Norwich – Aston Villa 0:2 (kon.) | Manchester City – Leeds 7:0 (kon.)
konec
Norwich City
0:2 (0:1)
Aston Villa FC
Úterý 14.12.2021, 20:45 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Jacob Ramsey a Ollie Watkins vystřelili Aston Ville vítězství, se loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (22:45:12)
     
    Vzhledem k tomu, že Aston Villa byl daleko nebezpečnější a kvalitnější v předbrankovém prostoru, tak vyhrála zcela zaslouženě. Ovšem ve druhém poločase už spíše vyčkávala na to, s čím přijdou domácí. Norwich sice více držel míč, jenomže žádnou vyloženou pozici si nepřipravil. A tak i po dnešku zůstane na poslední pozici, naopak The Lions se posunuli na devátou příčku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Rychlá akce hostujícího celku ještě byla zakončena! Přenesení hry mířilo na levou stranu, kde míč na hranici vápna posunul Carney Chukwuemeka. O zakončení z otočky se postaral Jacob Ramsey, ale zamířil přesně na nizozemského brankáře.
     
    90+4
    Tribuny hodně prořídly, po druhém gólu se fanoušci Norwiche ve velké míře zvedli a opustili stadion.
     
    90+3
    Hostující celek hraje už velmi chytře a rozhodně nikam spěchat nebude. Místo útočné akce přišla přihrávka, která zamířila až k brankáři.
     
    90+2
    Po neúspěšném nákopu Aston Villa znovu otočila hru a snaží se projít k brance po pravé straně. Jenomže ochotně se k zemi kácel Douglas Luiz, a tak hosté zůstanou u balonu.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Norwich přenesl hru na pravou stranu, kde si drze počínal Max Aarons. jenomže klička mu nevyšla, a tak Matt Targett mohl svůj tým osvobodit.
     
    89
    Branka Aston Villy platí, a tak je jasné, že ta dnes odejde se třemi body!
     
    88
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází John McGinn, přichází Axel Tuanzebe.
    87. Ollie WATKINS - 0:2
     
    87
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Pas od obránců putoval na útočnou polovinu, kde míč ideálně nezpracoval Carney Chukwuemeka. Ovšem Billy Gilmour jej trefil do hrudi, a tak akce Aston Villy pokračovala. Mladý záložník poslal přihrávku na zadní tyč, kde situaci skvěle uzavřel OLLIE WATKINS. Ještě si bere slovo VAR, bude branka platit? Asistence: Carney Chukwuemeka.
     
    86
    Tlak domácího celku polevil a mohou za to hostující hráči, kteří trochu přidali a usadili se na útočné polovině. Navíc se hra začala kouskovat, což vyhovuje právě The Lions.
     
    84
    Aston Villa stále žije svůj sen o třech bodech! Navíc asi mohl rozehrávat pokutový kop, když se do vápna prohnal Matthew Cash, jehož skluzem zastavil Brandon Williams.
     
    83
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Emiliano Buendía, přichází Carney Chukwuemeka.
     
    82
    Domácí celek znovu rozehrával rohový kop, který zpátky odvrátil Tyrone Mings. A tak přišel další centr a k hlavičce se dostal obsazený Jacob Sörensen. jeho pokus byl slabý, proto si po míč v pohodě vyběhl Emiliano Martínez.
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby a Aston Villa stále o jedinou trefu vede. Ovšem v posledních minutách se Norwich opravdu snaží o vyrovnání.
     
    79
    Mezi stopery se nacházel Teemu Pukki, který chtěl postupovat k brance, ale postrádal rychlost. A tak jej dohrál Tyrone Mings, což se finskému útočníkovi úplně nepozdávalo. V přerušené hře ještě reklamoval faul hostujícího kapitána. Marně!
     
    78
    Hráči se žlutých dresech se snaží s výsledkem něco udělat, jenže poslední nepřesný centr poslal balon mimo hrací plochu.
     
