Tampa – Florida 3:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 3:5 (kon.) | Buffalo – Toronto 4:5 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 3:2 (po pr.) | Ottawa – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Detroit – Montreal 3:2 (po pr.)
Carolina – St. Louis 3:2 (kon.) | Nashville – Arizona 4:1 (kon.) | Dallas – Philadelphia 5:2 (kon.)
Colorado – San Jose 6:2 (kon.) | Vegas – Vancouver 7:4 (kon.) | Seattle – Minnesota 2:4 (kon.)
Ottawa – Calgary 0:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
St. Louis Blues
Neděle 14.11.2021, 01:38 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:12:59)
    Carolina doma porazila St. Louis, fanoušci si tak mohli užít oblíbenou děkovačku
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 24 – 29 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Lyon (CAR) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%, odchytal 59:56
    Joel Hofer (STL) – 21 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 57:09

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    2. Brendan Smith (CAR) – 1+0
    3. Alex Lyon (CAR) – 27 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Carolina dala zapomenout na nezdar s Philadelphií a druhé domácí utkání ve dvou dnech zvládla vítězně, v dramatickém zápase porazila St. Louis 3:2.

    Domácí favorit si v první polovině střetnutí vypracoval dvoubrankový náskok, a to zásluhou gólů Bradyho Skjeie a Sebastiana Aha. Hosté ovšem nesložili zbraně a manko dvou branek dokázali smazat trefami Pavla Bučněviče a Vladimira Tarasenka. Když už to vypadalo, že utkání půjde do prodloužení, tak se o slovo přihlásil Brendan Smith, na jeho gólovou ránu od modré čáry z 58. minuty Blues hledali odpověď marně, nepomohla ani hra bez gólmana.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se díky vítězství přiblížili v tabulce Východní konference vedoucí Floridě na jediný bod. St. Louis na Západě spadlo z třetí na šestou příčku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Je to jasné, Carolina zvítězí! Z obranného pásma vyhodil Slavin, a protože Teuvo Teräväinen přebruslil Scandellu, tak se nemohl pískat další icing.
     
    59:16
    Brandon Saad udržel puk proti Skjeiovi a po mantinelu nahrál Perronovi. Ten chtěl najet do levého kruhu, v čemž mu zabránil Aho, následoval dlouhý odpadl na zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Faulkovi nadělal velké starosti Seth Jarvis. Už to vypadalo, že forvard puk získá, americký obránce ale v poslední chvíli zvládl hokejkou posunout puk k Paraykovi.
     
    58:15
    Hosté musí začít ze středního pásma, protože bekhendem vyhodil Jaccob Slavin. Domácí vrhli všechny zbytky sil do defenzivy.
     
    57:25
    Hosté na nic nečekají a poté, co získali útočné pásmo, tak odvolali gólmana! Povede powerplay k vyrovnání?
    57:03 Brendan SMITH - 3:2
     
    57:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    PNC Arena bouří, Carolina má zpět ztracené vedení a do konce základní hrací doby již moc času nezbývá! Od modré čáry napřáhl ke střele BRENDAN SMITH, zakončení k levé tyči propadlo Hoferovi mezi vyrážečkou a betonem. Asistence: Anthony DeAngelo a Jordan Martinook.
     
    56:45
    Akce střídá akci, diváci si teď na nudu rozhodně stěžovat nemohou. Vladimir Tarasnko naznačil nahrávku, aby ve finále střílel forhendem, Lyon zakročil lapačkou.
     
    56:20
    Za volným pukem vystartoval Jaccob Slavin. Přebruslil Kyroua, načež bekhendem zvedl černou gumu až příliš vysoko.
     
    55:44
    V přečíslení dvou na jednoho odvedl výbornou práci obránce Ethan Bear. v pádu hokejkou zametl kotouč k Lyonovi, gólman schoval touš pod betonem.
     
    55:16
    Hosté pronikli až do útočného pásma. David Perron si vyměnil hrací předmět s Kyrouem, zápěstím těsně minul volný prostor u levé tyčky.
     
    54:51
    Více jak dvacet vteřin strávil za bránou s pukem na holi Colton Parayko. Neviděl žádného volného spoluhráče, až nakonec nahrál středem Perronovi.
     
    54:20
    Marco Scandella vystihl kličku Aha a uzmul kotouč do své moci. Dlouho si jej neužil, pod tlakem vyhodil do středního pásma.
     
