochu prostoru na pravé straně a pálil z vrcholu kruhů, bránu San Jose ale trefit nezvládl.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. Mangiapane (Lucic, D. Dubé) – 21. Barabanov (B. Burns, Hill), 45. Couture (Hatakka, Meloche), 59. Hertl (B. Burns, Hill), 60. Dahlén


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Ch. Tanev, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (C) – Coleman, Backlund (A), T. Pitlick – Lucic, D. Dubé, Mangiapane – B. Richardson, Monahan (A), T. Lewis.
    San Jose Sharks: Hill (J. Reimer) – M. Ferraro (A), B. Burns, Hatakka, Meloche, Jaycob Megna, R. Merkley – Bonino, Couture (C), Dahlén – Barabanov, Hertl (A), Balcers – Cogliano, Weatherby, N. Merkley – Gadjovich, Pederson, Leonard.

    Rozhodčí: Furlatt, Joannette – Cormier, Murchison
    thejrc.org