New Jersey – Florida 7:3 (kon.) | Boston – Ottawa 3:2 (kon.) | Montreal – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Tampa – Carolina 1:2 (po pr.) | Detroit – Edmonton 4:2 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 2:3 (0:1 po s.n.)
Chicago – Pittsburgh 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – San Jose 1:4 (kon.) | Vegas – Seattle 4:2 (kon.)
Vancouver – Anaheim 2:3 (po pr.)
konec
Calgary Flames
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
San Jose Sharks
Středa 10.11.2021, 03:15 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pěkný zbytek dne. Na počtenou. (06:16:01)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání:

    Tomáš Hertl (SJS) – 1+0, +1 účast, 7 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:56
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Adin Hill (SJS) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 60:00
    Jacob Markström (CGY) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 59:16
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Adin Hill (SJS) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 60:00
    2. Brent Burns (SJS) – 0+2
    3. Milan Lucic (CGY) – 0+1
     
    Statistické okénko:

    Střely na bránu: 38 – 26
    Přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 6
     
    Zápas mezi Calgary a San Jose tak končí výhrou Žraloků 4:1! Klíčovým okamžikem se stala situace v čase 44:18, kdy rána Logana Couturea od pravého hrazení škrtla o hůl bránícího Nikity Zadorova a zapadla za záda bezmocného brankáře Markströma. V závěru zápasu pak skóre kosmeticky upravili trefami do prázdné brány Tomáš Hertl a Jonathan Dahlén. Flames tak zapisují teprve druhou porážku v základní hrací době v tomto ročníku, Sharks si naopak tímto vítězstvím výrazně pomohou ve středu tabulky Západní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Ještě se snaží Trevor Lewis nachytat brankáře Hilla na švestkách ranou z levé strany od modré čáry, ale jeho pokus ani nemířil do prostoru mezi třemi tyčemi.
    59:19 Jonathan DAHLÉN - 1:4
     
    59:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Calgary se ještě jednou rozhodlo odvolat brankáře Markströma na střídačku. Přes celé hřiště se tak do prázdné brány mohl pohodlně trefit JONATHAN DALÉN, jenž upravuje na 4:1, když ve vlastním pásmu zpracoval puk a pak jej přes celé kluziště poslal na druhou stranu do nechráněné svatyně Flames! Bez asistence.
    58:57 Tomáš HERTL - 1:3
     
    58:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Máme rozhodnuto! Trefou do prázdné brány pečetí vítězství Sharks TOMÁŠ HERTL! Český forvard vyrazil za vyhozeným pukem, v rychlostním souboji nejprve porazil Anderssona a bleskovou otočkou kolem své osy zasunul kotouč do sítě. Obránce Flames pak nespokojeně třískl hokejkou o břevno vlastní svatyně. Asistence: Brent Burns, Adin Hill.
     
    58:28
    Flames odvolávají Jacoba Markströma na střídačku a zkouší to se šesti hráči v poli! Brent Burns ale zvládl vyhodit puk přes všechny čáry, opuštěnou klec Flames minul jen těsně!
     
    58:20
    Sharks zahráli na zakázané uvolnění. Brent Burns se s pukem nijak zvlášť nemazlil, teď už San Jose nechce hrát hezký hokej, touží vyhrát zápas.
     
    57:49
    Nick Bonino nyní našel trochu místa na levém kruhu a okamžitě se snažil Markströma překonat na přední tyči, gólman Flames ji ale dobře ucpal!
     
    57:19
    Flames rychle přesouvají hru před bránu Hilla. Nastřelení z levé strany od hrazení, které měl na svědomí Noah Hanifin, chytá gólman Sharks do lapačky.
     
    56:36
    Nyní už jsme mohli mít rozhodnuto, Andrew Cogliano dostal přihrávku před prázdnou bránu Flames, bekhendem mohl poslat touš do sítě, ale obránci Calgary mu na poslední chvíli hůl zablokovali!
     
    56:09
    Calgary nyní svíralo svého soupeře chvilku v jeho pásmu. Nakonec se Plameny nepřesnou přihrávkou po hrazení o výhodu třetiny sami připravily.
     
    55:48
    Rasmus Andersson nyní dostal trochu prostoru na pravé straně a pálil z vrcholu kruhů, bránu San Jose ale trefit nezvládl.
     
    55:37
    Vhazování před Jacobem Markströmem vyznělo lépe pro Sharks, rána Brenta Burnse však až k brankáři Flames neprošla.
     
    55:04
    Buly před Hillem vyhráli Flames, kteří ale následně zahráli vysokou holí, takže Noah Hanifin nemůže pokračovat v kombinaci, hra je opět přerušena.
     
    54:45
    Následně se snažil Brent Burns vyřídit Matthewovi Tkachukovi, že do jeho brankáře zajíždět nebude a důrazně do něj za klecí Sharks strčil. Sudí ani toto trestat nebudou.
     
    54:45
    Elias Lindholm dostal trochu prostoru na pravé straně a okamžitě pálil na přední tyč, Adin Hill však jeho pokus zvládl ukrýt ve své náruči.
     
