Finsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Česko
Neděle 14.11.2021, 10:30 • Vierumäki • Reprezentace do 19 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:36:43)
    Zápas ozdobil gólem zvaným Michigan Aatu Jämsen
     
    Finsko navázalo na sobotní výborný výkon a českou reprezentaci porazilo i v neděli, tentokráte výsledkem 4:2.

    Reprezentace Suomi byla od prvních minut nebezpečnějším celkem a po zásluze si vytvořila dvoubrankový náskok, o který se zasloužili Joni Jurmo a Aatu Jämsen. Češi ovšem zabojovali a snížili ve 29. minutě při vlastním oslabení Adamem Měchurou, aby následně o třicet vteřin později vrátil Finům dvoubrankový náskok Aatu Jämsen. Junioři z České republiky v úvodu závěrečné dvacetiminutovky znovu snížili, když přečíslení dvou na jednoho vyřešil gólovou střelou Marcel Marcel, ale kýženého vyrovnání se nedočkali, gólem do prázdné brány naopak definitivně uklidnil finské řady Kalle Myllymaa.

    Trilogie tedy dopadla lépe pro Finsko, které sice v pátečním utkání prohrálo, ale do obou víkendových zápasů výkon výrazně zlepšilo a českého soupeře zaslouženě přehrálo.
     
    Střely na bránu: 25 – 15.
     
    Konec zápasu.
    59:44 Kalle MYLLYMAA - 4:2
     
    59:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko gólem do prázdné brány pečetí vítězství. Kapanen nahrál na červenou čáru KALLEMU MYLLYMAAOVI, centr elitní formace neměl větší problém nasměrovat touš do odkryté klece. Asistence: Konsta Kapanen.
     
    59:15
    Povedlo se, Češi hrají s pukem v útočné třetině. To bylo jasné znamení pro Daniela Krále, jenž odjel na střídačku a pustil na led šestého hráče.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Adam Měchura prodloužil puk do středního pásma na Jaroslava Chmelaře. Křídelník zkusil kličku po mantinelu, proti Pärssinenovi však neuspěl.
     
    58:09
    Lze očekávat, že až Češi získají útočné pásmo, opustí Daniel Král bránu. Zatím se tak neděje, brankář naopak musel zasahovat proti pokusu Karvinena po ledě.
     
    57:49
    Oddechový čas pro Česko.
     
    57:49
    Postavení mimo hru v podání finského celku, rozhodčí vykázali hru zpět do středního pásma. Finové místo hluboké defenzivy hrají naopak hodně vysoko a konkurentovi tím podstatně znepříjemňují život.
     
    57:23
    Lehký oblouček ze středního pásma schoval do lapačky Daniel Král. Na rozehrávku si netroufl, raději přerušil hru.
     
    56:47
    Soukup na dlouhou nahrávku Marcela nedosáhl. Akci nezabalil a vydal se napadat Karvinena, ten si pomohl nahrávkou po mantinelu Jurmovi.
     
    56:21
    Češi mají velký problém s rozehrávkou, vysunutý forčekink konkurenta jim dělá obrovské starosti. Srdínko způsobil zakázané uvolnění.
     
    55:55
    Chvátal chtěl rozjet útočnou akci, ale úmysl si rozmyslel, když zaregistroval blížícího se Juusolu. Ujel před ním za bránu, kde hru zklidnil.
     
    55:12
    Dvojice finských útočníků u mantinelu v útočném pásmu udržela cennou porci vteřin navíc. Dlouho Fajmonovi trvalo, než ve spolupráci s Měchurou puk vyšťourali.
     
    54:39
    Hra v obranném pásmu českého týmu. V tomto prostoru si vytvořil prostor pro zakončení Juhola, vypálil ovšem o dobrý metr nad bránu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Jurmo, 26. Jämsen (Myllamaa, Kapanen), 29. Jämsen (Pärssinen), 60. Myllymaa (Kapanen) – 29. Měchura (Hauser, Křepelka), 42. Marcel


    Finsko: Markkanen (Helomaa) – Pärssinen, Määttä, Vilén, Jurmo, Ervasti, Juusola – Jämsen, Myllymaa, Kapanen – Suni, Juhola, Karvinen – Kaski, Koskela, Korhonen – Tenhovuori, Sandvik, Russunen.
    Česko: Král (Čermák) – Srdínko, Fajmon, Chvátal, Křepelka, Pelda, Cubo, Vogel – Hauser, Měchura, Chmelař – Vitouch, Vopat, Sedláček – Krejsa, Soukup, Marcel – Brouček, Slavík.

    Rozhodčí: Väkeväinen, Pesonen – Inkinen, Heino

    Diváci: 50
    thejrc.org