Sparta – Brøndby 2:0 (kon.) | Lyon – Rangers 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Monaco 1:1 (kon.)
Real Sociedad – Eindhoven 3:0 (kon.) | Neapol – Leicester 3:2 (kon.) | Legia – Spartak 0:1 (kon.)
Antverpy – Olympiakos 1:0 (kon.) | Fenerbahce – Frankfurt 1:1 (kon.) | Marseille – Lok. Moskva 1:0 (kon.)
Lazio – Galatasaray 0:0 (kon.) | Braga – CZ Bělehrad 1:1 (kon.) | Ludogorec – Midtjylland 0:0 (kon.)
Ferencváros – Leverkusen 1:0 (kon.) | Celtic – Real Betis 3:2 (kon.) | West Ham – Dinamo Záhřeb 0:1 (kon.)
Genk – Rapid 0:1 (kon.)
konec
Royal Antverpy
1:0 (1:0)
Olympiakos Pireus
Čtvrtek 09.12.2021, 18:45 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Evropská liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané starého kontinentu! Po Lize mistrů již také Evropská liga zavírá brány svých skupinových fází. Dnes se odehraje celkem šestnáct duelů a ve hře bude také jediný český zástupce – pražská Sparta. My se ale zaměříme na souboj ze skupiny D, ve kterém Royal Antverp FC vyzve na svém stadionu Olympiakos FC.
     
    Royal Antverp FC

    Roajalisté směřují po loňském úspěšném ročníku k obhajobě 2. místa v Jupiler League. Aktuálně ztrácí na vedoucí Royale Union čtyři body, před Bruggami je pak na stříbrné pozici drží jen lepší skóre. Na každý pád jsou borci z Antverp znovu v dobré formě, což potvrzují i v poslední době, když předchozí dva zápasy v belgické nejvyšší soutěži vyhráli. Nejprve porazili na svém stadionu Oostende hladce 3:0, v neděli se pak ale docela natrápili s posledním celkem tuzemské tabulky – na hřišti Beerschotu zvítězili jen těsně 1:0.

    Antverpy se tímto utkáním s evropskými poháry loučí. V Evropské lize letos zatím nedokázaly zapsat jedinou výhru a už nyní je jasné, že ve skupině D skončí na posledním, čtvrtém místě. V zápase jim ale určitě půjde o čest, prestiž a nemalé peníze, takže nelze předpokládat, že by belgický celek cokoliv vypustil. V posledním zápase Evropské ligy remizoval na konci listopadu ve Frankfurtu 2:2.
     
    Olympiakos FC

    Borci Pireusu směřují za obhajobou titulu a třetí korunou pro krále řecké nejvyšší fotbalové soutěže v řadě. Aktuálně mají na čele Super League již šestibodový náskok na druhé AEK. Navíc má Olympiakos neskutečnou formu, z dvanácti dosud odehraných zápasů jich hned deset vyhrál a v dalších dvou případech remizoval. Poslední dva zápasy sehrál s Volosem (na domácí půdě 2:1) a s OFI Krétou, kterou na jejím trávníku zdolal 3:1.

    V Evropské lize bude Olympiakos pokračovat i v létě. Stále však ještě má možnost celou skupinu vyhrát a vyhnout se tak nepříjemnému předkolu vyřazovací části. K tomu ale potřebuje i pomoc Fenerbahce. Poslední duel v Evropské lize Pireus zvládl, na svém trávníku skolil soupeře z Turecka poměrem 1:0.
     
    První vzájemný zápas

    Oba celky se v rámci Evropské ligy střetnou v této sezóně již podruhé. Jejich první vzájemné poměření sil proběhlo již na začátku září, Olympiakos v něm porazil Antverpy 2:1. Krátce po startu druhého poločasu se prosadil El Arabi, na jehož trefu dokázali hráči belgického celku odpovědět zásahem Samatty. O všem podstatném pak rozhodla 87. minuta a zásah Reabciuka, jenž rozhodl o výhře Pireusu 2:1.

    16.9.2021 Olympiakos FC – Royal Antverp FC 2:1
     
    Utkání s Tomášem Vaclíkem v brance Olympiakosu by mělo odstartovat ve tři čtvrtě na sedm večer.
     
    Úvodní sestavy:

    Royal Antverp FC: Butez – De Laet (C), Dessoleil, Dinis Almeida, Bataille – Balikwisha, B. Verstraete, Gerkens, Dwomoh – J. Eggestein, Benson.

