Košice – Poprad 1:4 (kon.)
konec
HC Košice
1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
HK Poprad
sk Pátek 17.12.2021, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej sekunde zápasu ešte Poprad skúšal trafiť prázdnu bránku, ale neuspel. Poprad so Steel arény odchádza po víťazstve 4:1. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:27:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Košičania stále držia pásmo, ale vôbec v ňom nie sú dôrazní. Klhůfek strieľal ešte raz, ale Čiliak si pohodlne poradil. Košická bránka je stále prázdna.
     
    58:56
    Košičania sa usadili v pásme a skúsili to sériou prihrávok. Na ich konci sa do strely oprel Klhůfek, ale nebol presný.
     
    57:36
    Košarišťan po oddychovom čase zostáva na striedačke. Košičania to skúsia so šiestimi korčuliarmi.
     
    57:36
    Košický tréner Kalle Kaskinen si vyžiadal oddychový čas.
     
    56:28
    Paršin prešiel do útočného pásma, ale bol tam sám proti dvom obrancom. Keďže nemal komu prihrávať, tak nedokázal nič vymyslieť.
     
    56:11
    Puk skončil na ochrannej sieti, takže hra sa prerušuje. Poprad si s obrovskou pravdepodobnosťou už o pár minút zo Steel arény odnesie tri body.
     
    55:42
    Oba tímy striedajú počas hry. Čas zostávajúci do konca duelu sa kráti a nič nenasvedčuje tomu, že by sa v Steel aréne malo schyľovať k veľkému obratu.
     
    55:00
    Začína sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby a zdá sa, že aj celého zápasu. V útoku sú Košičania.
     
    54:17
    McPherson sa dostal do útoku a z ľavej strany prihrával Slovákovi, ale ten puk v rýchlosti nespracoval. Na ľade teraz vidíme množstvo nepresností.
     
    53:50
    Košičania prešli do pásma. Milý to skúšal z pravej strany a po ňom ešte od modrej čiary pálil Deyl, ale iba priamo do hrude Čiliaka.
     
    52:47
    Opäť sa hrá dlhšie bez prerušenia. Hosťujúci Vandas vybojoval puk pri mantineli vo svojom útočnom pásme, ale nemá to na strelu.
     
    51:58
    Košičania v strednom pásme zachytili rozohrávku hostí. Saucerman sa po nej sám vrútil do pásma a prudko strieľal, ale iba tesne nad Čiliakovu bránku.
     
    51:28
    Košičania zbierjaú puk za vlastnou bránkou a budú rozohrávať. Ofenzívnu snahu im nemožno uprieť, ale zaiaľ sú iba veľmi nepresní.
     
    50:05
    Vandas sa dostal priamo pred brakára Košíc a aj on to skúsil zakončením. Puk však nedokázal dobre podvihnúť, a tak si Košarišťan pomerne hladko poradil.
     
    49:30
    Vylúčený Snuggerud sa vracia na ľadovú plochu. Košičania oslabenie ustáli bez inkasovaného gólu.
     
    48:52
    Drgoň najskôr trafil iba Košarišťana, a potom pri ďalšej strele zlomil hokejku. Popradu nemožno uprieť snahu, ale hostia sa skutočne nemusia nikam ponáhľať.
     
    48:19
    Krátko po buly zakončoval aj Arniel. Poprad má v početnej výhode puk plne pod kontrolu a košickú bránku ohrozuje z každej možnej pozície.
     
    47:56
    Od modrej čiary sa po krátkych presilovkových prihrávkach rozhodol zakončiť Drgoň. Košarišťan ale všetko dobre videl a puk zneškodnil.
     
    47:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Luc Snuggerud – 2 min., zovretie puku).
     
    47:22
    Košičania odpovedali rýchlym protiútokom. Puk ťahal Slovák a zdalo sa, že Čiliakovi strela vypadla. Slovák preto ešte aktívne dobiedzal, ale puk napokon nevydoloval.
     
    47:04
    A napokon z toho bola dobrá šanca hostí! Svitana potiahol puk do pásma a Livingston si spoza bránky nakorčuľoval priamo do najnebezpečnejšieho priestoru. Tam sám zakončoval aj dorážal, ale v zmätku sa najlepšie zorientoval Košarišťan.
     
    46:17
    Mrázik musel zakladať novú útočnú akciu. Skúsil to individuálne stredom klziska, ale narazil iba na popradskú obranu.
     
