Montreal – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Ottawa 2:1 (kon.) | Florida – Los Angeles 1:4 (kon.)
New Jersey – Vegas 3:5 (kon.) | Carolina – Detroit 5:3 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:1 (kon.)
Nashville – Colorado 5:2 (kon.) | Minnesota – Buffalo 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Columbus 5:2 (kon.)
San Jose – Vancouver 2:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Columbus Blue Jackets
Pátek 17.12.2021, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:06 Warren FOEGELE - 5:2
     
    57:06
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Napoprvé ještě Jesse Puljujärvi kotouč nevyhodil, ale pak předvedl skvělý blok, v pádu posunul do středního pásma a tam už startoval raketové motory WARREN FOEGELE. Užil si konfrontaci se zívající brankou a přidává pátý gól Oilers, který již bude definitivní pojistkou. Asistence: Jesse Puljujärvi a Connor McDavid.
    56:36 Justin DANFORTH - 4:2
     
    56:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    Naděje umírá poslední. Kolem dvou strážců se protáhl Zach Werenski, vypálil a dorážku jeho střely pak obstaral JUSTIN DANFORTH. Útočník, který v utkání nebyl tolik vidět, teď dává pro Columbus extrémně důležitý gól. Blue Jackets přežili klinickou smrt, k úspěšné rekonvalescenci ale ještě zbývají minimálně dvě branky. Asistence: Zach Werenski a Sean Kuraly.
    46:28 Gustav NYQUIST - 4:1
     
    46:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    První čisté konto Stuarta Skinnera v tomto utkání ještě nepřijde. Jake Bean nahodil puk rovnou na bránu a teč Colea Sillingera způsobila to, že brankář Edmontonu neudržel kotouč ve výstroji. Dorážka se pak povedla GUSTAVU NYQUISTOVI, který byl nastěhovaný před brankovištěm. Radost Blue Jackets není moc velká, přesto je tenhle gól snad poslední šancí se zápasem ještě něco podniknout. Asistence: Cole Sillinger a Jake Bean.
    36:41 Brendan PERLINI - 4:0
     
    36:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers pravděpodobně rozhodují o držiteli dvou bodů z tohoto zápasu. Evan Bouchard mohl po hraničním zákroku ve středním pásmu padnout na led, ale situaci ustál a rozehrál smrtící akci. Zack Kassian se ještě zprava neprosadil, ale dojíždějící BRENDAN PERLINI přidal úspěšnou dorážku a dává svůj první gól v edmontonském dresu. Zároveň se jedná o jeho druhý bod v utkání. Asistence: Zack Kassian a Evan Bouchard.
    11:07 Derek RYAN - 3:0
     
    11:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se konečně střelecky chytili. Za posledních šest zápasů dali jen devět branek, teď jsou v rámci první periody už na třetině tohoto počtu. Prosazuje se také DEREK RYAN, který je spíše svátečním střelcem. Dostal se před bránu a využil rychlou bombu Brendana Perliniho ze středu útočného pásma. Ryan číhal na dorážku, dostal se do nebezpečného prostoru a odtud udeřil mezi betony Merzlikinse. O střídání brankáře Columbus ani neuvažoval, každopádně je v kritické situaci. Asistence: Brendan Perlini.
    08:10 Jesse PULJUJÄRVI - 2:0
     
    08:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A druhý přesilovkový zásah. Znovu je to JESSE PULJUJÄRVI, kdo zůstal nepokrytý před bránou a přidává důležitou trefu. Uvidíme, jak s hostujícím celkem současný stav zamává, protože do této chvíle byl tím lepším týmem. Oilers si každopádně přesilovky pohlídali a dvakrát udeřili. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
    07:24 Jesse PULJUJÄRVI - 1:0
     
    07:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Poprvé od začátku prosince se dostává Edmonton do vedení, když využívá početní převahu dvou mužů. Po nabití Leona Draisaitla příklepem tvrdě vypálil Tyson Barrie, ale jeho střela nešla mezi tři tyče. Odražený pokus ale způsobil zmatky v brankovišti, nejrychleji se k dorážce dostal JESSE PULJUJÄRVI. Asistence: Tyson Barrie a Leon Draisaitl.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 8. Puljujärvi (Barrie, Draisaitl), 9. Puljujärvi (Nugent-Hopkins, McDavid), 12. D. Ryan (Brendan Perlini), 37. Brendan Perlini (Kassian, Bouchard), 58. Foegele (Puljujärvi, McDavid) – 47. Nyquist (Sillinger, Bean), 57. Danforth (Werenski, Kuraly)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Koskinen) – Nurse (A), Bouchard, Keith, Ceci, Lagesson, Barrie – Foegele, McDavid (C), Puljujärvi – Nugent-Hopkins (A), Draisaitl (A), Yamamoto – Brendan Perlini, D. Ryan, Kassian – Benson, Sceviour, Turris.
    Trenér: Dave Tippett

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (41. Korpisalo) – Werenski (A), Bean, Gavrikov, Bayreuther, G. Carlsson, Peeke – Texier, Jenner (C), O. Bjorkstrand (A) – Domi, Roslovic, J. Voráček – Nyquist (A), Sillinger, Činachov – E. Robinson, Kuraly, Danforth.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: South, Kozari – Murchison, Rody

    Diváci: 15022
    bahis siteleri