Black Dogs Budweis – HC UP Olomouc 10:1 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – North wings Ústí 2:7 (kon.)
konec
Black Dogs Budweis
10:1 (2:0, 5:0, 3:1)
HC Univerzita Palackého v Olomouci
Pondělí 15.11.2021, 18:15 • Hokejové centrum Pouzar, České Budějovice • Univerzitní liga ledního hokeje • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní duel je za námi! Českobudějovičtí hokejisté získávají cenné tři body po drtivé výhře v poměru 10:1. Hattrickem se blýskl Lukáš Prášek. Obecně řečeno, výhra domácích je dnes naprosto zasloužená. Byli to právě oni, kdo byl aktivnější, a to střelecky i herně. (20:19:13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Českobudějovičtí hokejisté měli kotouč na svých holích a snažili se proniknout do útočné třetiny. Tam však byli soupeřem zastaveni. Olomouc se v posledních sekundách tedy ješt snaží o vstřelení branky.
     
    58:04
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Ale přesná trefa přichází na opačné straně! A je to desátá, jubilejní! Lukáš Prášek poslal kotouč na JONÁŠE KRONUSE, který zamířil a rozvnil síťku za Šoustalovými zády. Asistence: Lukáš Prášek, Radek Rolínek.
     
    57:48
    Nyní už je jasné, jak dnešní duel dopadne, nicméně je sympatické, že se olomoučtí hokejisté ještě snaží o nějakou tu přesnou trefu.
     
    57:17
    David Rosecký předal kotouč svému najíždějícímu spoluhráči. Ten pak mířil do pravého horního růžku, jenže nakonec Ivo Svoboda zasahovat vůbec nemusí, puk totiž končí mimo pravou tyč.
     
    56:16
    Petr Bouška vystřelil z větší vzdálenosti. Jeho pokus šel nakonec nad branku a skončil na zadním mantinelu. Odtud se odrazil směrem na brankoviště. Odražený puk pak Šoustal pohotově drží v lapačce a před domácími útočníky raději rozehrávat nebude.
     
    55:43
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    A vzápětí vidíme branku také na opačné straně! DOMINIK CACH se dostal před brankoviště, tam si pak počínal dobře. Z bekhendu doklepl kotouč za brankovou čáru, mezeru našel mezi Svobodovými betony. Asistence: Filip Palička.
     
    54:34
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Máme tu devátou branku v hostující kleci a domácí fanoušci si žádají desítku! JAKUB ŠAFÁŘ se dostal do dobré pozice, z níž si poradil zkušeně. Asistence: Petr Bouška.
     
    54:14
    Radek Rolínek se zničehonic objevil před brankářem. Byl sice ještě tísněn obráncem, přesto zakončil. Proti jeho střele ale Šoustal zasáhl včas.
     
    53:05
    Olomoučtí hráči jsou v poslendích okamžicích o něco aktivnějším celkem a snaží se alespoň o jednu přesnou trefu. Domácí obrana v čele s brankářem ale prozatím odolává.
     
    52:33
    A i tentokrát se hostující celek drží v pásmu. Nyní jeden z Olomouckých dobře objel soupeřovu branku a zkoušel zakončit u levé tyče ze Svobodova pohledu. Tam však domácí brankář nechal beton a zakročil.
     
    51:37
    Kerda dostal poměrně dobrou přihrávku, když najel do pásma z tandemu. Kerdův pokus měl jít zřejmě pod horní tyč, jenže domácí obrana do tohoto pokusu ještě sáhla, a tak střela končí na zadním mantinelu.
     
    50:07
    Olomoučtí hráči se dostal přdd branku, tam měli dvojnásobnou přesilu. Přesto si ale nedokázali vytvořit šanci, která by vůbec Svobodu ohrozila. Ten nemusí ani zasahovat, hosté totiž ztroskotali na filnální přihrávce.
     
    49:31
    Aleš Krtek dostal přihrávku na modrou čáru. Tam měl dostatek prostoru, a tak se odhodlal ke střeleckému pokusu. Krtkova střela ale nakonec jen těsně končí nad horní tyčkou.
     
    48:19
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    A je tu, osmá branka končí v olomoucké kleci! Milan Dančišin ujel do přečíslení dva na jednoho. Pak viděl najíždějícího TOMÁŠE VOCHOZKU, který z první doklepl přihrávku za Šoustalova záda! Asistence: Milan Dančišin.
     