    53:59
    Johnny Gaudreau dostal přihrávku na levou stranu a z kruhu vyslal ránu, která však minula vzdálenější tyč o několik čísel.
     
    53:28
    Adin Hill se nyní rozhodl jet do rohu, kde ale podklouzl a spadl na led, jeho spoluhráči ale udrželi kotouč na svých čepelích, dokud se jejich gólman nevrátil do brankoviště.
     
    52:27
    Milan Lucic nyní velice tvrdě narazil Jaycoba Megna na hrazení za bránou na hrazení. Hit byl čistý, sudí vylučovat určitě nebudou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:06
    Alexandr Barabanov dostal trochu prostoru v mezikruží, takže mohl vypálit, ale jeho pokus srazili bránící hráči jen ke hrazení.
     
    51:33
    Elias Lindholm se hnal kupředu po ose hřiště, ale kotouč mu sjel z čepele a Adin Hill jej velice snadno zametl hokejkou do rohu hrací plochy.
     
    51:23
    Sharks se drží v útočném pásmu, ránu od modré, která se odrazila od zadního mantinelu, Jacob Markström chytá. Jasper Weatherby na něj touto fintou, pokud ji tak zamýšlel, nevyzrál.
     
    50:58
    Noah Hanifin vystřelil z levé strany od modré čáry, ale Hill proti jeho ráně nakonec zakročovat nemusel. Do akce musel až po střele Eliase Lindholma z ostrého úhlu, kterou ale zvládl chytit.
     
    50:25
    Na druhé straně si Adin Hill připisuje jeden ze snadnějších zákroků a nás čeká krátká komerční pauza a úprava hrací plochy.
     
    49:58
    Tomáš Hertl se snažil z pravé strany prodrat před bránu Calgary, byl však dostoupen obráncem Kylingtonem, který jej vytlačil do rohu.
     
    49:30
    Erik Gudbranson drží kotouč na hokejce za vlastní bránou, následně ho rozehrál na pravou stranu, odkud se kotouč dostal do hlediště, takže máme opět přerušeno.
     
    48:58
    Andrew Cogliano nahodil kotouč do útočného pásma, kde o něj hráči Sharks bojovali na zadním mantinelu, kde se jim ho podařilo vydolovat.
     
    48:27
    Nikita Zadorov a Erik Gudbranson nyní dobře zapracovali na modré čáře a Mikael Backlund zakončoval v předbrankovém prostoru, Adin Hill ale zvládl jeho ránu vyrazit.
     
    47:27
    Hraje se v obranném pásmu San Jose, kotouč měl na čepeli Noah Hanifin. Hrací předmět nyní směřuje do rohu hrací plochy za klec Hilla.
     
    47:08
    Další nepřesnost. Noah Hanifin nyní nic nevymýšlel a odpálil kotouč vší silou z obranného pásma přes všechny čáry, píská se další zakázané uvolnění.
     
    46:52
    Rudolfs Balcers se nyní hnal hodně aktivně za pukem, možná se mohlo pískat podrážení. Oliver Kylington mezitím sklepl rukou kotouč pro spoluhráče, sudí si vybrali druhý důvod, proč přerušit hru.
     
    46:39
    Buly ve středním pásmu vyhráli hráči Sharks, kteří ale nedokázali založit vlastní akci, píská se jim zakázané uvolnění a Alexandr Barabanov se tak musí přesunout před svého gólmana.
     
    46:16
    Další prohřešek proti hokeji. Calgary se nyní po pravé straně snažilo projít do útočného pásma. Útočnou modrou však nepřekročilo v souladu s pravidly a píská se ofsajd.
     
    45:58
    Následně Flames zahrály na zakázané uvolnění a hra se stěhuje před jejich gólmana. Buly po levé ruce brankáře Markströma.
     
    45:28
    Z osy hřiště od modré čáry nyní pálil obránce Calgary Nikita Zadorov, jeho střela ale k bráně San Jose projít nedokázala. Před klecí Sharks bylo příliš mnoho hráčů.
     
    44:58
    San Jose se nyní nedokázalo vymanit z tlaku soupeře a po levé straně vyhazuje kotouč pouze na zakázané uvolnění.
    44:18 Logan COUTURE - 1:2
     
    44:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose jde do vedení! LOGAN COUTURE dostal puk na pravou stranu k hrazení, vypálil a kotouč s přispěním teči bránícího Nikity Zadorova skončil za zády překvapeného Jacoba Markströma, kterému po nečekaném odrazu spadl na přední tyči do sítě. San Jose vede 2:1! Asistence: Santeri Hatakka, Nicolas Meloche.
     
    43:58
    Nikita Zadorov nyní ve středním pásmu tvrdě srazil Alexandra Barabanova, který se jen ztěžka zvedá a jede na střídačku!
     
    43:27
    Na druhé straně dostával Tomáš Hertl v situaci dva na jednoho přihrávku do mezikruží, ale obrana Flames ji stihla včas zablokovat.
     
    42:58
    Elias Lindholm kombinuje na levé straně útočného pásma, kde ho však Hertl dokázal o kotouč obrat a už s ním jede na druhou stranu.
     