    77
    Centr od rohového praporku se kroutil k první tyči, kde se nacházel připravený Kenny McLean. Aston Villa poslal další pas před branku, ale situaci už definitivně dořešil Tim Krul.
     
    75
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Przemysław Płacheta, přichází Kieran Dowell.
     
    75
    John McGinn zachytil přihrávku soupeře a mířil do akce. Po chvíli přihrál na hranici vápna, kde míč ideálně nezpracoval Danny Ings. Balon se odrazil k Watkinsovi, jenž nemohl vystřelit, a tak přihrával do strany, odkud už se napřáhl Emiliano Buendía. Jeho pokus byl znovu zablokovaný.
     
    74
    U postranní čáry probíhal souboj jeden na jednoho! Przemysław Płacheta si postrčil míč dopředu a chtěl odcentrovat, jenomže pod nohy se mu vložil Ollie Watkins. Míč putoval jen mimo hrací plochu a bude z toho odkop od branky.
     
    73
    V posledních minutách domácí celek zlepšil svou hru a je především kvalitnější na míči. Norwich si rozhodně hlasitě říká o vyrovnání, které by bylo spravedlivé.
     
    72
    Pěkný centr před branku poslal Billy Gilmour, který ve vzduchu našel spoluhráče. Adam Idah se položil do hlavičkového zakončení, ovšem jeho pokus zamířil jen doprostřed branky, kde už byl přichystaný Emiliano Martínez.
     
    71
    Rozehrání rohového kopu nevyšel, a tak Norwich kombinuje za vápnem. Ovšem u postranní čáry se položil do nedovoleného skluzu John McGinn, jenž si sám přivodil zranění. Znovu se hrát chvíli nebude.
     
    70
    Ezri Konsa už s lékaři odešel za postranní lajnu a okamžitě se hlásí o návrat na hrací plochu. Mezitím postupoval po pravé straně Przemysław Płacheta, jenž vybojoval další rohový kop.
     
    68
    Jenomže nepřesnou přihrávku nezachytil Sam Byram, a tak bude vhazovat Aston Villa. Ovšem až po tom, co bude ošetřen Ezri Konsa.
     
    67
    Hráči ve žlutých dresech se nadechují k dalšímu útoku. Ovšem akce po pravé straně nevyšel, a tak se hra přes obránce obrátila nalevo.
     
    66
    Na druhé straně se před branku hnal Ollie Watkins, jenž se ochotně kácel na trávník. Rozhodčí s hráčem navázal oční kontakt, aby mu ukázal, že má okamžitě vstávat.
     
    65
    Domácí hráči se dožadovali rohového kopu, ale rozhodčí ukázal na odkop od branky. Nákop Norwiche mířil na hranici vápna, odkud se pokusil rychle z otočky zakončit Kenny McLean.
     
    64
    Hostující mužstvo je znovu na balonu a kombinuje na útočné polovině. Na pravé straně se rozeběhl Matthew Cash, jehož zatažením za ruku zastavil Brandon Williams (Norwich).
     
    62
    Norwich útočil po pravé straně, ale přihrávku ve vápně pohlídal Douglas Luiz. Rozhodčí na chvíli pozdržel hru, aby zjistil jak je na tom zdravotně Emiliano Buendía.
     
    61
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Todd Cantwell, přichází Adam Idah.
     
    61
    Vstupujeme do poslední třetiny dnešního střetnutí a Aston Villa je stále v těsném vedení.
     
    60
    Skvěle hru roztáhl John McGinn a k šestnáctce postupoval Jacob Ramsey. Jeho pokus srazil bránící hráč do vzduchu a pomalý balon pak schoval do rukavic Tim Krul.
     
    60
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Danny Ings.
     
    58
    Centr od rohového praporku se kroutil před branku, kde pevnou rukou vládne Emiliano Martínez. Argentinský brankář jako jediný šel do vzduchu, a tak akci skvěle překazil.
     