    47:36
    Radek Rolínek se vrátil do hry z trestné lavice a rovnou se dostal do samostatného úniku. Rolínek to zkoušel na lapačku Šoustala. Ten ale právě svou rukavicí zastavil kotouč v cestě do branky. Osmá branka tedy prozatím nepřichází.
     
    46:50
    Z přesilové hry zbývá odehrát dvacet sekund. Mezitím se bude vhazovat po pravé ruce olomouckého strážce branky, hosté se totiž provinili zakázaným uvolněním.
     
    46:08
    Michal Sup se nyní musel vracet pro kotouč, který domácí celek vyhazuje až za branku. Black Dogs tedy mohou v přesilové hře poprvé vystřídat.
     
    45:20
    Vyloučení v týmu Black Dogs Budweis (Rolínek – 2 min., podrážení).
     
    45:06
    Vhazovalo se v útočném pásmu domácího celku. Ten nicméně kotouč na buly nevybojoval, a tak se do rychlého brejku dostal jeden z olomouckých hráčů. Ten zakončoval k bližší tyči, Svoboda ale neměl těžkou pozici. Přemístil se a jeho trefu vytěsnil.
     
    44:39
    Milan Dančišin nebyl daleko od osmé branky svého celku. Nabruslil do útočného pásma a zde vzal celou situaci na sebe. Jeho střela letěla na horní tyč, od ní se však odráží a končí zpět ve hře.
     
    44:13
    David Rosecký dostal přihrávku na pravý kruh. Položil si Svobodu a zakončoval rovnou nadvakrát. V obou případěch si ale domácí obrana a také Ivo Svoboda dokázali poradit.
     
    43:37
    Českobudějovičtí hokejisté se drží v útočném pásmu, nyní se však ke střele prozatím nepropracovali.
     
    42:17
    Kubeš udržel útočné pásmo pro svůj celek. Následně z toho jeho spoluhráč těžil v podobě střeli k bližší tyči. Šoustal se ale přemístil a kotouč lapil.
     
    41:05
    Tomáš Vochozka se dostal do dobré pozice. Vybruslil od mantinelu až zhruba někam mezi kruhy. A odtud pak střílí doprostřed branky, s čímž si Šoustal poradil.
     
    40:10
    Domácí hokejisté začínají třetinu přesilovou hrou. Formánek je na trestné lavici a bude zde ještě přes padesát sekund, samozřejmě pokud domácí tedy přesilovku nepromění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství je za námi. Black Dogs byli střelecky aktivnější, ale nejen střelecky. Novotný dokonce musel opustit branku a vystřídal ho Šoustal. Uvidíme, jak bude pokračovat poslední dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:05
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Forrmánek – 2 min., podrážení).
     
    38:21
    Ale po delší době utekli také hostující do zakončení! Svoboda si musel poradit se střelou, která na něj směřovala z pravého křídla. Poradil si a i po delší době dokázal zakončit.
     
    38:00
    Hrají se poslední dvě minuty druhé třetiny. Mezitím se českobudějovický celek stále drží v útoku.
     
    37:42
    Domácí hokejisté přešli v rychlosti do pásma. A vyprodukovali spíše propagační střelu, se kterou si Šoustal poradil. Ve vzduchu se sice trochu zakroutila, v pravý čas ale hostující brankář přidržel rukavicí puk na své hrudi.
     
    36:32
    Miroslav Tejko dostal kotouč na svou hůl a střílel z obdobné pozice jako před chvílí Rolínek. Tejkův pokus ale tentkorát neprošel, neboť se kotouč zastavil jen o jednoho z bránících hráčů.
     
    35:56
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Střelecké představení domácího celku pokračuje! Lukáš Prášek posunul kotouč na RADKA ROLÍNKA. Ten ho chvíli podržel na holi a následně po zemi trefuje přesně k tyči. Šoustal neměl příliš šancí, na tuto střelu byl krátký. Asistence: Lukáš Prášek.
     
    35:10
    A obrázek hry je prozatím stejný. Šoustal nyní musel přddvést jeden ze svých prvních zákroků. Ten byl ovšem úspěšný a bude se vhazovat po Šoustalově levé ruce.
     
    34:46
    Black Dogs se drží v útočném pásmu a snaží se o další branku. Ke kotouči svého olomouckého soupeře v posledních sekundách příliš nepouští.
     
