Frölunda – Leksands IF 3:3 (kon.) | Rögle BK – Sparta 1:3 (kon.) | Rouen – Tappara 0:4 (kon.)
Mnichov – Rauma 2:1 (po pr.)
konec
Frölunda HC
3:3 (1:1, 1:1, 1:1) Stav série: 1:0
Leksands IF
Úterý 14.12.2021, 19:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu jsou odvety čtvrtfinále v rámci Ligy mistrů a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Frölunda HC a Leksands IF.
     
    1. zápas

    V tomto čtvrtfinále Ligy mistrů jde o ryze švédský souboj. Ten první se odehrál v minulém týdnu. První třetina nabídla hned čtyři přesné trefy a skončila nerozhodně 2:2. Do vedení se dostali hráči Leksandu. Frölunda ale dokázala srovnat a následně i duel otočit na svou stranu. Poslední slovo však měl Leksand a bylo vyrovnáno – 2:2. Druhá třetina pak byla na góly naopak chudá, nepadl totiž ani jeden. A třetí dějství už poté bylo v režii Frölundy. Indiáni v rozmezí necelých tří minut nasázeli tři branky a vypracovali si lepší pozici pro odvetný duel.
     
    Odveta

    Lepší pozici, jak už bylo zmíněno, mají dnes domácí hráči. Hosté se budou snažit dorovnat manko a ještě se pokusí urvat postup.
     
    Oba celky se spolu utkaly dva dny po společném čtvrtfinále a znovu byla úspěšná Frölunda, která tentokráte zvítězila na půdě Leksandu 4:2. Hosté tak svému soupeři mají co vracet a ví, že i dnešní duel bude pro ně hodně těžký. Každopádně nemají co ztratit a stát se může cokoli. Čeká nás tak zajímavá bitva o postupující místo do semifinále Ligy mistrů.
     
    Statistiky prvního zápasu

    Leksands IF – Frölunda HC – 2:5
    Branky a nahrávky: 10. Vérenneau (Camper, Zackrisson), 19. Bichsel (Thomas, Zackrisson) – 11. Carlsson (Olsson, Friberg), 17. Olsson (Sundström, Niederbach), 54. Elliot (Söderblom, Niederbach), 55. Carlsson (Grönlund, Friberg), 57. Söderblom (Friberg, Folin)
     
    Sestavy z prvního utkání:

    Frölunda HC: Tomkins – Folin, Edvinsson, Elliot, Grönlund, Johansson, Olsson, Ekbom – Muršak, Lundqvist, Henriksson – Niederbach, Sundström, Söderblom – Friberg, Špaček, Carlsson – Lasch, Lasu, Rosseli Olsen – Nassen.

    Leksands IF: Brage – Sjalin, Caito, Bichsel, Lundqvist, Thomas, Rosander – Camper, Zackrisson, Véronneau – Kloos, Ruohomaa, Heineman – Karlsson, Rosen, Lang – Ashton, Kandergard, Forsberg – Hedlund.
     
    Forma obou mužstev

    Ačkoliv se oba celky nachází v horní polovině tabulky SHL (Frölunda je dokonce na 2. místě), formu mají špatnou. Obě mužstva vyhrála z posledních pěti ligových utkání jen jedno jediné. Týmy se ve švédské nejvyšší soutěži utkaly ve vzájemném měření sil minulý čtvrtek a jak už bylo zmíněno, výhru 4:2 slavili Indiáni, kteří jsou velkým favoritem na postup.
     
    Úvodní sestavy:

    Frölunda HC: Tomkins (Rubin) – Folin (A), F. Hasa, Elliott, Grönlund, Johansson, Olsson, N. Hasa, Milosevic – Muršak, J. Lundqvist (C), Henriksson – Nässén, Sundström, Söderblom – Friberg, Špaček, Carlsson – Lasch (TS), Lasu (A), Rosseli-Olsen
    Trenér: Roger Rönnberg.

    Leksands IF: Brage (Stenström) – Caito, Själin, Noren, Thomas, A. Lundqvist, Ekberg, Rosander – Camper, Zackrisson (C), Lang – Koos (TS), Ruohomaa, Ashton – Forsberg, Åman, Karlsson (A) – E. Hedlund, Kandergård, S. Hedlund
    Trenér: Björn Hellkvist.