    57
    Norwich se po levé straně znovu hnal před branku soupeře a vybojoval alespoň rohový kop. Domácí celek se snaží něco udělat s výsledkem, ovšem zatím marně.
     
    55
    Dalším potrestaným hráčem je Sam Byram (Norwich), který se položil do skluzu a trefil v něm Tyronea Mingse.
     
    55
    Centr z pravé strany zamířil na zadní tyč, kde celou situaci zavíral Ollie Watkins. Jeho hlavička mířila přesně do bližšího spodního rohu branky, avšak skvělý zákrok nohou předvedl Tim Krul.
    54. Targett předvedl dobrou práci, ale pokusem minul branku
     
    54
    Pěknou individuální práci předvedl Matt Targett, který si zpracoval míč kolem obránce a následný halfvolej poslal kousek vedle levé tyče!
     
    52
    Nejprve si s nervy fanoušků pohrál Emiliano Martínez, jenž si pustil míč za nohu, zatímco byl napadán. A následně Aston Villa vybojovala rohový kop. Avšak střeleckého pokusu jsme se tentokrát nedočkali. Nebo dočkali, jenomže Emiliano Buendía byl zablokován.
     
    51
    Po vysokém centru se na zadní tyči k hlavičce dostal Ben Gibson, který se musel hodně vytáhnout, aby hlavou zakončil. Slabý pokus ale zamířil do rukavic argentinského brankáře The Lions.
     
    49
    Zcela zbytečnou žlutou kartu uviděl Ezri Konsa (Aston Villa), jenž odmítl soupeři předat míč a raději jej odkopl na tribunu. Za takovou kartu ho Steve Gerrard jistě nepochválí.
     
    49
    Hráči ve vínových dresech kombinovali na útočné polovině. Ovšem Matt Targett a Jacob Ramsey si u postranní čáry neporozuměli, a tak přišla laciná ztráta.
     
    48
    Ollie Watkins si u středového kruhu pokryl balon, ale Jacob Sörensen jej chytil za boky. Až po nepřesné přihrávce odpískal hlavní rozhodčí nedovolený zákrok.
     
    46
    Prvním potrestaným hráčem je Max Aarons (Norwich), který se pokusil o drzou kličku, která mu nevyšla. A tak na druhou stranu mohl postupovat Jacob Ramsey, jenž byl zatažen za ruku.
     
    46
    Norwich po výkopu vymyslel okamžitý nákop na pravou stranu, kde ve vzduchu úřadoval Tyrone Mings. Jenomže poté se balonu chopil Kenny McLean, jehož centr byl zablokovaný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči se vracejí na zelený pažit, což značí, že budeme pokračovat druhým poločasem. Pojďme se znovu bavit skvělým ostrovním fotbalem.
     
    První poločas nabídl zajímavou podívanou, v níž byla o trochu lepší Aston Villa, která se zaslouženě dostala do vedení. Pokud se budeme věnovat hře Norwiche, který dvacet minut hry "prospal" a následně poslal pár centrů před branku. Jenomže kromě dvou slabých hlaviček nic zásadního nevymyslel. Uvidíme, co si oba celky připraví do druhé pětačtyřicetiminutovky.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Emiliano Martínez si připisuje další snadný zákrok, když na jeho branku zamířil Kenny McLean. Vypadá to, že Aston Villa v klidu dohraje první poločas.
     
    45+3
    Domácí mužstvo se ještě snaží o vyrovnání, když vyslal další centr před branku. Jenomže na první tyči byl dobře postavený Douglas Luiz, jenž zahrál na rohový kop.
     
    45+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty navíc.
     
    45+1
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Ozan Kabak, přichází Sam Byram.
     
    45
    Na zelený pažit úž míří lékařský tým domácího celku a hráč okamžitě lékařům ukazuje, že má problém z levým lýtkem.
     
