Barys – Dynamo Moskva 2:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 0:2 (kon.)
N.Novgorod – Magnitogorsk 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 1:0 (po pr.) | Kunlun – Nižněkamsk 2:1 (kon.)
Soči – Novosibirsk 1:2 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Spartak Moskva
Čtvrtek 02.12.2021, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:36:28)
     
    Československá stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Hokejisté Jekatěrinburgu potvrdili roli mírného favorita a na domácím ledě porazili Spartak Moskva 3:1.

    Domácí nakročili k vítězství ve druhé třetině, v níž otevřel skóre Dmitrij Žukenov a náskok posléze navýšil Georgij Bělousov. Ještě před odchodem do kabin ovšem přišlo snížení, za hosty vstřelil branku Dmitrij Kugryšev. Spartak ve třetí třetině bojoval, ale na dobře organizovanou defenzivu soupeře podruhé nevyzrál, naopak při powerplay inkasoval gól do prázdné brány z hole Ryana Spoonera.

    Svěřenci kouče Peterse zvítězili teprve potřetí z předchozích jedenácti případů a na osmém místě Východní konference odskočili Chabarovsku na rozdíl dvou bodů. Spartak Moskva zůstává v Západní konferenci sedmý.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku – 27:27 (12:8, 10:6, 5:13)
    Zblokované střely – 19:18
    Vyhraná vhazování – 36:25
    Trestné minuty – 6:6
    Hity – 14:8
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    V závěrečných vteřinách chtěl zmírnit porážku Spartaku Alexandr Avcin. Z levého kruhu střílel mezi levou ruku a tělo Šikina, který si tento prostor pohlídal.
    59:29 Ryan SPOONER - 3:1
     
    59:29
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí nepustili soupeře do příležitosti a RYAN SPOONER naopak vyvezl kotouč do středního pásma, odkud vzápětí neomylně zacílil do odkryté soupeřovy svatyně. Asistence: Shane Prince.
     
    58:56
    I v pokleku Maxim Cyplakov udržel kotouč na holi a v útočném pásmu. Následně po mantinelu přenesl hru na volného Kugryševa a Krasikov odjel na střídačku. Hosté v šesti!
     
    58:15
    Domácí soupeře nepouštějí do vlastní obranné třetiny, tím pádem i padá možnost odvolat gólmana. Patrice Cormier dokonce vyrazil do přečíslení, ale pas na Prince byl nepřesný.
     
    57:46
    Obránce Tim Heed chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho. Nakonec se mu přeci jen rozjel Jori Lehterä, Fin se ale neprodral za záda Blackera.
     
    57:14
    Alexej Krasikov si nebyl vůbec jistý, kde má po střele Kuzněcova kotouč. Ten mu vypadl kousek vedle levého betonu a mohl poděkovat Cyplakovi, že pohotově zareagoval a poslal jej pod jeho tělo.
     
    56:34
    A znovu Kugryšev. Tentokráte sebral volný puk v levém kruhu a opět ho okamžitě poslal na bránu, v tomto případě úřadoval Šikinův levý beton.
     
    56:20
    Od levého mantinelu nahodil do přehuštěného prostoru před bránou Dmitrij Kugryšev. Dmitrij Šikin udržel hrací předmět ve výstroji.
     
    55:49
    Souboj za vlastní bránou zvládl Valerij Sitnikov na jedničku. Přišpendlil na mantinel Soloduchina a nechal hrát spoluhráče Bělousova.
     
    55:23
    Pozorný Krasikov zabránil Cormierovi v samostatném úniku. Vystartoval proti puku a byl u něj o kousek rychleji než protihráč.
     
    54:44
    Alexandr Ščemerov pochopitelně nikam nespěchal. Na obranné modré si v klidu kotouč zpracoval a rozehrál až v momentě, kdy se Kvartalnov přiblížil do nebezpečné blízkosti.
     
