Žďár n/S – Opava 7:6 (po pr.) | Písek – Kobra 2:7 (kon.) | Val. Meziříčí – Vel. Meziříčí 9:4 (kon.)
Kopřivnice – SHK Hodonín 5:3 (kon.) | Letňany – Nová Paka 5:0 (kon.) | Hronov – Bílina 8:4 (kon.)
Klatovy – Havlíčkův Brod 5:4 (po pr.) | Řisuty – Příbram 1:5 (kon.) | Tábor – Cheb 6:0 (kon.)
Děčín – Dvůr Králové n. L. 3:7 (kon.) | Jablonec n/N – Mostečtí Lvi 4:5 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
9:4 (3:0, 1:4, 5:0)
HHK Velké Meziříčí
Sobota 18.12.2021, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00 a budeme vám z něj přinášet důležité události.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky, především ty toho druholigového. Před námi je další utkání 2. ligy skupiny Východ, kde se proti sobě tentokrát postaví HC Bobři Valašské Meziříčí a HHK Velké Meziříčí.

    V meziříčském derby byli prozatím úspěšnější hráči horáckého celku, kteří na Bobry vyzráli hned ve dvou případech z celkových tří možností. Zvláště se proti Valachům nejvíce daří hráčům Ondřeji Malcovi, který ve vzájemných kláních nasbíral celkem 4 body (2+2). Ze svěřenců kouče Plška je to poté Jiří Goiš (0+3) a bek David Vosátko (1+2).

    První vzájemné utkání – 25. 9. 2021, 3. kolo, VEL – VAL

    6. Strnad (Ambrož., M. Vlašín), 40. Juráň (Malec, Horký), 43. Malec (Horký, Juráň) – 21. Podešva (Goiš), 40. Vávra (Goiš). Rozhodčí: Maťašovský – Hübl, Nechvátal. Vyloučení: 0:2, navíc Vávra (VAL) 10 min. OT (nesportovní chování). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 197. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

    Druhé vzájemné utkání – 23. 10. 2021, 10. kolo, VAL – VEL

    42. Vávra (Ďurkáč), 43. Finsterle (Vosátko, Křivohlávek), 48. Urbanec (Vávra), 49. Křivohlávek (Finsterle, Andris), 53. Weintritt (Vosátko) – 37. Malec (P. Vlašín, Juráň). Rozhodčí: Goňa – Vengřín, Hladík. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 316. Střely na branku: 42:21. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

    Třetí vzájemné utkání – 20. 11. 2021, 17. kolo, VEL – VAL

    33. Juráň (Paták, Malec), 52. Paták (Juráň), rozh. náj. T. Střecha – 12. Vosátko (Gabrhelík, Goiš), 51. Andris (Gabrhelík, Pořický). Rozhodčí: Kohoutek – Berger, Štěrba. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 359. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Valaši si v posledním měření sil s Ďábly hodně zastříleli, svého soupeře dvakrát ztráceli, přesto jej dokázali dohnat a zvítězit 7:5. V tabulce východní skupiny se tak postupně s rozdílem 2 bodů blíží prvními místu, které s 48 body okupuje právě Nový Jičín.

    Od začátku letošního ročníku se po vítězných utkáních uděluje štafeta v podobě plzeňského piva pro nejlepšího hráče. To si v posledních dnech převzali hlavně mladé naděje, konkrétně útočníci 3. formace Daniel Stodůlka, Michael Vavřík i David Kozubík, radoval se také gólman David Tkadlec. Valaši tak dávají znát o své velké kvalitě ve všech svých lajnách.

    Bodování vede útočník Jiří Goiš (8+17), ten bodoval také v posledním střetnutí s Ďábly, ve kterém si připsal gól i asistenci. Oporami týmu v útoku jsou i nadále Tomáš Vávra (10+11), Jan Křivohlávek (11+9) nebo Lukáš Finsterle (10+10). Z obránců se daří nejvíce daří Jakubu Ďurkáčovi (3+10) a Stanislavu Báchorovi (2+11), vědět o sobě dává také nejnovější posila Ondřej Gabrhelík (0+4).

