Slovensko – Česko 4:6 (kon.)
konec
Slovensko
4:6 (1:2, 1:3, 2:1)
Česko
Sobota 18.12.2021, 15:00Turnaj čtyř (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny příznivce a fanoušky mládežnického hokeje! Dnes nás čeká další hrací den velmi kvalitně obsazeného turnaje určeného pro hráče do 17. let v Piešťanech, Česká reprezentace se ve federálním derby střetne s domácím Slovenskem!

    Přeji příjemnou zábavu!
     
    Nominace české sedmnáctky:

    Brankáři:
    Adam Dybal (Karlovy Vary), Jan Kasal (Hradec Králové).

    Obránci:
    Vojtěch Vochvest (Mladá Boleslav), Martin Matějíček (Jihlava), Matteo Kočí (Karlovy Vary), Marek Ročák (Třinec), Josef Eichler (Plzeň), Vojtěch Port (Sparta Praha), Dominik Badinka (Chomutov).

    Útočníci:
    Samuel Fiala (Liberec), Kevin Coufal, Hynek Peš (oba Jihlava), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Maxim Vehovský (Poruba), Andrej Fábry (Sparta Praha), Matěj Maštalířský, Jan Šprynar (oba Litvínov), Pavel Šimek (Hradec Králové), František Albrecht (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko).
     
    Nominace slovenské reprezentace:


    Ondřej Valko, Martin Sluka (oba Berani – HŠMH Banská Bystrica) Damian Slavík (HC Slovan Bratislava)Tomáš Královič, Roman Kukumberg (oba HC Slovan Bratislava – mládež) Leo Eperješi (HC Košice), Vilém Kurila (HK Mládež Michalovce), Ondřej Molnár (HK Nitra), František Ridzoň (HK Nitra/HK Levice)Juraj Pekarčík (MMHK Nitra)Tomáš Poběžal, Samuel Urban (oba MŠK Púchov)
    Jakub Chromiak, Samuel Kupec (oba HK Dukla Trenčín)
    Milan Tadeáš Jobek (HK Trnava)Samuel Barcík (HKM Zvolen)
    Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec, ČR) Tomáš Pilát (Berani Zlín, ČR), Samuel Sisik (SaiPa/Ketterä, Fin.) Alex Čajkovič, Daniel Alexander Jenčko (oba Malmö Redhawks, Švéd.)Peter Císař (Shattuck St. Mary´s, USA)
     
    Sestavy z posledního utkání:

    Česko: Kasal (Dybal) – Kočí, Badinka, Ročák, Eichler, Kubíček, Port, Matějíček – Štancl, Felcman, Šprynar, Šimek, Fiala, Fábry, Kalužík Maštalírský, Pěš, Coufal, Adámek, Albrecht


    Slovensko: Urban (Slavík) – Eperješi (A), Chromiak, Čajkovič, Kupec, Beluško, Barcík, Sluka, Královič – Kukumberg (A), Jobek, Ridzoň – Cezo, Sisik (C), Kurila – Pilát, Párička, Císař
     
    Boj o třetí místo:

    Ani jednomu celku se v nabité konkurenci jednoduše nedaří...

    Češi i Slováci padli jak s USA tak s Ruskem, nemají ani bod a dnes nás tak čeká mimo souboje o první místo mezi dvěma giganty také zmíněné zápolení o příčku bronzovou.
     
    ČESKO:

    Jak už bylo řečeno, svěřencům Rostislava Vlacha se na turnaji čtyř zemí nedaří. Včerejší prohra s USA 1:4 definitivně pohřbila naděje na dobrý výsledek.

    Za zmínku jistě stojí, že českou 17 ku měly původně čekat dvě bitvy s rakouským Salzburkem, jenže ty se nakonec nekonaly a nutno říci, že čeští mladíci z této situace vzešli jako vítězové! Podobné trable totiž potkaly Slovensko s organizováním nabitého turnaje a nakonec se s naší reprezentací domluvili, že se v Piešťanech představí také!


    Češi už ovšem letos odehráli i dobré zápasy. Na začátku listopadu se sice střetli s Rusy (se kterými mimochodem hráli i Slováci) a třikrát prohráli, ale na turnaji ve finské Vasse se prezentovali kvalitním hokejem, skalpem dom ácích Finů, bodem proti Švédům a velmi těsnou prohrou s našlapanými Spojenými Státy. Tehdy dokonce mladíci se lvem na prsou sklidili velkou chválu i od soupeřů což vždy potěší, zvláště když mají takovou kvalitu!