    Rozhodčí: Holm (SWE), Öhlund (SWE) – Svensson (SWE), Jonsson (SWE).
     
    Duel nabídne českou stopu. V dresu Frölundy se představí český útočník Michael Špaček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Frölunda se hned na začátku první třetiny dopustila zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Tomkinse, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    00:45
    Hosté se však nedostali do žádného zakončení a na druhé straně pak po rychlém přechodu do útočného pásma střílel zblízka Ryan Lasch, ale beton Brageho byl na místě.
     
    01:54
    Další icing domácích indiánů. Znovu tak Leksand získal zadarmo útočné pásmo, buly proběhne opět po pravici Axela Brageho.
     
    02:03
    Carl Själin střílel od modré čáry a jeho pokus ještě zkoušel tečovat jeho spoluhráč, Carter Ashton ale nevyzrál na domácího brankáře, který teč šikovně kryje.
     
    02:42
    Zatím jsou mírně aktivnějším týmem hosté, kteří jsou častěji před domácí klecí. Zatím toho ale nedokázali využít ke vstřelení úvodní branky zápasu.
     
    03:02
    Slibně se rodící akci domácího celku zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje do středního pásma.
     
    03:39
    Hosté neudrželi útočnou třetinu a po zisku puku se pak dopředu drali hráči Frölundy, ovšem soupeř je zastavil už na konci středního pásma.
     
    04:15
    Mats Rosselli-Olsen se dostal až před Brageho, ale zblízka za jeho záda kotouč neprocedil. Byla to ale dosud největší šance zápasu!
     
    06:15
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:36
    Alexander Ludqvist napřáhl od modré čáry a poté musel do zákroku Matthew Tomkins, který sklapl betony a kotouč po ráně soupeře mezi ně ukryl.
     
    06:47
    Leksands právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení. Matt Caito napřáhl ke střele a těsně před Tomkinsem jeho pokus tečoval MIKAEL RUOHOMAA, jenž dostal puk za záda domácího brankáře – 0:1. Asistence: Matt Caito a Carter Ashton.
    06:47 Mikael RUOHOMAA - 0:1
     
    08:22
    Domácí se snažili najít rychlou odpověď, ale jejich pokus šel jen mimo tři hostující tyče.
     
    08:38
    Vyloučení v týmu Leksands IF (Carl Själin – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:44
    Hosté své oslabení zatím dobře zvládají a vyhazují puky do bezpečí. Nyní už ale zase domácí celek operuje před brankou Leksandu a kombinuje před Bragem.
     
    10:17
    Po Laschově nepřesné střele se hosté opět osvobodili a už to vypadá, že své oslabení zvládnou bez úhony.
     
    10:38
    Hráči Leksandu jsou v plném počtu.
     
    11:29
    Frölundě se zatím nedaří dostat se k vyrovnání, její náskok z obou zápasů po gólu soupeře je už jen o dva góly.
     
    12:28
    Ryan Lasch se natlačil do bezprostřední blízkosti hostující branky, ale nedostal přihrávku. Nemohl tak zakončit a rázem tak skončila domácí akce.
     
    13:01
    Jens Olsson objel vlastní branku a poté založil další akci indiánů. Na druhé straně ale nikdo z nich nezakončil a Axel Brage tak mohl být v klidu.
     
    13:57
    Michael Špaček se dostal do rychlosti a z levé strany vyslal nepříjemnou střelu, kterou Axel Brage kryje bezpečným zákrokem, kterým svůj tým podržel.
     
    15:38
    Po chvilce to zkusil před Bragem Jan Muršak, ale ani jeho pokus mezi třemi tyčemi nekončí.
     
    16:05
    Vyloučení v týmu Leksands IF (Matt Caito – 2 min., držení).
     
    16:53
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a je vyrovnáno. RYAN LASCH si šikovně najel k tyči hostující branky, kam poté usměrnil nahození Söderbloma do odkryté části Brageho svatyně – 1:1. Asistence: Elmer Söderblom a Michael Špaček.
    16:53 Ryan LASCH - 1:1
     
    18:12
    Tomkins musel do zákroku proti jedovatému pokusu Cartera Campera a podržel svůj tým.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Tomkins se musel mít ve svém brankovišti na pozoru, před ním se zjevil Mikael Ruohomaa a zblízka zakončil. Ovšem jen do betonu domácího hráče.
     