    Sestava z posledního utkání: Sachr (Tkadlec) – Báchor (A), Gabrhelík, Ďurkáč, Kamas, Holiš, Pořický (C) – Goiš, Vávra (A), Apolenář – Andris, Křivohlávek, Finsterle – Kozubík, Vavřík, Stodůlka – Urbanec, Čmiel, Blaško.
     
    HHK Velké Meziříčí

    Nováček z Velkého Meziříčí nastoupil v minulé sezóně pouze ke dvěma mistrovským utkáním, až letos tak prožívá svůj plnohodnotný návrat na druholigová kluziště. Po úvodních zápasech byl tým z Velkého Meziříčí možná překvapivě ve vrchní části tabulky skupiny Východ, nyní mu však patří šestá příčka se ziskem 32 bodů, Nutno ovšem zmínit, že rozdíl mezi sedmou Kopřivnicí (31) a čtvrtou Opavou (34) jsou pouhé tři body.

    Co ale Horácký hokejový klub nepotěší je fakt, že je druhým týmem s nejvíce inkasovanými brankami. Do sítě Velmezu se jejich protivníci prosadili již devětaosmdesátkrát, nejhorší Hodonín dostal o jeden gól více. I proto má tým kouče Karla Vejmelky v letošním ročníku celkem 13 proher, z vítězství se radoval jedenáctkrát.

    Nejlepším střelcem týmu, ale i východní skupiny, je hráč s velkými zkušenostmi z 1. ligy Ondřej Malec. V dosavadních 22 zápasech nasbíral celkem 15 gólů a 9 asistencí. Nejproduktivnějším hráčem je forvard David Křenek (13+12), spoléhat se velkomeziříčští mohou také na Tomáše Střechu (11+12).

    Jedničkou v bráně je Jaroslav Juda, ten zatím nastoupil do 16 utkání s průměrem 3,9 inkasované branky. Záda mu kryje Filip Krejčí, za 9 zápasů držící si o něco lepší statistiku 3 obdržených gólů na utkání.

    Naposledy hostilo doma Velké Meziříčí Kometu Brno B, se kterou padlo 1:3, jedinou radost Horáků zařídil již zmíněný Tomáš Střecha, ten dostal svůj tým do jednobrankové ztráty na 1:2, ovšem zanedlouho Brno opět udeřilo a nakonec zvítězilo.

    Sestava z posledního utkání: Juda J. (Štourač) – Ambrož, P. Vlašín, Báňa, V. Burian, Slabý, Kochánek – Paták, T. Střecha, Strnad, Malec, Juráň, Maštera, M. Vlašín, M. Juda, M. Burian, F. Střecha.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Tkadlec (Majer) – Báchor (A), Gabrhelík, Pořický (C), Ďurkáč, Holiš, Mošnička, Kamas – Goiš, Vávra (A), Apolenář – Andris, Křivohlávek, Finsterle – D. Stodůlka, Vavřík, Kozubík.
    Trenér: Lukáš Plšek

    HHK Velké Meziříčí: Juda (Šťourač) – Vondráček, Báňa, P. Vlašín, Janoušek, V. Burian, Slabý, Kochánek – Juráň, M. Vlašín, M. Burian, Paták, Střecha, Broža, Barák, Mastěra, Rozmarín.
    Trenér: Karel Vejmelka

    Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    07:30
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je Jiří GOIŠ. Asistence: Stanislav Báchor a Ondřej Gabrhelík.
     
    10:19
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (Slabý – 2 min., podrážení).
     
    12:19
    Velmez v plném počtu.
     
    12:21
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je JAKUB POŘICKÝ. Asistence: Lukáš Finsterle, Jan Křivohlávek.
     
    17:21
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je JAN KŘIVOHLÁVEK. Asistence Jakub Ďurkáč a Lukáš Finsterle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině utkání jsme vám přinášeli z technických důvodů pouze změny stavu. Aktuálně již můžete sledovat plný on-line přenos.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hned po vhazování se k puku dostali Bobři a zahájili rychlý útok na bránu Velmezu. Jejich pokusy ale hostí odrazili.
     