    Náhradníci: De Wolf – Engels, Nainggolan, Fischer, Yusuf, Quirynen, Samatta, Frey.
    Trenér: Brian Priske.

    Olympiakos FC: Vaclík – Reabciuk, Cissé, Papastathopoulos, Lala – M. Camara, Bouchalakis (C), M'Vila – Onyekuru, Rony Lopes – Tiquinho Soares.

    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Kunde Malong, El Arabi, Androutsos, Vrousai, Masouras, A. Camara, Ba, Marković, Karbownik, Sourlis.
    Trenér: Pedro Martins.

    Rozhodčí: Di Bello – Bindoni, Tegoni – Abisso. VAR: Fabbri. AVAR: Maresca.
     
    Ještě jednou přeji krásný dobrý čtvrteční večer všem příznivcům dobrého fotbalu ze staré Evropy. Do startu utkání mezi Antverpami a Olympiakosem zbývá ještě více než půlhodina, vy se už ale můžete níže podívat na zahajovací sestavy.

    Belgický celek nastoupí v rozestavení 4-4-2, o branky by se měli postarat především Johannes Eggestein a Manuel Benson. Olympiakos bude hrát ve formaci 4-3-2-1, na jejímž vrcholu bude stát Tiquinho Soares. Mezi třemi tyčemi řeckého mužstva nastoupí český brankář Tomáš Vaclík. Utkání by mělo odstartovat v 18:45 středoevropského času.
     
    Oba celky už se řadí u vstupu na stadion, utkání odstartuje během několika málo okamžiků, vypadá to, že na stadionu panuje celkem mrazivé počasí, uvidíme, zda to bude řeckému celku hodně proti srsti.
     
    Obě mužstva přichází na stadion, všichni hráči jsou ještě zabalení do lehkých bund, aby na poslední chvíli neprochladli. Právě zní hymna Evropské ligy.
     
    Hráči sundávají bundy, duel může odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli domácí hráči Antverp, kteří rozehráli dozadu až na svého brankáře Jeana Buteze, který rozdává míč na pravou stranu trávníku.
     
    1
    Roajalisté vhazovali na pravé straně trávníku, ale aut v podání Ritchieho De Laeta si uplatnění nenašel, Pireus se snadno ubránil.
     
    2
    Faulem na půlící čáře se provinil Dinis Almeida, který podkopl soupeře při souboji o míč a sudí Di Bello poprvé fouká do píšťalky.
     
    3
    V akci je poprvé také český brankář Tomáš Vaclík, který nyní pomáhá svému týmu s rozehrávkou, ani ne po minutě se k němu balon znovu vrací a gólman Olympiakosu ho vykopává až za půlící čáru.
     
    4
    Vysoký centr z pravé strany vyslal do vápna Antverp Kenny Lala. Na zadní tyči však byl pozorný gólman Jean Butez, který rukama stáhl míč ze vzduchu.
     
    5
    Řecký celek se tlačil středem hřiště do zakončení, ale ve finální fázi mu míč utekl z kopaček při překřížení dvou fotbalistů a Jean Butez tak v poklidu sbírá balon ze země.
     
    6
    Utkání je zatím hráno hodně na jistotu, ani jeden celek se moc nevysouvá a oba soupeři jsou zacouvaní v pevných obranných boxech.
     
    6
    Kenny Lala vhazuje na pravé straně, Mady Camara vyslal kolmou přihrávku do vápna soupeře, ale ta si nenašla uplatnění.
     
    7
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Antverpy jdou zkraje utkání do vedení! Skvěle to na středu hřiště udělal Manuel Benson, jenž přihrál doleva na MICHELA-ANGEHO BALIKWISHU, jenž na straně vápna zasekl balon, čímž se zbavil obránce Sokratise Papastathopoulose a krásným obstřelem na zadní tyč překonal bezmocného Tomáše Vaclíka, jenž za míčem plachtil marně! Roajalisté vedou 1:0! Asistence: Manuel Benson.
    7. Michel-Ange BALIKWISHA - 1:0
     
    8
    Olympiakosu se současné situace pochopitelně nelíbí a jeho fotbalisté se rychle ženou podél pravé postranní čáry do útoku.
     