    54:26
    Gólman Alexej Krasikov zastavil nahození Blackera a bez zbytečného zdržování nahrál Cyplakova. V současné chvíli není času na zbyt.
     
    53:52
    Jakov Rylov moc dobře věděl, co Jori Lehterä udělá. S kličkou po mantinelu počítal a černou gumu soupeři čistě vypíchl.
     
    53:24
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až domácí gólman Dmitrij Šikin. Nahození Kvartalnova stáhl do lapačky, na rozehrávku si netroufl.
     
    52:55
    Čas utíká rychlým tempem ke konci a Spartak marně bojuje o srovnání stavu. Naráží na velmi dobře pracující domácí defenzivu.
     
    52:23
    Hru okamžitě otočil Semjon Ručkin. Po pravé straně rozjel Soloduchina, který získal útočné pásmo, ale pak neuspěl kličkou proti Chripunovovi.
     
    51:47
    Přečíslení dvou na jednoho neskončilo gólem. Patrice Cormier sice našel Prince, ten ovšem v dobré pozici vysoko přestřelil.
     
    51:24
    Po levém mantinelu nabruslil Dmitrij Kugryšev až do útočného pásma. Nedostalo se mu však podpory od spoluhráčů, takže jen odevzdal puk za bránu a odjel vystřídat.
     
    50:43
    Přejezd hostů přes útočnou modrou byl v pořádku, jenže Danila Kvartalnov nad pukem ztratil kontrolu a toho využil Jesse Blacker.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Jekatěrinburg udržuje těsné jednobrankové vedení, Spartak ovšem nadále tvrdě bojuje alespoň o remízu.
     
    49:53
    Navzdory dotírajícímu protihráči Ryan Spooner udržel hru v útočné třetině. Zadovkou pak hledal na modré Bělousova, ten touš zpracoval ale až za ní.
     
    49:24
    Kotouč na domácí střídačce. Jakov Rylov chtěl nahodit po mantinelu, jenže hrací předmět zved příliš vysoko a může být rád, že netrefil některého ze spoluhráčů.
     
    48:41
    U mantinelu s pukem kvedlajícího Lehteru obral Žukenov a rozjel akci na druhou stranu. Sám ji zazdil, neboť přihrál Princeovi za brusle.
     
    48:19
    Alexandr Ščemerov moc dobře viděl u levé tyčky stojícího Spoonera. Vyslal střílenou nahrávku na jeho osobu, devětadvacetiletý Kanaďan přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    47:40
    Utkání se ve třetí třetině dost kouskuje. Další přerušení hry způsobil Vjačeslav Soloduchin, střelu Kuzněcova totiž zblokoval do ochranné sítě.
     
    47:22
    Za obranou si počkal na dlouhou nahrávku Višněvského Jori Lehterä. Při zpracování lehce ztratil rychlost, takže musel střílet už z kruhu, Šikin zakročil vyrážečkou.
     
    46:33
    Útok dvou proti dvěma domácí nevyřešili ideálně. Shane Prince hledal mezi kruhy Romanceva, toho měl však výborně pokrytého Tim Heed.
     
    46:05
    Rozhodčí přerušili hru, protože Šikin zůstal v pokleku v brankovišti a s hlavou sklopenou. Tvrdou střelu Cyplakova schytal do masky.
     
    45:36
    Hostující brankář Alexej Krasikov si chvíli nebyl jistý, kde má kotouč, ale nakonec jej našel. Zakončení Cormiera zblokoval spoluhráč Ručkin.
     
    45:10
    Dmitrij Kugryšev naznačil nahrávku, aby nakonec vypálil k protější tyčce. domácí gólman zasahovat nemusel, puk proletěl vysoko nad břevnem.
     
    44:33
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry Semjon Ručkin. Mířil zajímavě k levé tyči, nicméně brankář Šikin na kotouč lapačkou dosáhl.
     
    44:07
    Tlak Spartaku pokračuje, přestože již Bělousovův test vypršel. Avtomobilist se marně snaží dostat hluboké defenzivy.
     