    45:55
    Košičania chceli prejsť do útoku, ale je z toho iba postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    44:50
    Hrá sa dlhšie bez prerušenia, ale aj bez akýchkoľvek lepších šancí. Na ľadovej ploche stále vidíme iba množstvo nepresností.
     
    44:16
    Snuggerud si z modrej čiary zbehol až k bránke. Skúsil to tam sťahovačkou, ale na Čiliaka bol prikrátky.
     
    42:48
    Ulrych sa teraz pred svojou bránkou nechtiac zrazil s Jevošom a prišiel o puk. Dostal sa k nemu Rogoň, ale nebol v dobrej pozícii a strieľať nedokázal.
     
    42:00
    Zakázané uvoľnenie Popradu. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Košarišťanom.
     
    41:34
    Po pravej strane sa teraz do pásma posúval domáci Chovan. Napokon to ale príliš prešpekuloval a o puk prišiel. V úvode tretej tretiny vidíme viacero nepresností.
     
    40:45
    Košičania sa ale zmocnili puku a tiež prešli do pásma. Prudko pálil Pereskokov, ale trafil iba rameno brankára Čiliaka.
     
    40:09
    Prvé buly záverečnej tretiny vyhral Poprad. Hostia ihneď prešli do útoku a pokúsia sa tam niečo vymyslieť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine strieľali góly iba hostia. Po presných zásahoch Skokana a Arniela si Poprad poistil svoj náskok a všetko nasvedčuje tomu, že si do Steel arény prišiel po tri body. Košičania hrajú veľmi nepresne a často robia chyby.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:54.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:27
    Popradčania puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie. Nasledovať bude buly pred gólmanom Čiliakom.
     
    38:47
    Vylúčený Hudec sa vracia na ľadovú plochu. Poprad pokračuje v plnom počte.
     
    38:40
    V samom závere presilovky sa Košiciam napokon podarila zaujímavá akcia. Saucerman za ľavým kruhom dostal dobrú krížnu prihrávku a prudko strieľal, ale iba tesne vedľa pravej žrde.
     
    37:59
    Oceliari sa vrátili do pásma. Od modrej čiary pálil Snuggerud, ale minul bránku súpera. S touto preislovkou košický tréner určite nebude spokojný.
     
    37:20
    Košičania sa síce niekoľko desiatok sekúnd držali v pásme, ale nedokázali tam vôbec nič vymyslieť. Z ich strany neprišlo žiadne zakončenie a Poprad puk vyhadzuje.
     
    36:47
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Hudec – 2 min., podrazenie).
     
    36:00
    Začína sa posledná štvorminútovka tejto tretiny. Poprad opäť prevzal aktivitu na ľadovej ploche a zostáva v útočnom pásme.
     
    35:24
    Bola z toho dobrá šanca Popradu! Od modrej čiary strieľal Livingston, ale Košarišťan si puk postrážil. Zrazil ho priamo pred seba, kde hostia nedokázali dorážať.
     
    34:20
    Poprad dlhou prihrávkou hľadal pri košickej bránke Svitanu, ale ten na puk nedotiahol. Zakončenie zo strany hostí preto neprišlo.
     
    33:24
    Krátko po buly prišla vynikajúca strela od modrej čiary. Jej autorom bol Mlynarovič, ale Košarišťan stihol rýchlo zakončiť.
     
    33:18
    Rymsha si teraz vypýtal puk a strieľal, ale našiel iba Košarišťana. Bartánus tam následne ešte odtlačil Dalhuisena, ktorý sa pokúšal vydolovať puk.
     
    32:40
    Oceliari preniesli hru na opačnú polovicu klziska. Od modrej čiary tam tvrdo zakončoval Snuggerud, ale nemieril presne.
     
    32:21
    Svitana dostal prihrávku do ľavého kruhu. So zakončením dlhšie váhal a napokon strieľal iba k dobre pokrytej bližšej žrdi.
     
    31:25
    Poprad dal gól!
    Hostia už v plnom počte pridávajú štvrtý gól. Rymsha výborne vystrelil spomedzi kruhov a puk poskakoval v predbránkovom priestore. Tam sa najlepšie zorientoval JAMES ARNIEL a úspešne dorážal. Asistencie: River Rymsha, Michael Vandas.
     
    31:04
    Vylúčený Vandas je späť na ľadovej ploche. Košická presilovka sa preto končí, ale stav sa nemení.
     
    30:06
    Domáci Saucerman dostal pukom nešťastne priamo do tváre. Na lavičku ale odišiel po vlastných, takže našťastie to zrejme nebude nič vážne. Neúmyselne ho trafil Mlynarovič.
     