    53:46
    Obtočení brány Svečnikovovi nevyšlo. Místo zakončení neúmyslně nahrál do levého kruhu Teuvu Teräväinenovi, jenž svým projektilem rozvlnil boční síť.
     
    53:14
    Sebastian Aho si pěkným manévrem prohodil puk mezi bruslemi Roséna a střílel zápěstím. Přímo do výstroje připraveného Hofera.
     
    52:48
    Kličkujícího Lorentze vytlačil Robert Bortuzzo skoro až do obranného pásma. Útočník si ve finále pomohl bekhendovým nahozením po mantinelu.
     
    52:09
    Za vlastní bránou zklidnil situaci Robert Thomas. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež přenechal touš Kostinovi a sám si odjel odpočinout.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:45
    Hokejisté v červených dresech opět okupují útočnou třetinu. Sebastian Aho vybídl k zakončení Andreje Svečnikova, Rus přestřelil.
     
    51:26
    Svižnou střelu v podání Jesperiho Kotkaniemiho Hofer vyrazil pravým betonem do rohu kluziště, kde touš sebral Joshua.
     
    50:46
    Ian Cole podcenil rychlost Kyroua a dokonce ho pustil před sebe. V těžké pozici vypálil křídelník elitní lajny bekhendem nepřesně.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. St. Louis dokázalo smazat dvoubrankové manko, oba celky jsou nyní na stejné úrovni.
     
    49:35
    Nyní je to Carolina, jež udává tempo hry. Od modré čáry pokusil štěstí Brendan Smith, puk se zastavil mezi hokejisty stojícími v blízkosti brankoviště.
     
    49:08
    Včas Joel Hofer přilepil pravý beton k pravé tyči, aby zastavil střelu Martinooka. Vzápětí přikryl černou gumu lapačkou.
     
    48:47
    Postavení mimo hru, dění se stěhuje do středního pásma. Klim Kostin udělal jednu kličku navíc, s níž Thomas viditelně nepočítal.
     
    48:27
    Od pravého mantinelu střílel zápěstím Ethan Bear. Joel Hofer kontroloval puk očima, letěl totiž vysoko nad bránou.
     
    47:23
    Nahození Bradyho Skjeie po zadním mantinelu zastavil Hofer. Zkontroloval situaci a nechal hrát obránce Parayka.
     
    47:02
    Čtvrtá útočná formace Caroliny navštívila útočné pásmo. Joshua Leivo zpoza brány hledal mezi kruhy Stepana, tomu zabránil v zakončení Pavel Bučněvič.
     
    46:39
    Calle Rosén vyhodil takovým způsobem, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Hrát musel Lyon, do hry zapojil Leiva.
     
    46:12
    Marně Jordan Staal usiloval o vybojování puku na stranu Canes. V přetlačované s Marcem Scandellou uspěl obránce.
     
    45:49
    Hokejisté v bílých dresech jsou v dosavadním průběhu třetí části jasně lepším týmem. Nahození Kyroua od modré skončilo v lapačce gólmana.
     
    45:18
    Před brankou soupeře skončil na ledě Klim Kostin, když neustál střet s Fastem. Následně schytal do chráněných míst střelu spoluhráče Bortuzza.
     
    44:40
    Dobrou práci do defenzivy odvedl Jake Walman. Udržel na zádech dotírajícího Martinooka a přenesl hru na volného Roséna.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:04
    Dva těžké zákroky pro Alexe Lyona v krátkém časovém sledu. Nejprve pravým betonem vyrazil pokus Tarasenka, načež vyrážečkou vyzrál na Parayka.
     
    43:48
    S rozehrávkou Carolině pomohl gólman Alex Lyon. Zastavil nahození Perrona a hrací předmět přenechal osamocenému Ahovi.
     
    43:24
    Steven Lorent naznačil střelu, aby nakonec vymyslel parádní nahrávku před bránu na Jordana Staala, jeho pokus mezi betony nebyl úspěšný.
     
    42:47
    S dalším útokem přispěchal Jordan Martinook. Od levého mantinelu se dokázal natlačit před bránu, levý beton brankáře ovšem nepřehodil.
     
    42:25
    Momentálně však útočí domácí. Od modré čáry střílel Brady Skjei, Joel Hofer bez větších problémů odpálil puk vyrážečkou mimo nebezpečí.
     