    Dosavadní výsledky na turnaji v Piešťanech:

    Česko vs USA 1:4
    Česko vs Rusko 0:3

    Jediným úspěšným střelcem Česka na turnaji je po dvou zápasech produktivní Litvínovský útočník Matěj Maštalířský jenž vyrovnal stav zápasu s Američany na 1:1. Jiný střelec se na české soupisce nenašel a to je tedy jednoznačně jeden z bodů co musí čeští mladíci zlepšit.
     
    SLOVENSKO:

    Ani domácím nadějím se nedaří...

    Naši východní sousedé padli shodně 2:5 s USA i sbornou a fanoušky v Pišťanech tak zatím příliš nepotěšili.

    Jenže například proti USA to v začátku nebylo vůbec špatné – Slovensko na startu druhé třetiny ještě vedlo 2:1 a to by měl být vykřičník i pro naši reprezentaci, naši "bratia" totiž umí pořádně kousat!
    I ve druhém zápase domácí brzy vedli, jenže ani tentokrát náskok neudrželi a znovu padli – 2:5!

    Za zmínku jistě stojí, že do Piešťan dorazili i dva reprezentanti, kteří nastupují v českých soutěžích!

    Adam Cedzo hraje za třinecké Oceláře v dorostu( 18+25) a epizodně i juniorce. Tomáš Pilát nosí žlutomodrý dres Beranů ze Zlína (dorost 15 zápasů 8+8, juniorka 2 zápasy 2+0)

    Dosavadní výsledky Slovenska na turnaji:

    Slovensko vs Rusko 2:5
    Slovensko vs USA 2:5
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Slávik (Urban) – Eperješi, Chromiak, Čajkovič, Kupec, Beluško, Barcík, Sluka, Královič – Kukumberg, Poběžal, Jobek – Cedzo, Sisik, Molnár – Pekarčík, Párička, Kurila – Pilát, Císar, Ridzoň
    Trenér: Rostslav Palo

    Česko: Kasal (Dybal) – Kočí, Badinka, Ročák, Eichler, Kubíček, Port, Matějíček – Štancl, Felcman, Šprynar – Šimek, Fiala, Fábry – Kalužík, Maštalířský, Pěš – Albrecht, Adámek, Csabi
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: Moller, Staňo – Gegán, Durmis.
     
    Na ledovou plochu už vjíždí zástupci obou celků, můžeme začít za několik málo okamžiků!
     
    Nejdříve zazní hymny obou národů!
     
    Zahajovací sestavy už se sklání před prvním buly, začínáme za pár vteřin!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Vyloučení v týmu Česko (Matteo Kočí – 2 min. hákování).
     
    01:06
    První přesilovková střela přišla od modré čáry, Kasal kryje.
     
    01:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci po zásluze vedou! ONDREJ MOLLNÁR si sjel do brankoviště, dostal přihrávku a prokázal své střelecké schopnosti, když překonal brankáře Kasala a využil přesilovku svého týmu!. Asistence: Adam Cedzo.
    01:36 Ondrej MOLLNÁR - 1:0
     
    03:28
    Češi se s nepříznivým začátkem zápasu odmítají smířit a útočí, domácí obrana zatím odolává!
     
    04:14
    Samuel Barcík vyslal jedovku směr tři tyče od modré, jenže nezamířil přesně a puk jen zaduněl o zadní mantinel. Češi otáčí hru.
     
    05:20
    Češi se nedomluvili při rozehrávce a ztrácejí puk.
     
    05:51
    Další střela od obránce, tentokrát na české straně. Matteo Kočí se sice opřel do puku, nechal ale jen vyniknout vyrážečku soupeřova brankáře!
     
    06:27
    Závar před brankou Slováků řeší nakonec obrana v modrém, která ještě umravňuje dotěrné útočníky v českém dresu. Za chvíli se bude vhazovat po Slávikově levici.
     
    08:08
    Viliam Kurila se snažil proháčkovat až před Kasala a nakonec vypálil přes obránce. Český brankář kryje!
     
    09:07
    V útoku znovu také naši reprezentanti, hra se, ale odehrává především v rohu.
     
    09:28
    Icing Čechů
     
    10:41
    Kapitán Pavel Šimek kopnul do vrtule a vyřítil se do pásma po úplně volné pravé straně! Nakonec brankáře Slávika prověřil v úhlu, strážce slovenské klece si, ale poradil a přerušuje hru!
     
