Muži 15 km volně, Lillehammer Vítěz: S. H. Krüger (NOR) (kon.) | Ženy 10 km volně, Lillehammer Vítěz: F. Karlssonová (SWE) (kon.)
konec
SP - muži 15 km volně, Lillehammer

Vítěz: S. H. Krüger (NOR)

Sobota 04.12.2021, 10:00 • Birkebeineren skistadion • Běh na lyžích
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (11:26:37)
     
    V první devítce celkového pořadí je hned sedm Norů, kteří potvrdili, že jim domácí trať v Lillehammeru vyhovuje. Pouze Michal Novák s Alexejem Červotkinem dokázali zabránit totální dominanci norské reprezentace.
     
    Konečné pořadí

    1. Simen Hegstad Krüger (NOR) 32:26,2 min
    2. Hans Christer Holund (NOR) +1,6 s
    3. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR) +17,5
    4. Alexej Červotkin (RUS) +21,0
    5. Michal Novák (CZE) +21,1
    6. Didrik Tønseth (NOR) +27,2
    7. Harald Oestberg Amundsen (NOR) +27,9
    8. Håvard Moseby (NOR) +29,9
    9. Sjur Røthe (NOR) +31,2
    10. Maurice Manificat (FRA) +35,5
    11. Pål Golberg (NOR) +36,8
    12. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +39,0
    13. Denis Spicov (RUS) +43,6
    14. Alexandr Bolšunov (RUS) +44,3
    15. Ivan Jakimuškin (RUS) +47,4
    16. Vebjørn Turtveit (NOR) +47,7
    17. Jonas Baumann (SUI) +49,3
    18. Hugo Lapalus (FRA) +57,8
    18. Jonas Dobler (GER) +57,8
    20. Andrew Musgrave (GBR) +1:02,5 min
    21. Arťom Malcev (RUS) +1:03,8
    22. Andrej Larkov (RUS) +1:06,8
    23. Emil Iversen (NOR) +1:08,5
    24. Sergej Usťugov (RUS) +1:08,7
    25. Clement Parisse (FRA) +1:09,0
    25. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:09,0
    27. Friedrich Moch (GER) +1:11,6
    28. Adrien Backscheider (FRA) +1:13,7
    29. Naoto Baba (JPN) +1:14,1
    30. Lucas Bögl (GER) +1:15,2
     
    České lyžování se po týdnu může těšit z dalšího fantastického výsledku. Znovu se o něj postaral Michal Novák, který ve výrazně věší konkurenci, než jak tomu bylo před týdnem ve finské Ruce, dojel v závodě na 15 kilometrů volnou technikou pátý. Do posledních metrů dokonce bojoval o bednu, ale závěr vyšel lépe jak Martinu Løwstrømu Nyengetovi, tak Alexeji Červotkinovi, který zdolal českého soka o jedinou desetinku.

    Vítězem se stal domácí reprezentant Simen Hegstad Krüger, jenž prakticky od začátku do konce sváděl na dálku souboj s krajanem Hansem Christerem Holundem, a nakonec byl on tím o vteřinu a šest desetin úspěšnějším.

    Závod vůbec nevyšel Alexandru Bolšunovovi. Největší favorit na prvenství se postupně propadal pořadím hlouběji a hlouběji, ve finále zapsal 14. nejrychlejší čas. Spokojený určitě nebyl s 12. místem ani Johannes Høsflot Klæbo.
     
    Konec závodu.
     
    Cíl
    Alexandr Bolšunov je v cíli čtrnáctý a to znamená, že Michal Novák si vyrovnává životní maximum, které si vylepšil teprve minulý týden v Ruce. Nicméně za úplně jiných podmínek, v konkurenci doma ohromně silných Norů, ti minulý týden ve Finsku nestartovali.
     
    13,5km
    Bolšunov nejede vůbec dobře. Opět ztratil oproti Krügerovi, na posledním mezičase před cílem už ztrácí přes půl minutu.
     
    Cíl
    Solidní výsledek pro Jonase Doblera, který útočí na nejlepší dvacítku. Momentálně je sedmnáctý a na tratu už není moc závodníků, kteří by ho mohli překonat.
     
    Cíl
    A do čtvrté desítky se zařadil Francesco De Fabiani. V závěrečných metrech hodně tuhnul a Ital je určitě rád, že už má závod za sebou.
     