    19:50
    Na druhé straně to ještě zkusil před brankou Leksandu Jan Muršak, ale ten nedokázal procedit puk za záda brankáře soupeře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Frölundou a Leksandem je minulostí. Hosté se ujali vedení a snížili ztrátu v součtu obou duelů na dvoubrankovou. Ovšem Ryan Lasch vyrovnal v přesilové hře a dal Frölundě opět třígólový rozdíl. Uvidíme, co nám nabídne další průběh hry, který ještě může být hodně zajímavý. Druhá třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Střely na branku: 6 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Mat Caito dostal přihrávku k modré čáře, chvíli ještě počkal se střelou a poté se napřáhl k pořádné ráně, kterou ale kryje obrana Frölundy, která ho posílá jen vedle Tomkinsovy brány.
     
    20:55
    Patrik Noren hned na to střílel od pravého hrazení, bylo to hodně z úhlu, přesto zaskočil gólmana Frölundy, který pak raději kotouč kryje.
     
    21:34
    Tlak hostů pokračuje, stále se drží v útočném pásmu a hrozí před Tomkinsem, který se ve svém brankovišti v úvodních minutách druhého dějství nenudí.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu Leksands IF (Martin Karlsson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:31
    Od svého brankáře zakládali akci domácí hráči, po chvilce se dostali až do zakončení, které zastavuje levým betonem Axel Brage.
     
    23:15
    Michael Špaček se dostal do těsné blízkosti hostujícího brankáře a snažil se ho překonat mezi jeho betony. Ale nepovedlo se. Velká šance Frölundy pak končí výhozem puku hostů až před Tomkinse.
     
    23:59
    Leksands jsou v plném počtu.
     
    24:31
    Po náznaku hostující šance se puk dostal k obránci Frölundy a posléze šli domácí o akce na druhé straně, jenže tu zastavila pozorná obrana Leksands a pomohla tak svému brankáři.
     
    24:55
    Vyloučení v týmu Frölunda HC (Nicklas Jasu – 2 min., nesportovní chování).
     
    25:11
    Síly na ledě se srovnaly a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    25:41
    Nyní se do šance dostal Carter Camper, jenž obešel soupeře a zakončil z levého kruhu, ale jeho pokus se neujal.
     
    26:53
    Leksands právě vstřelili branku!
    A je znovu srovnáno. Zackrisson našel přihrávkou mezi kruhy volného PATRIKA NORENA, jenž svižnou ranou prostřelil Tomkinse mezi jeho betony – 1:2. Asistence: Patrik Zackrisson a Carter Camper.
    26:53 Patrik NOREN - 1:2
     
    28:58
    Domácí se pokusili z dalšího útoku nachytat Brageho, ale ten se nenechal. S pomocí obrany získal puk a hned ho poslal do neutrální zóny.
     
    29:44
    Blíží se polovina zápasu, domácí prohrávají o jeden gól, v součtu obou zápasů však mají stále dvoubrankový náskok.
     
    30:03
    Nyní předvedl fantastický zákrok hostující brankář, který lapil pokus domácího hráče a ukázal mu efektní semafor!
     
    30:03
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    31:32
    Vhazovalo se před hostující brankou, kotouč měli na svých holích hráči Frölundy, ale přišli o něj a rázem pak šli do akce hosté. Ovšem nic z ní nebylo.
     
    31:33
    Vyloučení v týmu Leksands IF (Fredrik Forsberg – 2 min., držení).
     
    32:13
    Frölundští indiáni se usadili na dlouhou dobu v pásmu hostů, ale svou akci příliš překombinovali, až o puk přišli. Ten hosté okamžitě posílají až před branku domácího celku.
     
    32:58
    Další osvobození Leksandu a ten zatím své oslabení zvládá velmi dobře. Domácí musejí do další akce z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    33:44
    Forsberg si nabruslil do útočného pásma, kde ale poslal nepřesný pas na spoluhráče. Možnost šance hostů tak vypršela velmi rychle.
     
    34:04
    Následuje další komerční přestávka.
     
    34:10
    Själin po buly v útočné třetině napřáhl ke střele a po ní musel do zákroku znovu Matthew Tomkins. Ten sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu Frölunda HC (Filip Hasa – 2 min., držení).
     