    11:42
    Ostrá střela od do brankoviště sjíždějícího Hynka Peše také nekončí pukem v síti.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu Slovensko (Alex Čajkovič – 2 min., hákování).
     
    12:01
    Jiří Felcman nikým nehlídán nastřeluje z mezikruží tyč! Obrovská šance na českých holích!
     
    13:36
    Slováci zatím bránili obětavě a teď po zásluze vyhazují!
     
    14:02
    Češi ostřelují soupeřovu branku, zatím se, ale ne a ne trefit do požadovaného prostoru.
     
    Domácí v plném počtu.
     
    14:28
    Josef Eichler zkusil vystřelit hned po vhazování, jenomže neprostřelil hradbu těl před sebou.
     
    14:51
    Další pokus o rychlé zakončení hned po buly. Tentokrát se puk svezl z hole mířícího borce se lvem na dresu a dopředu jdou Slováci.
     
    16:00
    Andrej Fábry má šikovné ruce! Tentokrát se pokusil proháčkovat až před Kasala, nakonec byl úspěšně přibrzděn českou obranou a jeho zakončení tak nebylo tak nebezpečné! Nicméně skvělý pokus slovenského útočníka!
     
    16:33
    Vyloučení v týmu Slovensko (Samuel Kupec – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    17:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Češi využívají přesilovku, DOMINIK BADINKA vyslal nebezpečnou pobídku na teč a zdá se, že jednu z holí skutečně trefil, jenomže tu slovenskou a sám si tak připíše branku! Češi využívají přesilovku a v Piešťanoch začínáme znovu! 1:1. Asistence: Jan Špynar.
    17:35 Dominik BADINKA - 1:1
     
    19:01
    Už běží poslední minuta první periody.
     
    19:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná práce JIŘÍHO FELCMANA a světe div se... Češi vedou! Tento šestnáctiletý forward ukořistil puk po nepovedené stahovačce jednoho ze soupeřů, nabral rychlost, projel celé hřiště, proskočil mezi dvěma obránci a sám zakončil! Hororový závěr pro slovenskou reprezentaci a Češi otáčejí skóre na 2:1.
    19:47 Jiří FELCMAN - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak se podívejme....

    Ač byli v úvodu první periody Slováci lepší, vybojovali faul, využili přesilovku a zdálo se, že budou úvodní periodě opanovat tak Česká reprezentace pomalu přebírala otěže zápasu, sama si zahrála dvě přesilovky, vyrovnala a po zásluze díky Janu Felcmanovi otočila skóre!

    Ač mají soupeři naší reprezentace bez pochyby kvalitní výběr tak za favorita by stále měli být považováni hráči v bílém, kteří tak tomuto předpokladu dostáli, nejdříve herně a poté i co se skóre týče. Pochválit, ale musíme i hráče druhého celku, kteří určitě nepropadají a starají se o vyrovnaný duel.

    I tak nás, ale čeká ještě minimálně 40 minut urputného vyrovnaného boje a máme se rozhodně na co těšit!

    Slovensko – Česko 1:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Kasal si připisuje první zákrok, vhazuje se před jeho svatyní!
     
    20:48
    Nadějná příležitost najíždějícího Samuela Fialy je zastavena ofsajdem.
     
    21:39
    Ze souboje v rohu nakonec vyjíždí jako vítězové Slováci, puk ale zároveň opustil útočné pásmo a borci v modrém musí založit novou akci.
     
    22:27
    Výborná slovenská pasáž gólem nekončí jen díky skvělému a pozornému Janu Kasalovi, Slovensko má více ze hry!
     
    22:37
    Češi se hnali do protiútoku, skvěle byl ale zastaven jeden z útočníků tvrdým hitem a ten druhý konkrétně Matyáš Adámek upadl sám, čili je po šanci.
     
    24:59
    Hynku Pešovi se na pravé straně otevřel prostor a jelikož naši reprezentanti dokázali soupeře přečíslit měl několik možností na kombinaci. Peš, ale čekal příliš dlouho, následně nedokázal dobře přihrát ani na modrou a Češi musí ven z pásma.
     
    25:39
    Hynek Peš v tomto střídání podruhé! Tentokrát byl v roli hráče dojíždějícího z druhé vlny, dostal puk, zamířil a vypálil! Zaskvěl se brankář Slávik, jenž ztlumil kotouč v náručí a přerušil hru!
     
    27:57
    Češi se prezentují výborným napadáním, kterým výrazně komplikují soupeři živit. Výborná pasáž borců se lvem na hrudi.
     
