Chabarovsk – Ufa 2:1 (kon.) | Vladivostok – Soči 2:8 (kon.) | Novosibirsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
Spartak Moskva – Dynamo Moskva 4:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 2:0 (kon.) | Nižněkamsk – Kazaň 2:3 (2:3 po s.n.)
Minsk – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Kunlun – Magnitogorsk 1:5 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Neděle 28.11.2021, 11:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Zdravím vás u zápasu Kontinentální hokejové ligy, ve kterém se spolu utkají týmy HC Sibir Novosibirsk a Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Domácí celek zažívá minimálně prozatím nejlepší sezonu za posledních pět let. Během nich se totiž neprobojoval do vyřazovacích bojů. Teď má k tomu nakročeno lépe. V tabulce východní konference se totiž nachází na šestém místě s šestibodovým náskokem na nepostupové deváté místo Barysu Nur-Sultan. Pokud takto bude Sibir pokračovat i nadále, tak si konečně po několikaleté odmlce vyzkouší bitvy v play-off, což určitě je a bude největším cílem tohoto týmu.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Stále na hraně se nacházejí hokejisté Jekatěrinburgu. Vzhledem k tomu, že v posledních osmi zápasech neoplývali skvělou formou, se totiž nacházejí na osmém místě, které je zlomem úspěchu a neúspěchu, tedy postupu a nepostupu do play-off. Z již zmíněných osmi utkání dokázal Avtomobilist vyhrát pouze dva. Je však potřeba říci, že právě poslední odehraný zápas hostující tým vyhrál. Na druhou stranu byl jeho soupeřem pouze s prominutím tragický Vladivostok, který je společně s čínským Kunlunem nejhorším týmem celé KHL.
     
    Československá stopa:

    Utkání se nezúčastní ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Ilja Morozov, T. Murphy, K. Alexejev, Čajkovský, Kudako, D. Bodrov, N. Jefremov – Pjanov, Milovzorov, Šarov – Setdikov, N. Shore, Kručinin – Česalin, Litovčenko, O. Li – N. Korotkov, Goluběv, A. Jakovlev – D. Ovčinnikov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Šikin (M. Zinčenko) – Blacker, Trjamkin, Gurkin, Alexej Vasilevskij, Rylov, Ščemerov, Valerij Sitnikov – P. Kulikov, Šumakov, A. Makejev – Prince, Spooner, S. Bočarov – V. Kuzněcov, Bělousov, P. Cormier – Žukenov, Chripunov, P. Voronkov – I. Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Bersenjov, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:43
    První práci z gólmanů měl ten hostující. Šikin proti střele soupeře zasáhl a kotouč na udržel na své hrudi. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    01:34
    Uvidíme, kdo bude mít v zápase navrch. Podle předpokladů by totiž utkání mělo být velmi vyrovnané.
     
    01:42
    Svůj první zákrok má za sebou už i domácí gólman. Ani v tomto případě to však nebylo nic složitého a Säteri tak v klidu zasáhl.
     
    02:38
    Zatím jsme ani jednu šanci neviděli a úvod utkání tak odpovídá předzápasovým prognózám.
     
    03:50
    Většinu doby se hrává ve středním pásmu, ani jednomu z týmů se zatím nedaří vytvořit si nějaký stálý tlak nebo alespoň pobyt v útočném pásmu.
     
    04:47
    Střela hostujících hokejistů od modré čáry byla nepřesná a kotouč následně vyjel až z útočného pásma Avtomobilistu.
     
    05:31
    Säteri musel být pozorný u tyčky a ucpat prostor před dorážkami. To se mu povedlo a kotouč nakonec skončil někde za brankou.
     
    06:18
    První taková pasáž, kdy si jeden z týmů nějakou dobu tvořil možnosti v útočném pásmu . Šance to sice nebyly, Säteri ale musel být v hostující brance ve střehu.
     
    07:25
    Nyní se navíc už hraje poměrně dlouho bez přerušení a sekundy tak v této části první třetiny rychle mizí z kostky nad ledem.
     
