KPR Ruch – Hodonín 29:19 (kon.) | Zlín – Šaľa 24:20 (kon.) | Most – Kynžvart 34:19 (kon.)
konec
KPR Ruch Chorzów
29:19 (14:11)
HK Hodonín
Sobota 20.11.2021, 13:00 • Hala sportowa MOSiR, Chorzów • MOL liga žen • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    KPR RUCH CHORZÓW

    Chorzówu se zatím tolik nedaří. V tabulce je až jedenáctý, když získal za jedenáct zápasů pouze pět vod. Z toho čtyři zaznamenal v posledních pěti duelech, kdy se mu podařilo zvítězit nad Zlínem a Stupavou, tedy týmy, které jsou v tabulce ještě níže. Ruch vstřelil 333 branek, zatímco jich 360 inkasoval. Na desátou Porubu ztrácí tři body, na dvanáctý Zlín má naopak jednobodový náskok.

    Forma: P – P – P – V – V

    Poslední zápasy:
    Lázně Kynžvart – Ruch Chorzów 36:29
    Písek – Ruch Chorzów 36:30
    Slavia – Ruch Chorzów 37:29
     
    HK HODONÍN

    Hodonín je na tom tabulkově ještě hůře. Je až na předposledním, třináctém místě. Celkově získal pouze čtyři body, z toho dva před dvěma zápasy s jasně nejhorší Stupavou. Hodonín vsítil 253x, zatímco inkasoval 321x. Na Stupavu má náskok čtyř bodů, na dvanáctý Zlín pak neztrácí žádný bod, ale má horší skóre.

    Forma: P – V – P – P – P

    Poslední zápasy:
    Lázně Kynžvart – Hodonín 39:29
    Hodonín – Stupava 33:14
    Poruba – Hodonín 30:25
     
    Úvodní sestavy:

    KPR Ruch Chorzów: Ciesiółkaová – Polańská, Wilczeková, Tyszczaková, Iwanowiczová, Kolonková, Doktorczyková, Masiudaová, Kielová, M. Gryczewská, Radlaková, Grabińská, Stokowiecová, Masalovová.

    HK Hodonín: Zichová, Rehušová – Jastrábová, Víchová, Drexlerová, Smějová, Cyganová, Jadamíková, Pospíšilová, Kalinová, B. Krejčíková, Nováková, Višňovská, Malecká..
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
    2
    Hosté otevírají skóre po dvojité střele Klaudie Cyganové. (0:1)
     
    2
    Cyganová se následně po ukradení míče snažila znovu dostat do střelecké pozice, což ji vyšlo, ale brankářka její střelu parádním zákrokem zlikvidovala. (0:1)
    3
    Gól vstřelil tým KPR Ruch Chorzów (Polina Masalovová). (1:1)
    3
    Klaudia Grabińská se octla na pravé straně sama a jednoduchou střelou k tyči překonala domácí gólmanku. (2:1)
    4
    Nikola Kalinová se prezentovala velmi hezkou střelou po rychlém brejku hostujících hráček a srovnává tak stav ukání. (2:2)
     
    4
    Žlutá karta pro tým HK Hodonín (Šárka Pospíšilová). (3:2)
    6
    Natalia Stokowiecová našla skulinku v obraně soupeře, rychle vypálila a opět svůj tým poslala do vedení. (3:2)
    7
    Polina Masalovová dostala míč na střed, kde byla v obraně Hodonína díra. Následně vyslala perfektní podstřel, který skončil v pravé straně branky. (4:2)
    8
    Michaela Smějová zapracovala na pravé straně, protáhla se obranou a vmetla míč k tyči. (4:3)
    8
    Marcelina Polańská ale okamžitě udeřila tvrdou střelou z brejku, na kterou brankářka hostí absolutně neměla nárok. (5:3)
    9
    Laura Víchová dostala míč přihrávkou do samostatného úniku. Ten zakončila jednoduše o zem a opět stáhla manko svého týmu na jednu branku. (5:4)
    10
    Michaela Smějová se prezentovala silnou střelou z dálky, kterou srovnala stav utkání. (5:5)
    11
    Natalia Kolonková skórovala z prvního sedmimetrového gólu v zápase. Ne úplně razantní střelu poslala do pravého horního růžku. (6:5)
    12
    Nyní se velmi hezky předvedla Klaudia Cyganová. Ta z levé strany asi z desíti metrů vyslala dělovku, která skončila v levé šibenici. (6:6)
    14
    Paulina Masiudaová dostala perfektní přihrávku do mezírky na středu a rychlou ránou okamžitě zaznamenala branku. (7:6)
    15
    Michaela Smějová ale okamžitě hned z dalšího útoku srovnává. (7:7)
    19
    Po delší době jsme měli možnost vidět další branku. Klaudia Grabińská pálila ze středu, ovšem z dálky. To jí ale nezastavilo, nekompromisní rána se zastavila až v levém dolním růžku. (8:7)
     