    33:25
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    A máme tu další trefu v hostující svatyni! Domácí se v této třetině střelecky rozparádili. Vochozka dostal kotouč před branku, kde jej stihl dorazit JAKUB ŠUHAJ. Tím je rozdíl mezi oběma týmy již šestibrankový! Asistence: Tomáš Vochozka.
     
    33:15
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Fojtášek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    31:30
    Střídání v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci: ze hřiště odchází Novotný, přichází Šoustal.
     
    31:30
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    A v olomoucké síti se třepotá pátá branka! A Novotný si ji vyčítá a jde střídat. VOJTĚCH ŠUHAJ dostal přihrávku do velkého úhlu. Z něho pak ale trefil a překvapil Novotného. Asistence: Jakub Šuhaj.
     
    30:43
    Jeden z domácích hráčů se dostal ke kotouči a najel do pásma. Jenže spoluhráč zůstal v útočném pásmu, a tak sudímu samozřejmě neuniklo postavení mimo hru, které vrací hru do středního pásmu.
     
    30:15
    Večeřa to udělal dobře! Efektivně se zbavli posledního domácího beka a byl sám před brankářem. Mířil do horních pater branky, ale kotouč nakonec letí jen nad horní tyč.
     
    28:48
    Milan Dančišin se objevil zcela sám před soupeřovou svatyní. Zkoušel Novotného rozpohybovat a zakončit k jeho levé tyči. Novotný ale včas zasáhl a tento úmysl zhatil.
     
    28:21
    Domácí už jsou v plném počtu, Rolínek zamířil rovnou na střídačku. Black Dogs ujeli do rychlého brejku, zakončen jen však jen přesným zásahem hostujícího strážce svatyně, který neměl se střelou příliš obtíží.
     
    27:34
    A z přesilovky olomouckých hráčů zbývá něco málo přes deset sekund. Ivo Svoboda mezitím chytá střelu z pravého kruhu, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    27:08
    Domácí vyhazují a zatím se v přesilové hře dobře brání. Nyní vyhazují až k olomouckého brankáři a formace na oslabení může jít vystřídat.
     
    26:13
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    Obrovská radost domácích! V oslabení se prosazují a vedou již o čtyři branky! LUKÁŠ PRÁŠEK se opět dostal do úniku a v branku proměnil i tuto akci! Tím kompletuje hattrick! Asistence: Jonáš Kronus.
     
    25:46
    Vyloučení v týmu Black Dogs Budweis (Rolínek – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:26
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku prostředního dějství! LUKÁŠ PRÁŠEK se dostal do samostatného úniku, zamíchal před brankářem s kotoučem a pak zavěsil přesně do horního růžku! Prášek tak zapisuje svou druhou dnešní branku. Asistence: Tomáš Vochozka.
     
    24:31
    Miroslav Tejko nabral dobrou rychlost ve středním pásmu, pak najel do pásma a pořádně zatopil olomoucké obraně. Tejko dobře přihrával spoluhráči na vzdálenější tyč, přihrávka ale jen těsně neprošla.
     
    23:12
    Prozatím vidíme tedy pouze střely z větší vzdálenosti. Tu další vyslal na olomouckou svatyni domácí Aleš Krtek. Jeho pokus ovšem také brankář zkrotil, nikdo střele totiž neclonil.
     
    22:13
    A střela z velké vzdálenosti také z opačné strany. Ivo Svoboda ji po celou dobu letu kontroloval a pak ji bez problému vyrazil. Navíc v okolí nebyl nikdo z protivníků.
     
    21:30
    Na opačné straně pak nahodil kotouč Jiří Kubeš. Jeho pokus mířil do vzdálenějšího horního růžku, nakonec ho ale zablokovali hráči stojící před brankou.
     
    20:25
    Olomoučtí se hned zkraje periody nastěhovali do pásma. Zatím vysalli střelu k levé tyčce. Tam byl ale připraven domácí brankář, který si poradil včas a betonem kotouč vyráží mimo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy už pomalu nastupují na ledovou plochu. Prostřední dějství za malý moment může začít.
     
    První třetina je za námi. Domácí budou o něco spokojenější, vedou totiž o dvě branky. A měli dokonce více příležitostí, ja vedení ještě navýšit. I Olomouc má některé šance, nicméně na svůj výkon proti MUNI prozatím nenavázala. Duel ale ještě není samozřejmě nikterak rohodnut.

    Další třetina začne přibližně v 18:57.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Hostující brankář si nyní dokázal poradit se střelou z těsné blízkosti. Nakonec si poradil i s dorážkou a zařídil tak další vhazování v jeho těsné blízkosti.
     