    07:55
    Po delší době také protiútok SIbiru, střela vyslaná chvíli po přejezdu modré čáry ovšem branku soupeře minula.
     
    08:30
    Jinak bych ale tvrdil, že o něco lepším týmem na ledě jsou hokejisté Jekatěrinburgu, kteří se na puku drží více než soupeř.
     
    09:27
    Vasilevskému nyní na modré čáře uskočil kotouč, který se ocitl až ve středním pásmu. Čárový rozhodčí byl pozorný a odpískal ofsajd.
     
    10:37
    V zápase i nadále čekáme na nějaké větší brankové příležitosti, obě obrany zatím situaci dobře zvládají a své soupeře nepouštějí do nebezpečných pozic.
     
    12:08
    se nám trochu také zvedl a nyní se dostává taktéž poměrně často do útočného pásma. Že by však gólman Šikin byl nějak často ohrožován, to zase úplně ne.
     
    13:10
    Nyní to vypadalo na poměrně hezkou a zajímavou akci Sibiru. Přihrávka z levého kruhu na ten druhý ale adresáta správně nenašla a kotouč odskočil až k mantinelu.
     
    14:00
    Sibir právě vstřelil branku!
    Skrumáž a nepřehledná situace kolem hostujícího gólmana. Šikin kotouč ve své výstroji udržet nedokázal, obránce ILJA MOROZOV jej totiž dokázal najít a dorazit do sítě. První gól zápasu posvětilo i video. Asistence: Oleg Li, Trevor Murphy.
    14:00 Ilja MOROZOV - 1:0
     
    14:49
    Denis Bodrov jako další z obránců domácího celku nyní objel z pravé strany branku a snažil se bekhendem poslat puk k bližší tyči. V tomto případě byl Šikin připraven.
     
    15:59
    Jekatěrinburg se tak bude muset začít opět více snažit. Nyní se už delší dobu nedostal k nějaké pořádné střele.
     
    16:30
    Sibiru se naopak nyní daří útoky soupeře jednoduše odrážet a oproti úvodu utkání jej do svého pásma na delší dobu prakticky vůbec nepouští.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Shane Prince – 2 min., podrážení).
     
    17:50
    Hokejisté domácí celku mají šanci své jednobrankové vedení navýšit v první přesilové hře zápasu. nyní se však bude vhazovat v jejich obranném pásmu.
     
    18:25
    Střela z vrcholu pravého kruhu byla vyražena a o chvíli později byla snaha kotouč usměrnit ze vzduchu z mezikruží na branku. To se ovšem nepodařilo.
     
    19:07
    Až nyní se přerušuje hra po zákroku brankáře Šikina, ten puk celku bez potíží pokryl a udržel v lapačce.
     
    19:30
    Hosté v plném počtu.
     
    19:34
    Těsně po skončení přesilovky ještě přišla nahození na branku od obránce Morozova. Šikin ale měl poměrně dobrý výhled a puk tak uklidil do své lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu je za námi. Byla poměrně vyrovnaná, o něco lepší ale přece jen byli hokejisté Sibiru, kteří také vstřelili zatím jediný gól utkání. Postaral se o něj v patnácté Ilja Morozov, který dokázal na brankovišti dorazit kotouč do sítě. Jekatěrinburg byl aktivní hlavně na začátku periody, v jejím zbytku pak ovšem brankáři Säterimu nedělal prakticky žádné potíže.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Druhá perioda utkání je v plném proudu. Uvidíme, zda se hostující tým oproti závěru té první trochu oklepe a bude zase útočit.
     
    21:05
    Säteri už musel zasahovat proti střele od modré čáry, takže se možná zase bude muset více soustředit.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Konstantin Alexejev – 2 min, podrážení).
     
    21:35
    Domácí tým se dokázal poměrně rychle osvobodit, jenže soupeř už znovu kombinuje v útočném pásmu.
     
    23:11
    Ani přesilová hra hostující celku nepatřila mezi nejnebezpečnější. Domácí tým tak oslabení přežil a nyní už hraje v pěti hráčích na ledě.
     