    41:30
    Stalo se přesně to, čeho se domácí hráči chtěli vyvarovat. St. Louis navíc je v psychické výhodě a určitě zabojuje i o obrat.
    40:48 Vladimir TARASENKO - 2:2
     
    40:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Barbašev i v pokleku zvládl puk posunout bekhendem před bránu k VLADIMIRU TARASENKOVI a ruský útočník propasíroval černou gumu mezi betony Lyona. Asistence: Ivan Barbašev a Robert Thomas.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. I včera Carolina vedla před závěrečným dějstvím nad Philadelphií o jeden gól, aby nakonec připustila obrat a odešla z utkání s prázdnou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:28.
     
    Druhé dějství přineslo po jedné trefě na obou stranách. Nejprve navýšil náskok domácího celku gólem v přesilové hře Sebastian Aho. Také hosté využili početní převahu, Blues vrátil ve 33. minutě na kontakt Pavel Bučněvič. Tentýž hráč měl v závěru druhé dvacetiminutovky na hokejce vyrovnání, forhendovou střelu ovšem nasměroval pouze do levé tyče. O vítězi ještě není rozhodnuto ani zdaleka. Carolina v jednu chvíli vedla o dvě branky a byla na dobré cestě, kontaktní gól ovšem dal střetnutí zajímavou zápletku.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 19.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Stabilitu ztratil Jordan Kyrou, čímž zhatil útok Blues, protože doklouzal až pod nohy s pukem hrajícího spoluhráče Davida Perrona.
    39:07 Bučněvič orazítkoval levou tyč
     
    39:07
    Pavla Bučněviče dělily od vyrovnávací trefy centimetry! Z mezikruží mířil na lapačku Lyona, který na puk nedosáhl, zachránila ho levá tyč!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:40
    Hosté neúspěšně usilují o získání útočné třetiny, naopak musí řešit nebezpečné protiútoky Canes. Jordan Martinook v souboji jeden na jednoho proti Paraykovi neuspěl.
     
    38:13
    Protiútok Vincenta Trochecka zastavil hvizd čárového rozhodčích signalizující ofsajd. Americký forvard převzal dlouhý pas až za modrou čárou.
     
    37:20
    Sebastian Aho znovu vysunul forčekink, ale tentokráte si ani zdaleka nevedl tak úspěšně, jako před pár vteřinami. Thomase zasáhl vysokou holí do helmy, za což si vysloužil dvouminutový trest.
     
    37:02
    S rozehrávkou váhajícího Parayka dostal do úzkých Sebastian Aho. Finský útočník dokonce konkurenta obral, avšak následně nepřesně přihrál Svečnikovovi.
     
    36:40
    Domácí v plném počtu, stále udržují těsné vedení. Brady Skjei okamžitě po návratu do hry podpořil defenzivu, aby právě on obral kličkujícího Kyroua.
     
    36:12
    Zpoza brány David Perron překvapil bekhendovou nahrávkou do brankoviště. V tomto prostoru úřadoval Jordan Staal, bekhendem vyhodil touš přes všechny čáry.
     
    35:35
    Pokračuje kombinace hostujícího mužstva v útočném pásmu. Blíže bráně si sjel Colton Parayko, tvrdou ránu nasměroval nad horní tyč.
     
    35:01
    Jordan Kyrou mohl střílet, ale nesobecky ještě nahrál k pravé tyči Jamesi Nealovi. Alex Lyon ukázal rychlou reakci a ve skluzu nebezpečný pokus zastavil.
     
    34:36
    Další přesilová hra pro Blues, dočkáme se vyrovnání? Brady Skjei zastavil rozjetého Vladimira Tarasenka po pravém mantinelu jen za cenu podrážení.
     
    34:24
    Druhá útočná lajna Hurikánů obsadila útočné pásmo. Jesper Fast mohl střílet, ale ještě vylepšil palebnou pozici pro Jordana Staala. kapitán trefil přesně prostor, kde stál brankář.
     
    33:55
    Odvážnou kličku po mantinelu si jakožto poslední hráč dovolil Ethan Bear proti Saadovi. Uspěl, kanadský útočník byl viditelně hodně překvapený.
     