    9
    Další aktivita fotbalistů Pireusu je odměněna prvním rohovým kopem a to z levé strany. Uvidíme, co z něj řecký celek vytěží.
     
    10
    Olympiakos zahrál roh nakrátko, následně přišel centr z kopačky Ronyho Lopese, který ale domácí obrana na malém vápně odvrátila na další rohový kop.
     
    11
    Druhý rohový kop z pravé strany už měl zakončení, jenže Sokratis Papastathopoulos hlavičkoval jen asi metr nad bránu svatyně Antverp!
     
    12
    To na druhé straně se musel Vaclík předvést dvěma zákroky. Roajalisté také zahrávali rohový kop, míč na malém vápně trknul hlavou na bránu Pieter Gerkens, Vaclík však míč skvěle vyboxoval parádním reflexivním zákrokem a následně chytil i střelu z ostrého úhlu Manuela Bensona.
     
    13
    Mady Camara byl faulován na levé straně trávníku, standardní situaci tak bude mít k dispozici Olympiakos, který se znovu tlačí kupředu.
     
    14
    Pireus zvyšuje obrátky v utkání, standardní situace mu sice kvůli přetaženému centru z levé strany nevyšla, následně ale získává autové vhazování z nebezpečné pozice, hodí ho Kenny Lala.
     
    15
    Na pravé straně hřiště nyní došlo k tvrdšímu souboji, Birger Verstraete poslal nešetrně jednoho ze soupeřů za postranní lajnu, píská se faul.
     
    16
    Antverpy měly další rohový kop, o vše se však ze strany Pireusu postaral Sokratis Papastathopoulos, který skákavý míč z šestnáctky Olympiakosu odkopl.
     
    17
    Birger Verstraete zahrával rohový kop od pravého praporku na zadní tyč, tam však tentokrát dominovali obránci řeckého celku.
     
    18
    Jean Butez vyběhl ze své klece skoro až na půlící kruh, aby pomohl svému celku s rozehrávkou. O chvilku později rozehrával také Tomáš Vaclík, jenž krásným lehkým obloučkem na pravou stranu našel spoluhráče.
     
    19
    Do dobré pozice na středu hřiště se nyní dostal Yann M'Vila, jenž dostal přihrávku kousek za hranici šestnáctky Antverp a tvrdou přízemní ranou poslal míč do středu brány. Jean Butez míč bez větších potíží chytá.
     
    20
    Roajalisté odkopli míč z vlastní půli a na polovině soupeře se jim ho aktivním presinkem povedlo získat zpět, následně ho ale zase rychle ztratili.
     
    20
    Tiquinho Soares nyní nezahrál dobře, když se nechal od míče odstavit Ritchiem De Laetem, díky němuž budou Antverpy rozehrávat od své klece.
     
    21
    Antverpy vhazují na levé straně hřiště. Roajalisté nepříliš povedeným centrem přenesli hru z pravé lajny na levou, zároveň se tak zahnali k vlastní šestnáctce.
     
    22
    Obrovská šance Antverp, trochu skákavou přihrávku na pravou stranu šestnáctky dostal Manuel Benson, jenž pálil na bližší pravou tyč, Tomáš Vaclík se ale zaskvěl skvělým zákrokem, když jeho ránu z bezprostřední blízkosti dokázal vykopnout nohou!
     
    23
    Také anglický komentátor nyní věnuje pár komentářů právě Vaclíkovi a připomíná jeho angažmá v Seville. Mezitím na českého gólmana znovu vypálil Manuel Benson, tentokrát však šlo o nepříliš prudkou střelu zpoza vápna, kterou brankář národního týmu snadno chytá.
     
    24
    Roajalisté se snažili dostat kupředu po levé lajně, ale jejich vysoký míč tentokrát obrana Olympiakosu dokázala zastavit dřív, než se Antverpy dostaly do šance.
     
    25
    Na druhé straně se snažili hráči Olympiakosu prosadit do šance, ale dobrým obranným skluzem do hry zasáhl Dorian Dessoleil, jenž odkopl míč do zámezí.
     
    26
    Kostrbatá je nyní kombinace Olympiakosu na útočné polovině. Lehký oblouček na hranici šestnáctky soupeře dokázal zlikvidovat hlavičkou Ritchie De Laet.
     
    27
    Pireus vhazoval na levé lajně, konkrétně byl na míči Rony Lopes, jenž ho ale až do vápna nehodil, obrana Antverp zapracovala na jedničku a rozehrávat tak může opět Tomáš Vaclík.
     