    21:32
    Mastěra zavezl kotouč za bránu domácích a snaží se vymyslet, jak jej poslat mezi kruhy.
     
    21:41
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Velmez se usídlil u brány domácích, VOJTĚCH MASTĚRA si z poza brány vyjel k brankovišti a po menší nepřehledné situaci proměňuje. Asistence: Petr Rozmarín, Viktor Burian.
     
    22:52
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Bobři sice na chvíli stačili odvést puk do útočného pásma, z následného protiútoku ale opět z hole TOMÁŠE STŘECHY inkasovali. Velmez tak dotahuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Petr Slabý, Jaroslav Juda.
     
    24:58
    Holiš ztratil u vlastní modré kotouč, k němu se tak dostal jeden z útočníků Velmezu a okamžitě po přesunu ke kruhu vystřelil. Připravený Vavřík ale pokus včas odrazil.
     
    25:18
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Bobři vytvořili velkou díru v obraně, hosté si své soupeře rozebrali a poté se ke střele dostal ONDŘEJ BROŽA a ten již s klidem dorovnává stav utkání. Asistence: Martin Barák, Martin Burian.
     
    26:40
    Hokejisté Velmezu vyhodili na zakázané uvolnění, vhazovalo se tak po Judově levé ruce. Andris buly vyhrál a ihned na něj poslal střelu, který brankář vyhodil nad bránu. Vhazování se opakovalo a gólman hostí si mohl připsat další zákrok.
     
    27:27
    Andris mohl sám střílet do odkryté brány, kotouč byl ale natolik rychlý, že jej nezastihl. Z následného útoku zase zakončoval Stanislav Báchor z pravého kruhu, tentokrát přesně mezi betony Judy, ten ale drží.
     
    27:48
    Gabrhelík od modré nahrál mezi kruhy, kde již čekal Vávra, střela mu ale nesedla a puk míjí pravou tyč.
     
    28:35
    Hostům se aktuálně nedaří dostat do útočného pásma ve více jak s jedním hráčem.
     
    29:34
    Finsterle vyslal od domácí střídačky nahozený puk až k Judovi, ten na poslední chvíli betonem ohrožení zneškodnil.
     
    31:05
    Gabrhelík od modré vystřelil až k Judovi, ten chytá kotouč v náruči.
     
    31:16
    Podobná situace jako předtím, jen tentokrát z pravé strany. Napřáhlý Pořický vystřelil kotouč směr tři tyče, gólman hostí ihned lapačkou chytá.
     
    31:35
    Andris poslal z poza brány kotouč až k brankovišti, trochu v tu chvíli zmatené obrana Velmezu si málem zařídila vlastní gól. Brankář hostí ale včas zasáhl.
     
    32:14
    Bobři jsou nyní střelecky aktivnější, za několik málo minut si vytvořili hned několik šancí, Juda se musel pořádně zapotit, aby vše ustál.
     
    32:46
    Valaši teď prakticky nepustili domácí ke kotouči. Báchor od modré vystřelil, střela ale k brankáři nedošla, neboť ji zblokoval jeden z beků Velmezu.
     
    33:32
    Rozmarín uklidnil hru za vlastní svatyní, rozehrávka se mu ale nepovedla podle představ, k puku se dostali opět Bobři. Lukáš Finsterle stál úplně volný na pravém kruhu, ovšem nahrávku nakonec nestihl.
     
    34:05
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (Janoušek – 2 min., držení).
     
    34:30
    Domácí se pokoušeli hosty ihned zatlačit, po prvním pokusu ale Velmez vyhazuje a domácí se tak musí opět rozestavit.
     
    35:23
    Finsterle nahrál po modré Ďurkáčovi, ten vystřelil, ovšem trefil prvního hráče, který se před ním nacházel.
     