    33:30
    Hosté jsou rázem zpátky ve hře. Přesilovka jim nevyšla ideálně, přesto vedla ke kontaktní trefě. Domácí musí pokračovat ve hře před gólem soupeře, kdy byli jasně lepším týmem.
    32:30 Pavel BUČNĚVIČ - 2:1
     
    32:30
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesně na vteřinu s koncem Svečnikovova trestu přichází snížení! S pokusem Kyroua si Lyon poradil, načež ukázal velký přehled ve hře Thomas, když rychle zareagoval na odražený puk a adresoval jej do levého kruhu PAVLU BUČNĚVIČOVI, ten bez větších problémů trefil odkrytý prostor brány. Lyonovi nepomohl ani tygří skok. Asistence: Robert Thomas a Jordan Kyrou.
     
    32:11
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Derek Stepan povedenou přihrávkou na Teuva Teräväinena, ten forhendovou střelou z první minul odkrytou polovinu brány!
     
    31:49
    Hodně kuriózní situace, kdy se příliš vysoká rána Scandelly odrazila od zadního mantinelu na horní síť domácí brány, od níž se puk odrazil do brankoviště. Lyon měl velké štěstí, že ho Klim Kostin forhendovým pokusem ze vzduchu trefil do výstroje.
     
    31:27
    Parádní zákrok maskou v podání Alexe Lyona. Gólman neměl strach hodit hlavou proti pokusu Tarasenka, což bylo klíčovým faktorem.
     
    30:30
    Na hostující straně byl dvakrát vyloučen Marco Scandella, za domácí putuje podruhé na trestnou lavici Andrej Svečnikov. V útočném pásmu zbytečně dohrál Parayka, dvě minuty za hrubost.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Carolina v prostředním dějství navýšila náskok a směřuje za jedenáctým vítězstvím v sezóně.
     
    29:36
    Sebastian Aho nabral velkou rychlost, jenže po cestě za sebou nechal kotouč. Všiml si toho příliš pozdě, načež způsobil ofsajd.
     
    29:00
    Kličkou po mantinelu Brandon Saad vyzrál na Trochecka. Žádný ze spoluhráčů jej ovšem v ofenzivě nepodpořil a kličkou proti Bearovi již forvard neuspěl.
     
    28:49
    Americký gólman Alex Lyon měl co dělat, aby udržel levý beton u tyčky, kudy zkusil najít cestu puku do sítě Robert Thomas. Nadvakrát, ale přece jen nakonec uspěl brankář.
     
    28:25
    Justin Faulk sice připravil Stepana o puk, ale bylo tomu tak až za útočnou modrou, takže musel počkat, než spoluhráči útočnou třetinu opustí.
     
    27:18
    Znovu Kotkaniemi. V tomto případě dostal nahrávku od Skjeie do mezikruží, forhendovým pokusem z první trefil gólmana do masky.
     
    27:09
    Delší dobu hra probíhá bez přerušení, což pochopitelně vyhovuje domácímu celku, který vede. Jesperi Kotkaniemi neuspěl obtočením kolem brány.
     
    26:48
    O poznání zajímavější akce na druhé straně. Andrej Svečnikov vyřešil akci dvou proti dvěma povedenou žabičkou na Aha, Fin tentokráte na Hofera nevyzrál.
     
    26:20
    Jake Walman nahazoval od modré čáry, přičemž doufal v teč Davida Perrona. Ta se nekonala, hrací předmět skončil ve výstroji brankáře.
     
    25:46
    Z velkého úhlu zkusil Lyona překvapit Robert Thomas. Domácí gólman nechal tělo přilepené u levé tyčky a připsal si jeden z těch snazších zákroků.
     
    25:17
    Zprvu to vypadalo, že Alex Lyon rozehraje, ale nakonec rozhodnutí přehodnotil a před blížícím se Tarasenkem schoval černou gumu pod lapačkou.
     
    24:30
    Blues jsou pod tlakem. Inkasovaný gól v oslabení znamená velkou komplikaci, neboť rázem ztrácejí dvě branky a na ledě ani zdaleka nejsou lepším týmem.
    23:44 Sebastian AHO - 2:0
     
    23:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    DeAngelo si u levého mantinelu nejprve vyměnil puk se Svečnikovem, aby následně vymyslel milimetrově přesný pas do pravého kruhu na SEBASTIANA AHA, za forhendovou ránou finského útočníka z první do levé šibenice zvedal Hofer rameno příliš pozdě. Asistence: Anthony DeAngelo a Andrej Svečnikov.
     