    12km
    Manko Bolšunova narůstá, a to výrazně! Rus má do cíle tři kilometry a je desátý s odstupem 27,6 vteřiny, na Nováka pak ruský reprezentant ztrácí vteřin přes devatenáct!
     
    Cíl
    Ani jiný Rus Arťom Malcev nezazářil. V těsném minisouboji s krajanem Larkovem uspěl a je průběžně osmnáctý.
     
    Cíl
    Nespokojenost v tváří Sergeje Usťugova je zřejmá. Za Krügerem zaostal přes minutu, je až ve třetí desítce a má jistotu, že se v ní neudrží.
     
    11,1km
    Alexandr Bolšunov začíná ztrácet, tak to je překvapení! Čtyři kilometry před cílem má na Krügera manko 17,7 vteřiny.
     
    Cíl
    To je škoda! Alexej Červotkin jel na hraně času Michala Nováka, jemuž o jednu příčku pohoršil, a to rozdílem jediné desetinky!
     
    Cíl
    Do cíle dorazil i Michal Novák, jenž předvedl parádní výkon! V závěrečných metrech sice časem ztratil i na Nyengeta, každopádně i průběžně 4. místo je skvělým počinem a český reprezentant nyní bude čekat, zda se udrží v elitní desítce.
     
    Cíl
    Úvod zvládl Ivan Jakimuškin skvěle, postupně ovšem ztrácel víc a víc. Nakonec dorazil se ztrátou 47,4 vteřiny na průběžném 12. místě.
     
    Cíl
    Dalším lyžařem, komu se závod vůbec nepodařil, je Němec Lucas Bögl. Ztratil na čelo přes minutu a zařadil se do třetí desítky.
     
    13,5km
    Michal Novák bojuje jako lev. Kilometr a půl před cílem už ztrácí na Krügera s Holundem přes deset vteřin. Pozor musí dávat český lyžař za sebe, protože náskok na jiného Nora Nyngeta klesl na šest desetin.
     
    Cíl
    Do cíle dorazil muž jedoucí ve žlutém trikotu Johannes Høsflot Klæbo. S dnešním výkonem určitě spokojený nebude, s odstupem 39 vteřin na Krügera je desátý a je jisté, že postavení v desítce neudrží.
     
    7,4km
    Alexandr Bolšunov už je na mezičase nejrychlejší. Zatím ale jen nepatrně, na Krügera má k dobru pouhé čtyři desetinky.
     
    Cíl
    Těsný souboj dopadl lépe pro Simena Hegstada Krügera! Po většinu závodu držel za sebou Holunda a i celkový čas má lepší, konkrétně o 1,6 vteřiny!
     
    12km
    Český reprezentant jede výborný závod, útočí minimálně na první desítku! Tři kilometry před koncem sice manko narostlo na devět vteřin, stále však je třetí.
     
    11,1m
    Vraťme se k Michalu Novákovi. Ten je pořád třetí a odstup na dvojici Norů drží pod pěti vteřinami. Těsně za ním je Červotkin, zaostává o dvě sekundy.
     
    Cíl
    Máme nového vedoucího závodníka! A je jím opět Nor. Didrik Tønseth šlápl na plyn a Amundsena zdolal o sedm desetinek.
     
    12km
    Johannes Høsflot Klæbo dnes nevyhraje, to je jasné. Na krajana Krüger a ztrácí přes půlminutu a aktuálně uzavírá elitní desítku, přičemž na trati je ještě několik rychlejší závodníků.
     
    Cíl
    První polovina závodu vyšla Perttu Hyvärinenovi skvěle, ta druhá už tak povedená nebyla. Fin se řadí na průběžné 5. místo, odstup činí +41,8.
     
    12km
    Na velmi dobré umístění útočí dvojice Norů Simen Hegstad Krüger a Hans Christer Holund. Tři kilometry před cílem má navrch prvně jmenovaný, avšak pouze o vteřinu a čtyři desetiny.
     
    4,6km
    Po třetině závodu je Alexandr Bolšunov svým časem pátý nejrychlejší. Na Nováka ztrácí těsně pod šest sekund.
     
    9,8km
    Michal Novák lehce ztratil na Krügera s Holundem, nicméně s odstupem 4,5 vteřiny se stále dá něco dělat. Český lyžař jede parádně.
     
    8,3km
    Do bitvy o prvenství se zapojuje i Alexej Červotkin. Je dokonce rychlejší než Novák, byť těsně o devět desetin.
     