    43:43
    Jistý zákrok předvedl Dmitrij Šikin. Do poslední chvíle si počkal na zakončení Soloduchina, které udržel ve výstroji.
     
    43:12
    Dlouho netrvalo a hokejisté v bílých dresech znovu úřadují v útočné třetině. Střela Kvartalnova z levého kruhu proletěla nad břevnem.
     
    42:46
    Dmitrij Višněvskij musí začínat od vlastní brány. Správně sice odhadl, že Vladimir Kuzněcov bude vyhazovat po mantinelu, ale puk byl příliš prudký, aby jej dokázal zastavit.
     
    42:20
    Hostující zadák Alexandr Bryncev si neodpustil zaváhání, když nezvládl zdánlivě jednoduché zpracování na modré čáře. Pod tlakem zvládl puk hodit alespoň na vlastní střídačku.
     
    41:42
    Georgij Bělousov moc dobře věděl, co bude následovat, když přesekl hokejku Kugryševa těsně před zakončením. Přesilovka pro Spartak a další možnost k vyrovnání.
     
    41:34
    Na druhé straně pálil od levého mantinelu Stéphane Da Costa. Francouzský forvard Krasikova nezaměstnal, minul totiž prostor u pravé tyče.
     
    41:21
    z pravého kruhu vyprodukoval zajímavý projektil Danila Kvartalnov. Na Šikina si ale nepřišel, kotouč poslal do jeho lapačky.
     
    40:40
    Hosté si během dobíhající přesilové hry žádnou příležitost vytvořit nedokázali. Dokonce ani nezískali útočné pásmo.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Avtomobilist vede, ale závěrečnou dvacetiminutovku začíná v oslabení, to ovšem nepotrvá už ani půl minutu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:46.
     
    Prostřední dějství bylo, ve srovnání s prvním, na góly výrazně bohatší. Padly rovnou tři, přičemž o jednu branku navrch mají domácí. Skóre střetnutí otevřel ve 21. minutě Dmitrij Žukenov, na nějž o deset minut později navázal Georgij Bělousov. Hosté ovšem nesložili zbraně a aktivní hrou po skončení přesilovky si ve 37. minutě řekli o snížení, síť za zády ležícího Šikina rozvlnil Dmitrij Kugryšev. Domácí jsou herně o něco málo lepší, ale disponují pouze jednogólovým náskokem, takže ve hře o body nadále zůstává i Spartak.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Z levého kruhu vyprodukoval zakončení Igor Švyrjov. Ani v tomto případě nemusel Šikin zasahovat, práci za něj odvedl Jakov Rylov.
     
    39:21
    Přerušení hry přišlo domácím vhod. Kapitán Nikita Trjamkin skočil do rány z pravého kruhu Kugryševovi, touš odrazil až do ochranné sítě.
     
    38:50
    Úvod oslabení domácí zvládli bez úhony. Stéphane Da Costa vyhrál důležité buly, přes všechny čáry pak černou gumu odpálil Jesse Blacker.
     
    38:38
    Hosté si zahrají druhou přesilovou hru v krátkém časovém sledu. Sergej Šumakov skočil pod nohy Virtanenovi, místo odpálení puku do bezpečí soka podrazil.
     
    37:30
    Zápas je opět rázem otevřený na obě strany. Jekatěrinburg nadále udržuje vedení, ale už pouze jednogólové. Psychická výhoda je navíc na straně Spartaku.
    36:41 Dmitrij KUGRYŠEV - 2:1
     
    36:41
    Spartak právě vstřelil branku!
    Početní převahu Spartak sice nevyužil, ale prosadil se jen o pár vteřin později! Chochlačov křižnou střelou z pravé strany napálil brankovou konstrukci, aby následně obtočil bránu a volný kotouč znovu uzmul pro sebe. Nezazmatkoval a hrací předmět poslal po své levici stojícímu DMITRIJOVI KUGRYŠEVOVI a ten dokázal přehodit ležícího Šikina. Asistence: Alexandr Chochlačov.
     