    20
    Žlutá karta pro tým KPR Ruch Chorzów (Sabina Radlaková). (8:7)
    20
    Klaudia Cyganová se prezentovala další dělovkou z levé strany. Tentokrát míč otřela o víko. Parádní gól. (8:8)
    22
    Barbora Krejčíková zužitkovala dobrého postavení před brankovištěm na pravé straně, kde inkasovala přihrávku a míč hodila gólmance o zem mezi nohy. (8:9)
    23
    Marcelina Polańská rychle srovnává parádní střelou z letu, při kterém překonala minimálně třímetrovou vzdálenost. Parádní dělovka pak nemoha skončit jinak, než gólem. (9:9)
    23
    Nikola Kalinová zapsala svou druhou branku v zápase. Posílá tak svůj tým opět do vedení o jednu branku a je to celkově desátá branka Hodonína v zápase. (9:10)
    26
    Ruch se nemohl dlouho dostat přes skvělou obranu Hodonína. Paulina Masiudaová ale nakonec našla skulinku, zavěsila se do vzduchu a vmetla míč do branky. (10:10)
    26
    Laura Víchová doběhla s míčem až ke gólmance a skvěle ji oklamala. Místo naznačené silné střely ji míč poslal mezi nohy o zem do branky. (10:11)
    27
    Klaudia Grabińská se naopak k brance soupeře dostala úplně osamocena a jednoduše brankářku prohodila. (11:11)
    27
    Chorzów jde po delší době do vedení! Natalia Kolonková parádně skórovala z devíti metrů přímo do mezírky mezi gólmankou a levou tyčkou. (12:11)
    29
    Natalia Doktorczyková zakončila přečíslení Ruchu tři na dvě střelou o zem z pravého křídla. Nyní jsou domácí už ve vedení o dvě branky. (13:11)
    30
    Paulina Masiudaová proskočila soupeřovou obranou a parádně zakončila. Ustanovila tak poločasové skóre na 14:11. (14:11)
     
    30
    První poločas skončil. (14:11)
     
    První poločas je za námi. Viděli jsme vyrovnanou a docela atraktivní házenou soupeřů ze stejné části tabulky. Povětšinu první půle byl v mírném vedení Hodonín. Tomu se ale vůbec nevyvedl závěr utkání, naopak Chorzów dokázal skórovat od sedmadvacáté do třicáté minuty čtyřikrát po sobě, neinkasoval a díky tomu si do druhého poločasu vytvořil tříbrankový polštář.
     
    31
    Začal druhý poločas. (14:11)
    32
    Střeleckou listinu druhého poločasu otevírá Natalia Stokowiecová. Ta si z pravého křídla skočila do středu a parádním podstřelem v letu skórovala. (15:11)
    33
    Ruch vlétl do druhé půle tak, jak tu první zakončoval. Klaudia Grabińská si skočila k brankářce, kterou následně oklamala a vmetla míč do branky. Domácí vedou již o pět branek§ (16:11)
    33
    Gól vstřelil tým HK Hodonín (Nikola Kalinová). (16:12)
    34
    Polina Masalovová odpověděla na branku soupeře rychlou střelou poté, co obrana Hodonína zaváhala a nechala tam pro ni místo. Následná rána šla k tyčce. (17:12)
    34
    Klaudia Cyganová se prezentovala velmi dobrou ránou z levé strany a zaznamenala dnes již svou čtvrtou branku v zápase. (17:13)
    35
    Hodonín snižuje! Barbora Krejčíková z pravého křídla naskočila do rbankoviště a propálila tvrdou ránou brankářku domácího celku. (17:14)
     
