Juventus – Malmö 1:0 (kon.) | Zenit – Chelsea 3:3 (kon.) | Benfica – Dynamo Kyjev 2:0 (kon.)
Bayern – Barcelona 3:0 (kon.) | Manchester Utd. – Young Boys 1:1 (kon.) | Salzburg – Sevilla 1:0 (kon.)
Wolfsburg – Lille 1:3 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
3:0 (2:0)
FC Barcelona
Středa 08.12.2021, 21:00 • Allianz Arena, Mnichov • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Konečné pořadí skupiny E

    1. Bayern Mnichov 18 bodů
    2. Benfica 8

    3. Barcelona
    4. Dynamo Kyjev 1 (22:58:01)
    Thomas Müller dnes vstřelil svou padesátou branku v Lize mistrů
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:13.
     
    Barcelona tak v šesti duelech v základní skupině získala jen sedm bodů za dvě vítězství nad Dynamem Kyjev a remízu s Benficou. Skóre katalánského celku je navíc 2:9.
     
    Je konec! Bayern Mnichov poráží Barcelonu 3:0 a slaví šesté vítězství v základní skupině. Naopak Barcelona končí už ve skupinové fázi. Domácí Bayern přitom nevlétl do utkání v závratném tempu. Postupně ale německý celek převzal iniciativu a ve 28. minutě poprvé zahrozil Thomas Müller. Právě německý fotbalista otevřel skóre ve 34. minutě, když jeho hlavička skončila těsně za brankovou čárou. Dvě minuty před přestávkou se navíc nádhernou dělovkou prosadil Leroy Sané. Hned v úvodu druhého poločasu předložil Coman míč Sanému, ale ten obrovskou šancí pohrdl. V 62. minutě už ale Bayern udeřil potřetí, když se trefil Jamal Musiala. Barcelona poté sice hrála s míčem na kopačkách, ale vyloženou možnost si nevypracovala. V závěru mohl přidat další branku Sané, ale z jasné pozice přestřelil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Benjamin Pavard v závěru utkání ještě vystoupil před Minguezou a hlavou odehrál míč do zámezí. Barcelona po rozehrávce vybojovala ještě jeden přímý kop.
     
    90+2
    Sané dostal další povedenou přihrávku do běhu a chtěl dloubnout míč do pokutového území. Německému hráči se míč svezl po nártu a skončil v zámezí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Neuer se i v závěru utkání musel zapojit do rozehrávky Bayernu. Zkušený německý brankář nakopl míč na polovinu hřiště, ale tam balón propadl k zadákům Barcelony.
     
    89
    Musiala se snažil probít skrz obranu Barcelonu, jenže v obležení dvou obránců neměl šanci na úspěch. Katalánský celek tak může zkusit vsítit alespoň čestnou branku.
     
    88
    Coutinho si z levé strany navedl míč do střelecké pozice, ale technická střela se mu vůbec nepovedla. Manuel Neuer si připsal snadný zákrok.
    87. Sané v obrovské šanci
     
    87
    Bayern mohl přidat čtvrtou branku! Po krásné akci se do úniku dostal Leroy Sané, ale ze značky pokutového kopu poslal míč na tribunu za brankou!
     
    86
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gavi, přichází Yusuf Demir.
     
    86
    Otřesený Mingueza už je zpátky na nohou a bude schopen nadále pokračovat ve hře. Rozehrávku má ve vlastní šestnáctce k dispozici ter Stegen.
     
    85
    Další zranění na straně hostující Barcelony. Po souboji zůstává v blízkosti vlastní šestnáctky ležet Oscar Mingueza, který schytal úder loktem do obličeje.
     
    84
    Malik Tillman táhl akci Bayernu po pravé straně. Střídající fotbalista chtěl odcentrovat do vápna, nicméně ter Stegen jeho pobídku přečetl a ukryl míč do rukavic.
     
    83
    Memphis Depay zahrával další přímý kop z pravé strany. Jeho pobídku si ve vápně našel Ronald Araújo, ale pod tlakem obránců vybojoval jen rohový kop.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. T. Müller (Lewandowski), 43. Sané (Coman), 62. Musiala (A. Davies)

    Karty:   82. O. Richards (BAY) – 3. S. Busquets (BAR), 16. R. Araújo (BAR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:13.
    Bayern Mnichov: Neuer – Pavard, Upamecano, Süle (78. Nianzou), A. Davies (71. O. Richards) – Tolisso (60. Roca) – Coman (71. B. Sarr), Musiala, T. Müller, Sané – Lewandowski (77. Tillman).
    Náhradníci: Früchtl, Ulreich – B. Sarr, O. Richards, Lucas Hernández, Tillman, Nianzou, Roca.

    FC Barcelona: ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Lenglet, J. Alba (31. Mingueza) – Gavi (86. Demir), S. Busquets, F. de Jong (73. Puig) – Dest (46. González), Depay, O. Dembèlé (73. Coutinho).
    Náhradníci: Neto, Peña – Puig, Coutinho, L. de Jong, Demir, Mingueza, Umtiti, García, González, Balde, Akhomach.
    bahis siteleri