    35:43
    Následně střílel druhý z obránců elitní přesilovkové formace, a sice Alexandr Nikišin, jeho pokus obětavě zblokoval Jesse Blacker.
     
    35:19
    Hosté udržují pevné postavení v útočné třetině, avšak Šikin ještě zasahovat nemusel. Rána Heeda od modré se mezi tři tyče nevešla.
     
    34:25
    Premiérovou přesilovku si vyzkouší Spartak. Prvním vyloučeným hokejistou za domácí se stal Vladimir Kuzněcov, který zahákoval Jevenka.
     
    34:12
    Hraje se nahoru dolů. Za hosty neproměnil solidní příležitost Dmitrij Kugryšev, z vrcholku levého kruhu zamířil do boční sítě.
     
    33:55
    Rychle na druhou stranu. Shane Prince řešil přečíslení dvou na jednoho pasem na Žukenova, ten žabičku promáchl.
     
    33:20
    Musí ovšem přidat směrem do ofenzivy. Útočné pásmo chtěl vybojovat Danila Kvartalnov, leč klička proti Sitnikovovi se mu vůbec nepovedla.
     
    32:50
    Hráči Spartaku zvládli oslabení, byť hlavně při střele Da Costy měli hodně namále. Stále tak mohou život naději na bodový zisk.
    32:29 Da Costa střelou z levého kruhu trestuhodně minul prázdnou bránu
     
    32:29
    Stéphane Da Costa spálil obrovskou příležitost! Do levého kruhu obdržel parádní nahrávku od Trjamkina, ale zcela volnou prázdnou bránu minul!
     
    31:53
    Těžkou nahrávku adresoval Ryan Spooner na modrou čáru Blackerovi. Ten bekhendem v nouzi nahrál protihráči Kugryševovi, který bez otálení odpálil touš do bezpečí.
     
    31:23
    Podaří se Jekatěrinburgu ve třetí přesilovce ještě vylepšit skóre? Od vhazování se hokejisté v červených dresech drží v útočném pásmu, ale nepřichází střely.
     
    30:40
    Komplikace hostujícího celku nekončí. Menší dvouminutový trest vyfasoval dnes už podruhé Alexandr Chochlačov, lehké přidržení Trjamkina mužům v pruhovaném neuniklo.
    30:21 Georgij BĚLOUSOV - 2:0
     
    30:21
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nicméně teď se k němu zase o velký kus přiblížili! GEORGIJ BĚLOUSOV zastavil vyhození Cyplakova ještě před modrou, načež naznačením střely vyřadil ze hry i Višněvského a pohlednou individuální akci završil forhendovým projektilem nad pravý beton brankáře. Bez asistence.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Avtomobilist vede nejtěsnějším možným rozdílem zásluhou Žukenova, vítězství ovšem nemá jisté ani zdaleka.
     
    29:36
    Maxim Afanasjev dlouho otálel s nahrávkou a za odměnu schytal tvrdý hit od Žukenova. Těsně před tím ovšem zadák zvládl posunout černou gumu ke spoluhráči.
     
    29:15
    Spoluhráčům výrazně pomohl Dmitrij Šikin, když zastavil za bránou nahození Kvartalnova a černou gumu pak prodloužil na Cormiera, ten hru vrátil do středního pásma.
     
    28:44
    Stěpan Chripunov vyhnal váhajícího Kugryševa až do vlastního obranného pásma. V tomto prostoru forvard Spartaku konečně dostal klid na rozehrávku, zvolil pas na Ručkina.
     
    28:22
    S pokusem z velkého úhlu neměl Šikin větší starosti. Vyrážečkou odpálil černou gumu až do středního pásma.
     