    29:50
    Košičania chceli prejsť do útoku. Pretláčal sa tal Paršin, ale po súboji so súperom spadol a skončil v mantineli.
     
    29:04
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Michael Vandas – 2 min., hákovanie).
     
    29:00
    Vylúčený McPherson sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Oceliari síce v strednej dvadsaťminútovke začali veľmi aktívne, ale nevyužili to a opäť sú v podstate tam, kde pred zmenou strán.
     
    28:15
    Poprad dal gól!
    Hostia po necelej minúte využívajú presilovku a v Steel aréne opäť vedú o dva góly. DÁVID SKOKAN najskôr nebezpečne tečoval Arnieovu strelu, a potom aj úspešne dorážal. Asistencie: James Arniel, Adam Drgoň.
     
    27:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Allan McPherson – 2 min., sekanie).
     
    27:20
    Skokan bol vo výbornej príležitosti! Košičania stratili puk v strednom pásme a hosťujúci hráč sa okamžite dostal do úniku, ale z pravého kruhu Košarišťana neprekvapil. Vybojoval však aspoň presilovku.
     
    26:58
    Poprad to skúsil postupným prechodom do pásma. Na konci akcie bol Valigura, ale mieril iba na pripravenú lapačku Košarišťana.
     
    26:07
    Hosťujúci obranca Hudec sa pokúšal puk nahodiť od útočnej modrej čiary. Košarišťan zasiahol lapačkou a hru pre istotu prerušil.
     
    25:11
    Domáci Mrázik teraz vybojoval puk pri bránke súpera, ale bol veľmi dobre bránený a zakočenie z toho nebolo. Košičania sú stále veľmi aktívni.
     
    24:43
    Na ľadovú plochu sa vracia aj domáci Slovák. Oba celky pokračujú v plnom počte.
     
    24:27
    Vylúčený hosťujúci Dalhuisen je späť na ľade. Poprad má k dispozícii kratučkú presilovku.
     
    23:58
    Oceliari dostali puk do útoku, ale zatiaľ je to tam iba bez strely. Oba celky hrajú stále so štyrmi korčuliarmi.
     
    23:04
    Poprad mal výbornú šancu! Priamo pred bránkou si hostia niekoľkokrát vymeili puk. Zdalo sa, že Brejčák už bude páliť, ale napokon opäť prihrával, a tak sme zakončenie z dobrej pozície nevideli.
     
    22:43
    Z košickej presilovky nič nebude. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie domáci Marek Slovák. Hrať sa bude vo štvorici na oboch stranách.
     
    22:27
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Mike Dalhuisen – 2 min., napadnutie hlavy a krku).
     
    22:08
    Na modrej čiare sa do puku oprel Cibák, ale bránku Čiliaka minul. Košičania sú po zmene strán jasne aktívnejší.
     
    21:44
    Poprad pri pokuse o rýchle prenesenie hry na opačnú polovicu klziska puk prestrelil iba na zakázané uvoľnenie.
     
    21:07
    Košičania to skúšajú z každej možnej pozície. Ihneď po buly nastrelil puk Romančík a Čiliak si zrejme nebol istý, kde má puk. Napokon sa mu hru podarilo prerušiť.
     
    20:56
    Košičania to skúsili aj strelecky. Snuggerud ponúkol strelu McPhersonovi. Ten pálil, ale iba do betónu popradského brankára.
     
    20:10
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali Košice. Síce ho rýchlo nahodili do pásma, ale iba na zakázané uvoľnenie.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Máme za sebou zaujímajé úvodné dejstvo. Prvá tretina priniesla hokej v tempe. Po dvoch zlepených góloch bol jednoznačne aktívnejší hosťujúci Poprad, ale jeho náskok Košice znížili tesne pred sirénou. Uvidíme, čo prinesie stredné dejstvo riadnej hracej doby.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:56.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:58
    Košice dali gól!
    Napokon tu máme zníženie tesne pred prvou sirénou. ALLAN MCPHERSON z vlastnej obrany vynikajúco potiahol puk do pásma. tam si ho ešte vymenil so Snuggerudom a napokon prudko strieľal. Čiliak nestihol zareagovať. Asistencia: Luc Snuggerud.
     
    19:15
    Popradu nevyšla rozohrávka od svojej bránky. Je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    18:57
    Domáci Chovan nenápadne nahodil puk spoza obrany a popradský gólman sa musel mať na pozore. Puk pred neho nebezpečne vypadol, ale našťastie pre hostí tam nebol nik na dorážku.
     