    Cíl
    Čas vedoucího Mosebyho v cíli atakoval Harald Oestberg Amundsen! A úspěšně! Nor v závěrečných metrech pořádně zabral a krajana odsunul na druhou příčku rozdílem dvou vteřin.
     
    8,3km
    Michal Novák znovu před Krügerem! Stále je to mezi oběma závodníky o desetinkách, o osm má navrch pro změnu Čech.
     
    6,1km
    Rychle jede rovněž Arťom Malcev. Na nejlepší ovšem aktuálně nestačí, z desátého místa shlíží na Nováka s jedenáctivteřinovou ztrátou.
     
    7,4km
    Simen Hegstad Krüger už je na dalším mezičase před Michalem Novákem, ale jen o osm desetin. Český reprezentant nadále rží velmi dobré tempo.
     
    Cíl
    Špatně nejel ani Friedrich Moch, leč na Mosebyho nestačil ani zdaleka, nicméně je druhý s odstupem 41 sekund.
     
    Cíl
    Někteří závodníci už mají závod za sebou. Do cíle právě dorazil Håvard Moseby a se svým výkonem musí být spokojený, aktuálně druhému Pralongovi nadělil téměř minutu a půl!
     
    6,1km
    Simen Hegstad Krüger nejede vůbec zle a manko na Nováka stáhl. Momentálně nasadil vyšší tempo a je zpět jen o sedm desetin.
     
    4,6km
    Ani Sergej Usťugov nesesadil z průběžného prvního místa Nováka, ztrácí ale těsně, jen 2,4 vteřiny.
     
    Start
    Odstartoval největší favorit Alexandr Bolšunov. Bude zajímavé sledovat, jak se vyrovná zatím velmi dobrým výkonům svých krajanů a norských rivalů.
     
    6,1km
    Zatím to vypadá, že Johannes Høsflot Klæbo na druhé vítězství v průběhu dvou dnů nedosáhne. Ztrácí již dvouciferný počet sekund na Holunda.
     
    4,6km
    Michal Novák má za sebou první kolo. A jede stále skvěle! Už jede výrazně rychleji než Jakimuškin, na druhého Kruegera má pak náskok 5,6 vteřiny. Skvěle Michale!
     
    6,1km
    Na velmi pěkné umístění útočí Hans Christer Holund. Vystřídal na mezičase vedoucího Hyvärinena a i náskok má velmi dobrý, téměř sedmivteřinový.
     
    2,4km
    Sergej Usťugov se udržuje před Novákem s Jakimuškinem. Náskok o lehce navýšil, momentálně vévodí pořadí o 4,2 vteřiny.
     
    6,1km
    Norská národní skupina ukazuje, že by ve Světovém poháru byla schopna pravidelně bodovat. Martin Løwstrøm Nyenget na nejlepší nestačí, ale s odstupem dvanácti vteřin se zatím drží v elitní desítce.
     
    6,1km
    Zkušený Francouz Maurice Manificat atakoval na mezičase 6,1 kilometru čas vedoucího Hyvärinena, neuspěl o necelé dvě sekundy.
     
    2,4km
    Zdá se to až neuvěřitelné, ale i na druhém mezičase mají Jakimuškin s Novákem na desetinu stejný čas a opět spolu vedou.
     
    0,9km
    Nováka s Jakimuškinem sesadil Sergej Usťugov. V úvodu vypadá velmi dobře, zatím vede o necelé čtyři vteřinky.
     
    6,1km
    Velmi dobře jede Perttu Hyvärinen. V souboji s Nory Amundsenem a Mosebym má navrch, vede rozdílem 10,2 vteřiny.
     
    0,9km
    Michal Novák rozjel závod ve velkém stylu! Úvodních 900 metrů zvládl stejně rychle jako doposud vedoucí Jakimuškin. Jen tak dál!
     
    6,1km
    Moseby hodně zrychluje, což potvrdila i jeho ztráta na mezičase na Amundsena. Ta má hodnotu 3,7 vteřin, přestože na předchozím ztrácel přes čtvrt minutu.
     
    0,9km
    Svého krajana vystrnadil z vedoucí pozice Ivan Jakimuškin. Ruský reprezentant je rychlejší o 2,1 vteřiny.
     
    0,9km
    Pomaleji rozběhl závod Johannes Høsflot Klæbo. Nabral na Spicova šest vteřin, přestože ještě neujel ani kilometr.
     
    6,1km
    Režie si zabrala i Nora Vebjørna Turtveita. Tomu se zatím moc nedaří a na krajana Mosebyho ztrácí přes osm vteřin.
     