    27:36
    Brankáři Krasikovovi nyní výrazně pomohl Alexandr Bryncev. Obránce hlídal prostor před bránou a bekhendovou nahrávku Žukenova odkopl d bezpečí pravou bruslí.
     
    27:09
    Vjačeslav Soloduchin svižnou střelou od pravého mantinelu viditelně překvapil Šikina, jenž reagoval v poslední chvíli, touš udržel mezi betony.
     
    26:58
    Hosté v plném počtu. I druhé oslabení přestáli hokejisté Spartaku bez větších problémů, gólman nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    26:20
    Proti Bělousovovi již Alexej Krasikov musel zasahovat. S pokusem do pravého horního rohu počítal a včas vytrčil rameno.
     
    25:49
    Kdyby si Shane Prince lépe poradil se zpracováním, mohl uhánět sám na bránu. Jenže puk si zamotal mezi brusle, načež z levého kruhu vystřelil nepřesně.
     
    25:24
    Od modré čáry vyslal tvrdou ránu Nikita Trjamkin. Krasikov mohl zůstat klidným, střela domácího kapitána proletěla o kus vedle levé tyče.
     
    24:53
    Rozhodčí dnes podruhé vylučují a opět jednoho z hostujících hráčů. Jmenovitě Alexandra Chochlačova, jenž hákováním zabránil Šumakovovi v rozvíjení útoku.
     
    24:40
    A znovu. Alexej Vasilevskij chtěl nastartovat Sergeje Šumakova, jenže ten za jeho dlouhou nahrávkou natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    24:22
    Shane Prince vystihl rozehrávku na modrou k Soloduchinovi. Posléze jej ale nezvládl předjet, takže se pískalo zakázané uvolnění.
     
    23:41
    Obránce Jefim Gurkin zastavil nápřah a nechal projet clonícího Kugryševa mimo osu střely. Vzápětí nahodil na bránu a zasáhl brankáře do výstroje.
     
    23:13
    Georgij Bělousov splnil svůj cíl. Bekhendem lehce nahodil na bránu Krasikova, jemuž zabránil v rozehrávce rychle se blížící Cormier.
     
    22:34
    Ofenzivní snahu Spartaku zastavil hvizd čarového rozhodčího. Danila Kvartalnov vystavil do postavení mimo hru rozjetého Lehteru.
     
    22:03
    Stěpan Chripunov nepochopil úmysl Sitnikova, který mu posílal nahrávku po mantinelu za bránu. Forvard v mezičase vyjel před ni.
     
    21:29
    Ještě vylepšit skóre z pohledu domácího mužstva chtěl Stéphane Da Costa. Francouzský forvard najel do pravého kruhu, střelu do bližší šibenice ukryl Krasikov v lapačce.
     
    20:55
    Gólman Krasikov při odpichu od levé tyče lehce vysadil bránu ze svého postavení, až poté přišel gólový pokus Žukenova. Rozhodčí strávili poměrně dlouhý čas u videa, aby nakonec vynesli rozsudek, že gól zůstává v platnosti!
    20:55 Dmitrij ŽUKENOV - 1:0
     
    20:55
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Parádní start domácího mužstva do prostředního dějství! Střelu Šumakova Krasikov vykopl levým betonem zpátky ke střelci, který napodruhé zvolil nahrávku mezi kruhy na DMITRIJE ŽUKENOVA, jenž ránou z první rozvlnil síť za zády gólmana. Asistence: Sergej Šumakov a Stéphane Da Costa.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Domácí znovu uspěli na vhazování a během pár vteřin získali útočné pásmo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:49.
     