    42:26
    Sharks se znovu natlačili do útočného pásma, Ryan Merkley se nyní hezky protáhl po pravé straně a ranou z ostrého úhlu vyplašil Markströma, jenž jen stěží jeho pokus vyrazil!
     
    41:38
    Ryan Merkley střílel z osy hřiště od modré čáry, ale brankář Jacob Markström byl na ledě včas a jeho přízemní pokus vykopl betonem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:02
    Tomáš Hertl se obtočil kolem klece Flames a nacpal touš do brankoviště, kde jej Jacob Markström vyrazil před sebe, Rudolfs Balcers dorážel, trefil beton gólmana Plamenů a také tyčku svatyně Calgary! Následně už brankář domácího celku definitivně přerušil hru.
     
    40:38
    Brent Burns dobře zapracoval v obranném pásmu, kde v rohu získal kotouč a vyslal po pravé straně kupředu Tomáše Hertla, jehož rána na zadní tyč je těsně minula klec Calgary!
     
    40:09
    Úvodní buly se po špatném vhazování opakuje. Na druhý pokus ho vyhráli hráči Flames. Noah Hanifin bekhendem vyhazuje touš z obranného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, začíná třetí třetina.
     
    V přestávkovém rozhovoru mluvil Tomáš Hertl o tom, že jeho celek má stále šanci utkání vyhrát, stav 1:1 podle něj není pro jeho tým úplně špatný. Hovořil ale o tom, že všichni jeho spoluhráči se musí hodně snažit. Litoval také neproměněné šance, kterou měl a dodal, že je to nešvar celého jeho mužstva, na kterém musí Sharks zapracovat, aby vyhrávali zápasy.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:08.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Calgary Flames – 19 (27)
    San Jose Sharks – 8 (12)
     
    Druhé dějství duelu mezi Flames a Sharks patří dějinám. Oba celky se v něm v samotném úvodu třetiny dokázaly prosadit. Na povedenou přízemní střelu Alexandra Barabanova zareagoval pohotovou dorážkou na druhém konci kluziště o půl minuty později Milan Lucic. Následně se hrál zajímavější hokej než v první třetině. Hra byla hodně rozkouskovaná a obě mužstva mohla strhnout vedení na svou stranu. Brankáři na obou koncích kluziště však zatím také chytají parádně, takže stav bude v úvodu třetí dvacetiminutovky znovu nerozhodný – 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Johnny Gaudreau dostával přihrávku na pravý kruh, chyběly mu však dva kroky k tomu, aby se dokázal dostat do šance.
     
    39:05
    Buly před Jacobem Markströmem vyhráli hráči Flames, kteří okamžitě posílají touš do středního pásma, kde o něj oba celky bojují.
     
    38:58
    Hokejisté Calgary Flames nyní nedokázali rozehrát, když se snažili založit akci prudkou křižnou přihrávkou na levou stranu. Píská se zakázané uvolnění.
     
    38:28
    San Jose už je kompletní a jeho hráči nyní bojují o kotouč za vlastní klecí, kde ho zvládli vydolovat a nyní jej lehkým obloukem posílají do středního pásma.
     
    37:55
    Andrew Mangiapane dostal kotouč na levou stranu a pálil na přední tyčku, kterou trefil. Puk se odrazil zpět do hry, brankář Adin Hill si však poradil i s dorážkou!
     
    37:05
    Tomáš Hertl šel se spoluhráčem Couturem do přečíslení dva na jednoho v oslabení! Český útočník vzal odpovědnost na svá bedra a pálil na zadní tyč, Jacob Markström ale předvedl parádní zákrok vyrážečkou!
     
    36:48
    Elias Lindholm dostal kotouč na pravou stranu, ale jeho rána na zadní tyč minula klec Sharks o několik drobných centimetrů!
     
    36:26
    Johnny Gaudreau dostal přihrávku na levou stranu a tvrdě pálil, jeho pokus však Mario Ferraro dokázal srazit do ochranné sítě. Dobrá obranná práce beka Sharks.
     
    36:05
    Buly před Hillem vyhráli hráči San Jose, kteří ale nedokázali vyhodit hrací předmět z obranného pásma. Nahození Johnnyho Gaudreaua od modré čáry se však neujalo.
     
    35:47
    Po zákroku Hilla proti ráně Erika Gudbransona, při níž gólman San Jose spadl na led, se bude vylučovat. Na trestnou lavici putuje Jaycob Megna. Dvě minuty za krosček do zad Trevora Lewise.
     
    35:27
    Flames nyní drží svého soupeře v jeho obranném pásmu. Sean Monahan ale ztrácí kotouč na zadním hrazení. Přesto pokračuje v kombinaci Brad Richardson.
     
    35:04
    Tomáš Hertl nyní dobře zabojoval v předbrankovém prostoru Calgary, kde se dostal k odraženému puku a bekhendem se snažil z bezprostřední blízkosti propálit Markströma, jenž však jeho pokus vyrazil!
     
    34:26
    Johnny Gaudreau dostává přihrávku za bránu San Jose. Tomáš Hertl jej ale dokázal odzbrojit a zakládá protiútok na druhou stranu kluziště.
     