    18:10
    Domáci to ešte pred prestávkou skúšajú. Z obrannej pozície vystrelil Snuggerud a nebol to vôbec zlý pokus, ale Čiliak si ho postrážil.
     
    17:19
    Košičania mohli znížiť! Slovák naskočil zo striedačky a bolo z toho prečíslenie dvoch na jedného, ale na jeho konci letel puk iba nad bránku Čiliaka.
     
    16:27
    Domáci vyhrali buly pred popradsko bránkou. Za ňou s pukom operoval Paršin, ale hostí neoklamal. Nebola z toho ani strela, ani prihrávka.
     
    16:09
    Dalhuisen sa pokúšal rozohrávať z hĺbky svojej defenzívy a nemyslel to vôbec zle, ale jeho spoluhráči prihrávku nedokázali spracovať. Je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    15:17
    Po góloch je Poprad na ľadovej ploche jednoznačne aktívnejší. Hostia súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    14:58
    Košičania sa museli brániť niekoľko desiatok sekúnd. Teraz sa im však podarilo zmocniť puku a budú striedať.
     
    14:00
    Dva zlepené góly hosťujúci tím nabudili. Poprad sa opäť usadil v útoku a predvádza ofenzívny hokej.
     
    12:54
    Poprad dal gól!

    Hostia v rýchlom tempe pridávajú aj druhý presý zásah! Za bránkou sa s pukom pekne pohral Brejčák, ktorý k sebe prilákal dvoch Košičanov. Pred bránkou preto ostal úplne osamotený PETER BJALONČÍK, ktorý po prihrávke už iba presne strieľal k ľavej žrdi. Asistencie: Adrián Valigura, Daniel Brejčák.
     
    12:18
    Poprad dal gól!
    Hostia sa ujímajú vedenia už v hre piatich proti piatim! Domáci tím sa nedokázal dostať spod tlaku súpera. V pravom kruhu ostal úplne nepokrytý COLE ULLY, ktorý bez prípravy prestrelil Košarišťana. Asistencie: River Rymsha, Michael Vandas.
     
    12:11
    Vylúčený Havrila sa vracia na ľadovú plochu. Košičania hrajú v plnom počte, ale aj naďalej sa bránia.
     
    11:40
    Až teraz sa domácemu tímu podarilo dostať puk preč od svojej bránky. Poprad musíme pochváliť, presilovky sa chopil naozaj dobre.
     
    11:09
    Hostia sa stále držia v útoku, ale bez nebezpečnejšieho zakončenia. Vyrazený puk chcel do siete dostať Svitana. Najskôr naznačil strelu a potom to chcel skúsiť ešte efektnejšie, ale bez výsledku.
     
    10:35
    Poprad sa ihneď usadil v útočnom pásme. Po sérii prihrávok to skúšal z medzikružia Livingston, ale puk mu vôbec nesadol. Košarišťan s týmto nemohol mať problém.
     
    10:11
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Matúš Havrila – 2 min., podrazenie).
     
    09:53
    Na opačnej polovici klziska Košičania neuspeli v rozohrávke z vlastnej obrannej tretiny. K puku sa dostal Valigura a rýchlo strieľal, ale bránku minul.
     
    09:19
    Košičania sa usadili v útočnom pásme. Zdalo sa, že Deyl bude strieľať od modrej čiary, ale napokon prihrával na pravú stranu do kruhu. Odtiaľ vypálil Pereskokov, ale Čiliaka neprekvapil.
     
    08:35
    Košickým ľadárom sa napokon všetko podarilo vyriešiť. Po necelých piatich minútach preto môže zápas pokračovať.
     
    08:35
    Zdá sa, že personálu Steel arény sa zatiaľ nedarí. Reklama umiestnená na mantineli podľa všetkého nedrží správne a prevísa smerom k ľadu.
     
    08:35
    Na ľadovej ploche je menší problém s mantinelom. Košickí ľadári opravujú reklamu, ktorá je tam umiestnená. Hra sa preto na moment musela prerušiť.
     
    08:35
    Hostia už v plnom počte prešli až k bránke súpera. Strieľal Dalhuisen a Košarišťan nemal puk plne pod kontrolou, ale v priestore nebol nikto v modrom drese, kto by mohol dorážať.
     
    07:56
    Vylúčený Rymsha sa vracia na ľadovú plochu. Poprad sa v početnej nevýhode veľmi dobre ubránil.
     
    07:40
    Košičania sa v útoku rozostavili až v samom závere svojej preislovky. Z pravého kruhu po sérii prihrávok strieľal Snuggerud, ale Čiliak puk vyrazil.
     