    28:38
    Tomáš Poběžal byl v útoku aktivní, odmítl obránce a bekhendem to zkoušel na Jana Kasala, který však vyráží.
     
    28:53
    Ofsajd útočících Slováků!
     
    30:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno! Ve souboji na brankovišti vyšli jako vítězové Slováci, Andrej Párička předal před bránu na sjíždějícího JURAJE PEKARČÍKA, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. V polovině zápasu můžeme začít znovu!. Asistence: Andrej Párička a Tomáš Královič.
    30:05 Juraj PEKARČÍK - 2:2
     
    31:08
    Samuel Fiala využívá chyby v obraně soupeře a z levé strany dostal prostor na strhnutí skóre znovu na naši stranu, ale puk v síti nekončí a pokračujeme za stavu 2:2!
     
    33:18
    Pokračujeme ve svižném hokeji, oba brankáři mají plné ruce a nohy práce, stav však stále zůstává stejný.
     
    34:40
    Mírně chaotická pasáž zápasu, oba celky se snaží skórovat, ale skutečně vyloženou šanci jsme neviděli.
     
    35:21
    Zakázané uvolnění na české straně.
     
    35:37
    Výborný Jan Kasal! Český brankář teď ukázal fenomenální přesun proti přihrávce Tomáše Poběžala na úplně volného spoluhráče a drží svůj tým!
     
    36:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přetahovaná pokračuje, Češi znovu vedou! Kombinace na malém prostoru v blízkosti brankáře Slávika dostala puk na hůl MATYÁŠE ADÁMKA, jenž kus černé gumy skutečně dopravil do sítě! Obrana Slováků dělala co se dalo, jeden z bránících hráčů dokonce skočil do branky, kotouč ale netrefil, posunul sice konstrukci, ale gól platí! 3:2!. Asistence: Dominik Badinka.
    36:19 Matyáš ADÁMEK - 2:3
     
    38:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    HYNEK PEŠ dává krásný gól ! Český forward dostal trochu prostoru na levé straně, pokryl si puk, vjel do brankoviště, udělal kličku a přes nesouhlas bránících soupeřů zametl kotouč mezi betony brankáře! 4:2!
    38:20 Hynek PEŠ - 2:4
     
    38:56
    Vyloučení v týmu Slovensko (Alex Čajkovič – 2 min., nesportovní chování).
     
    39:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je totální destrukce domácích barev v závěru druhé periody! Dominik Badinka udržel puk na modré, elegantně zavezl až do brankoviště, nahrál na úplně volného Adama Csabiho jenž nikým nehlídán v ideální pozici na pravém kruhu ještě neskóroval, ale kotouč se odrazil přímo před JAKUBA ŠTANCLA, který kus černé gumy zametl do brány a Češi vedou už 5:2!. Asistence: Adam Csabi a Dominik Badinka.
    39:43 Jakub ŠTANCL - 2:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak druhá třetina nakonec končí výraznou převahou Čechů a to i přes to, že soupeř byl v mnoha pasážích velmi aktivní a řekněme lepší!

    Slováci dokonce vyrovnali stav zápasu, jenže opět se jim a tentokrát ještě více nepovedl závěr periody – třikrát inkasovali a naši reprezentanti si jdou pro pohodlnou výhru.

    Zda si Češi pro vítězství skutečně dojdou budeme sledovat ve třetí třetina, která započne co nevidět!

    Slovensko – Česko 2:5!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Slovensko ještě neskládá zbraně! Tento puk se ale raději rozhodl zamířit do ochranné sítě je tak přerušeno!
     
    41:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    JURAJ PEKARČÍK snižuje na 3:5! Tento slovenský forward projel celým hřištěm jako nůž máslem a přesnou střelou překonává Jana Kasala! Slováci ještě žijí!
    41:41 Juraj PEKARČÍK - 3:5
     
    42:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují! MAREK ROČÁK dostal při protiútoku trochu prostoru, vystřelil přes obránce a poslal puk až do sítě! Naše reprezentace znovu vede o tři branky. 3:6.
    42:54 Marek ROČÁK - 3:6
     
    44:06
    Juraj Pekarčík podklouzl a je po šanci.
     
    44:45
    Střela při přečíslení Dominika Badinky končí jako kořist brankáře Slávika!
     
    45:06
    Vyloučení v týmu Slovensko (Adam Beluško – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    46:26
    Jan Špynar byl v dobé pozici na levém kruhu, zamířil a vypálil. Brankář Slávik si povyjel a poslal puk do ochranné sítě.
     