    37
    Víchová si v samostatném úniku neporadila, nepodařil se jí totiž lob brankářky. Polky budou pokračovat v současném tlaku. (17:14)
     
    38
    Dlouho čekáme na další gól. Za KPR se sice trefila Polańská, ale branka neplatí. (17:14)
    38
    Až teď přichází osmnáctá trefa v podání Stokowiecové. (18:14)
    39
    Mezi nohou a tyčkou protlačila míč ze zdánlivě beznadějné pozice Malecká. Češky opět snižují. (18:15)
    39
    Středem se protlačila Grabińská a zakončuje přesně. Pak se ale nepříjemně při útoku Hodonína zranila jedna z hostujících hráček a jsou bohužel slyšet hlasité výkřiky z bolesti. (19:15)
     
    40
    To bohužel nevypadá dobře. Zdravotníci se snaží zafixovat českou hráčku, která okamžitě poputuje do nemocnice. Nepříjemné obrázky. (19:15)
     
    40
    S ošetřením pomáhají všechny hráčky Hodonína, dokonce se zapojili i rozhodčí. Na palubovce už jsou nosítka. Stále není jasné, o koho se jedná. (19:15)
     
    40
    Hráčka leží na nosítkách a bude transportována do péče lékařů. Podle informací polského komentátora by se mělo jednat o Kalinovou. Přejme jí brzké uzdravení, vyprovází ji potlesk všech házenkářek, stejně tak diváků. (19:15)
     
    40
    Nyní už se rozbíhá česká akce. (19:15)
     
    40
    Rychlý kontr KPR zastavila faulem Malecká, odbyde si tak dvouminutové vyloučení. (19:15)
     
    42
    I když Hodonín nakonec branky dosáhl, sudí už dlouho signalizovali pasivitu a střela přišla po hvizdu. (19:15)
     
    42
    Z dobré pozice trefuje jen horní tyčku Masalová. Na házenkářkách je patrná pauza, zakončení už nejsou tak precizní. (19:15)
    43
    Přihrávku na křídlo s díky přijala Doktorczyková, pak se jí povedlo suverénně vypálit na zadní tyčku, kde našla místo. (20:15)
    44
    Bez významnějšího odporu se protlačila středem před gólmanku Masalovová, měla tak snadnou pozici, kterou využila. Češky teď ztrácí pevnou půdu pod nohama. (21:15)
     
    45
    Zbytečnou ztrátu Chorzówa vůbec nevyužila Cyganová, příliš dlouho otálela s pasem. Pak se Polkám povedlo přibrzdit protiakci faulem. (21:15)
    46
    Krásnou akci Hodonína završila zakončením o zem Pospíšilová, znovu tak snižuje na rozdíl pěti gólů, který se stále dá stáhnout. (21:16)
    46
    Zdálo se, že Masalovová nemá žádný prostor k tomu procpat balon za gólmanku. Jenže si lišácky poradila střelou mezi nohy a odrazem o zem. (22:16)
     
    47
    Po dalším ataku KPR došlo k faulu Cyganové, takže Masalovová se postaví na sedmimetrový hod. (22:16)
     
    48
    Důležitý zákrok pro Rehušovou, která zklikvidovala sedmimetrový hod. (22:16)
     
    49
    Znovu si pro faul došla Masalovová, Polky hrají velmi takticky. (22:16)
    49
    Nyní už míč v síti končí, Polky se prosazují po hodně urputné akci. (23:16)
    50
    V těchto chvílích Chorzów přetahuje zápas patrně definitivně na svou stranu. Z křídla vyskočila Stokowiecová a znovu nekompromisně trefuje. Zato Češkám se v útočné fázi nedaří. (24:16)
    51
    Před oddechovým časem našla z větší vzdálenosti cestu k úspěchu Smějová. Branka po tak dlouhém čekání by ještě Hodonín mohla probudit, ale času už moc nezbývá. (24:17)
    52
    Už v pádu házela Radlaková, ale chybu v postavení brankářky vyhledala dokonale. Chorzów opět odskakuje na rozdíl osmi branek. (25:17)
    53
    Nyní českou čest zachraňuje hlavně Smějová, která zamířila přesně k levé tyči z pohledu střelkyně. (25:18)
    54
    Obrovské štěstí potkalo Krejčíkovou. Brankářka už měla vystřelený míč v dlaních, ale zřejmě pomyslela na rozehrávku příliš brzy a balon propadl do sítě. (25:19)
     