    06:44
    Košičania opäť začínajú iba spoza svojej bránky. Petráš vemi dobre napádal súperovu rozohrávku a domáci tím do útoku vôbec nepustil.
     
    06:04
    Chovan chcel v útočnom pásme prihrávať za seba, ale tam bol iba popradský hráč. Hostia preto puk v úvode oslabenia poľahky dostávajú von z pásma.
     
    05:56
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (River Rymsha – 2 min., hákovanie).
     
    05:18
    Oceliari získali puk a chceli prejsť do útoku. Klhůfek korčuľoval po pravej strane, ale napokon bol z toho iba ofsajd.
     
    04:53
    Košičania vyhodili puk cez všetky čiary a je z toho zakázané uvonenie. Po dlhej dobe sa prerušuje, vhadzovať sa bude pred Košarišťanom.
     
    04:20
    Hrá sa veľmi dlho bez prerušenia. Oba celky už striedali počas hry a do zakončenia sa opäť dostal Poprad. Z pravej strany z pomerne veľkého uhla strieľal Arniel, ale brankára neprekvapil.
     
    03:05
    Poprad sa dostal do rýchleho protiútoku. Na jeho konci strieľal Livingston, ale domáci gólman Košarišťan si puk postrážil a vrátil ho späť do hry.
     
    02:24
    Na opačnej strane podržal puk Bartánus a chcel aj strieľať, ale spoza obrany neuspel. Tak to skúsil Cibák takmer od modrej čiary, no iba do brankára.
     
    01:43
    Novajovský dostal puk do pásma popri pravom mantineli, ale nemal komu prihrávať. Poprad teraz útočnú tretinu neudrží.
     
    00:54
    Hostia prešli do ofenzívy a bolo z toho prvé strelecké zakončenie tohto zápasu. Spomedzi kruhov pálil Ully, ale iba priamo do stredu bránky.
     
    00:23
    Košice hneď v úvode zápasu nahodili puk do útočného pásma, ale tam ho pri mantineli nezískali. Útočiť preto bude Poprad.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (Kaľavský) – Snuggerud, Deyl, Šedivý, Romančík, Cibák, Saucerman, Jacko, Novota – McPherson, Slovák, Pereskokov – Paršin, Chovan, Klhůfek – Rogoň, Mrázik, Bartánus – Jokeľ, Havrila, Milý
    Trenér: Kalle Kaskinen

    HK Poprad: Čiliak (Tomek) – Brejčák, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Hudec – Livingston, Skokan, Svitana – Vandas, Arniel, Ully – Jevoš, Mlynarovič, Paločko – Petráš, Bjalončík, Valigura
    Trenér: Corey Neilson

    Rozhodca: Krajčík, Müllner – Ševčík, Gegáň.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri zápase dohrávky 18. kola Tipos extraligy. V Košiciach nás čaká východniarske derby medzi HC Košice a HK Poprad.

    Pôjde o súboj dvoch tabuľkových susedov, pričom o čosi lepšie sú na tom Košičania. Tí sú momentálne na 5. mieste a držia si 4-bodový odstup práve pred šiestym Popradom. Oceliari vyhrali ostatné dva zápasy v rade, keď postupne zdolali Michalovce aj Liptovský Mikuláš. Poprad najskôr nestačil na susedov zo Spišskej Novej Vsi, ale v poslednom kole si chuť na domácom ľade napravil a Liptákov rozdrvil 9:0. Košičania si držia priebežné skóre v pomere 74:59, v prípade Popradu je to 86 strelených a 67 inkasovaných gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 20. McPherson (Snuggerud) – 13. Ully (Rymsha, Vandas), 13. Bjalončík (Valigura, Brejčák), 29. Skokan (Arniel, Drgoň), 32. Arniel (Rymsha, Vandas)


    HC Košice: Košarišťan (Kaľavský) – Snuggerud, Deyl, Šedivý, Romančík, Cibák, Saucerman, Jacko, Novota – McPherson, Slovák, Pereskokov – Paršin, Chovan, Klhůfek – Rogoň, Mrázik, Bartánus – Jokeľ, Havrila, Milý
    Trenér: Kalle Kaskinen

    HK Poprad: Čiliak (Tomek) – Brejčák, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Hudec – Livingston, Skokan, Svitana – Vandas, Arniel, Ully – Jevoš, Mlynarovič, Paločko – Petráš, Bjalončík, Valigura
    Trenér: Corey Neilson

    Rozhodčí: Krajčík, Müllner – Ševčík, Gegáň
    bahis siteleri