Dynamo Kyjev – Bayern 1:2 (kon.) | Villarreal – Manchester Utd. 0:2 (kon.) | Barcelona – Benfica 0:0 (kon.)
Young Boys – Atalanta BC 3:3 (kon.) | Lille – Salzburg 1:0 (kon.) | Sevilla – Wolfsburg 2:0 (kon.)
Malmö – Zenit 1:1 (kon.) | Chelsea – Juventus 4:0 (kon.)
konec
BSC Young Boys
3:3 (1:1)
Atalanta Bergamo
Úterý 23.11.2021, 21:00 • Stade de Suisse, Bern • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Věřím, že se vám zejména závěr zápasu Bernu s Bergamem líbil a děkuji vám za pozornost. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:12:31)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:5.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 8:5.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 17:16.
     
    Duel Bernu s Bergamem tak končí remízou 3:3, která ani pro jeden tým zas až tak moc neřeší. V druhém poločase a zejména v jeho závěru jsme sledovali mnohem zajímavější dění na trávníku než v první půli. Z kraje druhé pětačtyřicítky šla Atalanta podruhé v zápase do vedení po brance Josého Luise Palomina. Následně se půlhodinu nic velkého nedělo, než přišel strhující závěr. Young Boys totiž mezi 80. a 84. minutou otočili zápas, když se prosadili Vincent Sierro a Silvan Hefti. To už to vypadlo pro švýcarský celek růžově, jenže pak přišel na hřiště Luis Muriel, který jediným dotekem s míčem rozhodl o tom, že se body z tohoto duelu budou po remíze 3:3 dělit.

    Bern tak teoreticky zůstává ve hře o Evropskou ligu. Musel by však v posledním duelu základních skupin porazit Manchester United a zároveň doufat v to, že Villarreal přemůže Atalantu.

    Bergamo si to v posledním utkání skupinové fáze rozdá s Villarrealem o postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Pokud zvítězí na vlastním trávníku nad Žlutou ponorkou, jistojistě postoupí do play-off Ligy mistrů, remíza mu přinese účast v Evropské lize, v případě porážky by se nemusel podívat ani do ní, pokud by Bern zvládl porazit Manchester United.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po rohovém kopu se dostal ještě k zakončení zpoza vápna Sandro Lauper, jenž vyslal tvrdou ránu na bližší tyč, kterou Juan Musso vyrazil na další roh. Ten už ale sudí Siebert nepovolí, píská konec zápasu!
     
    90+3
    Moumi Ngamaleu se ještě na penaltě prodral do zakončení, když se k němu dostal odražený míč, jeho ránu však chytá Juan Musso a dorážku srazila obrana Atalanty na roh.
     
    90+3
    Matteo Pessina ukazuje spoluhráči, že se jeho zákrokem není spokojen. Následně může Giuseppe Pezzella vhazovat na levé lajně. Bergamo s rozehrávkou spěchá podstatně méně než Bern.
     
    90+3
    Brankář Guillaume Faivre rozehrává standardní situaci skoro z poloviny hřiště, jelikož jeho tým potřebuje vyhrát. Vysoký míč na velké vápno však žádný úspěch nepřinesl.
     
    90+2
    Duván Zapata se nyní tvrdě tlačil středem hřiště kupředu, přitom dal loktem do hlavy Aebischerovi, za což vidí kartonek žluté barvy.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby. Michel Aebischer poslal z levé strany přetažený centr až za zadní tyč. Juan Musso může zůstat v klidu.
     
    90
    Běží poslední minuta základní hrací doby, Felix Mambimbi se málem na levé straně šestnáctky soupeře dostal do šance. Soupeři mu míč ukopli na roh.
     
    89
    Hráči Bernu se pochopitelně s remízou nechtějí smířit, protože ta pro ně vůbec nic neřeší. Budou moci rozehrávat standardku z poloviny hřiště.
     
    88
    Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Theoson Jordan Siebatcheu, přichází Wilfried Kanga.
    87. Luis MURIEL - 3:3
     
    87
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je závěr utkání jako hrom! LUIS MURIEL přišel na hřiště, postavil se ke standardce na levé straně velkého vápna a tvrdou ranou na přední tyč nedal Faivrovi nejmenší šanci zasáhnout! Parádně provedený oblouček končí v síti a stav je 3:3!
     
    87
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Joakim Maehle, přichází Luis Muriel.
     
    86
    Chvilka zdržení před zahráním standardní situace Bergama, vypadá to, že se italský celek ještě chystá střídat.
     
    85
    Utkání ale zdaleka nekončí, Atalanta se zase žene kupředu, Giuseppe Pezzella se na levé straně snaží prosadit, po faulu na něj bude mít Bergamo standardku z rohu šestnáctky Bernu.
    84. Silvan HEFTI - 3:2

    Petr Šatalík

    Branky: 39. Siebatcheu (Aebischer), 80. Sierro (Ngamaleu), 84. Hefti (Aebischer) – 10. D. Zapata (Freuler), 51. Palomino (Pašalić), 87. Muriel

    Karty:   22. U. García (YBB), 44. Ngamaleu (YBB), 66. Hefti (YBB) – 63. Demiral (ABC), 90+2. D. Zapata (ABC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:16.
    BSC Young Boys: Faivre – U. García, Lauper, Bürgy, Hefti – Rieder (67. Sierro), Martins (88. Kanga), Aebischer (C) – Ngamaleu, Siebatcheu, Elia (67. Mambimbi).
    Náhradníci: Zbinden – Spielmann, Sierro, Kanga, Sulejmani, Jankewitz, Mambimbi, Maier, Maceiras, Lefort, Lustenberger, Y. Toure.

    Trenér: David Wagner.

    Atalanta Bergamo: Musso – Palomino, Demiral (71. Djimsiti), Tolói (C) – Maehle (87. Muriel), Freuler (78. Pessina), de Roon, Zappacosta (46. Gi. Pezzella) – Pašalić (71. Koopmeiners), Malinovskyj – D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Koopmeiners, Muriel, Gi. Pezzella, Djimsiti, Pessina, Scalvini, Al. Mirančuk, Iličić, Piccoli.

    Trenér: Gian Piero Gasperini.

    Rozhodčí: Siebert – Foltyn, Gittelmann – Reichl. VAR: Dankert, Dingert. (všichni GER)
    bahis siteleri