    23:08
    Velkou rychlost nabral Jordan Martinook, nicméně za bránou rozehrávajícího Hofera nerozhodil, brankář posunul touš na volného Parayka.
     
    22:56
    Na ledě skončil v rohu útočného pásma Anthony DeAngelo. Bylo to s pomocí cizího přičinění, Marco Scandella si dnes podruhé odjel odpočinout za katr za podrážení.
     
    22:32
    Ještě před střetem se Stepanem Calle Rosén rozehrál po mantinelu na volného Walmana. Tuto těžkou situaci zvládl švédský zadák na jedničku.
     
    22:00
    Rozhodčí rozpažil, zakázané uvolnění St. Louis se nekoná. Vyhození Saada po mantinelu totiž lehce tečoval bránící Jaccob Slavin.
     
    21:40
    Přestože byl těsně bráněný, vyprodukoval Seth Jarvis nepříjemnou střelu z levého kruhu. Joel Hofer zůstal v pozoru a černou gumu ukryl v lapačce.
     
    21:21
    Po vyhraném buly Aha nezvládl Jesperi Kotkaniemi trefit poskakující kotouč. Ten tak Marco Scandella mohl v klidu poslat pryč z obranného pásma.
     
    20:41
    Domácí ovšem konkurenta do útočné třetiny nepustili. Jmenovitě Andrej Svečnikov, který čistým hitem odstavil od puku Thomase.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Ryan O'Reilly na buly přetlačil Jordana Staala, takže útočit mohou hosté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:32.
     
    Carolina má po první třetině výborně nakročeno k nápravě domácího nezdaru s Philadelphií, nad St. Louis vede nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre střetnutí udává situace z 2. minuty, kdy Brady Skjei dostal parádní nahrávku od Aha do levého kruhu a střelou zápěstím k bližší tyči propálil Hofera. Hurikáni vstřelili i druhý gól, když vyražené nahození DeAngela dorazil do brány Seth Jarvis, avšak tento zásah domácím sebral rozhodčí, který ztratil puk z dohledu a upískl se. Mezi třemi tyčemi dnes prožívá svůj debut za Carolinu Alex Lyon, zatím nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 6.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Nejprve Jesperi Kotkaniemi celý útok pozdržel, aby ho nakonec úplně zhatil. Vysokou žabičku směřující na Aha zachytil do rukavice pozorný Marco Scandella.
     
    19:19
    Alex Lyon povyjel proti lehkému nahození Calleho Roséna od levého mantinelu. Nenechal nikoho na pochybách, černou gumu bez problémů schoval do lapačky.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:30
    Rychle na druhou stranu. Sebastian Aho nastartoval po pravém mantinelu Stevena Lorentze, tomu obtočení kolem brány nevyšlo.
     
    18:06
    Zničehonic zůstal před domácí svatyní nikým neatakovaný Klim Kostin. Zkusil blafák do bekhendu, který v gól nepřetavil, trefil položený pravý beton Lyona.
     
    17:41
    Svečnikov viditelně nepočítal se skutečností, že by k němu nahrávka Aha doputovala. Stalo se, překvapený Rus ovšem vůbec nevystřelil.
     
    17:22
    Středem kluziště vyzkoušel protiútok Seth Jarvis. Zkusil proskočit mezi obrannou dvojicí, což mu vyšlo, ale bez kotouče u hokejky.
     
    16:58
    Andrej Svečnikov je zpět na ledové ploše a fanoušci zatleskali za skvěle zvládnuté oslabení. Alex Lyon nemusel zasahovat ani jednou.
     
    16:20
    Do třetice dlouhý odpal. Sebastian Aho vystál Brandona Saada. Kličku po pravé ruce očekával a soka obral čistým způsobem.
     
    15:45
    A další vysoký oblouček až za bránu soupeře, tentokráte se o něj postaral Vincent Trocheck. Hostům se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    15:20
    Úvod přesilovky hostům nevyšel podle představ. Ryan O'Reilly sice vyhrál buly, ale ránu Bučněviče zblokoval Cole a volný puk pak odpálil do bezpečí Staal.
     
    14:58
    Premiérová početní převaha čeká rovněž na St. Louis. Menší dvouminutový trest za hru vysokou holí vyfasoval ruský forvard Andrej Svečnikov.
     
    14:35
    Po ztrátě Thomase okamžitě otočil hru Seth Jarvis. Svečnikov lehce zbrzdil akci pomalým zpracováním, sám pak pálil forhendem nad břevno.
     