    55
    Dobrý zákrok předvedla Rehušová, jenže Hodonín už se zase uspěchal. Snížení na rozdíl pěti gólů se odkládá. (25:19)
     
    56
    Zbývá méně než pět minut, Chorzów s míčem pochopitelně nikam nespěchá. (25:19)
    56
    Křídelní prostor na pravé straně dnes patří Doktorczykové, znovu úřaduje dokonale. Balon poslala na zadní tyč. (26:19)
     
    57
    Skóre se nám nepohnulo, neuspěla Kolonková, ale ani HK povedený útok nezvládlo. (26:19)
    58
    O chvíli později si Kolonková spravila chuť, znovu bylo příliš prostoru na pravém křídle. (27:19)
    59
    Po technickém přestupku mohly Polky okamžitě rozehrát, Polańská zakončuje svižný průnik středem gólovou ranou. (28:19)
     
    60
    Probíhá poslední minuta zápasu, o gól ještě usiluje Chorzów. (28:19)
    60
    Přes prsty brankářky procedila balon Kolonková, je tu desetigólový rozdíl. Drexlerová navíc pak netrefuje. (29:19)
     
    60
    Ještě jeden oddechový čas na polské straně. Ruch totiž může dosáhnout jubilejní, 30. trefy. (29:19)
     
    Konec zápasu. (29:19)
     
    Poslední akce Chorzówa nedopadla dobře, přesto bylo o vítězi utkání rozhodnuto dávno předtím. Hodonín se držel po celý zápas na dostřel, ale jako by vážné zranění jedné z hostujících hráček vysálo z HK všechnu energii. Polky byly v zakončení mnohem sebevědomější a odnášejí si příznivý výsledek 29:19.

    Ruch se tímto skalpem přece jen lehce vzdálil úplnému dnu tabulky, momentálně je na sedmi bodech. Horší než Hodonín je jen Stupava, která stále čeká na první zářez.
     
    KPR Ruch Chorzów – HK Hodonín 29:19 (14:11)
    Nejvíce branek: Grabińská 6, Masalovová 5, Kolonková 4/1 – Smějová 5, Cyganová 4, Kalinová 3. Sedmimetrové hody: 1/1 – 0. Vyloučení: 0:1.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (14:38:05)

    Jiří Polášek

    KPR Ruch Chorzów
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B M. Ciesiółkaová 0/0 0 0
    15 LK N. Doktorczyková 3/0 0 0
    43 P K. Grabińská 6/0 0 0
    28 LS M. Gryczewská 0/0 0 0
    13 LS A. Iwanowiczová 0/0 0 0
    21 P S. Kielová 0/0 0 0
    14 SS N. Kolonková 4/1 0 0
    45 SS P. Masalovová 5/0 0 0
    19 LS P. Masiudaová 3/0 0 0
    7 PS M. Polańská 3/0 0 0
    35 LK S. Radlaková 1/0 0   0
    44 PK N. Stokowiecová 4/0 0 0
    10 LS V. Tyszczaková 0/0 0 0
    8 P K. Wilczeková 0/0 0 0
    Celkem 29/1 0 1 0 0
    HK Hodonín
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    94 B P. Rehušová 0/0 0 0
    30 B B. Zichová 0/0 0 0
    11 P K. Cyganová 4/0 0 0
    7 P S. Drexlerová 0/0 0 0
    13 SS P. Jadamíková 0/0 0 0
    4 P A. Jastrábová 0/0 0 0
    21 P N. Kalinová 3/0 0 0
    25 LS B. Krejčíková 3/0 0 0
    73 P K. Malecká 1/0 0 1
    27 P H. Nováková 0/0 0 0
    20 P Š. Pospíšilová 1/0 0   0
    9 SS M. Smějová 5/0 0 0
    5 P L. Víchová 2/0 0 0
    32 P S. Višňovská 0/0 0 0
    Celkem 19/0 0 1 1 0
    bahis siteleri