    4,6km
    Harald Oestberg Amundsen přidává na tempu. Za chvíli bude mít za sebou třetinu závodu a na Poromuu má náskok již téměř deseti sekund.
     
    0,9km
    Nejrychlejší mezičas na 900 metrech převzal Spicov. Atakoval jej Hans Christer Holund, zatím je o vteřinu pomalejší.
     
    Start
    Nejlepší červenou skupiny otevírá ve žlutém trikotu jedoucí Johannes Høsflot Klæbo. Náladu musí mít výbornou, protože včera opanoval sprint.
     
    Start
    Sjur Røthe má honě rád závod na 15 kilometrů volnou technikou. Na domácí půdě lze očekávat snahu získání stupně vítězů.
     
    Start
    Pomalu se do stopy vydávají favorité. Počítat musíme s Rusem Spicovem i Norem Golbergem, minimálně v boji o TOP 10.
     
    2,4km
    Mezitím na druhý mezičas dorazil Harald Oestberg Amundsen a ani on nejede vůbec zle! Je první a na Švéda Poromuu má k dobru rovné tři vteřiny.
     
    0,9km
    A Andrew Musgrave zvládl první mezičas hodně rychle! Dokonce rychleji než Baumann, byť těsně o sedm desetin.
     
    Start
    Mezi favority musíme řadit Andrewa Musgravea. Britský reprezentant vystartoval ze startovní brány hodně svižně.
     
    3,7km
    Håvard Moseby svůj výkon pěkně stupňuje a na mezičase 3,7 kilometru už je první! Jede rychleji než Moch, a to o 1,4 vteřiny.
     
    0,9km
    Nejrychlejší čas na prvním mezičase převzal Jonas Baumann. Zatím na něj nestačí ani Harald Oestberg Amundsen, ztrácí vteřinu a jednu desetinu.
     
    Start
    Kdo by určitě mohl zabojovat o elitní pozice, to je Harald Oestberg Amundsen. Je na trati a lze očekávat, že vzhledem k tomu, kdo je zatím ve stopě, bude mezičasům vévodit.
     
    2,4km
    Vitalij Puchkalo lehce ubral a ačkoli na prvním mezičasu stále vede, tak na tom druhém je šestý s odstupem sedmi a půl vteřin na Němce Mocha.
     
    3,7km
    Čtvrtinu z patnáctikilometrové distance už za sebou mají Norris a Pralong. Američan je rychlejší, ale jen nepatrně o čtyři desetiny.
     
    0,9km
    Moseby, jakožto člen národní norské skupiny, se o senzaci nejspíše nepostará, protože už na prvním mezičase ztrácí na Kazacha Vitalije Puchkala přes devět sekund.
     
    Start
    Bez Daria Cologni bude o pozici nejlepšího Švýcara v závodu usilovat Beda Klee, jenž právě odstartoval.
     
    0,9km
    Někteří závodníci již dorazili na první mezičas. Nejrychlejším časem zde disponuje David Norris, na Venturu z Itálie má k dobru tři desetiny.
     
    Start
    První metry z patnácti kilometrů ukrajuje první domácí reprezentant, a sice Håvard Moseby.
     
    Start
    Ti největší favorité startují ve druhé polovině. Ani Američané David Norris s Hunterem Wondersem či Španěl Imanol Rojo by neměly stačit o nejvyšší příčky.
     
    Start
    Jako první vystartoval do závodní stopy Candide Pralong. Švýcarský reprezentant nepatří mezi favority, což ale neznamená, že nemůže překvapit.
     
    Závod začal.
     