    28
    Tlak Olympiakosu je zatím poněkud platonický. Pireus se zatím do žádné šance nedostal, centr Andrease Bouchalakise opět hlavou odvrátil kapitán Antverp Ritchie De Laet.
     
    29
    Jean Butez rozehrává od své svatyně. Přihrávka na beky se mu moc nepovedla, Andreas Bouchalakis o chvilku později zakončoval akci Olympiakosu střelou do středu svatyně Antverp, kterou gólman Roajalistů bez potíží chytá.
     
    30
    Fotbalisté Antverp se snažili projít kupředu po levé straně, jenže Johannes Eggestein zde byl nachytán v postavení mimo hru, je máván ofsajd.
     
    31
    Pireus rozehrává z vlastní poloviny na levou stranu trávníku, jeho fotbalisté se ale v tomto prostoru nedokázali prosadit, s protiútokem se žene na druhou stranu Johannes Eggestein.
     
    32
    Roajalisté si vyměňují míč na útočné polovině, balon ale velice rychle ztratili a Mady Camara může kupředu po pravé lajně.
     
    33
    Výpad Pireusu nevyšel, následně došlo ke spornému zákroku u lajny, kdy sudí Di Bello nařídil jednomu z hráčů Antverp, ať se zvedá a nefilmuje.
     
    34
    Z hodně velké vzdálenosti to nyní na klec soupeře zkusil Andreas Bouchalakis střelou k bližší pravé tyči. Jeho přízemní pokus však byl nepřesný.
     
    35
    Antverpy se drží na míči před vlastním pokutovým územím. Následně Mady Camara fauloval Birgera Verstraeta a sudí Di Bello duje do píšťalky.
     
    36
    Fotbalisté Pireusu obehrávají polovinu soupeře podél postranních čar, nedaří se jim však vymyslet žádnou akci v nebezpečném prostoru na ose hřiště.
     
    37
    Manuel Benson je hodně aktivní v dnešním utkání, jeho zakončení z pravé strany na rohu velkého vápna však bylo hodně nepřesné.
     
    38
    Roajalisté zvolna rozjíždí svou akci na pravé straně, následně byl faulován Michel-Ange Balikwisha, střelec zatím jediné branky, kterého zezadu podkopl Tiquinho Soares. Sudí útočníkovi Olympiakosu po diskusi s faulovaným ukazuje žlutou kartu.
     
    38
    Birger Verstraete zahrával standardní situaci asi deset metrů před velkým vápnem, zvolil vysoký míč na zadní tyč. Balon měl však takovou výšku, že ho s klidem podběhl i Tomáš Vaclík.
     
    38
    Jean Butez rozehrává od své svatyně vysokým výkopem na pravou stranu trávníku, kde se jeho hráči po souboji Pierra Juniora Dwomoha s Pape Abouem Cissém dostali k autu.
     
    39
    Opět vhazují hráči Antverp na pravé straně trávníku, míč do hry bude vracet jejich kapitán, obránce Ritchie De Laet.
     
    40
    Birger Verstraete se ve vápně soupeře dopustil jasného faulu, když bránícího Tiquinha Soarese stáhl za ruku k zemi, píská se nedovolený zákrok.
     
    41
    Pireus se po delší době ocitá s balonem u nohou na polovině soupeře. Následně rozehrává dozadu na stopery, kteří kombinují na půlícím kruhu.
     
    42
    Centr z levé strany v podání Olega Reabciuka byl velice špatný, nepřeletěl ani prvního bránícího hráče.
     
    43
    Yann M'Vila se odhodlal k dalekonosné ráně zpoza šestnáctky, která mířila k přední tyči. Tvrdý přízemní projektil nakonec brankovou konstrukci asi o půl metru minul.
     
    43
    Roajalisté chtěli proniknout po levém křídle k bráně Vaclíka, jenže tam dobře zapracoval Pape Abou Cissé, jenž vrací míč do vápna českému brankáři.
     
    44
    Olympiakos se usadil na polovině soupeře a Henry Onyekuru se snažil o Ritchieho De Laeta poslat míč na rohový kop, což se mu ale nepovedlo.
     