    35:58
    Gabrhelík dvakrát po sobě vyslal střelu až Judovi, první pokus jej ovšem minul, podruhé trefil nastavenou hokejku obránce u betonu brankáře.
     
    37:19
    Stodůlka dostal nahrávku přímo před brankáře hostí, dříve než stihl puk zpracovat, tak jej obrana dohnala a jeho pokus překazila.
     
    38:18
    Vavřík obehrál čtyři hráče Velmezu a vystřlil. Juda ramenem vyráží.
     
    38:27
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (V. Burian – 2 min., podrážení).
     
    38:42
    Vlašín využil pochybení Bobrů a dostal se až mezi kruhy, poté nahrál u brankáře čekajícího Střechu. Tkadlec měl chvíli co dělat, aby z bezprostřední blízkosti nepochybil.
     
    39:15
    Valašské Meziříčí využívají přesilovku!
    Valaši se ihned po ohrožení vlastní brány dostali do protiútoku, ze kterého následně proměňuje kapitán týmu JAKUB POŘICKÝ. Asistence: Tomáš Andris, Jan Křivohlávek.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Gabrhelík – 2 min., držení).
     
    39:58
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Také hostům se nakonec daří proměnit přesilovou hru. Ihned po rozehrání se přemístili před svatyni domácích, odkud se nakonec prosazuje 2 sekundy před koncem MARCEL JURÁŇ. Asistence: Petr Slabý, Tomáš Střecha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou velmi zajímavou druhou třetinu. V té se hostům podařilo dohnat tříbrankové manko, postupně se prosadili Mastěra, Střecha a Broža.Zpátky do vedení dostal Bobry chvíli před koncem dostal z přesilovky Jakub Pořický, ovšem domácí se nemohli radovat dlouho, ještě 2 vteřiny před koncem inkasovali z hole Juráně.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Bobři se ihned po vhazování dostali ke svatyní hostí a začali rychle napadat. Velmez je vstupem Bobrů poněkud zaskočený a pouze odvrací soupeřovy pokusy. Juda si již mohl připsat první zápas v této periodě.
     
    41:23
    Domácí napadají u hostující brány. Jeden z Bobrů nahodil puk na Judu, ovšem ten bránu přeletěl.
     
    42:24
    Goiš od hostující střídačky nahrával mezi kruhy, jeho nabídka ale zprávného adresáta nenašla a k puku se tak dostávají hosté.
     
    43:14
    Pořický znám svou tvrdou střelou vypálil od modré, blokující obránce však puk včas zastavil.
     
    44:00
    Vavřík se vydal na dlouhou cestu přes celé kluziště, obehrál hned tři hráče soupeře, ovšem zakončit se mu nepodařilo, Z následného protiútoku si také první zákrok periody připisuje Tkadlec.
     
    44:32
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Po zákroku Tkadlece se rozehrávalo po jeho levé ruce, buly Bobři vyhráli a ihned zaútočili na bránu domácích, TOMÁŠ VÁVRA se po Goišově nahrávce vzápětí prosazuje.
     
    44:46
    Valašské Meziříčí přidává další branku!
    Ihned po vhazování se Valaši opět dostávají ke kotouči, tentokrát se prosazuje TOMÁŠ ANDRIS! Asistence: Lukáš Finsterle, Jan Křivohlávek.
     
    45:21
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři vybojovali puk ve středním pásmu, dopředu se poté dostal úplně volný TOMÁŠ VÁVRA, ten vyslal svou rychlou střelu za Judova záda. Asistence: Jiří Goiš, Stanislav Báchor.
     
    46:00
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, Bobři navyšují na 8:4! Do sítě Velmezu se tentokrát prosazuje TOMÁŠ ANDRIS. Asistence: Jan Křivohlávek, Jakub Ďurkáč.
     
    46:00
    Střídání v týmu HHK Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Juda, přichází Šťourač.
     
    46:27
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    A Bobři střílí svůj stý gól v letošní sezóně, málo kdo by možná věřil, že to bude dnes, ovšem je tomu tak! Tu čest má DAVID KOZUBÍK, který po nahrávce Vavříka zvyšuje na 9:4. Asistence: Michael Vavřík, Daniel Stodůlka.
     