    18:21
    Radek Rolínek přispěchal s dalším střeleckým pokusem. Tentokrát se rozjel po pravém křídle a mířil do bližšího horního růžku. Ten ale Novotný zvládl pokrýt.
     
    17:31
    Skopal se vrací zpět na ledovou plochu, tato přesilová hra nebyla z pohledu domácích příliš povedená. V ten stejný moment, kdy se Skopal vrací na led, hostující brankář zasahuje a drží kotouč v rukavici. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    16:45
    Domácím se zatím přesilovka příliš nedaří. Sice se drží v útočném pásmu, Lukáš Novotný ale prozatím zasahovat nijak nemusel. Vochozka nyní zavezl kotouč na pravý kruh, tak uvidíme, zda přinutí hostujícího brankáře k prvnímu zákroku.
     
    15:27
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Skopal – 2 min., podrážení).
     
    15:12
    Dušan Kerda nebyl vůbec daleko od toho, aby se dostal do samostatného úniku. To se však nestalo, neboť přihrávka na něj nebyla přesná a končí až za domácí klecí. Zakázané uvolnění se však nepíská, Kerda k němu měl blíže.
     
    14:26
    A na opačné straně také dobrá střela! Jan Kubeš napřáhl a vypálil od modré čáry. Jeho pokus nakonec za brankovou čárou sice nekončí, přesto musel Novotného pořádně vystrašit. Novotný sice zaklekl, jenže pak nedostal kotouč pod kontrolu, ten nakonec jeho obránci odpálili za branku.
     
    13:50
    Dominik Cach nabral velkou rychlost a řítil se do zakončení. V něm si nepočínal vůbec špatně, přesto nakonec domácího strážce svatyně nepřekonal, neboť právě Svoboda včas zaklekl a dokázal kotouč udržet někde ve své výstroji.
     
    13:17
    Olomoučtí hokejisté přešli v rychlosti na opačnou stranu ledové plochy, kde se prezentovali rychlou střelou. Tu však brankář Svoboda bez obtíží drží na své výstroji.
     
    12:21
    Radek Rolínek nyní v dobré pozici, a to hned dvakrát! Jeho druhý pokus už přes obránce přešel, přesto však Lukáš Novotný zasahovat nemusí, neboť kotouč neletí mezi tři tyče.
     
    11:28
    Vyloučení v týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci (Kuchař – 2 min., vražení na mantinel).
     
    11:12
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    A domácí příznivci se radují z druhé vstřelené branky, dvoubrankové vedení bude určitě o něco komfortnější. MIROSLAV TEJKO inkasoval přesnou přihrávku od spoluhráče a z dobré pozice se pak trefuje naprosto přesně. Asistence: Tomáš Vochozka.
     
    11:04
    Tomáš Vochozka ujel zničehonic do přečíslení dva na jednoho. Zkoušel přihrávat na vzdálenější tyč, jenže kotouč neprošel přes posledního českobudějovického obránce.
     
    10:14
    Michal Sup si počínal dobře! Obešel v útoku soupeřova obránce a poté šikovně nahazoval před branku. Tam už byl pohotový také Ivo Svoboda. Ten si dal pozor také na přijíždějící útočníky.
     
    09:35
    A další poměrně dobrá šance před hostující brankou. A domácí fanoušci si žádají druhou branku svého celku. Novotný musel řešit teč, která přišla kousíček před ním. Poradil si a bude se vhazovat.
     
    09:01
    Tým BLACK DOGS Budweis právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku, z níž se raduje domácí celek! LUKÁŠ PRÁŠEK se dostal k zakončení poměrně blízko branky. A z optimální střelecké pozice pak trefuje naprosto přesně! Bez asistence.
     
    08:28
    Miroslav Tejko najel po pravém křídle s kotoučem na holi blíže k brance. Odtud jej pak posílá k bližší tyči, kde Novotný včas padl k letu a dokázal jej vyrazit mimo dosah domácích.
     
    07:37
    A tentokrát další situace u domácí branky. I tentokrát však českobudějovický brankář kotouč drží bezpečně přikrytý.
     
    07:12
    Zatím se toho příliš neděje, oba týmy se spíše rozehřívají. Svoboda nyní musel akorát krotit lehce klouzající kotouč, ten přikryl bez problému pod rukavici a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    06:18
    Black Dogs nahodili do útočného pásma, nicméně následně je rozhodčí přistihli v osajdovém postavení. A kvůli němu se hra vrací do středního pásma.
     