    23:56
    Práci poprvé ve třetině i pro Šikina. S nahozením od modré čáry ale neměl žádný problém. Měl totiž volný průhled.
     
    24:15
    Jeden z hostů nabral rychlost, získal kotouč a přebruslil soupeře. Z pravého křídla pak najížděl na Šikina, ten mu ale do kličky strčil svou hokejku a tím také vypíchnul kotouč.
     
    25:30
    Proti střele z levého kruhu i případným dorážkám byl brankář Säteri připraven. O chvíli později pak následuje komerční přestávka.
     
    25:43
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., sekání).
     
    27:43
    Ne, ani druhá početní výhoda hostující celku Säterimu moc potíží nepřinesla a stav zápasu je tak stále stejný.
     
    28:00
    Teď ale jeden z hostů, byl to Voronkov, najížděl prakticky sám na brankáře Säteriho, jeho kličku do forhendu byla ale až příliš dlouhá a sám se tak vyvezl z dobrého střeleckého úhlu.
     
    28:38
    Sibiru ale oslabení pochopitelně ubližují, Kvůli nim se totiž musejí více bránit a riskují to, že se jednou ze střel hostům podaří prosadit a vyrovnat tak skóre.
     
    31:00
    Obrázek utkání je stále celkem stejný. Ve hře pět na pět se o něco více daří domácímu týmu, který vede. Sibir se ale v této třetině už dvakrát nechal vyloučit a tím dostává svého soupeře více do hry.
     
    31:45
    Nyní se hraje dlouhá pasáž bez přerušení a díky tomu čas hodně rychle ubíhá. Od úniku Voronkova ale na šanci čekáme.
     
    32:45
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. V útoku se sice drželi domácí, soupeř se ale vydal do přečíslení dva na jednoho. ALEXEJ MAKEJEV musel zakončovat z levé strany sám a trefil se střelou pod beton. Asistence: Dmitrij Šikin, Jakov Rylov.
    32:45 Alexej MAKEJEV - 1:1
     
    35:39
    Skóre je tak vyrovnané a hraje se tedy tak prakticky od nuly. Stav nám tak přibližně kopíruje postavení obou týmů v tabulce a také předzápasové prognózy,
     
    37:00
    Momentálně se navíc hraje ze strany na stranu a ani jeden z týmů nemá úplně navrch. Nevidíme ani příliš mnoho zajímavých momentů nebo střel na branku.
     
    37:38
    Brankář Säteri nyní vyjel z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Nebylo to ale úplně potřeba, protože jeho tým nebyl pod tlakem protihráčů.
     
    38:30
    Zakázané uvolnění domácího celku. Hra se tak přesune zpět před gólmana Säteriho.
     
    39:30
    Hostující hráči se v závěru drží v útočném pásmu a snaží se otočit skóre, teď už se ovšem kotouč dostal do neutrální zóny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda nám přinesla vyrovnávací gól v podání hostujícího celku. Před třetí dvacetiminutovkou je tak vše ještě otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:00
    Rozhodne nám třetí třetina o osudu tohoto vyrovnaného zápasu? První dvě minuty nám žádnou nebezpečnou příležitost nepřinesly.
     
    42:36
    Šikin musel zasahovat proti střele z levého kruhu. Puk někde ve své výstroji v tomto případě dokázal udržet a následuje tak vhazování v pásmu jeho týmu.
     
    43:27
    Opět to vypadá, že se nebude zas tak často přerušovat. To sice pomáhá plynulosti hry, příchodu nějakých šancí ale úplně ně.
     
    44:42
    Ani jednomu z týmů se nyní nedaří založit nějaký útok. Více se o to snaží hosté, kteří se pukem nacházejí ve svém pásmu.
     
    45:00
    Nakonec se do zóny Sibiru dostali a přišla rychlá střela z levé strany. Säteri bez potíží zasáhl.
     
    47:03
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Trevor Murphy – 2 min., krosček).
     
    49:03
    Hostující tým dostal příležitost rozhýbat hru a třeba se dostat do vedení v přesilové hře. Využít ji ovšem nedokázal.
     