    34:06
    Noah Hanifin odehrál kotouč po levém hrazení před napadajícími spoluhráči, z čehož těžil Matthew Tkachuk, který z kruhu vyslal dobrý projektil, který však ještě lépe chytá Adin Hill, pěkný zákrok gólmana Sharks!
     
    33:35
    Žraloci se znovu snažili založit svou akci rychlou křižnou přihrávkou, ze které ale pramení jen další zakázané uvolnění a buly před Hillem. Hra je v druhém dějství hrozně rozkouskovaná.
     
    33:05
    Tanev nyní zkazil přihrávku z rohu kluziště, tudíž mohli Sharks po pravém křídle kupředu. Jacob Markström ale může doslova ležérně zastavit puk svou hokejkou a předat jej spoluhráčům.
     
    32:38
    Buly před Hillem vyhráli Flames, kteří dostali kotouč na modrou čáru, odkud okamžitě pálil Christopher Tanev, jeho přízemní střelu však Adin Hill s přehledem chytá a následně se Sharks dopustili zakázaného uvolnění.
     
    32:17
    Tyler Pitlick nyní šikovně vracel kotouč do druhé vlny na Olivera Kylingtona, který okamžitě pálil, jenže Adin Hill ukryl kotouč ve své výstroji a přerušil hru dalším dobrým zákrokem.
     
    31:58
    Tomáš Hertl dostal kotouč na levý kruh a z ostrého úhlu se snažil propálit Jacoba Markströma, jenž se ale stihl bleskově přesunout a ramenem si přední tyč pokryl!
     
    31:27
    Erik Gudbranson rozehrává z pravé strany obranného pásma. Kotouč se po ose hřiště znovu vrací do tohoto prostoru, kde zmíněný hráč opět rozehrává.
     
    30:58
    Hráči San Jose nyní chtěli dostat touš z pásma za každou cenu a zahráli na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici brankáře Adina Hilla.
     
    30:49
    Plameny nedokázaly uzamknout soupeře v jeho pásmu. Až nyní Johnny Gaudreau nahazoval puk od modré čáry, před Hillem však nikdo nezvládl tečovat.
     
    30:17
    Jacob Markström znovu pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou. Elias Lindholm nyní může po levé straně postupovat rychle kupředu s útokem Flames.
     
    29:58
    Rasmus Andersson vystřelil tvrdě od modré čáry, ale Adin Hill zvládl zasáhnout a udržel puk ve výstroji, takže Andrew Mangiapane nemohl dorážet, ačkoliv byl dobře postaven v brankovišti.
     
    29:38
    Rasmus Andersson prohazuje touš po pravém hrazení do útočného pásma, tam se ale jeho spoluhráči neohřáli ani na pár vteřin. Na druhé straně už Jacob Markström vytřepává kotouč z rukavice před Tomášem Hertlem.
     
    29:08
    O touš se nyní bojovalo za klecí San Jose, kde ho Sharks dokázali vydolovat, ale daleko se s ním nedostali. Ránu Nikity Zadorova od modré čáry však Adin Hill spolehlivě chytá.
     
    28:38
    Calgary jde kupředu po levé lajně, Brent Burns stihl odehrát kotouč do bezpečí před napadajícími soupeři, ale San Jose se s pukem přes útočnou modrou nedostalo.
     
    28:08
    Matthew Tkachuk se nyní snažil z pravé strany protlačit do předbrankového prostoru, kam ho však soupeři nenechali projít. Následně ale do tohoto prostoru dostal pas, ale jeho střelu chytá po rychlém přesunu Adin Hill. Navíc se pískal ofsajd.
     
    27:42
    Matthew Tkachuk nyní tečoval v předbrankovém prostoru střelu od modré a trefil tyč! Na druhé straně ujel Mario Ferraro v oslabení. Z levé strany vyslal ránu, kterou ale Jacob Markström s přehledem chytá do lapačky.
     
    27:06
    Dillon Dubé dostal třikrát puk na pravý kruh, v prvním případě ho vychytal Hill, který ránu vyrazil, v druhém případě neprošla střela přes bránícího Couturea a ve třetím opět zasáhl gólman San Jose, který touš zalehl. Dubé při závěrečné střele navíc zlomil hůl.
     
    26:29
    Kotouč letí přes všechny čáry, Jacob Markström ho rozehrává zpoza vlastní klece. Po levém hrazení spěchá kupředu Andrew Mangiapane.
     
    26:19
    Dillon Dubé dostal kotouč na pravou stranu a okamžitě pálil z kruhu, Adin Hill ale předvedl na přední tyči spolehlivý zákrok, když chytil puk do lapačky!
     
    26:05
    Johnny Gaudreau se z levé strany natlačil až do předbrankového prostoru, kde však nedokázal propálit Hilla a odražený puk poslali obránci Sharks do bezpečí.
     
    25:30
    Andrew Cogliano dostává dvě trestné minuty za hru vysokou holí, když svou hokejkou zasáhl do obličeje Rasmuse Anderssona.
     