    45
    V poslední minutě základní hrací doby prvního poločasu tak rozehrává od vlastní svatyně brankář Jean Butez, jenž očividně nikam nespěchá. Velice dobře si uvědomuje, že je pro jeho celek důležité, odnést vedení do kabin.
     
    45
    Antverpy jdou ještě rychle kupředu, po obranném zákroku na Johannese Eggesteina by měly vhazovat, ale sudí už ukončuje první poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas duelu Antverp s Pireusem je za námi. Belgický celek po první pětačtyřicítce vede 1:0. O dosud jediný zásah utkání se postaral již v 7. minutě Michel-Ange Balikwisha, jenž z levé strany poslal míč krásným obstřelem přesně k vzdálenější tyči. Roajalisté byli v prvním poločase nebezpečnějším celkem, Olympiakos se jaksi nemůže dostat do pohody a jeho akce vypadají poněkud platonicky, Jean Butez zatím nemusel řešit žádnou extra složitou situaci. To český brankář Tomáš Vaclík na druhé straně si už připsal minimálně další dva skvělé zákroky.
     
    Statistiky 1. poločasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 51 % : 49 %
    Střely na bránu: 3:2
    Střely mimo: 2:3
    Rohové kopy: 3:2
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 5:5
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:46.
     
    Hráči jsou zpět na trávníku, za malý okamžik startuje 2. poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Georgios Masouras.
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Tiquinho Soares, přichází Youssef El Arabi.
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Andreas Bouchalakis, přichází Aguibou Camara.
     
    46
    Trojité střídání nachytali do druhého poločasu trenéři Olympiakosu, kapitánskou pásku přebral Youssef El Arabi. Aktuálně se ale řecký celek musel ubránit centru z levé strany v podání Michela-Angeho Balikwishy.
     
    47
    Tomáš Vaclík musel vyběhnout až k hranici velkého vápna, když jeho stopera vůbec nezajímal balon, jenž šel do šestnáctky Pireusu za jeho záda na nabíhajícího útočníka.
     
    48
    Aguibou Camara vyslal z větší vzdálenosti střelu těsně vedle přední levé tyče, kterou však Jean Butez snadno schoval ve své náruči. O chvilku později získávají Antverpy rohový kop.
     
    48
    Centr od pravého rohového praporku směřoval na přední tyč, tam si však obrana Pireusu dokázala poradit a balon odvrátila do bezpečí.
     
    49
    Kenny Lala nyní zpracoval míč na pravé straně a následně do něj narazil bránící hráč, jenž balon letící za koncovou čáru lehce nohou tečoval. Sudí to přehlédli a Lala se hodně zlobí.
     
    50
    Roajalisté mají po nepovedeném postupu vpřed další možnost, na půlící čáře vhazují od levé krajní čáry.
     
    51
    Aguibou Camara sestřelil ve středu trávníku Birgera Verstraeta, který se snažil zpracovat míč, sudí Di Bello vše viděl z blízkosti a píská faul.
     
    52
    Na levé straně se snažili probít kupředu hráči Pireusu, obrana Antverp jim míč odebrala a vrátila ho brankáři Jeanu Butezovi.
     
    53
    Hra je nyní hodně neuspořádaná, oba celky se snaží o dlouhé vysoké nákopy. Na obou koncích trávníku však dominují defenzivy.
     
    54
    Yann M'Vila se po akci Georgiose Masourase, jenž mu míč posunul, dostal ke střele zpoza šestnáctky Antverp, přízemní pokus do středu brány však Jean Butez jistojistě chytá.
    54.
     
    55
    Na druhé straně se do zakončení snažili probít také Roajalisté, centr Madyho Camary od levé lajny však obrana Olympiakosu projít nenechala.
     
    55
    Olympiakos Pireus kombinuje na středové čáře, míč šel doprava na Kennyho Lalu, jehož centr ovšem dobře odvrátil Ritchie De Laet.
     
    56
    Dorian Dessoleil před chvílí ve skluzu zabránil centru do vlastní šestnáctky, jenže to vypadá, že se přitom lehce zranil. Roajalisté chystají střídání.
     
    57
    Jean Butez vykopl míč od své svatyně až za půlící čáru, kde jeho spoluhráči získali autové vhazování a následně dojde na střídání.
     
    57
    Střídání v týmu Royal Antverp FC: ze hřiště odchází Dorian Dessoleil, přichází Björn Engels.
    Střídání v týmu Royal Antverp FC: ze hřiště odchází Ritchie De Laet, přichází Robbe Quirynen.
     
    58
    Autové vhazování na levé lajně si hráči Antverp zopakovali, následně se v tomto prostoru ale nedokázali probít do příležitosti a hru otáčí Georgios Masouras na druhou stranu.
     
    59
    Olympiakos musí svou prudkou akci přibrzdit, Antverpy se stihly vrátit do obranného postavení a další přihrávku sráží do zámezí Yann M'Vila.
     
    59
    Pierus stále působí v utkání trochu bezradně, jako by nevěděl, co proti postavené defenzivě Roajalistů hrát. Přichází další laciná ztráta míče.
     
    60
    Manuel Benson chtěl možná střílet, možná centrovat, na každý pád vyslal z levého rohu velkého vápna něco mezi tím. Tomáš Vaclík si s tím starosti dělat nemusí.
     
    60
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Henry Onyekuru, přichází Marious Vrousai.
     
    61
    Po levé straně se nyní hnal do další akce aktivní Manuel Benson, jehož až do zámezí stínoval Sokratis Papastathopoulos. Záložník Antverp vyslal centr, který rozvlnil boční síť klece Tomáše Vaclíka.
     
    62
    Antverpy se v další akci snažily prosadit vysokým balonem, který se jim však okamžitě vrátil. Meruna nyní putuje dozadu až ke kopačkám Jeana Buteze.
     
    63
    Hodně nepřesností na obou stranách nyní bylo vidět před pokutovým územím Olympiakosu. Michel-Ange Balikwisha nakonec mohl být dvougólovým střelcem utkání, na levé straně obešel bránícího Mariouse Vrousaie a téměř z malého vápna pálil na bližší tyč, kde tygřím skokem vyboxoval míč na roh skvělý Tomáš Vaclík!
    63.
     
    64
    Centr od rohového praporku se Antverpám příliš nepovedl. Obrana Olympiakosu si ale dokázala poradit a okamžitě poslala míč do zámezí.
     
    65
    Pieter Gerkens strčil ve středu hřiště do Madyho Camary a sudí Di Bello píská faul. Olympiakos tak bude rozehrávat z půlící čáry.
     
    66
    Marious Vrousai se za šestnáctkou soupeře dostal k přízemní tvrdé ráně, kterou ale brankář Jean Butez znovu poměrně pohodlně chytá.
     
    66
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Kenny Lala, přichází Thanasis Androutsos.
     
    67
    Fotbalisté Antverp se opět hnali po levé lajně kupředu, jejich akce je však zbržděna, Roajalisté budou muset vhazovat. Následně míč na hřišti neudržel Pieter Gerkens.
     
    68
    Oleg Reabciuk a Birger Verstraete předvedli běžecký i osobní souboj u koncové čáry Antverp, vítězem je záložník Antverp, jeho tým bude vykopávat od své svatyně.
     
    69
    Zajímavou akcí se nyní prezentoval Manuel Benson, jenž si z levé strany seběhl na osu hřiště a pálil zpoza šestnáctky na bránu Olympiakosu, prudký projektil pod horní tyč vyráží Tomáš Vaclík na rohový kop.
     
    70
    Roajalisté rozehráli rohový kop od levého praporku na krátko, do zakončení se však dostat nedokázali a Tomáš Vaclík tak může rozehrávat od vlastní klece.
     
    71
    Thanasis Androutsos se na pravé straně uvedl pěkným stříleným centrem na malé vápno, kde míč na dvakrát zkrotil brankář Jean Butez.
     
    72
    Manuel Benson je hodně aktivní, nyní mu přistál na kopačce centr z levé strany, záložník Antverp vyslal z voleje přízemní projektil, který však Tomáši Vaclíkovi zase tolik starostí nenadělal.
     
    73
    O minutu později je Manuel Benson faulován ve středu hřiště bránícím Olegem Reabciukem, Antverpy budou mít standardku ze středu hřiště.
     
    73
    Střídání v týmu Royal Antverp FC: ze hřiště odchází Manuel Benson, přichází Mbwana Samatta.
    Střídání v týmu Royal Antverp FC: ze hřiště odchází Johannes Eggestein, přichází Michael Frey.
     
    74
    Roajalisté se rychlou akcí podél levé postranní čáry dostávají k dalšímu rohovému kopu a mohou tak opět ohrozit branku Pireusu.
     
    75
    Birger Verstraete zahrával rohový kop od levého praporku, míč šel přímo do malého vápna, kde jej bez větších potíží stáhl ze vzduchu Tomáš Vaclík.
     
    76
    Michel-Ange Balikwisha se málem prodral mezi dvěma bránícími hráči k zakončení. To se mu ale nakonec nepovedlo, Tomáš Vaclík může tentokrát zůstat v klidu.
     
    76
    Youssef El Arabi rozehrává z osy hřiště na levou lajnu, jenže přihrávka se absolutně nepovedla Olegu Reabciukovi. Rozehrávat budou hráči Antverp.
     
    77
    Jean Butez poslal dlouhý výkop na levou stranu hřiště, kde se však Mbwana Samatta provinil útočným faulem, takže k zakončení akce nedojde.
     
    78
    Vysoký míč šel na levé straně na hlavu Georgiose Masourase, jenž však byl na těsno bráněn hráči Olympiakosu, kteří jej ustrážili a o chvíli později získávají rohový kop.
     
    78
    Strkanici ve vápně Antverp uklidňuje ještě před zahráním rohového kopu rozhodčí Di Bello, jenž jasně naznačuje, že strkání nepřipustí.
     
    79
    Mbwana Samatta vysílá na levé straně na zteč Michaela Freye, jenž se ale nacházel v ofsajdu, takže z akce Antverp nebude nic.
     
    80
    Mbwana Samatta vyslal na pravé straně vápna Olympiakosu pěkný centr, Michel-Ange Balikwisha mohl hlavičkovat do poloprázdné klece, jenže svůj pokus vůbec nezvládl a Tomáš Vaclík pohodlně sbírá míč ze vzduchu.
     
    81
    Obránci Antverp hrají už na jistotu a posílají mičudu až k brankáři Jeanu Butezovi, jeho dlouhý výkop ale jeho spoluhráči v nic nepřetaví, provinili se útočným faulem, falován byl Youssef El Arabi.
     
    82
    Olympiakos je vysunutý vepředu, vzadu rozehrávají jen čtyři obránci, kteří jsou pod tlakem hráčů Antverp. Nechtějí si však pomoct dlouhým míčem.
     
    83
    Dinis Almeida nyní předvedl krásný obranný skluz ve vlastní šestnáctce, když soupeři sebral na pravé straně vápna tutovku a srazil míč na rohový kop!
     
    84
    Pireus si s rohovým kopem neporadil dobře, obrana Antverp jednoduše odkopla míč daleko od své svatyně a hráči belgického celku spěchají presovat.
     
    84
    Fotbalisté Olympiakosu se nemohou usadit na útočné půli, aby vytvořili nějaký závěrečný tlak na obranu Antverp, která se zatím brání velice úspěšně.
     
    85
    Oleg Reabciuk vyslal z levé strany centr, Youssef El Arabi se dostal k hlavičce, která se mu však velice nepovedla a defenziva Roajalistů znovu uklízí mičudu do bezpečí.
     
    86
    Michel-Ange Balikwisha nyní nevyřešil dobře situaci tři na tři, když prudkým pasem zahnal spoluhráče až ke koncové lajně. Roajalisté nakonec míč ztrácí.
     
    86
    Olympiakos stále nikam nijak nespěchá, jako by měl na otočení zápasu spoustu času. Nyní sice přišel centr z pravé na Youssefa El Arabiho od Thanasise Androutsose, útočník Pireusu však dobrý pas přeběhl.
     
    87
    Olympiakos jde znovu kupředu, Jelle Bataille dobře vystartoval na Andoutsose a ukopl mu míč do zámezí.
     
    87
    Střídání v týmu Royal Antverp FC: ze hřiště odchází Michel-Ange Balikwisha, přichází Alhassan Yusuf.
     
    88
    Pireus už rozehrál autové vhazování a míč letěl na vzdálenější tyč, centr z kopačky Thanasise Androutsose však byl o trochu delší, než by bylo třeba.
     
    89
    Pape Abou Cissé vyslal zpoza šestnáctky soupeře tvrdou střelu, kterou však obrana Antverp dokázala srazit na rohový kop.
     
    89
    Po rohovém kopu od pravého praporku došlo ve vápně Roajalistů k několika soubojům. Sudí Di Bello píská útočný faul, atakovaný Jean Butez bude moci odkopnout míč od své svatyně.
     