    Startovní listina:
    1. Candide Pralong (SUI)
    2. David Norris (USA)
    3. Hunter Wonders (USA)
    4. Imanol Rojo (ESP)
    5. Jules Lapierre (FRA)
    6. Paolo Ventura (ITA)
    7. Stefano Gardener (ITA)
    8. Vitalij Puchkalo (KAZ)
    9. Fredrik Andersson (SWE)
    10. Thomas Maloney Westgaard (IRL)
    11. Håvard Moseby (NOR)
    12. Friedrich Moch (GER)
    13. Janosch Brugger (GER)
    14. Beda Klee (SUI)
    15. Scott Patterson (USA)
    16. Naoto Baba (JPN)
    17. Jason Rüesch (SUI)
    18. Vebjørn Turtveit (NOR)
    19. Jean Marc Gaillard (FRA)
    20. Jonas Baumann (SUI)
    21. Irineu Esteve Altimiras (AND)
    22. Adrien Backscheider (FRA)
    23. Harald Oestberg Amundsen (NOR)
    24. William Poromaa (SWE)
    25. Gus Schumacher (USA)
    26. Clement Parisse (FRA)
    27. Calle Halfvarsson (SWE)
    28. Perttu Hyvärinen (FIN)
    29. Roman Furger (SUI)
    30. Andrew Musgrave (GBR)
    31. Didrik Tønseth (NOR)
    32. Jevgenij Bělov (RUS)
    33. Andrej Larkov (RUS)
    34. Maurice Manificat (FRA)
    35. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR)
    36. Denis Spicov (RUS)
    37. Pål Golberg (NOR)
    38. Sjur Røthe (NOR)
    39. Hans Christer Holund (NOR)
    40. Simen Hegstad Krüger (NOR)
    41. Graham Ritchie (CAN)
    42. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    43. Remi Lindholm (FIN)
    44. Lucas Bögl (GER)
    45. Mateusz Haratyk (POL)
    46. Ivan Jakimuškin (RUS)
    47. Ben Ogden (USA)
    48. Michal Novák (CZE)
    49. Zanden McMullen (USA)
    50. Iivo Niskanen (FIN)
    51. Russell Kennedy (CAN)
    52. Alexej Červotkin (RUS)
    53. Lauri Lepistö (FIN)
    54. Sergej Usťugov (RUS)
    55. Fredrik Jonsson (SWE)
    56. Arťom Malcev (RUS)
    57. Mika Vermeulen (AUT)
    58. Antoine Cyr (CAN)
    59. Olžas Klimin (KAZ)
    60. Francesco De Fabiani (ITA)
    61. Joni Mäki (FIN)
    62. Emil Iversen (NOR)
    63. Martin Kirkeberg Mørk (NOR)
    64. Jonas Dobler (GER)
    65. Arnaud Chautemps (FRA)
    66. Hugo Lapalus (FRA)
    67. Johan Herbert (SWE)
    68. Leo Johansson (SWE)
    69. Dominik Bury (POL)
    70. Alexandr Bolšunov (RUS)
    71. Olivier Leveille (CAN)
    72. Miha Šimenč (SLO)
    73. Michal Skowron (POL)
    74. Marko Skender (CRO)
    75. Adam Buki (HUN)
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 234 bodů
    2. Alexandr Bolšunov (RUS) 215 b.
    3. Erik Valnes (NOR) 160 b.
    4. Sergej Usťugov (RUS) 143 b.
    5. Alexandr Terenťjev (RUS) 141 b.
    ...
    14. Michal Novák (CZE) 78 b.
    63. Luděk Šeller (CZE) 4 b.
     
    Průběžné pořadí distančních závodů:
    1. Alexandr Bolšunov (RUS) 160 bodů
    2. Sergej Usťugov (RUS) 125 b.
    3. Alexej Červotkin (RUS) 112 b.
    4. Iivo Niskanen (FIN) 100 b.
    5. Ivan Jakimuškin (RUS) 82 b.
    ...
    8. Michal Novák (CZE) 60 b.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Milan Huppert