    44
    Už to pomalu vypadá, že hostující celek odejde s náskokem do kabin. Aktuálně jsme sledovali ale kombinaci Norwiche, jenomže jeden z hráčů při ní zůstal ležet na hrací ploše.
     
    43
    Hra se znovu rychle otočila a po pravé straně se snažil prosadit aktivní Matthew Cash. Jeho centr byl ale zablokovaný, a tak bude Aston Villa alespoň vhazovat.
     
    42
    Další akci domácího celku začal Todd Cantwell a po chvíli přišlo přenesení na pravou stranu. Ovšem celou situaci pohlídal Matt Targett, jenž hlavou přihrál brankáři.
     
    41
    Aston Villa málem překvapila domácí příznivce i samotný hráče. Centr od rohového praporku se kroutil do vzdálenějšího vinglu branky, jenomže skvěle to odcouval Tim Krul, jenž míč přizvedl na další roh.
     
    40
    Balon putoval na hranici vápna a nepovedeným pokusem se prezentoval Jacob Ramsey. Už to vypadalo, že situaci na zadní tyči uzavře Ollie Watkins, jenomže skvěle zahrál Brandon Williams.
     
    39
    Po chvíli Norwich rozehrál rohový kop, avšak centr šel až příliš blízko v brance, a tak ve vzduchu skvěle zapravoval Emiliano Martínez.
     
    38
    Už to vypadalo, že Przemysław Płacheta se protáhne až před branku. Jenomže do skluzu se skvěle položil Matt Targett, jenž zahrál míč na rohový kop.
     
    37
    Sledujeme celkem pohledný fotbal, který sice nenabízí tolik příležitostí, ale hraje se ve vysokém tempu. Norwich se jistě ještě pokusí o vyrovnání v prvním poločase.
    34. Jacob RAMSEY - 0:1
     
    34
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Před chvílí to vypadalo, že bude muset střídat a nyní je hrdinou okamžiku! JACOB RAMSEY a Ollie Watkins si narazili míč u půlící čáry a následně první jmenovaný postupoval až na levou stranu šestnáctky. Odtud zamířil přesně pod horní tyčku a Tim Krul už nestihl reagovat. Asistence: Ollie Watkins.
     
    33
    Kolmá přihrávka mířila na pravou stranu šestnáctky, kam si nabíhal Matthew Cash. Ovšem celou situaci bedlivě sledoval Tim Krul, jenž včas vyběhl pro balon a překazil Aston Ville obrovskou příležitost.
     
    32
    Centr z pravé strany mířil na pravou stranu vápna, kde se ke slabé hlavičce dostal Brandon Williams. Avšak Emiliano Martínez stál na správném místě a balon mu zamířil přesně do rukavic.
     
    31
    Na útočné polovině si míč skvěle pokryl Przemysław Płacheta, který se snažil přejít k vápnu, a tak si Douglas Luiz pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    30
    Ošetření je minulostí a rohový kop tak mohl rozehrát Douglas Luiz. Jeho centr zamířil na první tyč, odkud jej obránce poslal do vzduchu a následně si poradil Tim Krul.
     
    28
    Steven Gerrard s asistentem celou situaci bedlivě sleduje a vypadá to, že se na hostující straně bude opravdu střídat.
     
    27
    Na hrací ploše zůstal sedět Jacob Ramsey, který má nejspíše problém s pravým kotníkem. Na trávník už míří lékařský tým hostujícího celku a chystá se také jeden z náhradníků.
     
    26
    Ve vlastním pokutovém území měl proti sobě dva napadající hráče Ezri Konsa, který předvedl kličku a vyběhl ze složité situace. Pro Aston Villu všechno dobře dopadlo. Následně mohla přejít do akce a z hranice chtěl zakončit Ollie Watkins, jenž byl zablokovaný.
     