    25:17
    O touš se nyní bojuje u hrazení v pásmu San Jose. Milan Lucic jej ale nedokázal zpracovat a Žraloci spěchají do protiútoku.
     
    24:58
    Brent Burns vybojoval kotouč za svou bránou, ale vyhodit ho nedokázal. Z levé strany od modré čáry přišla rána od Nikity Zadorova, kterou Hill nejprve vyrazil a následně puk přikryl lapačkou.
     
    24:28
    Johnny Gaudreau to nakonec byl, kdo se na levé straně dokázal probít do zakončení, Adin Hill si však poradil s jeho ránou i následnou dorážkou z bezprostřední blízkosti.
     
    23:58
    Adin Hill znovu pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou zpoza vlastní klece. Akce Sharks ale úspěšná nebyla a na druhou stranu spěchá Johnny Gaudreau.
     
    23:27
    Blake Coleman ještě zakončoval bekhendem krátce po vhazování z bezprostřední blízkosti, ale Hill vyrazil i jeho pokus a San Jose je kompletní.
     
    23:05
    Následně zahrálo Calgary dokonce na zakázané uvolnění. Poté opět poslalo rychlý puk na druhou stranu kluziště a Dillon Dubé zakončoval na pravé straně z ostrého úhlu! Adin Hill měl ale přední tyč dobře pokrytou!
     
    22:39
    Dillon Dubé dostal kotouč na pravý kruh a střelou na zadní tyč minul klec San Jose asi o půl metru, takže gólman Adin Hill mohl zůstat v klidu.
     
    22:16
    Johnny Gaudreau kombinuje se svými spoluhráči v útočném pásmu. Rychle přenáší hru na druhou stranu, kde pálí Matthew Tkachuk, ale Adin Hill se stihl přesunout a skvěle zasáhl!
     
    21:38
    San Jose hraje navíc v oslabení. Kotouč letí přes všechny čáry, Jacob Markström jej zastavuje holí za svou klecí a pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    21:17
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Nick Merkley – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    21:17
    Oba hlavní ještě na tabletu znovu a znovu sledují situaci předcházející vyrovnávací brance. Musím přiznat, že mám aktuálně dojem, že branka spíš platit nebude. Milan Lucic podle mě holí zatlačil do ruky Hilla. Sudí ale nesouhlasí, branka platí! Máme srovnáno na 1:1 a jede se dál. San Jose musí někoho poslat na trestnou lavici po neúspěšné trenérské výzvě.
    21:17 Andrew MANGIAPANE - 1:1
     
    21:17
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Máme bleskově srovnáno, přesně za půl minuty! Nahození z pravé strany tečoval v předbrankovém prostoru ANDREW MANGIAPANE. Adin Hill vyrazil puk do vzduchu a následně mu při pokusu o dorážku od Lucice spadl do brány. Touš jen velice těsně přešel brankovou čáru. Sudí si to dokonce museli ověřit u videa. Následně se v brankovišti San Jose strhla mela. Trenérská lavice San Jose si ještě bere trenérskou výzvu a chce prozkoumat bránění brankáři. Asistence u gólu zapisují: Milan Lucic, Dillon Dubé.
    20:47 Alexandr BARABANOV - 0:1
     
    20:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci přesto žerou první a otevírají střelecký účet večera! Brent Burns našel krátce po konci přesilové hry dlouhou přihrávkou přes celé kluziště ALEXANDRA BARABANOVA, který se z levé strany natlačil před beka a přízemní ranou z bezprostřední blízkosti pokořil Markströma a posílá tak San Jose do těsného vedení! Asistence: Brent Burns, Adin Hill.
     
    20:38
    Žraloci se vůbec nedokázali ve zbytku přesilovky usadit v útočném pásmu. Kotouč už opět letí až k bráně Adina Hilla.
     
    20:09
    Úvodní buly druhého dějství vyhrály Plameny, které pochopitelně ihned poslaly kotouč až za bránu Hilla, který pomůže svým spoluhráčům s rozehrávkou. Přesilovka jeho týmu rychle směřuje ke konci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ještě 35 sekund zbývá z přesilovky San Jose.
     
    Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, druhá třetina začne za malou chvilku.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 4:05.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Calgary Flames – 8
    San Jose Sharks – 4
     
    První třetina duelu Plamenů se Žraloky tak končí bezbrankovou remízou a asi se sluší přiznat, že úplnou reklamu na hokej nenabídla. Jistou optickou převahu a rozhodně lepší příležitosti si snad i díky dvěma přesilovkám vypracovalo San Jose, Logan Couture, Tomáš Hertl ani Brent Burns však skvěle chytajícího Jacoba Markströma nepropálili, takže stav bude i na začátku druhého dějství bezbrankový.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Žraloci se snažili prodrat kupředu po levém hrazení, Tomáš Hertl však byl zdvojen a puk opět rychle putuje až k bráně Adina Hilla.
     
    19:05
    Nick Bonino na útočné modré neudržel puk na holi a hra se tak stěhuje do obranného pásma Žraloků, puk zastavuje gólman Adin Hill.
     