    První třetina zápasu mezi Jekatěrinburgem a Spartakem Moskva branku nepřinesla. Očekávalo se vyrovnané utkání a prognózy zatím nelžou. Ani jeden z celků nemá výrazně navrch, přičemž dominují zadní řady. Největší příležitost měli hosté, když dělovku od modré vyrazil Šikin jenom nad sebe, následně spolu s Blackerem zabránili ve vstřelení gólu dorážejícímu Soloduchinovi. Ráz střetnutí určitě rozproudí úvodní gól, otázkou však zůstává, kdo jej vstřelí.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 8.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Danil Romancev si bekhendem hodil puk kolem obránce Jevenka a prodral s za bránu Spartaku. mezi kruhy viděl najíždějícího Bělousova, jenže pozorný Alexandr Nikišin pas na jeho osobu zastavil.
     
    19:03
    Tlak domácích pokračoval i po návratu Čebykina. Dmitrij Žukenov poslal kotouč z levého kruhu do pravého na Cormiera, rána z první rozvlnila boční síť.
     
    18:49
    Nakonec hráči v červených dresech útočné pásmo vybojovali. Sérii přihrávek utnul Dmitrij Žukenov, z levého kruhu trefil levou brusli bránícího Brynceva.
     
    18:20
    První minuta početní převahy domácím vůbec nevyšla. Hosté vyhodili do bezpečí hned po vhazování a od té doby soupeře do vlastní obranné třetiny nepustili.
     
    17:15
    Zbytečný prohřešek Nikolaje Čebykina ve středním pásmu posílá Spartak do čtyř. Ruský útočník se nechal zmást naznačením pohybu Rylova, načež se naslepo ohnal hokejkou za sebe a soka podrazil.
     
    17:02
    Puk v ochranné síti, hra přerušena. Zůstane v obranném pásmu Avtomobilistu, protože to byl Jakov Rylov, kdo tečoval nahození Brynceva až nad plexisklo.
     
    16:44
    Útok moskevského celku podpořil z druhé vlny Maxim Afanasjev. Dostal nabito od Širokova, tvrdou střelu mezeru mezi betony brankáře nenašel.
     
    16:20
    Další útok Spartaku byl o poznání vydařenější. Tim Heed nahrál po mantinelu Avcinovi, jenž se prodral až před gólmana, z bezprostřední blízkosti ho ale napálil přímo do výstroje.
     
    15:38
    Poté, co se hostující řady srovnaly, Semjon Ručkin vyjel zpoza brány a založil útok. Nahrál ovšem Alexandru Chochlačovovi smolně na brusle.
     
    15:01
    Ilja Šipov vyhrál vhazování, takže hosté mohli hrát v útočné třetině. Puk sebral obránce Višněvskij, nahození poslal o kousek vedle levé tyče.
     
    14:47
    Georgij Bělousov odpálil černou gumu pod tlakem pouze na zakázané uvolnění. Sám ani nezkoušel dohnat Nikišina, věděl, že by snaha byla zbytečná.
     
    14:11
    Pěknou individuální akci předvedl Shane Prince. Gólmana si roztáhl, leč sám vyjel z ideální střelecké pozice a z úhlu cílové zařízení minul.
     
    13:32
    Gólman Spartaku Alexej Krasikov nechtěl přerušení hry a z lapačku kotouč vyklepal pro Cyplakova. Útočník pak měl co dělat, aby puk odehrál do bezpečí před Cormierem.
     
    13:03
    Jori Lehterä příliš daleko nedojel. U útočné modré čáry si na něj počkal Jefim Gurkin a ukázkovým hitem protihráče přišpendlil k mantinelu.
     
    12:35
    Před otravným Da Costou ujel Dmitrij Višněvskij za vlastní bránu. Zde párkrát zakvedlal s kotoučem, načež rozjel po pravém mantinelu Lehteru.
     
    12:00
    Z velkého úhlu si Nikolaj Čebykin na zakončení netroufl. Místo toho hledal na hraně brankoviště Jevenka, toho výborně pokryl Sitnikov.
     
    11:39
    Z otočky vyzkoušel střelecké štěstí Dmitrij Kugryšev. S tímto pokusem Šikin moc práce neměl, vyrážečkou jej odrazil do rohu kluziště.
     