    05:22
    Situace je prozatím stejná. Nyní Black Dogs bojují o přechod do pásma, zatím však bez většího úspěchu, hostující Olomouc se dobře brání.
     
    04:55
    Domácí hokejisté mají kotouč ve svém držení, jenže prozatím se nemohou dostat do pásma.
     
    03:45
    Aleš Krtek nahodil kotouč od modré čáry. Ten nakonec vyplaval z nepřehledné situace až na Novotného, který ale padl na zem a betony zabránil kotouči v cestě.
     
    03:01
    Erik Bahula byl hráčem, který se hnal za dorážkou v útočném pásmu. Brankář Novotný v olomoucké svatyni ale nakonec kotouč udržel ve výstroji hned napoprvé a nepřipustil žádné komplikace.
     
    02:26
    Michal Sup nabral rychlost ve středním pásmu a vjel do útočné třetiny. Zde pak nahazoval z bekhendu. Svoboda byl přitisknutý na své tyči a kotouč bezpečně udržel. Sup tedy alespoň vybojoval vhazování pro svůj celek.
     
    01:28
    A nyní jsou v pásmu nastěhování olomoučtí hokejisté, konkrétně jejich první formace. Ani zde jsme však prozatím žádnou střelu na brankáře neviděli.
     
    00:55
    Českobudějovičtí hokejisté se dostali do útočného pásma jako první. Zatím drží kotouč na holi, jenže ke střeleckému pokusu se prozatím nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Grauer, Bouška, Hrůša, Krtek, D. Svoboda, Kubeš – Dančišin, Prokop, Šuhaj (C), Kaisler, Kronus, Bahula, Rolínek, Šafář, Tejko, Prášek, Vochozka, Šuhaj

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Novotný (Šoustal) – Fojtášek, Kuchař, Pírek, Holiš, Sup, Veselský – Ferda, Formánek, Pěcha, Žižlavský, Rosecký, Večeřa, Cach, Šíp, Palička, Dohnal, Skopal

    Rozhodčí: Květoň – Zíka, Kubíček.
     
    Black Dogs Budweis

    Hokejisté z Českých Budějovic mají odehráno šest duelů a v tabulce je momentálně najdeme na páté pozici. Nicméně s tím, že například na třetí příčku ztrácejí pouhý bod. I z tohoto důvodu nyní bude důležité bodovat, tedy aby tým zůstal minimálně na dostřel horním patrům v tabulce.

    Black Dogs odehráli v listopadu doposud dvě utkání. První na domácím ledě proti Akademikům. Ty po napínavém duelu nakonec přemohli poměrem 3:1. K druhému zápasu pak zajížděli do Prahy, proti tamnímu UK Hockey Prague ale padli o tři branky.
     
    HC Univerzita Palackého v Olomouci

    Olomoučtí hokejisté nebudou zřejmě zatím spokojeni s průběhem této sezony. Zápasů je sice odehráno maximálně sedm (UPOL má odehráno 5 duelů), přesto se Hanáci nacházejí na poslední příčce tabulky a toto postavení jim zcela určitě nelichotí.

    Nicméně v posledním kolem, kdy se Olomouc utkala na domácím stadionu proti favorizované MUNI, vyhrála drtivým výsledkem 10:2. Uvidíme, zda bude třeba tato výhra potřebnou vzpruhou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Prášek, 12. Tejko (Vochozka), 26. Prášek (Vochozka), 27. Prášek (Kronus), 32. V. Šuhaj (J. Šuhaj), 34. J. Šuhaj (Vochozka), 36. Rolínek (Prášek), 49. Vochozka (Dančišin), 55. Šafář (Bouška), 59. Kronus (Prášek, Rolínek) – 56. Cach (Palička)


    Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Grauer, Bouška, Hrůša, Krtek, D. Svoboda, Kubeš – Dančišin, Prokop, J. Šuhaj (C), Kaisler, Kronus, Bahula, Rolínek, Šafář, Tejko, Prášek, Vochozka, V. Šuhaj
    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Novotný (32. Šoustal) – Fojtášek, Kuchař, Pírek, Holiš, Sup, Veselský – Ferda, Formánek, Pěcha, Žižlavský, Rosecký, Večeřa, Cach, Šíp, Palička, Dohnal, Skopal

    Rozhodčí: Květoň – Zíka, Kubíček
    bahis siteleri