    18:35
    Christopher Tanev podrazil v obranném pásmu zcela zřetelně Rudolfse Balcerse a fasuje za to dvě minuty. Druhá přesilovka pro Sharks.
     
    18:27
    Adin Hill pomáhá spoluhráčům rozehrát zpoza vlastní brány. Mario Ferraro prodloužil kotouč ve středním pásmu a za útočnou modrou došlo k faulu.
     
    18:14
    Rasmus Andersson rozehrává zpoza vlastní klece, což se mu na poslední chvíli povedlo, kotouč ale končí na střídačce Flames. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:38
    Sean Monahan byl opět aktivní, když šikovně vyvezl kotouč přes střední pásmo po pravém hrazení. Nakonec se ale hra opět přerušuje pro ofsajd.
     
    17:05
    Flames nadále svírají Sharks v jejich obranném pásmu. Sean Monahan vybojoval kotouč v levém rohu, jeho parťáci ale v kombinaci pokračovat nedokázali a sami se vyhnali z pásma.
     
    16:36
    Elias Lindholm spěchá za pukem, který do útočného pásma nastřelil Johnny Gaudreau, kterému se kotouč vrátil, jeho střela ale na bránu San Jose neprošla. Následně posílají Žraloci puk na zakázané uvolnění.
     
    16:05
    Adin Hill se vydal za svou klec pro puk a pomohl ho svým spoluhráčům rozehrát. Na druhé straně musí beci Flames hrát, zakázané uvolnění se pískat nebude.
     
    15:28
    Sharks vyváží puk z obranného pásma po pravém hrazení. Přes útočnou modrou se ale nedostali a Tomáš Hertl tak znovu musí rozehrávat na Brenta Burnse.
     
    15:05
    Sklo je opět na svém místě a my pokračujeme v utkání. Flames zamkli svého soupeře v jeho obranném pásmu. Erik Gudbranson dvakrát vystřelil z pravé strany od modré čáry, Adin Hill si ale poradil s přehledem.
     
    14:48
    Technici Flames se stále snaží upevnit neposlušné sklo, které brání v pokračování tohoto duelu. Jonathan Dahlén vše sleduje s lehkým znechucením, alespoň tak soudím podle počtu odplivnutí, které během krátkého záběru na něj stihl.
     
    14:48
    U střídačky Calgary se rozbilo sklo, které je upevněné hned na konci hráčské lavice Flames. Na kusy sice není, ale upevněné také ne. Jeho oprava si vyžádá určitý čas.
     
    14:16
    Jacob Markström zatím víc hraje s holí než chytá, opět rozehrává místo svých beků. Nutno však podotknout, že by tuto dovednost mohl vylepšit, znovu ani nedostal puk přes obrannou modrou.
     
    13:58
    Sharks nahazují kotouč po pravém mantinelu až za bránu Calgary, Jacob Markström znovu sjel za svou klec a po hrazení ho posílá jen na modrou čáru. Odtamtud přišla střela, kterou gólman Flames bez potíží vyrazil do rohu.
     
    13:27
    Erik Gudbranson vypálil z pravé strany od modré čáry, brankář San Jose Adin Hill však byl připraven a kotouč ukryl ve své náruči.
     
    12:58
    Rudolfs Balcers vyvezl kotouč do středního pásma, kde ho bekhendovou přihrávkou předal spoluhráčům a sám se už nyní hlásí o střídání.
     
    12:25
    Christopher Tanev rozehrává zpoza vlastní klece, musí však rychle, na zádech si veze soupeře. Prudký pas kupředu defenziva San Jose projít nenechala.
     
    11:52
    Calgary se snaží projít kupředu po levém hrazení Milan Lucic nahazuje touš do pásma a má i dostatečnou rychlost na tu, aby ho stihl sjet.
     
    11:19
    Adin Hill také vyjíždí za svou klec, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. S holí ale nebyl tak šikovný jako Jacob Markström na druhé straně, puk je tak nyní zašlápnutý v rohu za jeho klecí.
     
    10:51
    San Jose vyhodili kotouč šikovně na druhou stranu kluziště a jeho hráči spěchají na střídačku, aby uvolnili prostor čerstvým hokejistům.
     
    10:15
    Johnny Gaudreau je zatím hodně aktivní v útočném pásmu a spolu s Eliasem Lindholmem nyní kombinuje na pravém hrazení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:44
    Tomáš Hertl vybojoval na pravém hrazení kotouč pro Brenta Burnse a ten střelou z mezikruží prověřil Jacoba Markströma, který však byl opět připraven!
     
    09:15
    Jacob Markström znovu vyjel za svou bránu a odpálil kotouč po hrazení do středního pásma, kde ho ale zachytili Žraloci a bleskově obrací hru.
     
    08:43
    Milan Lucic se nyní snažil prohodit kotouč na levý mantinel spoluhráčům, což se mu podařilo. Další kombinace Flames už ale přesná nebyla.
     
    08:16
    Rasmus Andersson rozehrává na pravé straně obranného pásma, jeho přihrávka byla pro další borce Flames příliš prudká, kotouč má soupeř.
     
    07:48
    Jasper Weatherby nyní kombinoval za klecí Calgary, ale kotouč mu utekl z čepele a protiútok už táhne na druhou stranu Johnny Gaudreau.
     