    11:11
    Hostující zadák však špatně rozehrál, takže domácí přeci jen získali útočné pásmo. Šumakov nahrál na osu Da Costovi, Francouz poslal puk nad horní tyč.
     
    10:58
    Dmitrij Žukenov si věřil a moc nechybělo, aby přesprintoval Ručkina. Obránce si však pomohl tělem a konkurenta udržel na zádech.
     
    10:21
    Konečně Avtomobilist získal útočné pásmo a zvládl v něm i kombinovat. Nicméně Krasikov zasahovat nemusel, ránu Da Costy zvedl do ochranné sítě blokující Alexandr Bryncev.
     
    09:38
    Souboj u mantinelu v obranném pásmu moskevského celku dopadl lépe pro bránícího Maxima Cyplakova, který neztratil kotouč z dohledu, na rozdíl od dezorientovaného soka Bělousova.
     
    09:17
    Hokejisté v červených desech zatím marně zkouší vyvinout na soupeře tlak. Ve většině případů zkoušejí trpělivou kombinaci, ale defenziva Spartaku funguje na jedničku.
     
    08:46
    Nikita Trjamkin si byl moc dobře vědom, že má za zády forčekujícího Kugryševa. Situaci zvládl na jedničku, zadovkou našel osamoceného spoluhráče Prince.
     
    08:22
    Spartak má v posledních vteřinách herně navrch. Se střeleckým pokusem se v tomto případě přihlásil Dmitrij Kugryšev, forhendem vyslal kotouč příliš vysoko.
     
    07:51
    O nahrávku si na modré čáře řekl Semjon Ručkin. Dostal ji a okamžitě vymyslel parádní nahrávku do pravého kruhu na Lehteru, jenž z první trestuhodně přestřelil.
    07:29 Šikin s Blackerem zabránili Soloduchinovi v gólové dorážce
     
    07:29
    Nepřehledná situace v brankovišti Jekatěrinburgu nekončí gólem! Šikin vyrazil střelu od modré čáry pouze nad sebe a pak vleže, společně s Blackerem, nedovolili dorážejícímu Soloduchinovi poslat touš za brankovou čáru.
     
    06:54
    Domácím vypomohl s rozehrávkou brankář Dmitrij Šikin. Vyjel za bránu, kde zpracoval černou gumu a poslal ji na hokejku volného Voronkova.
     
    06:20
    Zakázané uvolnění vrací hru před Alexeje Krasikova. Virtanen na dlouhou přihrávku Cyplakova nedosáhl a velkou ztrátu na Rylova taktéž nesmazal.
     
    05:47
    Další ofenzivní snahy Avtomobilistu zastavil svým hvizdem rozhodčí. Georgij Bělousov převzal dlouhou nahrávku Blackera až za modrou čárou.
     
    05:24
    Na druhé straně zahrozil Patrice Cormier. Viděl volnější prostor středem kluziště, leč dvojice obránců jej včas skřípla do kleští.
     
    04:43
    Na první vyloženou příležitost zatím stále čekáme marně. Danila Kvartalnov si věřil na Rylova, nicméně klička mu vůbec nevyšla.
     
    04:06
    Pochvalu za defenzivní činnost zaslouží Vjačeslav Soloduchin. Zabral dozadu s rozjetým protihráčem Žukenovem, nakonec jej i čistým způsobem o puk připravil.
     
    03:55
    Stěpan Chripunov mohl střílet z levého kruhu, nakonec si ovšem ještě puk stáhl více na střed. Následně pálil přes dva protihráče, jednoho z nich trefil do chráněných míst.
     
    03:18
    Zničehonic byl nikým neatakován před Šikinem Dmitrij Kugryšev. Ruský forvard byl viditelně překvapen, jak lehce získal kotouč, po bekhendovém blafáku vypálil vedle pravé tyče.
     
    02:46
    Za vlastní bránou zklidnil hru Alexandr Ščemerov. Počkal na vystřídání formace, načež přenechal touš Cormierovi a také si odjel odpočinout.
     
