Petrohrad – Minsk 2:1 (kon.) | Viťaz – Jokerit 2:3 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Středa 01.12.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:57:31)
     
    Hokejisté SKA Petrohrad potvrdili roli favorita a na domácím ledě porazili Dinamo Minsk těsným výsledkem 2:1.

    Důležitý vedoucí gól vstřelili Petrohradští ve 3. minutě, kdy se prosadil Emil Galimov. Hosté se ovšem nesložili a aktivní hrou ve druhé části se dočkali zaslouženého vyrovnání, skóroval Mattias Tedenby. Alespoň do prodloužení však outsider utkání nedotáhl, protože ve 48. minutě nepohlídal Nikitu Guseva, jeho povedenou individuální akci a střelu zápěstím ještě smolně ztečoval mimo dosah Rybára obránce Korobov. Hráči běloruského celku ještě v závěru zkusili powerplay, ale přes velké příležitosti se jim podruhé vyrovnat nepodařilo.

    Svěřenci kouče Bragina zůstali i přes vítězství v tabulce Západní konference na 5. místě, nicméně Dynamu Moskva se přiblížili na rozdíl jediného bodu. Dinamo Minsk je nadále osmé.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Malte Strömwall zvedl hlavu ke stropu haly, protože i on pohrdl obrovskou šancí poslat zápas do prodloužení. Před bránu obdržel parádní žabičku od Becka, z první však vystřelil jen do gólmanovy výstroje.
     
    59:09
    Vyrovnání měl na hokejce Sergej Sapego. Volný puk mezi kruhy ovšem netrefil ideálně a sedícího Nikolajeva napálil do levého betonu!
     
    58:46
    Domácí hráli hodně opatrně, až nakonec celou akci překombinovali a Robinson vyhodil na zakázané uvolnění. Rybár znovu na střídačce a hosté zabojují o vyrovnání při hře pět na pět.
     
    58:02
    Nesmyslný faul Mattiase Tedenbyho, který nejspíše definitivně utnul naděje Dinama Minsk na bodový zisk. Švédský útočník v útočné třetině zahákoval Falkovského.
     
    57:44
    Hosté se neudrželi v útočném pásmu a Lukas Bengtsson měl co dělat, aby udržel za zády Vorobjova. Zvládl to a rozehrál na pravou stranu k volnému Šinkevičovi.
     
    57:20
    Hokejisté Dinama Minsk se usadili v útočném pásmu a trenér Woodcroft dal Rybárovi povel k opuštění brány. Hosté zkouší powerplay!
     
    56:58
    V plné rychlosti střílel z pravého kruhu Lukas Bengtsson. Mířil na zadní tyč, kde by připravený Nikolajev, zakročil vyrážečkou.
     
    56:32
    Roman Gorbunov se hodně zlobí na rozhodčího, jenž mu odpískal postavení v brankovišti. Levou bruslí jím skutečně projel.
     
    55:55
    Rybár si v poslední chvíli rozmyslel odjezd za branku. Gusev viděl nejistotu gólmana, proto střílel po dojetí kotouče z velkého úhlu, brankáře trefil do masky.
     
    55:26
    Mattias Tedenby vzal situaci do vlastních rukou. Do útočného pásma chtěl projet po levém mantinelu, leč ztroskotal na Kemppainenovi.
     
    54:47
    Na hranici faulu zastavil Kirill Marčenko rozjetého Becka. Píšťalka rozhodčích zůstal, poněkud překvapivě, němá.
     
    54:22
    Další obrovská příležitost, tentokráte skvělý Dmitri Nikolajev! Roman Gorbunov potáhl puk po mantinelu a zpoza brány nahrál před ni Dmitrijovi Bujnickému, ten ani nadvakrát ruského mladíka neprostřelil.
     
    53:40
    Nikita Gusev bleskově otočil hru na druhou stranu. Odvážným průnikem chtěl proskočit za záda Děmkova, ten soka zastavil čistým hitem.
     
    53:19
    Nikolajev měl nyní obrovské štěstí! Mattiase Tedenbyho dělily od druhého gólu v zápase centimetry, kotouč ovšem poslal pouze do levé tyče a u volného puku byl nejrychleji jeden z bránících hokejistů.
     
    52:45
    Z otočky zkoušel zajímavě štěstí Anton Burdasov. viděl volný prostor u levé Rybárovy tyče, ale tento prostor těsně minul.
     
    52:08
    Georgij Soljannikov zahrál v defenzivě příkladně. Udržel na zádech forčekujícího Strömwalla a po mantinelu hrál do střední třetiny ke spoluhráči Gusevovi.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. E. Galimov (Kuzmenko, N. Gusev), 48. N. Gusev (Danila Moisejev, Falkovskij) – 38. Tedenby (T. Beck)


    SKA Petrohrad: D. Nikolajev (Lars Johansson) – N. Sedov, M. Robinson, Kamalov, Falkovskij, Soljannikov, Grjaznov, Pylenkov – Kemppainen, Burdasov (C), Kuzmenko – M. Vorobjov, Danila Moisejev, N. Gusev (A) – L. Komarov (A), V. Zykov, Alexandr Volkov – E. Galimov, K. Marčenko, Cicjura – Bardakov.
    Trenér: Valerij Bragin

    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), Sapego, Almqvist, Šinkevič (A), V. Jerjomenko, Děrjabin – Strömwall, Suvorov, T. Beck (A) – Tedenby, Alistrov, Graovac – K. Voronin, R. Gorbunov, Bujnickij – Mosaljov, Pyškajlo, Varfolomejev – Děmkov.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Spirin – Kuprijanov, Slavikovskij

    Diváci: 3 099
    ocianews.com