    07:08
    Nikita Zadorov vybojoval ve středním pásmu kotouč pro Calgary, které se ale až na druhý pokus dokázalo dostat přes útočnou modrou.
     
    06:57
    Tyler Pitlick se nakonec dokázal přes střed kluziště probít, ale s pukem se dostal do postavení mimo hru. Následně si Erik Gudbranson ještě vysvětluje své vyloučení se sudími, duel je zatím hrozně hektický, jako by se snažil dohnat časovou ztrátu, kterou ztratil úvodními ceremoniemi.
     
    06:29
    Tyler Pitlick se nyní snaží protáhnout po pravé straně, ale ve středním pásmu proti němu stojí velká hradba soupeřů.
     
    05:58
    Tomáš Hertl vytvořil v předbrankovém prostoru Calgary solidní závar, ale Jacob Markström nakonec nebyl donucen zasahovat proti žádnému zakončení.
     
    05:27
    Od začátku utkání se zatím přerušilo jen kvůli vyloučení, jinak sudí nemuseli použít píšťalku, Brent Burns nyní vysouvá kupředu Tomáše Hertla.
     
    04:58
    Johnny Gaudreau střílel z levé strany, ale jeho pokus trefil Adina Hilla do masky, od které se kotouč odrazil do rohu hrací plochy.
     
    04:41
    Jacob Markström vyjel za svou branku, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, což se mu podařilo a jeho kolegové nyní operují s pukem na druhé straně kluziště.
     
    03:59
    Ještě jednou jdou Sharks do útočného pásma, ale rána Jonaah Gadjoviche nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    03:27
    Přesilovka San Jose spěje ke svému konci, přesto ještě Tomáš Hertl dostal puk do předbrankového prostoru a Jacob Markström si připisuje další skvělý zákrok proti střele z bezprostřední blízkosti!
     
    02:38
    Žraloci byli opět vytlačeni z obranného pásma Calgary a nyní musí vymyslet rychlý návrat, což se jim povedlo a Logan Couture pálil z předbrankového prostoru. Jacob Markström si ale připsal skvělý zákrok, když ránu vytěsnil těsně vedle tyče, kam puk z hole Coutura propadl jen díky dobré práci brankáře Flames.
     
    02:05
    Tomáš Hertl se pokusí se svými spoluhráči vymyslet přesilovkovou kombinaci, která se však Sharks zatím nedaří, kotouč letí ke kleci San Jose.
     
    01:43
    Erik Gudbranson u své brány složil na led pronikajícího Nicka Merkleyho, za což fasuje trest na dvě trestné minuty za držení. San Jose si zahraje první přesilovou hru.
     
    01:28
    San Jose drží kotouč za vlastní klecí, po levém hrazení jdou jeho hráči dopředu a vypadá to, že si zahrají první přesilovku.
     
    00:38
    Flames nahodili kotouč na klec San Jose, ale Hill zvládl zasáhnout a kotouč už vyváží do bezpečí Tomáš Hertl, který jde následně střídat.
     
    00:09
    Sharks vyhráli úvodní vhazování a ihned poslali kotouč do útočného pásma, kde zatím nahánějí kotouč po rozích. Noah Hanifin ho ale před soupeři stihl odehrát do bezpečí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Předzápasové ceremoniály máme za sebou, nyní už se díváme do brankoviště, kde budou stát Jacob Markström a Adin Hill. Úvodní buly bude vhozeno během chvilky.
     
    Následně samozřejmě zní také hymna Kanady, kterou hala pochopitelně ocení ještě víc.
     
    V Kanadě se vzdává čest bývalým vojákům sloužícím v armádě. Památce padlých i přeživších je určen ceremoniál před utkáním, který stále ještě trvá. Aktuálně zní hymna Spojených Států Amerických.
     
    Obě mužstva už jsou na ledě, probíhají však ještě předzápasové ceremoniály, které start duelu lehce pozdrží.
     
    Zápasy v zámoří začínají obvykle s mírným zpožděním a nejinak tomu bude i dnes. Utkání ale určitě odstartuje během pár minut.
     
    Do úvodního vhazování nám zbývá ještě přibližně hodina a půl. Vy už si níže můžete prohlédnout zahajovací sestavy obou celků. Je však možné, že se budou ještě drobně měnit, jelikož v zámoří vychází oficiální zápis o utkání až s prvním buly zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Ch. Tanev, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (C) – Coleman, Backlund (A), T. Pitlick – Lucic, D. Dubé, Mangiapane – B. Richardson, Monahan (A), T. Lewis.

    San Jose Sharks: Hill (J. Reimer) – M. Ferraro (A), B. Burns, Hatakka, Meloche, Jaycob Megna, R. Merkley – Bonino, Couture (C), Dahlén – Barabanov, Hertl (A), Balcers – Cogliano, Weatherby, N. Merkley – Gadjovich, Pederson, Leonard.

    Rozhodčí: Furlatt, Joannette – Cormier, Murchison.
     
    Češi a Slováci

    Do utkání by mohlo nastoupit i několik hokejistů z Čech a Slovenska. Jsou to obránce Sharks Radim Šimek, jehož start je však v ohrožení kvůli nemoci. V dresu San Jose by se ale i tak měl objevit útočník Tomáš Hertl. Za Calgary může hrát Adam Růžička, jenž má na farmě ve Stocktonu zajímavá čísla (7+4 v osmi zápasech) a také Daniel Vladař, brankář, jenž ovšem v poslední době většinou pouze kryje záda zkušenému Jacobu Markstromovi.
     
    Vzájemná bilance

    Poslední dva vzájemné zápasy jsou už dosti vousaté a navíc byly i tak poměrně rozdílné. Sehrány byly v únoru loňského kalendářního roku. První z nich vyhráli Žraloci na půdě Plamenů 3:1, o necelý týden později si Calgary vzalo výhru zpět a přemohlo San Jose na jeho ledě výrazně 6:2. O to napínavější bude sledovat, jak se bude vyvíjet dnešní souboj.

    11.2.20 San Jose Sharks – Calgary Flames 2:6
    5.2.20 Calgary Flames – San Jose Sharks 1:3
     
    San Jose Sharks

    Žralokům v současné době patří 7. příčka v Západní konferenci, když na své konto zatím zvládli naložit třináct bodů. Sharks tak mají vyvážený poměr výher a porážek, pročež balancují na hraně postupu do vyřazovací části. Také San Jose má co napravovat, v předcházejícím ročníku mu play-off uteklo o parník a bylo více než jasné, že tým je potřeba přebudovat. Letos se zatím hráčům pod vedením trenéra Boughnera daří podstatně lépe a určitě by si přáli, aby to tak přinejmenším vydrželo i nadále.

    Forma San Jose je opravdu hodně nestálá, v posledních pěti zápasech dokázali jejich hokejisté získat pět bodů. Všech pět duelů sehráli na vlastním ledě a proti Calgary tak po dlouhé době opouští své město. Nejprve padli s Montrealem Canadiens zřetelně 0:4, následně těsně přetlačili Winnipeg Jets 2:1 v prodloužení a vyhrát se jim povedlo i další souboj, když přemohli Buffalo Sabres 5:3. Poté ale obráceným poměrem (3:5) podlehli St. Louis Blues. V neděli nakonec znovu prohráli s New Jersey Devils 2:3 po nájezdech, když ve třetí sérii nedokázal vyrovnat Tomáš Hertl. Žraloci tak potřebují ukořistit nějaké body na kluzišti Plamenů.
     
    Calgary Flames

    Plameny zatím letos své soupeře opravdu spalují na uhel. Aktuálně jsou na 2. místě Západní konference se ziskem sedmnácti bodů. Doposud prohrály jen jediné utkání v základní hrací době. Calgary tak napravuje loňskou zpackanou sezónu, kdy se mu nepovedlo probojovat do vyřazovací části. Letos to s mužstvem pod taktovkou trenéra Suttera vypadá podstatně lépe. Pokud bude jeho tým pokračovat jako dosud, play-off ho jistojistě nemine.

    Forma Plamenů je více než dobrá, bodovaly v posledních pěti zápasech. Nejprve porazily Pittsburgh na jeho kluzišti hladce 4:0 a zřetelné vítězství zapsaly také v domácím duelu s Philadelphií Flyers (opět 4:0). Následovaly dvě porážky, před vlastními fanoušky s Nashvillem Predators 2:3 v prodloužení a s Dallasem opět v Scotiabank Saddledome 3:4 znovu v prodloužení. V neděli ale Flames nastoupily proti Rangers z New Yorku a svým příznivcům se před jejich zraky řádně omluvily, když zničily výběr trenéra Gallanta poměrem 6:0! Na tento výsledek chtějí dnes v souboji se San Jose určitě navázat.
     
    Krásnou dobrou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího ledního hokeje na světě. NHL má za sebou ostrý start soutěže, který už lehce naznačil, kdo by v této sezóně mohl pomýšlet vysoko a kolem koho dobrá forma jen profrčela jako rychlík. Společně se budeme detailně věnovat duelu, v němž oba protivníci zatím pravidelně sbírají body. Calgary Flames přivítají na svém kluzišti San Jose Sharks.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. Mangiapane (Lucic, D. Dubé) – 21. Barabanov (B. Burns, Hill), 45. Couture (Hatakka, Meloche), 59. Hertl (B. Burns, Hill), 60. Dahlén


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Ch. Tanev, Zadorov, Gudbranson – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (C) – Coleman, Backlund (A), T. Pitlick – Lucic, D. Dubé, Mangiapane – B. Richardson, Monahan (A), T. Lewis.
    San Jose Sharks: Hill (J. Reimer) – M. Ferraro (A), B. Burns, Hatakka, Meloche, Jaycob Megna, R. Merkley – Bonino, Couture (C), Dahlén – Barabanov, Hertl (A), Balcers – Cogliano, Weatherby, N. Merkley – Gadjovich, Pederson, Leonard.

    Rozhodčí: Furlatt, Joannette – Cormier, Murchison
    bahis siteleri