    49:59
    Bobři opět tlačí na svého soupeře. Tři na dva se posunuli ,hráči Bobrů, Holiš po nahrávce zpět střílí od modré, ovšem trefuje prvního hráče soupeře.
     
    50:56
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (M. Burian – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (Barák – 2 min. hákování).
     
    51:59
    Bobři využívají svého přečíslení a tlačí Velmez u vlastní brány.
     
    52:58
    Velmez v plném počtu.
     
    53:38
    Slabý od modré zkusil vystřelit, jeho pokus ale zblokoval Andris a opět posunul kotouč do útočné třetiny. Chvílemi to na hřišti vypadá, jakoby domácí hráli přesilovou hru, svého soupeře prakticky nepouští ke kotouči.
     
    54:24
    Gabrhelík uklidnil hru za vlastní branou, po chvíli ale opět poslal své spoluhráče do útoku.
     
    55:28
    Broža se po dlouhé době z velkomeziříčských dostal ke střele, ovšem jeho pokus byl v ofsajdové pozici, hra je tak přerušena.
     
    55:54
    Valaši jsou opět v útočné třetině. U modré získal puk Kozubík a vystřelil. Šťourač jej nakonec kryje v náručí.
     
    56:20
    Hosté na chvíli zahlali soupeře zpět, všudypřítomný Apolenář ale hru přesunul opět dopředu. Nahození ale končí icingem.
     
    57:05
    Ďurkáč nahodil puk za bránu hostí, odtamtud si jej získal jeden z jeho spoluhráčů a pokusil se jej zasunout za Šťourače, ovšem neúspěšně.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Vavřík – 2 min., sekání).
     
    57:45
    Velmez ihned využívá své výhody a usídluje se u brány domácích. Ovšem i po kombinacích se jim nedaří vystřelit.
     
    58:42
    Domácí vyhazují a následně získávají puk na svou stranu. Už se ale nikam moc neženou.
     
    59:23
    Bobři opět vyhazují z vlastní třetiny a zkouší poslední akci.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou velmi zajímavé utkání mezi HC Bobři Valašské Meziříčí a HHK Velké Meziříčí. Bobři během 2 minut nasázeli do sítě soupeře 5 branek a rozhodli tak o svém vítězství. Poslední 9. gól z hole Davida Kozubíka byl navíc celkově 100. gólem Valachů v letošním ročníku!
     
    To je dnes ode mě vše, přeji pěkný zbytek večera. (21:38:48)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 8. Goiš (Báchor, Gabrhelík), 13. Pořický (Finsterle, Křivohlávek), 18. Křivohlávek (Ďurkáč, Finsterle), 40. Pořický (Andris, Křivohlávek), 45. Vávra (Goiš, Gabrhelík), 45. Andris (Finsterle, Křivohlávek), 46. Vávra (Goiš, Báchor), 46. Andris (Křivohlávek, Ďurkáč), 47. Kozubík (Vavřík, D. Stodůlka) – 22. Mastěra (Rozmarín, V. Burian), 23. T. Střecha (Slabý, Juda), 26. Broža (Barák, M. Burian), 40. Juráň (Slabý, Střecha)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Tkadlec (Majer) – Báchor (A), Gabrhelík, Pořický (C), Ďurkáč, Holiš, Mošnička, Kamas – Goiš, Vávra (A), Apolenář – Andris, Křivohlávek, Finsterle – D. Stodůlka, Vavřík, Kozubík.
    Trenér: Lukáš Plšek

    HHK Velké Meziříčí: Juda (46. Šťourač) – Vondráček, Báňa, P. Vlašín, Janoušek, V. Burian, Slabý, Kochánek – Juráň, M. Vlašín, M. Burian, Paták, Střecha, Broža, Barák, Mastěra, Rozmarín.
    Trenér: Karel Vejmelka

    Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Blažek
    bahis siteleri