    35:06
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí se ve vlastním oslabení dostávají na vyrovnání. MAX FRIBERG vypíchl puk soupeři a uháněl před hostující branku, kde pak v těsné blízkosti překonal brankáře Brageho bekhendovou střelou mezi betony a je vyrovnáno – 2:2. Bez asistence.
    35:06 Max FRIBERG - 2:2
     
    36:20
    Frölunda je v plném počtu.
     
    36:42
    Další akce domácích, kterou zakončoval Karl Henriksson, ale trefil jen obránce před sebou. Nicméně stále pokračuje akce frölundských indiánů.
     
    38:28
    Vyloučení v týmu Frölunda HC (Stefan Elliott – 2 min., držení).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:32
    Střelou zápěstím se pokusil ohrozit Tomkinse Patrik Zackrisson, ovšem jeho pokus pokryl právě domácí brankář. Domácí se ale stále nemohou dostat k vyhození kotouče.
     
    39:40
    Hosté nemají co ztratit, v přesilové hře se pokusili o hru se šesti bruslaři v poli a bez brankáře. Dvakrát se dostali do šance, ale Matthew Tomkins byl pozorný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila úplně stejně, jako ta první, a sice 1:1. Znovu se dostali do vedení hosté, domácí však ve vlastním oslabení vyrovnali a mají tak dohromady náskok o tři góly. Zatím je průběžný stav obou duelů 7:4 ve prospěch Frölundy.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:45.
     
    Střely na branku: 12 – 32
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Frölunda je v plném počtu.
     
    41:07
    Po zisku puku v obranném pásmu se dopředu hnali hosté, zblízka zakončil Simon Hedlund, ale bylo to nepřesné.
     
    41:32
    Carter Ashton se natlačil až před Matthewa Tomkinse, ale kotouč mezi jeho betony za jeho záda nedostal. Na opačné straně si pak nepřesně počínali hráči Frölundy.
     
    42:45
    Anders Grönlund číhal v prostoru mezi kruhy, kam dostal i přihrávku, ale jeho přízemní střela se otřela jen o beton hostujícího brankáře.
     
    43:30
    Vyloučení v týmu Leksands IF (Patrik Zackrisson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    44:08
    Joel Lundqvist se dostal do mezikruží, poté převzal puk a jeho dělovka byla zastavena pozornou obranou soupeře, která ho srazila do ochranné sítě.
     
    44:55
    Po Špačkově nepřesném zakončení vyhodili puk do bezpečí hosté a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    45:30
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    46:23
    Leksands právě vstřelili branku!
    Hosté jdou potřetí v utkání do vedení. Po velké šanci domácích, kteří orazítkovali tyč soupeřovy branky, se do rychlého protiútoku přihnali hráči Leksadnu. NILS ÅMAN pak dostal přihrávku, kterou dokonale zužitkoval a Tomkins na jeho pokus nedosáhl – 2:3. Asistence: Martin Karlsson.
    46:23 Nils ÅMAN - 2:3
     
    47:34
    Domácí se znovu pokoušeli o rychlé srovnání, ale v cestě jim stála obrana Leksandu, která nepustila soupeře do vážnějšího ohrožení Brageho branky.
     
    48:25
    Vhazovalo se ve středním pásmu, domácí indiáni se hned poté dostali až před branku Axela Brageho, ale nikdo z nich nedokázal vystřelit.
     
    49:03
    Hosté vyhráli vhazování a hned se jali do útoku, ovšem ve středním pásmu je zastavila pozorná obrana Frölundy. Domácí pak otáčejí hru směr branka Leksandu.
     
    49:51
    Nyní jsou u puku znovu domácí hráči a opět zahrozili před klecí soupeře, ale tam byl s dalším zákrokem připraven Axel Brage.
     
    50:16
    Svižná rána jednoho z hostů končí na zákroku Matthewa Tomkinse.
     
    51:17
    Domácí začínají spíše bránit stav, nechtějí pustit soupeře v součtu obou duelů na kontaktní branku. Puk drží co nejdále od klece Leksandu.
     
    52:21
    Z levé strany střílel Michael Špaček, který je dnes hodně vidět a je aktivní. Ale proti jeho pokusu byl beton Brageho.
     
