Liberec – Kometa Brno 2:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
HC Kometa Brno
Středa 01.12.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je za námi utkání mezi Libercem a Kometou. Brno po dvou porážkách v řadě zabralo a dnes získalo na ledě Bílých Tygrů všechny tři body. Po první třetině sice prohrávalo, ale v prostředním dějství skóre otočili Martin Zaťovič a Adam Zbořil. Ve 44. minutě navíc Moravané šťastně skórovali v oslabení, neboť touš se od mantinelu velmi příhodně odrazil k Danielu Rákosovi. Stejný hráč přidal i čtvrtou branku Komety, které však předcházelo snížení Michala Ivana. Po dnešku se Brno vyhouplo na deváté místo, Liberec je třináctý.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost. Na počtenou! (20:35:29)
     
    Statistiky

    Střely na branku: 37 – 29
    Vyloučení: 2 – 6
    Góly v přesilovkách: 1 – 0
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vhazování: 31 – 31
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Luboš Horký srdnatě bojoval u mantinelu. Vypadá to, že Kváča už ani nestihne zamířit na střídačku.
     
    59:12
    Hra je přerušena, poněvadž jeden z domácích hráčů špatně rozehrál. Teď už to vypadá s brněnskými nadějemi na tři body velice dobře.
     
    58:40
    Domácí znovu zatopili pod kotlem. Přišla opravdu tvrdá střela od modré čáry, kterou ale Filippi mezi tři tyče nedorazil.
    57:46 Daniel RÁKOS - 2:4
     
    57:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí se možná až příliš zaměřili na ofenzívu, tudíž se hned dva hráči Komety řítili na jednoho bránícího hráče. David Ostřížek vybídl na pravém kruhu DANIELA RÁKOSE, který precizní střelou zápěstím úspěšně zamířil k bližší tyči. 2:4. Asistence: David Ostřížek a Marek Ďaloga.
    57:06 Michal IVAN - 2:3
     
    57:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec snižuje! Nahození Petra Kolmanna od modré čáry tečoval mezi tři tyče obránce MICHAL IVAN. Sedláček na rychlou změnu směru puku reagovat nestačil. 2:3. Asistence: Petr Kolmann a Michal Birner.
     
    56:45
    K Janu Ordošovi se kotouč odrazil celkem příhodně na levý kruh. Pohotová vyrážečka Jakuba Sedláčka byla na svém místě.
     
    56:18
    Krištof si zpracoval kotouč a následně jej postrčil za Kváčovu klec. Moravané šetří další čas.
     
    55:39
    Daniel Rákos napadal rozehrávku Tygrů poměrně vysoko. Mislav Rosandić ale těžkou chvíli zvládl.
     
    54:55
    Do konce řádné hrací doby už chybí jen pět minut. Liberec má před sebou velmi složitý úkol, a to minimálně dvakrát skórovat.
     
    54:01
    Pootevřená vrátka v defenzívě Liberce málem potrestal Michal Krištof. Slovenský útočník v úniku dvou proti jednomu zamířil kousek nad břevno. Kváča měl štěstí.
     
    53:31
    Teď se domácí znovu museli bránit. Kotouč ale už dokázali vydolovat, takže za pár sekund můžeme očekávat jejich další postup vpřed.
     
    53:00
    Klepiš si rychle vyměnil puk se Zacharem. Druhý jmenovaný pohotově pálil, ale Sedláčkova lapačka vstřelení gólu nedopustila.
     
    52:24
    Hollandova střela od modré čáry neměla gólové parametry. Celek v bílých dresech ale v rohu kluziště šetří další cenné sekundy.
     
    51:49
    Radek Kučeřík vyhodil z pásma tak, aby z toho icing tentokrát být nemusel. Nyní mají svěřenci Jiřího Kalouse čas k vystřídání.
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 4. J. Vlach (Ordoš, A. Najman), 58. M. Ivan (Kolmann, Birner) – 23. Zaťovič (P. Mueller), 30. A. Zbořil (Bartejs), 44. Rákos, 58. Rákos (Ostřížek, Ďaloga)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Kolmann, M. Rosandić, Štibingr, M. Ivan, J. Šedivý, Derner – Gríger, Filippi (A), Birner (A) – Ordoš, Klepiš, A. Najman – J. Vlach, P. Jelínek (C), M. Zachar – Klapka, J. Šír, Faško-Rudáš.
    Trenér: Patrik Augusta

    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – R. Holland, Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Fajmon, Gulaši (A), Sedláček – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – Meluzín, A. Zbořil, L. Horký – Vincour, Ostřížek, Rákos – T. Šoustal, Malý, R. Pavlík.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Kika, Veselý – Ganger, Klouček

    Diváci: 1 000
    ocianews.com