    02:20
    Srdnatě Danila Kvartalnov zabojoval v momentě, kdy byl sám proti třem. Mezi kruhy zvládl nahrát Virtanenovi, jehož rána proletěla vysoko nad břevnem.
     
    01:44
    S nahozením Alexandra Brynceva od modré čáry si gólman Dmitrij Šikin nemusel dělat těžkou hlavu, protože tento pokus zblokoval kolega Rylov.
     
    01:21
    Puk se ocitl na hostující střídačce, proto rozhodčí musel přerušit hru. Do cesty Da Costova nahození se postavil Oleg Jevenko, černou gumu srazil na střídačku.
     
    00:41
    Hokejisté Avtomobilistu skutečně útočnou třetinu navštívili, ale vydrželi v ní jen pár vteřin. Jesse Blacker nepřesně nahrál Šumakovovi.
     
    00:10
    Zápas mezi Jekatěrinburgem a Spartakem Moskva odstartoval! Úvodní buly opanoval Pavel Kulikov, takže zaútočit mohou domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Šikin – Blacker, Rylov, Alexej Vasilevskij (A), Gurkin, Ščemerov, Trjamkin (C), Valerij Sitnikov – Žukenov, S. Da Costa, Šumakov – Prince, Spooner, Bělousov – Romancev, P. Cormier (A), Chripunov – V. Kuzněcov, P. Kulikov, P. Voronkov – I. Ovčinnikov.
    Trenér: Bill Peters

    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), N. Sokolov, Bryncev, M. Afanasjev, Jevenko – Jake Virtanen, Lehterä (A), M. Cyplakov – Chochlačov, Šipov, Širokov (C) – Čebykin, D. Kvartalnov, Kugryšev – Soloduchin, Švyrjov, Avcin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Ivanov, Sadovnikov.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Jeřábek (SPM)
     
    Spartak Moskva

    Moskevský Spartak v bitvě o play-off také čeká ještě pořádná dřina. Momentálně i on postupuje, když je v Západní konferenci na 7. místě, nicméně na 9. Nižnij Novgorod má k dobru jen body tři. Mironovova družina neoplývá vůbec špatnou formou, v posledních šesti střetnutích vyhrála hned čtyřikrát, přičemž naposledy doma prohrála se silnou Jaroslavlí až po samostatných nájezdech. Produktivitě mužstva vévodí třicetibodový Jori Lehterä.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hokejisté Jekatěrinburgu nemohou být s dosavadním průběhem sezóny spokojení ani zdaleka. Ve východní konferenci se totiž se ziskem 33 bodů nachází až na posledním postupovém 8. místě Východní konference, přičemž náskok na Chabarovsk mají pouze dvoubodový. Svěřenci kouče Peterse v poslední době nepředvádí vůbec dobré výkony, jako poražení odešli sedmkrát z předešlých devíti případů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Ryan Spooner s 28 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Jekatěrinburgem a Spartakem Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Žukenov (Šumakov, S. Da Costa), 31. Bělousov, 60. Spooner (Prince) – 37. Kugryšev (Chochlačov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Šikin – Blacker, Rylov, Alexej Vasilevskij (A), Gurkin, Ščemerov, Trjamkin (C), Valerij Sitnikov – Žukenov, S. Da Costa, Šumakov – Prince, Spooner, Bělousov – Romancev, P. Cormier (A), Chripunov – V. Kuzněcov, P. Kulikov, P. Voronkov – I. Ovčinnikov.
    Trenér: Bill Peters

    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), N. Sokolov, Bryncev, M. Afanasjev, Jevenko – Jake Virtanen, Lehterä (A), M. Cyplakov – Chochlačov, Šipov, Širokov (C) – Čebykin, D. Kvartalnov, Kugryšev – Soloduchin, Švyrjov, Avcin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Ivanov, Sadovnikov

    Diváci: 880
    bahis siteleri