Dynamo Kyjev – Bayern 1:2 (kon.) | Villarreal – Manchester Utd. 0:2 (kon.) | Barcelona – Benfica 0:0 (kon.)
Young Boys – Atalanta BC 3:3 (kon.) | Lille – Salzburg 1:0 (kon.) | Sevilla – Wolfsburg 2:0 (kon.)
Malmö – Zenit 1:1 (kon.) | Chelsea – Juventus 4:0 (kon.)
konec
Malmö FF
1:1 (1:0)
FK Zenit Petrohrad
Úterý 23.11.2021, 21:00 • Malmö New Stadium, Malmö, Švédsko • Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Malmö neudrželo poločasové vedení 1:0 a remízuje s Petrohradem 1:1, když hosté vyrovnali ve druhé nastavené minutě z penalty, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:06:17)
     
    Ve druhém zápasu skupiny vyhrála Chelsea doma nad Juventusem 4:0 a tyto týmy tak postupují bez ohledu na výsledek posledního hracího dne do jarní fáze Ligy mistrů. Oba mají po dvanácti bodech.

    Zenit si remízou 1:1 pojistil třetí místo, protože má nad Malmö náskok tří bodů a lepší vzájemný zápas. Švédové se 8.12. s letošní sezonou evropských pohárů rozloučí.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-1
    Střely celkem: 4-9
    Střely na branku: 1-3
    Zásahy gólmanů: 2-0
    Střely mimo: 3-3
    Zblokované střely: 0-3
    Rohy: 0-3
    Ofsajdy: 1-5
    Držení míče: 47% – 53%
    Přihrávky: 326-411
    Fauly: 20-11
    Žluté karty: 4-4
    Červené karty: 0-1.
     
    Dnešní zápas bavil. V prvním poločasu bylo o maličko lepší Malmö, které se také ujalo vedení. Ve 28. minutě totiž Birmančević zakombinoval se Sørenem Krucov Rieksem, jenž hezkou střelou z vápna obstřelil Keržakova. A protože za hosty se Karavajev zastřeloval, šlo se do kabin za stavu 1:0.

    Domácí tak vstřelil svou vůbec první branku v letošním ročníku Ligy mistrů, ale na výhru to nestačilo. Ve druhém poločasu se nejprve vyznamenal gólman Malmö Johan Dahlin, který sice zavinil pokutový kop, ale sám jej v 53. minutě Dzjubovi chytil! O osm minut později se ruský útočník už prosadil, ovšem stál v těsném ofsajdu a jeho branka neplatila. Když byl v 86. minutě vyloučen po druhé žluté kartě hostující Dmitrij Čisťakov, zdálo se být pro Malmö vše jasné a švédský tým směřoval k první letošní výhře v základní skupině Ligy mistrů.

    Jenže do hry vstoupil videoasistent rozhodčího, jenž objevil, že Eric Larsson ve vápně lehce trefil rukou do hlavy Arťoma Dzjubu. Faulovaný hráč po prvním penaltovém selhání přenechal tíhu okamžiku na Jaroslavu Rakyckém, jemuž sice Dahlin vystihl směr střely, ale na míč nedosáhl – 1:1.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Domácí mají míč na svých kopačkách a zahajují jeden z posledních útoků. Kapitán a brankář Michail Keržakov ale stahuje dlouhý centr do svých rukavic.
     
    90+7
    Poslední nastavená minuta se rozbíhá, Karavajev na pravé straně u středového kruhu posílá míč na stopery. A po malé domů si zahraje i Keržakov.
     
    90+6
    Parádní fotbal v závěru nastavení. Centr domácích byl hodně špatný a dopředu kvapí hráči v bílém!
     
    90+5
    Jenže přišla hodně zbytečná ztráta míče a rázem je rušno před vápnem Michaila Keržakova, který dvacet minut neměl pořádnou práci.
     
    90+4
    Brorsson fauloval Jerochina a hosté nadále mohou útočit.
     
    Jelikož Chelsea vede nad Juventusem již 3:0, potřebuje Zenit branku, aby se mohl ještě ucházet o šanci na postup do jarní fáze Ligy mistrů. Při stavu 1:1 má ruský velkoklub jistou Evropskou ligu, jelikož má nad Malmö lepší vzájemný zápas (4:0, 1:1).
     
    90+4
    Brazilský forvard Malcom jde z placu, nahradí ho obránce Danil Krugovoj.
     
    90+3
    Rieks v útočení pokračovat nemůže, nepohlídal si ofsajd. V dánském středopolaři to nyní určitě – v pohledu k sudím – pořádně vře.
    90+2. Jaroslav RAKYCKYJ - 1:1
     
    90+2
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    JAROSLAV RAKYCKYJ pokutový kop proměňuje a ukazuje Arťomu Dzjubovi, jak překonat Johana Dahlina. Nutno ale říct, že pětatřicetiletý veterán v brance si na míč téměř sáhl. Vystihl směr střely, ovšem Rakyckyj kopl penaltu hodně razantně a je zde na dalších pět nastavených minut zápletka!
     
    90
    V Malmö určitě bude veselo, nastavuje se sedm minut. Pojdˇme ale na penaltu, které se ujme Jaro Rakyckyj.
     
    90
    Søren Krucov Rieks ihned vystartoval na sudího a vidí žlutou kartu.
     
    90
    Druhý pokutový kop pro Zenit. Eric Larsson skutečně ve vápnu ve výskoku otřel loket o hlavu Arťoma Dzjuby!
     
    88
    Andris Treimanis se jde podívat na video, opět se řeší možný penaltový zákrok. Tentokrát po loktu Larssona na Dzjubu ve vápnu.

    Tomáš Lysý

    Branky: 28. Rieks (Birmančević) – 90+2. Rakyckyj (pen.)

    Karty:   50. Dahlin (MLM), 56. Ahmedhodžić (MLM), 74. N. Moisander (MLM), 90. Rieks (MLM), 90. Larsson (MLM) – 36. Claudinho (PET), 55. Wendel (PET), 62. Čisťakov (PET)   86. Čisťakov (PET)

    Neproměněná penalta: 53. Dzjuba (PET), brankář Dahlin zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 20:11.
    Malmö FF: Dahlin – Larsson, Ahmedhodžić, Brorsson, N. Moisander – Peña (78. Rakip), Innocent, Lewicki (C), Rieks – Birmančević (69. M. Olsson), Čolak.
    Náhradníci: Ellborg, Diawara – Rakip, M. Olsson, Abubakari, Gwargis, Nalić, Nielsen, Eile, Björkqvist, Nanasi.

    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Čisťakov, Lovren (C) (46. Jerochin), Rakyckyj, Santos – Wendel – V. Karavajev, Malcom (90+4. Krugovoj), Claudinho (46. Mostovoj), Barrios – Dzjuba.
    Náhradníci: Odojevskij, Bjazrov – Krugovoj, Kuzjajev, Mostovoj, Sutormin, Jerochin, Ozdojev, Kravcov, Kuzněcov, Chotuljov.

    Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis,Aleksejs Spasjoņņikovs (vš. Lotyšsko)
    bahis siteleri