    25
    Domácí celek vymyslel nákop, který mířil na Teemua Pukkiho, kterého velmi dobře dostoupil Ezri Konsa, jenž kraloval ve vzduchu.
     
    24
    Hodně se na rozhodčí zlobí Ezri Konsa, který se snažil sám probojovat na útočnou polovinu. Neustále byl atakovaný a poté nezvládl přihrávku do strany. Míč tak opustil hrací plochu.
     
    23
    Na pravé straně šestnáctky byl Kenny McLean, který se potřeboval otočit a pak se snažil centrovat. Ovšem výborně a hlavně blízko byl připravený Tyrone Mings.
     
    22
    Stále sledujeme kombinaci domácího mužstva na útočné polovině. V posledních minutách se hra hodně vyrovnala a také Norwich začíná kousat.
     
    21
    Norwich vymyslel přihrávku na levou stranu, kde si na malou chvíli hostující celek poradil. Jenomže přišlo jen laciné odkopnutí, a tak znovu hrají hráči ve žlutých dresech.
     
    20
    Centrem z pravé strany se prezentoval Matthew Cash, jenž nenašel spoluhráče, ale míč byl odvrácen jen na hranici vápna. První zakončení Jacoba Ramseyho obrana zablokovala, ale následně nad bránu zamířil ještě Matt Targett.
     
    16
    Pas hostujících hráčů zamířil na pravou stranu šestnáctku, kde měl proti sobě dva soupeře Ollie Watkins. Jeho zakončení bylo zablokované a Aston Villa bude rozehrávat rohový kop.
     
    Omlouváme se za technické potíže!
     
    12
    Centr z levé strany mířil přímo do ohně před branku, kde se pohybovalo několik domácích hráčů. Ovšem míč putoval za vápno, odkud přišel nepovedený pokus, jenž definitivně odvrátil John McGinn.
     
    11
    Na levé straně postupoval k pokutovému území Brandon Williams, který si vynutil nedovolený zákrok Johna McGinna. Norwich bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    10
    Zatím sledujeme takovou spíše oťukávací taktiku, i když lépe působí hostující celek. Naopak Norwich se zatím nedostal k soupeřově šestnáctce.
    8. Z velké dálky se napřáhl McGinn, jehož pokus vyrazil Krul
     
    8
    Hostující mužstvo chvíli kombinovalo na pravé straně a po chvíli odcentroval Matthew Cash. Norwich situaci odvrátil, avšak obránce se nechal předskočil, a tak to po chvíli z velké dálky zkusil John McGinn. Jeho zakončení ve vzduchu zaplavalo a rychle padalo pod břevno. Ovšem nizozemský brankář konečky prstů míč přizvedl na roh.
     
    7
    Snad poprvé v dnešní utkání sledujeme kombinaci domácího mužstva na útočné polovině. Ovšem přihrávka po pravé straně neprošla, a tak Norwich alespoň vhazoval. Aktuálně sledujeme jeho kombinaci na obranné polovině.
     
    5
    Na pravé straně se rozeběhl Matthew Cash, kterému cestu zastavil Brandon Williams, a tak přišla přihrávka zpátky. Po chvíli pravý bek Aston Villy stejně odcentroval, avšak spoluhráče před brankou nenašel.
     
    4
    Norwich do dnešního střetnutí nastoupil v tradičních žlutých dresech, naopak Aston Ville hraje v tradičních vínové barvě. Vraťme se na trávník, kde domácí zastavili akci soupeře na vlastní polovině.
     
    2
    Hostující mužstvo táhlo akci po pravé straně, kde situaci zamezil Brandon Williams. The Lions rozehrávali rohový kop, jenž směřoval na hranici vápna, odkud byl balon odklizen. Po chvíli přišel další centr a hlavou zakončoval Ollie Watkins. Tim Krul si pokus doprostřed branky pohlídal.
     