    90
    Závěrečná minuta základní hrací doby je tu, Olympiakos vrací merunu do vlastní šestnáctky brankáři Tomáši Vaclíkovi.
     
    90
    Mady Camara rozehrává do levého křídla, odkud přišel centr do šestnáctky Antverp. Následně sudí věnuje míč Aguibouovi Camarovi.
     
    90+1
    Alhassan Yusuf nyní předvedl na levé straně parádní průnikovou akci, když dostal dlouhou přihrávku a rychlostně obešel bránícího soupeře, jeho prudkou přízemní ránu na přední tyč vyráží Tomáš Vaclík na rohový kop! Další skvělý zákrok českého brankáře!
     
    90+2
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby, v té první pak hráči Antverp stáli na balonu u pravého rohového praporku a snažili se ho udržet, což se jim dařilo skoro celou minutu.
     
    90+3
    Centr z pravé strany do vápna Antverp chytá brankář Jean Butez s přehledem a po faulu Papeho Aboua Cissého na Pietera Gerkense se určitě zase dlouhou dobu nebude hrát.
     
    90+3
    Roajalisté rozehráli standardní situaci z půlící čáry a na levé straně trávníku budou vhazovat téměř u rohového praporku, což je pro ně ideální situace.
     
    90+3
    Pape Abou Cissé ještě v samotném závěru utkání uvidí od hlavního arbitra utkání Di Bella žlutou kartu za svůj ostrý faul.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ihned po ukončení zápasu ještě došlo na trávníku k nějakému vyříkávání si několika zákroků mezi oběma tábory, ale vše se odehrálo v klidu a hráči Olympiakosu míří do šaten, potleskem se loučí i brankář Tomáš Vaclík, domácí fotbalisté Antverp ještě děkují fanouškům.
     
    Duel mezi Antverpami a Olympiakosem tak končí těsnou výhrou Roajalistů 1:0 a to zejména díky Tomáši Vaclíkovi. Český brankář sice v 7. minutě inkasoval, když se parádním obstřelem na zadní tyč trefil Balikwisha. Jinak ale v první i druhé půli předvedl několik skvělých zákroků, jimiž ničil podstatně aktivnější hráče Antverp, kteří v utkání dominovali. Pireus byl v zápase hodně malátný, jeho hráči nedokázali vstřelit jediný gól a ani si nevytvořili žádnou velkou příležitost, Jean Butez dnes získal čistý štít dosti lacino. Přesto je to pro Antverpy cenná výhra i skalp.

    Roajalisté se především důstojně rozloučili s evropskými poháry, do kterých na jaře již nezasáhnou. V posledním utkání dokázali zapsat první vítězství.

    Pireus i přes porážku udrží ve skupině D 2. místo a na jaře bude pokračovat ve vyřazovací části Evropské ligy.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 8:5.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 8:11.
    Žluté karty: 0:2.
     
    Hráč utkání:

    Tomáš Vaclík (Olympiakos)
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:52:17)

    Petr Šatalík

    Branky: 7. Balikwisha (Benson)

    Karty:   38. Tiquinho Soares (OLY), 90+3. Cissé (OLY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:11.
    Royal Antverpy: Butez – De Laet (C) (57. Quirynen), Dessoleil (57. Engels), Dinis Almeida, Bataille – Balikwisha (87. Yusuf), B. Verstraete, Gerkens, Dwomoh – J. Eggestein (73. Frey), Benson (73. Samatta).
    Náhradníci: De Wolf – Engels, Nainggolan, Fischer, Yusuf, Quirynen, Samatta, Frey.

    Trenér: Brian Priske.

    Olympiakos Pireus: Vaclík – Reabciuk, Cissé, Papastathopoulos, Lala (66. Androutsos) – M. Camara, Bouchalakis (C) (46. A. Camara), M'Vila – Onyekuru (60. Vrousai), Rony Lopes (46. Masouras) – Tiquinho Soares (46. El Arabi).
    Náhradníci: Karargyris, Tzolakis – Kunde Malong, El Arabi, Androutsos, Vrousai, Masouras, A. Camara, Ba, Marković, Karbownik, Sourlis.

    Trenér: Pedro Martins.

    Rozhodčí: Di Bello – Bindoni, Tegoni – Abisso. VAR: Fabbri. AVAR: Maresca.
    bahis siteleri