    49:35
    Třetí dvacetiminutovka už je skoro ve své polovině a na gól a nějaké větší šance zatím čekáme. Pokud to takto bude pokračovat i nadále, tak nám tato část rozuzlení nepřinese.
     
    50:45
    O něco aktivnější jsou ve třetí periodě hráči hostujícího celku. Ani domácí však nechtějí zůstat pozadu a teď se nějakou dobu nacházeli v útoku.
     
    51:21
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikita Trjamkin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:29
    Sibir právě vstřelil branku!
    Velmi rychle využívá domácí tým přesilovou hru a vrací se tak do vedení. OLEG LI zpracoval kotouč na pravém kruhu a vzápětí se trefil mezi ruku a těla střelou na bližší tyč branky. Asistence: Nick Shore, Trevor Murphy.
    51:29 Oleg LI - 2:1
     
    52:04
    Jekatěrinburg tak musí znovu dotahovat. Tentokrát k tomu má ovšem jen osm minut třetí třetiny.
     
    53:15
    Zatím se k žádnému pořádnému ohrožení branky Sibiru hosté nedostali, ten tak šetří cenné desítky sekund.
     
    53:48
    Po delším souboji o kotouč u své branky vyhodili domácí kotouč přes všechny čáry. To znamená, že je pískáno zakázané uvolnění.
     
    54:21
    Lehké to však pro domácí ještě nebude. Dá se čekat, že Jekatěrinburg bude celkem často útočit, O něco aktivnější byl totiž i v úvodu periody.
     
    55:39
    Vstoupili jsme do závěrečné pětiminutovky třetí třetiny. Bude se vhazovat ve středním pásmu na modré čáře blíže pásmu domácího celku.
     
    56:43
    I nadále domácí tým poměrně v poklidu brání svůj náskok a daří se jim odrážet nájezdy Jekatěrinburských.
     
    58:00
    Stále se hostujícím hráčům nedaří na delší dobu dostat s pukem do pásma soupeře. Čas už se přitom velmi rychle krátí.
     
    58:30
    Není na co čekat. Avtomobilist to zkouší bez brankáře!
     
    58:52
    Sibir právě vstřelil branku!
    Power-play hostující celku nevedla ke kýženému výsledku. VALENTIN PJANOV se dostal ke kotouči ve vlastním pásmu a poslal jej až do sítě soupeřovy odkryté branky. Asistence: Oleg Li.
    58:52 Valentin PJANOV - 3:1
     
    59:30
    O vítězi je tak už prakticky rozhodnutu a zápas se víceméně jen bude v posledních sekundách dohrávat.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je za námi a nakonec skončil vítězstvím domácího celku. Sibir se do vedení vrátil osm minut před koncem, když se v přesilové hře prosadil Oleg Li. Pojistka v podobě třetí branky pak přišla při hře bez brankáře soupeře.
     
    Československá stopa:

    Utkání se nezúčastnil ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Ode mne je to vše. Přeji pěkný den. (14:49:43)

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 14. Ilja Morozov (O. Li, T. Murphy), 52. O. Li (N. Shore, T. Murphy), 59. Pjanov (O. Li) – 33. A. Makejev (Šikin, Rylov)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Ilja Morozov, T. Murphy, K. Alexejev, Čajkovský, Kudako, D. Bodrov, N. Jefremov – Pjanov, Milovzorov, Šarov – Setdikov, N. Shore, Kručinin – Česalin, Litovčenko, O. Li – N. Korotkov, Goluběv, A. Jakovlev – D. Ovčinnikov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Šikin (M. Zinčenko) – Blacker, Trjamkin, Gurkin, Alexej Vasilevskij, Rylov, Ščemerov, Valerij Sitnikov – P. Kulikov, Šumakov, A. Makejev – Prince, Spooner, S. Bočarov – V. Kuzněcov, Bělousov, P. Cormier – Žukenov, Chripunov, P. Voronkov – I. Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Bersenjov, Judin
    bahis siteleri