    1
    Hráči ještě před hvizdem poklekli a následně se o výkop postarala Aston Villa. Hostující celek začíná kombinací na vlastní polovině, kterou pokryl dým ze světlic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou připraveny v útrobách stadionu a za chvíli přijdou na zelený pažit. Následně se už všechno bude chystat k zahajovacímu výkopu.
     
    Úvodní sestavy:

    Norwich City: Krul – M. Aarons, B. Gibson (C), Kabak, B. Williams – Sörensen, Gilmour, McLean – Płacheta, Pukki, Cantwell.
    Náhradníci: Gunn – Byram, Dowell, D. Giannoulis, Idah, Mumba, Tomkinson, Dickson-Peters, Rowe.
    Trenér: Dean Smith

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings (C), Targett – J. McGinn, Douglas Luiz, J. Ramsey – Buendía, Watkins, Young.
    Náhradníci: Marshall – C. Archer, Hause, Carney Chukwuemeka, Ings, Iroegbunam, Philogene-Bidace, Trézéguet, Tuanzebe.
    Trenér: Steven Gerrard

    Rozhodčí: Coote – Burt, Lennard.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje zhruba za hodinu. Za několik málo minut si představíme sestavy obou soupeřů. Uvidíme, kdo se v dnešním zápase bude radovat z vítězství.
     
    Souboj mezi Norwichem a Aston Villou se odehraje v úterý od 20 hodin 45 minut. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit nejlepším ostrovním fotbalem.
     
    Po příchodu trenéra Stevena Gerrarda se Aston Villa herně zvedla a stoupá tabulkou. Hostující celek zatím zaznamenal devatenáct bodů, což zatím stačí na třináctou pozici. Po příchodu legendárního záložníka Liverpoolu se Aston Villa posunula do klidných míst tabulky, vždyť z posledních pěti zápasech hned třikrát zvítězila. Pokud by se The Lions dívali pod sebe, tak na osmnácté Burnley mají náskok osmi bodů. Dnes proti nim bude stát poslední celek tabulky, a tak se dá očekávat další posun. Právě Norwich je o skóre nejhorším mužstvem anglické nejvyšší soutěže, když získal deset bodu stejně jako Newcastle. Domácí mužstvo ale nemusí ztrácet hlavu, jelikož na sedmnáctý Watford ztrácí pouze tři body. City má ale obrovské potíže v útočné fázi, jelikož v šestnácti případech vsítil pouze osm gólů. Podaří se mu dnes prolomit střeleckou potenci?
     
    Anglická Premier League nabrala kvapíkové tempo, a tak vás vítám u sedmnáctého kola, v němž se proti sobě postaví Norwich City a Aston Villa FC. Obrovským favoritem budou hostující hráči. Nebo se snad Norwich vzepře osudu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Luxa

    Branky: 34. J. Ramsey (Watkins), 87. Watkins (Carney Chukwuemeka)

    Karty:   46. M. Aarons (NRW), 55. Byram (NRW), 64. B. Williams (NRW) – 49. Konsa (ASV)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:9.
    Norwich City: Krul – M. Aarons, B. Gibson (C), Kabak (45+1. Byram), B. Williams – Sörensen, Gilmour, McLean – Płacheta (75. Dowell), Pukki, Cantwell (61. Idah).
    Náhradníci: Gunn – Byram, Dowell, D. Giannoulis, Idah, Mumba, Tomkinson, Dickson-Peters, Rowe.

    Trenér: Dean Smith

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings (C), Targett – J. McGinn (88. Tuanzebe), Douglas Luiz, J. Ramsey – Buendía (83. Carney Chukwuemeka), Watkins, Young (60. Ings).
    Náhradníci: Marshall – C. Archer, Hause, Carney Chukwuemeka, Ings, Iroegbunam, Philogene-Bidace, Trézéguet, Tuanzebe.

    Trenér: Steven Gerrard

    Rozhodčí: Coote – Burt, Lennard
    bahis siteleri