    14:12
    Calle Rosén si hodil puk po levém mantinelu a Aha předjel, nicméně mu vystavil stopku za Finem postávající Brendan Smith.
     
    13:50
    Puk na domácí střídačce, hra musela být přerušena. Andrej Svečnikov při vyhození z obranného pásma trefil clonícího Bozaka.
     
    13:17
    Těžký pas Marco Scandella na modré čáře nezvládl zpracovat. Výborně ovšem zabral do defenzivy a udržel na zádech Trochecka.
     
    12:47
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Jordan Kyrou nahrávkou z druhé vlny najíždějícímu Thomasovi, jeho ránu ze zápěstí Lyon zastavil vyrážečkou.
     
    12:25
    Od pravého mantinelu nahazoval Anthony DeAngelo. Nikdo jeho pokus netečoval, proto měl Hofer práci při zákroku výrazně ulehčenou.
     
    11:58
    Správně Joel Hofer očekával, že Sebastian Aho přenese hru doleva na Andreje Svečnikova. Výborně se přesunul a střelu z první udržel ve výstroji.
     
    11:11
    Seth Jarvis je nabuzený, ale tentokráte síť nerozvlnil, protože jej v poslední chvíli vyvedl z rovnováhy čistým hitem Jordan Kyrou.
     
    10:44
    Gólovou statistiky nerozšířil ani Vincent Trocheck. Dostal parádní pas do levého kruhu, ale forhendem mířil příliš vysoko.
     
    10:20
    Nechybělo moc, aby domácí vstřelili druhý regulérní gól. Hofer vyrazil pokus DeAngela k Ahovi, ten bekhendem těsně přestřelil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
    09:39 Rozhodčí ztratil puk z dohledu a přerušil hru ještě předtím, než Jarvis doklepl puk do sítě, gól proto nemohl platit
     
    09:39
    Velká smůla pro Setha Jarvise, jenž dorazil gólmanem vyražený puk do sítě, ale až poté, co se ozval hvizd rozhodčího, ten totiž hrací předmět ztratil z dohledu. Domácí budou hrát alespoň přesilovou hru, dvě minuty za podrážení dostal Marco Scandella.
     
    09:09
    Navýšit náskok chtěl i Derek Stepan. Nelehkou přihrávku v levém kruhu bravurně zpracoval, načež nenašel mezeru mezi betony gólmana.
     
    08:48
    Teprve druhý úspěšný zákrok pro Hofera, jenž výborně povyjel proti Sebastianu Ahovi, jeho bekhendový pokus vykopl pravým betonem.
     
    08:04
    Situaci dva na dva vyřešil Vincent Trocheck na vlastní pěst. Přes obránce Walmana mířil k pravé tyči, rozvlnil ovšem pouze boční síť.
     
    07:47
    Před brankou číhal na nahrávku James Neal. Čekal marně, protože pas Roséna vystihl Derek Stepan a obloučkem přenesl hru do střední třetiny.
     
    07:20
    Hra má náboj. Hurikáni po vstřelené brance lehce polevili a nechávají hrát konkurenta, ten by pochopitelně rád vyrovnal.
     
    06:31
    Sám zkusil proniknout mezi třemi protihráči Jordan Kyrou. Úmysl dobrý a dvěma protihráčům skutečně ujel, na Slavina ovšem nevyzrál.
     
    06:19
    Útok St. Louis pokračuje. Kapitán Ryan O'Reilly naslepo hledal na modré Calleho Roséna, ten při snaze o zakončení z voleje promáchl.
     
    05:43
    Hokejisté v bílých dresech vybojovali útočné pásmo. Calle Rosén nahrál mezi kruhy Brandonu Saadovi, ten ve slibné pozici přestřelil.
     
    05:22
    Dlouhou nahrávku Bortuzza Klim Kostin alespoň protečoval do útočné třetiny, takže nemohla být řeč o zakázaném uvolnění.
     
    04:55
    Na druhou stranu vystartoval Sebastian Aho. V plné rychlosti nahazoval na bránu, kterou o malý kousek přestřelil. Hraje Scandella.
     
    04:22
    Aktivita Blues pokračovala, avšak k dalšímu přesnému zakončení nedošlo. Tak dlouho Andrej Svečnikov obtěžoval Bozaka, až ho donutil k nepřesné přihrávce.
     