    52:58
    Nicklas Lasu zblízka vystřelil na hostujícího brankáře, ale ten zapsal další velmi dobrý zákrok. Po něm je hra přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    53:34
    Domácí ve skrumáži před brankou hostů nakonec dostali puk za brankovou čáru, ovšem následovalo video a to gól neuznalo pro postavení hráče v brankovišti.
     
    55:18
    Hosté dostali svého soupeře pod menší tlak, ale proti byl zákrok Matthewa Tomkinse.
     
    55:59
    Znovu se hosté natlačili před branku soupeře, Tomkins si připsal další těžký zákrok s drží svůj tým. Poté je hra přerušena, buly po jeho levé rue.
     
    56:12
    Branka Leksandu je prázdná, hosté hrají se šesti hráči v poli.
     
    57:15
    Obrana Frölundy má plné ruce práce, znovu čelí ataku soupeře, který je hodně aktivní a má velkou snahu ještě něco udělat pro to, aby si vynutil nastavenou hrací dobu. K tomu musí vsítit dva góly a hlavně žádný nedostat.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Zakázané uvolnění Frölundy, hra se stěhuje před klec Matthewa Tomkinse.
     
    58:33
    Domácí Lundqvist se snažil trefit z dálky prázdnou klec hostů, ale netrefil se. Je z toho jen zakázané uvolnění a přesun hry před Tomkinse.
     
    59:10
    Jan Muršak taktéž nedává gól do prázdné klece, na opačném konci hřiště pak byli znovu nebezpeční před Tomkinsem hosté. Vynutili si před ním další vhazování.
     
    59:47
    Už je zřejmě hotovo. Do konce zbývá doslova pár vteřin a domácí hráči tak pomalu mohou začít slavit postup.
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Leksands IF (Benjamin Thomas – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:57
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak ještě se pohnulo skóre. Tři vteřiny před koncem využil přesilovou hru ELMER SÖDERBLOM, kterého ideálně u tyče našel Ryan Lasch a prvně jmenovaný srovnal a zpečetil postup – 3:3. Asistence: Ryan Lasch a Michael Špaček.
    59:57 Elmer SÖDERBLOM - 3:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ač hosté statečně bojovali o zvrat v sérii, nakonec to nestačilo. Frölunda v závěru srovnala na 3:3, celkově oba zápasy zvládla poměrem 8:5 a postupuje do semifinále Ligy mistrů. Pro hosty tak pouť touto soutěží skončila ve čtvrtfinále.
     
    Střely na branku: 21 – 44
     
    To je ode mě vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:30:10)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Lasch (Söderblom, Špaček), 36. Friberg, 60. Söderblom (Lasch, Špaček) – 7. Ruohomaa (Caito, Ashton), 27. Noren (Zackrisson, Camper), 47. Åman (Karlsson)


    Frölunda HC: Tomkins (Rubin) – Folin (A), F. Hasa, Elliott, Grönlund, Johansson, Olsson, N. Hasa, Milosevic – Muršak, J. Lundqvist (C), Henriksson – Nässén, Sundström, Söderblom – Friberg, Špaček, Carlsson – Lasch (TS), Lasu (A), Rosseli-Olsen
    Trenér: Roger Rönnberg.

    Leksands IF: Brage (Stenström) – Caito, Själin, Noren, Thomas, A. Lundqvist, Ekberg, Rosander – Camper, Zackrisson (C), Lang – Koos (TS), Ruohomaa, Ashton – Forsberg, Åman, Karlsson (A) – E. Hedlund, Kandergård, S. Hedlund
    Trenér: Björn Hellkvist.

    Rozhodčí: Holm (SWE), Öhlund (SWE) – Svensson (SWE), Jonsson (SWE)

    Diváci: 3575
    07.12.2021
    Leksands IF - Frölunda 2:5

    Branky a nahrávky: 10. Vérenneau (Camper, Zackrisson), 19. Bichsel (Thomas, Zackrisson) – 11. Carlsson (Olsson, Friberg), 17. Olsson (Sundström, Niederbach), 54. Elliot (Söderblom, Niederbach), 55. Carlsson (Grönlund, Friberg), 57. Söderblom (Friberg, Folin)

    Frölunda 1 0 Leksands IF
    #1 Úterý 07.12.2021 • 19:00
    Leksands IF - Frölunda 2:5
    #2 Úterý 14.12.2021 • 19:00
    Frölunda - Leksands IF 3:3
    bahis siteleri