    Konečné pořadí
    1. Simen Hegstad Krüger (NOR) 32:26,2 min
    2. Hans Christer Holund (NOR) +1,6 s
    3. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR) +17,5
    4. Alexej Červotkin (RUS) +21,0
    5. Michal Novák (CZE) +21,1
    6. Didrik Tønseth (NOR) +27,2
    7. Harald Oestberg Amundsen (NOR) +27,9
    8. Håvard Moseby (NOR) +29,9
    9. Sjur Røthe (NOR) +31,2
    10. Maurice Manificat (FRA) +35,5
    11. Pål Golberg (NOR) +36,8
    12. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) +39,0
    13. Denis Spicov (RUS) +43,6
    14. Alexandr Bolšunov (RUS) +44,3
    15. Ivan Jakimuškin (RUS) +47,4
    16. Vebjørn Turtveit (NOR) +47,7
    17. Jonas Baumann (SUI) +49,3
    18. Hugo Lapalus (FRA) +57,8
    18. Jonas Dobler (GER) +57,8
    20. Andrew Musgrave (GBR) +1:02,5 min
    21. Arťom Malcev (RUS) +1:03,8
    22. Andrej Larkov (RUS) +1:06,8
    23. Emil Iversen (NOR) +1:08,5
    24. Sergej Usťugov (RUS) +1:08,7
    25. Clement Parisse (FRA) +1:09,0
    25. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:09,0
    27. Friedrich Moch (GER) +1:11,6
    28. Adrien Backscheider (FRA) +1:13,7
    29. Naoto Baba (JPN) +1:14,1
    30. Lucas Bögl (GER) +1:15,2
    Startovní listina:
    1. Candide Pralong (SUI)
    2. David Norris (USA)
    3. Hunter Wonders (USA)
    4. Imanol Rojo (ESP)
    5. Jules Lapierre (FRA)
    6. Paolo Ventura (ITA)
    7. Stefano Gardener (ITA)
    8. Vitalij Puchkalo (KAZ)
    9. Fredrik Andersson (SWE)
    10. Thomas Maloney Westgaard (IRL)
    11. Håvard Moseby (NOR)
    12. Friedrich Moch (GER)
    13. Janosch Brugger (GER)
    14. Beda Klee (SUI)
    15. Scott Patterson (USA)
    16. Naoto Baba (JPN)
    17. Jason Rüesch (SUI)
    18. Vebjørn Turtveit (NOR)
    19. Jean Marc Gaillard (FRA)
    20. Jonas Baumann (SUI)
    21. Irineu Esteve Altimiras (AND)
    22. Adrien Backscheider (FRA)
    23. Harald Oestberg Amundsen (NOR)
    24. William Poromaa (SWE)
    25. Gus Schumacher (USA)
    26. Clement Parisse (FRA)
    27. Calle Halfvarsson (SWE)
    28. Perttu Hyvärinen (FIN)
    29. Roman Furger (SUI)
    30. Andrew Musgrave (GBR)
    31. Didrik Tønseth (NOR)
    32. Jevgenij Bělov (RUS)
    33. Andrej Larkov (RUS)
    34. Maurice Manificat (FRA)
    35. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR)
    36. Denis Spicov (RUS)
    37. Pål Golberg (NOR)
    38. Sjur Røthe (NOR)
    39. Hans Christer Holund (NOR)
    40. Simen Hegstad Krüger (NOR)
    41. Graham Ritchie (CAN)
    42. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    43. Remi Lindholm (FIN)
    44. Lucas Bögl (GER)
    45. Mateusz Haratyk (POL)
    46. Ivan Jakimuškin (RUS)
    47. Ben Ogden (USA)
    48. Michal Novák (CZE)
    49. Zanden McMullen (USA)
    50. Iivo Niskanen (FIN)
    51. Russell Kennedy (CAN)
    52. Alexej Červotkin (RUS)
    53. Lauri Lepistö (FIN)
    54. Sergej Usťugov (RUS)
    55. Fredrik Jonsson (SWE)
    56. Arťom Malcev (RUS)
    57. Mika Vermeulen (AUT)
    58. Antoine Cyr (CAN)
    59. Olžas Klimin (KAZ)
    60. Francesco De Fabiani (ITA)
    61. Joni Mäki (FIN)
    62. Emil Iversen (NOR)
    63. Martin Kirkeberg Mørk (NOR)
    64. Jonas Dobler (GER)
    65. Arnaud Chautemps (FRA)
    66. Hugo Lapalus (FRA)
    67. Johan Herbert (SWE)
    68. Leo Johansson (SWE)
    69. Dominik Bury (POL)
    70. Alexandr Bolšunov (RUS)
    71. Olivier Leveille (CAN)
    72. Miha Šimenč (SLO)
    73. Michal Skowron (POL)
    74. Marko Skender (CRO)
    75. Adam Buki (HUN)

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 234 bodů
    2. Alexandr Bolšunov (RUS) 215 b.
    3. Erik Valnes (NOR) 160 b.
    4. Sergej Usťugov (RUS) 143 b.
    5. Alexandr Terenťjev (RUS) 141 b.
    ...
    14. Michal Novák (CZE) 78 b.
    63. Luděk Šeller (CZE) 4 b.


    Průběžné pořadí distančních závodů:
    1. Alexandr Bolšunov (RUS) 160 bodů
    2. Sergej Usťugov (RUS) 125 b.
    3. Alexej Červotkin (RUS) 112 b.
    4. Iivo Niskanen (FIN) 100 b.
    5. Ivan Jakimuškin (RUS) 82 b.
    ...
    8. Michal Novák (CZE) 60 b.
    bahis siteleri