    03:31
    Osmadvacetiletý americký gólman se dočkal. zaměstnal jej ruský útočník Vladimir Tarasenko střelou příklepem z levého kruhu, brankář zakročil vyrážečkou.
     
    03:00
    V dresu Caroliny dnes mezi třemi tyčemi debutuje Alex Lyon. V začínající čtvrté minutě stále marně čeká na premiérový zákrok.
     
    02:39
    Ve střední třetině ztratil stabilitu Justin Faulk. Muži v pruhovaném jeho střet se Skjeiem dobře viděli, správně nechali ve hře pokračovat.
     
    02:14
    Tlak domácího mužstva pokračuje. Jesperi Kotkaniemi střílel přes bránícího Bortuzza, hrací předmět prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    01:47
    Joel Hofer měl další práci. Z podobné pozice jako Skjei střílel pro změnu Vincent Trocheck, s jeho pokusem si ovšem gólman poradil.
    01:15 Brady SKJEI - 1:0
     
    01:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Rychlý gól posílá do vedení Hurikány! Aho u pravého mantinelu zvedl hlavu a parádní nahrávkou našel v levém kruhu najetého BRADYHO SKJEIE, jenž uspěl rychlou střelou zápěstím k bližší tyči do horního růžku. Asistence: Sebastian Aho a Andrej Svečnikov.
     
    00:45
    Jordan Staal naslepo nahrával od levého mantinelu před bránu. Steven Lorentz zabral příliš pozdě a na černou gumu nedosáhl.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a St. Louis právě odstartoval! Domácí budou chtít zapomenout na nezdar proti Philadelphii, i hosté poslední utkání prohráli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Lyon (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), A. DeAngelo, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho, A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Martinook (A), Stepan, Leivo.

    St. Louis Blues: J. Hofer (Binnington) – Parayko (A), M. Scandella, Faulk, C. Rosén, Bortuzzo, Walman – Bučněvič, R. O'Reilly (C), Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, I. Barbašev – Perron, Bozak, Saad – Neal, Joshua, K. Kostin.

    Rozhodčí: Anderson, St. Laurent – Toomey, Alphonso.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    St. Louis Blues

    Podobně jako Carolina, tak i St. Louis má velmi dobrý úvod nového ročníku. Ve dvanácti zápasech nasbírali osmnáct bodů a na Západě jsou třetí za vedoucím Edmontonem a Anaheimem. Svěřenci kouče Berubeho posledních osm zápasů střídají vítězství s porážkami. Pokud by tato série měla pokračovat, tak je na řadě výhra, naposledy totiž Blues podlehl Nashvillu 3:4 po prodloužení. Týmové produktivitě mužstva vévodí Jordan Kyrou se 14 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina prožívá parádní start sezóny. V dosavadních dvanácti utkáních našla jen dva přemožitele, a sice Floridu, za kterou se nachází i v tabulce Východní konference a včera padla i s Philadelphií, na kterou doma nestačili výsledkem 1:2.. Po již zmíněné porážce 2:5 s Floridou najeli svěřenci kouče Brind'Amoura znovu na vítěznou vlnu proti Tampě, v aréně obhájce Stanley Cupu zvítězili 2:1 po prodloužení, vítězný gól vstřelil Martin Nečas. Nenavázali na něj ale proti Letcům. Proti Flyers byli lepším týmem, ale slabá produktivita znamenala porážku. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je patnáctibodový Andrej Svečnikov.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a St. Louis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Skjei (Aho, A. Svečnikov), 24. Aho (A. DeAngelo, A. Svečnikov), 58. Brendan Smith (A. DeAngelo, Martinook) – 33. Bučněvič (R. Thomas, Kyrou), 41. Tarasenko (I. Barbašev, R. Thomas)


    Carolina Hurricanes: Lyon (F. Andersen) – Bear, Slavin (A), A. DeAngelo, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho, A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Kotkaniemi – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Martinook (A), Stepan, Leivo.
    St. Louis Blues: J. Hofer (Binnington) – Parayko (A), M. Scandella, Faulk, C. Rosén, Bortuzzo, Walman – Bučněvič, R. O'Reilly (C), Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, I. Barbašev – Perron, Bozak, Saad – Neal, Joshua, K. Kostin.

    Rozhodčí: Anderson, St. Laurent – Toomey, Alphonso

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri