Ázerbájdžán – Lucembursko 1:3 (kon.) | Gruzie – Švédsko 2:0 (kon.) | Rusko – Kypr 6:0 (kon.)
Arménie – S. Makedonie 0:5 (kon.) | Irsko – Portugalsko 0:0 (kon.) | Řecko – Španělsko 0:1 (kon.)
Malta – Chorvatsko 1:7 (kon.) | Slovensko – Slovinsko 2:2 (kon.) | Německo – Lichtenštejnsko 9:0 (kon.)
Rumunsko – Island 0:0 (kon.)
konec
Rumunsko
0:0 (0:0)
Island
Čtvrtek 11.11.2021, 20:45 • Stadionul Steaua (Bukurešť) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den! Vítám vás u textového přenosu z utkání kvalifikace na MS, ve kterém se střetne domácí Rumunsko proti hostujícímu Islandu.
     
    Rumunsko

    Rumunsko se po osmi odehraných zápasech nachází na druhém místě skupiny J. Na kontě mají domácí třináct bodů za čtyři výhry, jednu remízu a tři prohry. O postup ze druhého místa bojují společně se Severní Makedonií, Arménií a právě Islandem, který už ale ztrácí více bodů. V posledním zápase Rumunsko porazilo na domácí půdě těsně 1:0 Arménii. Nejlepším střelcem družstva je s dvěma brankami záložník Ianis Hagi.

    Poslední odehraná utkání kvalifikace:
    Rumunsko – Arménie 1:0
    Německo – Rumunsko 2:1
    Severní Makedonie – Rumunsko 0:0
     
    Island

    Islanďanům patří ve skupině J pátá příčka, s osmi body se snaží dotáhnout na trojici, která bojuje o postup z druhého místa. Za sebou hosté nechávají pouze outsidera skupiny – Lichtenštejnsko s jedním bodem na kontě. Fotbalisty Islandu trápí především velký počet obdržených branek, dostali jich do této fáze kvalifikace už patnáct. Z posledního souboje ze skupiny mohou jít domácí do zápasu proti Rumunsku nabuzení, porazili totiž 4:0 poslední Lichtenštejnsko. Hráčem, který doposud vstřelil za Island nejvíce branek je útočník Alkmaaru Albert Gudmundsson s dvěma góly.

    Poslední odehraná utkání kvalifikace:
    Island – Lichtenštejnsko 4:0
    Island – Arménie 1:1
    Island – Německo 0:4
     
    Úvodní sestavy:

    Rumunsko: Nita – Ratiu, Chiricheş (C), Nedelcearu, Toșca – Cicâldău, Marin, Stanciu – Hagi, Alibec, F. Tanase.
    Náhradníci: Aioani, Vlad – Bancu, Burcă, Ivan, Man, Manea, Maxim, Moruțan, Nedelcu, Puşcaş, Rus.

    Island: E. Ólafsson – Sampsted, Brynjar Bjarnason, Grétarsson, A. Skúlason – Johannesson, Birkir Bjarnason (C), S. Thórdarson – A. Gudmundsson, A. Gudjohnsen, S. A. Gudjohnsen.
    Náhradníci: Rúnarsson, P. Gunnarsson – Baldursson, Ellertsson, Helgason, Leifsson, Saevarsson, Thorarinsson.

    Rozhodčí: Karasev S.
     
    Obě mužstva právě nastupují na hrací plochu! Poslechneme si hymny obou zemí a utkání bude moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se rychle dostali dopředu a přes pravé křídlo se snažili probít do vápna soupeře, vzápětí ale míč na chvíli ztratili. Aktuálně ho ale už opět drží na vlastní polovině.
     
    2
    Hagi našel ve vápně jednoho ze svých spoluhráčů, který ale nezpracoval balón ze vzduchu ideálně, a tak se k míči poprvé dostávají hosté.
     
    3
    Island se dostal na útočnou polovinu, kde nakonec z levé strany centroval do vápna Rumunska. Vysoký centr ale pouze proletěl velkým vápnem. Do zakončení se nedostal žádný z hráčů.
     
    4
    První nedovolený zákrok. Rozehrávat budou hosté. Jeden z hráčů Islandu byl ve středu pole poslán k zemi.
     
    7
    Island v úvodu prvního poločasu aktivnější, hosté drží míč na útočné polovině.
     
    9
    Rumunsko se dostalo po rychlé akci dopředu, kde ztrácí balón. Nakonec z toho ještě bude rohový kop.
     
    10
    Island ale vzápětí opět drží míč na útočné polovině, kde se dostane k autovému vhazování. Rumunsko se opět musí bránit.
     
    11
    Hosté se dostali do zakončení. Gudjohnsen po centru našel ve vápně balón a z velké blízkosti pouze přestřelil. Sám byl totiž překvapený, že k němu míč doputoval.
     
    12
    Na druhé straně vzápětí faul, po kterém se píská útočný faul. Hagi ještě měl nějaké průpovídky směrem k rozhodčímu, ale ten mu jasně dává najevo, že podobné situace bude příště trestat žlutou kartou.
     
    13
    Sledujeme hru nahoru dolů. Rumunsko se dostal s míčem do vápna, kde ale nedokázalo zakončit. I přesto nakonec zůstane s míčem na kopačkách, zpět do pole ho pošle od rohového praporku. Ještě před rohovým kopem tu ale máme ošetření jednoho z hráčů Islandu, jenž zůstal ležet na zemi.
     
    15
    Rohový kop domácím nevyšel. Zůstávají ale nadále u míče a dokonce si ho zopakují.
     
    16
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Ari Skúlason, přichází Gudmundur Thorarinsson.
     
    18
    Hagi si navedl míč na střed, ale ke střele se neodhodlal. Přihrával ještě Stanciuovi, který pálil zpoza vápna do rukavic brankáře Olafssona.
     
    19
    Hosté uklidňují hru na vlastní polovině, kde v poklidu kombinují. Rumunsko ale začíná hodně vysoko napadat, čímž Islandu výrazně komplikuje rozehrávku.
     
    20
    Po útočném faulu se míč stěhuje na kopačky hráčů Rumunska. I domácí zakládají akci opatrně odzadu, na rozdíl od Islandu ale mají mnohem více prostoru.
     
    21
    Marin naběhl do vápna, kam dostal přesnou přihrávku a ze strany centroval do středu, kde byl jeden z hostujících obránců. Ten centr odvrátil na rohový kop.
     
    22
    Rumunsko mohlo jít do vedení! Tosca se na brankové čáře po odrazu skrčil a hlavou nasměroval míč pouze nad branku Islandu. Tohle byla velká smůla pro domácí.
     
    24
    Stanciu aktivní ve vápně Islandu. Do zakončení se ale nedostal, zamotal se mezi obránci a míč ztratil. Dopředu spěchají hosté.
     
    25
    Island se po levé straně prodral dopředu, následně přišel centrovaný balón do vápna Rumunska, který ale skončil přesně v náruči brankáře pražské Sparty Nity.
     
    26
    Domácí drží balón před velkým vápnem Islandu, ale hosté skvěle brání. Rumunsko dělá problém dostat se do blízkosti branky.
     
    26
    Míč se dostane zpět na kopačky hostů. Stane se tak po nepřesné přihrávce na pravé straně, která skončila za brankovou čárou. Rozehrávat bude Olafsson.
     
    28
    Pohledná kombinace Rumunska končí na nepřesné přihrávce na Stancia. Domácí se pak ještě dostali zpět ke kulatému nesmyslu a následnému centru na zadní tyč, kde se snažil marně zakončovat jeden z domácích forvardů.
     
    29
    Gudjohnsen se hodně zlobil po rychlé akci, kdy skončil na zemi po střetu s protihráčem. Rozhodčí na jeho rozhazování rukama nereaguje, s míčem na kopačkách pokračují domácí.
     
    30
    To nevydrželo dlouho. Po malé chvilce hosté vybojovali autové vhazování, které tradičně rozehrávali přímo do vápna. Tam po odrazu zakročil Nita, jenž se dostal ze všech nejvýše a míč sebral ze vzduchu.
     
    31
    Velká chyba v rozehrávce hostů mohla stát Island gól, Rumunsko šlo rychle do útoku, ale zakončilo pouze zpoza vápna. Střela mimo byla tečovaná, Hagi si staví míč u rohového praporku.
     
    32
    Velký zmatek ve vápně Islandu! Několik odrazů a dvě zakončení domácích skončilo pouze na tělech obránců Islandu. Rumunsko v posledních minutách začíná soupeři dělat problémy.
     
    33
    Postupný útok na druhé straně nedopadl podle očekávaní. I tak hosté zůstávají u míče na levé straně útočné poloviny.
     
    34
    Ani centr Rumunska z levé strany nebyl příliš nebezpečný. Bez větších problémů si s nim poradila hostující obrana.
     
    35
    Stanciu ve vápně zachytil balón na hranici, snažil se odcentrovat, ale už balón nestihl ideálně a nasměroval ho tak do boční sítě.
     
    37
    Sledujeme stále stejný obraz utkání. Rumunsko sice drží balón na útočné polovině, ale jen těžko se dostává do zakončení.
     
    38
    Až teď se k němu dostal Marin, který po rychlé kombinaci neměl žádného hráče před sebou, ale nevystřelil ideálně. S jeho střelou neměl žádný problém Olafsson.
     
    39
    Velký tlak Rumunska přinesl dvě větší šance, po kterých ale nemusel Olafsson zakročit. Obě rány skončily na tělech připravených obránců, kteří zatím zvládají utkání skvěle.
     
    40
    Po delší odmlce se hra přelila na druhou stranu, kde domácí vhazovali přímo do vápna. V něm se pak do velké šance dostal Gudmundsson, který jen těsně netrefil bránu. Podle všeho byla jeho rána tečována, takže následuje rohový kop.
     
    42
    Rumunsko z ničeho nic zaútočilo nebezpečné na druhé straně, když se podařilo utéct jednomu z útočníku. Ten zakončoval z pravé strany vápna pouze do připraveného Olafssona.
     
    43
    Bjarnason se po odrazu ve vápně dostal ke střele z voleje, ale napálil pouze před ním stojícího hráče. Nyní už opět Rumunsko u míče na útočné polovině.
     
    45
    První poločas se blíží ke svému konci. Ještě předtím ale uvidíme standardní situaci Islandu z velké dálky. Míč si staví na levé straně Thorsteinsson.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Centrovaný balón od Thorsteinssona nepřinesl žádné zakončení, poradili si s ním domácí obránci, kteří následně vyváží balón, ale jsou nedovoleně zastaveni. Uvidíme první žlutou kartu utkání.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Isak Johannesson (Island).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase je stav utkání 0:0. Oba dva týmy se dostaly do několika zajímavých šancí, které ale branku nepřinesly. O něco aktivnější byli v ofenzivě domácí, kteří si vypracovali několik nebezpečných situací, ale ani jednu z nich nezakončili ideálně. Hosté prozatím hrozí především z protiútoků a standardních situací.
     
    Obě mužstva už nastupují zpátky na hrací plochu! Druhý poločas začne za několik okamžiků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu si vzali na starost hráči Islandu, kteří rozehrávají dozadu a začínají opatrnou kombinací.
     
    46
    Hosté se snažili rychle zaskočit soupeře, ale akce po pravé straně je zastavena pro ofsajd. Rozehrávku Rumunska z rohu hrací plochy si vezme na starost Nita.
     
    47
    Gólman Sparty musí i nadále zůstat ve střehu, protože se hosté usadili před velkým vápnem Rumunska. Ke střele se ale zatím nedostali.
     
    48
    Thorsteinsson se individuálně prosadil na levé straně a málem se dostal do vápna. Na poslední chvíli mu byl míč vypíchnut, uvidíme rohový kop.
     
    49
    Ten překvapivě hosté rozehráli nakrátko. Vzápětí se snažili centrovat, ale zopakují si rozehrávku z rohu, protože míč byl sražen za Rumunskou branku.
     
    50
    Ani druhý pokus ale příliš nebezpečný nebyl. Míč se vznesl na přední tyč, kde nebyl ani jeden z hostů, naopak tam byl připravený domácí obránce, který zažehnal nebezpečí.
     
    51
    Island se usídlil před vápnem soupeře, dokázal odcentrovat, ale hru zastavil pomezní rozhodčí, který signalizoval ofsajdové postavení jednoho z útočících.
     
    52
    Na druhé straně mohl skóre měnit Marin, ale zbytečně ztratil balón a nezakončil. Následně ještě spolupráce Hagiho se Stanciem. Ta končí sraženou střelou, po které uvidíme rohový kop.
     
    53
    Rumunsko napodobilo svého soupeře a také z rohového kopu vůbec nepohrozilo. Hra se přenesla na druhou polovinu, ale ihned zpátky, kde po přihrávce Hagiho zakončoval jeden z domácích do připraveného Olafssona.
     
    54
    Začátek druhého poločasu zatím vychází lépe hostům, kteří již několikrát pohrozili. Aktuálně ale na útočné polovině s míčem Rumunsko, které kombinuje před velkým vápnem.
     
    55
    Hagi vyslal do vápna Islandu nebezpečný centr, ten ale pouze proskákal v hloučku těl k Olafssonovi, který tak neměl žádnou práci.
     
    56
    Gudmundsson předvedl skvělé individuální dovednosti ve vápně, k centru se už ale nedostal, jeho pokus byl sražen za branku. Rohový kop.
     
    57
    Island byl blízko úvodní brance utkání! Po rohovém kopu se dostal k hlavičce jeden z hráčů hostů, následovala také dorážka, kterou z brankové čáry vykopával Hagi!
    57. Island byl blízko ke své první brance
     
    58
    Střílený centr ze strany Rumunska rovněž nepředstavoval větší nebezpečí pro Olafssona. Ani jeden brankář zatím v druhém poločase neměl příliš práce.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Andrei Ratiu (Rumunsko).
     
    59
    Ratiu poslal k zemi jednoho z protihráčů a následovat bude přímý kop.
     
    60
    Ten ale nepřinesl žádnou šanci, naopak Rumunsko se rychle dostalo k dalšímu rohovému. Ani ten nebyl nijak nebezpečný.
     
    62
    Kombinace Islandu nyní vypadala trochu nebezpečně, míč putoval k Olafssonovi, který měl problémy s napadajícími Rumuny. Gólman Islandu ale nakonec vše v pořádku zvládl.
     
    63
    Máme za sebou hodinu hry. Druhý poločas nám zatím mnoho fotbalové krásy nepřinesl. Sledujeme sice fotbal nahoru dolů, ale oba celky dělají hodně chyb a mají problémy v zakončení.
     
    64
    To ukázala i další akce Islandu. Po centru z pravé strany je signalizován ofsajd. Rozehrávku si bere na starost Nita.
     
    65
    Aktivní Hagi se snaží vymyslet něco směrem dopředu. Kombinuje se Stanciem, se kterým si rozumí, jenže druhý jmenovaný končí na zemi a akce tak nebude pokračovat.
     
    67
    Mezitím, co se domácí nedostali do vápna soupeře, protože jejich útočnou snahu zastavil rozhodčí kvůli ofsajdu, u laviček se chystá první střídání.
     
    68
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Alin Dorinel Toșca, přichází Nicusor Bancu.
     
    68
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Denis Alibec, přichází Andrei Ivan.
     
    68
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Olimpiu Moruțan.
     
    69
    Střídající hráči se ihned zapojili do útoku, ale první jejich akce na hřišti zastavena ofsajdem.
     
    70
    Stejně tak vzápětí na druhé straně. I Islanďané jsou zastavení rozhodčím kvůli postavení mimo hru.
     
    72
    V posledních minutách se zdá jakoby oba týmy dnes byli spokojený s bodem. Rumunsko kombinuje na vlastní polovině a vypadá to, že nikam nespěchá.
     
    73
    Domácí sice zavezli balón na útočnou polovinu, ale tam ho ihned ztratili. Postupovat vpřed tak mohou opět hosté.
     
    73
    Ivan se málem ve vápně dostal k centrovanému míč z levé strany, který směřoval do malého vápna. Útočník Rumunska na něj ale těsně nedosáhl, uvidíme odkop od branky.
     
    74
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Stefán Thórdarson, přichází Thórir Jóhann Helgason.
     
    74
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Sveinn Aron Gudjohnsen, přichází Andri Gudjohnsen.
     
    76
    Domácí po pěkné kombinaci dostali možnost v podobě střely z velké blízkosti, která byla sražena. Následně ještě došlo k zakončení nůžkami, míč ale končí hodně mimo prostor tří tyčí.
     
    77
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Florin Tanase, přichází Alexandru Maxim.
     
    78
    Na opačné polovině hrací plochy se po faulu dostali hosté ke standardní situaci. Gudmundsson centroval do vápna Rumunska, tam si snadno poradili domácí obránci.
     
    79
    Do konce utkání zbývá posledních zhruba deset minut. Podle vývoje se zdá, že by se dnes mohli body dělit. Dostane se ještě jeden z týmů k závěrečnému tlaku?
     
    80
    Možná to bude právě Rumunsko. To bude zahrávat další rohový kop, jeho exekutorem bude Hagi.
     
    81
    Zatím je ke vstřelení branky blíže Rumunsko. Domácí mají k dispozici další rohový kop, stane se tak po zblokované ráně zpoza vápna.
     
    82
    A domácí si ho ještě zopakují. Po centru totiž hlavičkoval jeden z Islanďanů za vlastní branku.
     
    83
    Dlouhý nákop dopředu od hostujících hasil Nita. Ten pohotovým výběhem stihl míč nejdříve a poslal ho do zámezí.
     
    84
    Na malou chvíli nyní nebylo jasné, který z týmů bude vhazovat. Rozhodčí ale celou situaci uvedl na pravou míru. Autové vhazování přisuzuje Islandu.
     
    85
    Obrovská smůla pro Rumunsko! Hagi zasekl na velkém vápně a pravou nohou střílel k levé tyči, od které se míč odrazil a zdálo se, že zamíří do branky. Naneštěstí pro domácí ale končí mimo!
    85. Hagi po zaseknutí míče trefil tyč
     
    86
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Alexandru Cicâldău, přichází George Puşcaş.
     
    87
    Průniková přihrávka do protiútoku hostům nevyšla, míče se opět zmocňují domácí, kteří mají posledních pár minut na zvrat v utkání.
     
    88
    Hagi našel na levé straně vápna geniální přihrávkou Maxima, který z otočky pálil na branku. Jeho pokus ale skončil přímo v náruči Olafssona.
     
    89
    Hagi a Marin aktivní před vápnem Islandu. Patičkou krásně zakončoval Maxim ke vzdálenější tyči, ale Olafsson skvělým zákrokem chytá i jeho další pokus!
     
    90
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Albert Gudmundsson, přichází Mikael Egill Ellertsson.
     
    90+1
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Isak Johannesson, přichází Kolbeinn Thórdarson.
     
    90+2
    Rozhodčí v druhém poločase nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Rumunsko se dostal do vápna, kde zkoušelo průnikovou přihrávku do malého vápna, tu si ale pohlídal Olafsson, který míč včas lapil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Rumunskem a Islandem je u konce! Oba týmy nakonec připisují jeden bod do tabulky. Rumunsko bylo v zápase aktivnějším celkem, ale nepodařilo se mu překonat obranu Islandu. Hosté hrozili spíše ze standardních situací, ze kterých si vypracovali několik možností, ale ani jednu z nich nepřetavili v branku.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:6.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního večera! (22:40:18)

    Adam Mitáš

    Branky:

    Karty:   59. Ratiu (RUM) – 45+1. Johannesson (ISL)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:6.
    Rumunsko: Nita – Ratiu, Chiricheş (C), Nedelcearu, Toșca (68. Bancu) – Cicâldău (86. Puşcaş), Marin, Stanciu (68. Moruțan) – Hagi, Alibec (68. Ivan), F. Tanase (77. Maxim).
    Náhradníci: Aioani, Vlad – Bancu, Burcă, Ivan, Man, Manea, Maxim, Moruțan, Nedelcu, Puşcaş, Rus.

    Island: E. Ólafsson – Sampsted, Brynjar Bjarnason, Grétarsson, A. Skúlason (16. Thorarinsson) – Johannesson (90+1. K. Thórdarson), Birkir Bjarnason (C), S. Thórdarson (74. Helgason) – A. Gudmundsson (90. Ellertsson), S. A. Gudjohnsen (74. A. Gudjohnsen), Thorsteinsson.
    Náhradníci: Rúnarsson, P. Gunnarsson – Baldursson, Ellertsson, Helgason, Leifsson, Saevarsson, Thorarinsson, A. Gudjohnsen, Traustason, Í. Ólafsson, K. Thórdarson.

    Rozhodčí: Karasev S.
    bahis siteleri