    46:55
    Damian Slávik znovu zasahuje, Slováci mají puk na holích a šetří čas!
     
    47:06
    Domácí v plném počtu.
     
    48:07
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Csabi – 2 min., sekání).
     
    48:42
    Češi úspěšně vyhazují!
     
    49:09
    Puk se nachází na našich holích a borci v bílém výborně šetří čas.
     
    49:36
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Badinka – 2 min., sekání).
     
    Češi se musí bránit přesilovce 5 na 3!
     
    Jistý Jan Kasal udržel puk ve výstroji po vyjetí z rohu do středu v podání Samuela Sisika. Po jeho ráně je přerušeno.
     
    50:49
    Češi už jsou samozřejmě ve čtyřech.
     
    51:41
    Roman Kukumberk nedokázal přihrát a Češi vyvážejí puk.
     
    51:59
    Češi v plném počtu.
     
    52:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Domácí vykřesali jiskřičku naděje! SAMUEL SISIK ujel po pravé straně, dostal trochu prostoru, zamířil mezi ruku a tělo brankáře a nemýlil se. Slováci dávají na 4:6 a nás čeká dramatický závěr! Asistence: Samuel Barcík.
    52:25 Samuel SISIK - 4:6
     
    53:52
    Andrej Fábry "namazal" napadajícímu soupeři a Slovensko se vrhá do útoku.
     
    54:28
    Nahození ze středního pásma kořistí Jana Kasala!
     
    54:46
    Náznak přečíslení 3 na 2 v podání domácích reprezentantů končí šikovným pokusem z úhlu v podání Tomáše Poběžala! Jan Kasal pozorný!
     
    56:38
    Hynek Peš vyslal bombu z prostoru za modrou čarou, Slávik pozorný!
     
    57:45
    Slovensko ztratilo puk v útočném pásmu a do akce se hnali Češi, kteří se, ale nedomluvili a píská se icing.
     
    Oddechový čas pro Slovensko!
     
    Domácí reprezentace to zkouší v šesti!
     
    58:09
    Fantastický Jan Kasal! Tomáši Královičovi hned dvakrát vzal famózním přesunem gól z hole!
     
    58:58
    Hra se nám výrazně přiostřila, vše zatím v mezích fair play!
     
    59:34
    Slovensko sympaticky kombinuje, nicméně čas hraje proti nim.
     
    59:48
    Ještě icing Čechů.
     
    59:53
    Jan Kasal přidává další zákrok a naši vyhazují. Už se nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání – Juraj Pekarčík (SVK) a Dominik Badinka (CZE)
     
    Tak se podívejme....

    Byli jsme dnes v Piešťanech svědky pořádné přestřelky. Ačkoli to nebyla žádná velká dominance českých barev tak musíme konstatovat, že většinu utkání byli naši reprezentanti ve vedení, které i přes mohutný brankostroj svůj i soupeřův dokázali příznivý stav udržet a po zásluze vítězí!

    Slováky musí především mrzet nepovedené konce třetin – hlavně tedy té druhé a také té úvodní, což byl nejspíše hlavní klíč k vítězství soupeře.

    Zápas plný krásných gólů tak nakonec končí vysokým výsledkem 4:6!
     
    Nakonec ještě musíme zmínit, že domácí reprezentace končí na turnaji poslední, Češi si převzali pohár za třetí místo, což však také nemůžeme považovat za úspěch jelikož konfrontace ser světovou špičkou skončila pro naše reprezentanty velmi špatně!
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemné prožití posledního adventního víkendu!

    Hezký zbytek dne! (17:22:35)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 2. Mollnár (Cedzo), 31. Pekarčík (Párička, Královič), 42. Pekarčík, 53. Sisik (Barcík) – 18. Badinka (Špynar), 20. Felcman, 37. Adámek (Badinka), 39. Peš, 40. Štancl (Csabi, Badinka), 43. Ročák


    Slovensko: Slávik (Urban) – Eperješi, Chromiak, Čajkovič, Kupec, Beluško, Barcík, Sluka, Královič – Kukumberg, Poběžal, Jobek – Cedzo, Sisik, Molnár – Pekarčík, Párička, Kurila – Pilát, Císar, Ridzoň
    Trenér: Rostslav Palo

    Česko: Kasal (Dybal) – Kočí, Badinka, Ročák, Eichler, Kubíček, Port, Matějíček – Štancl, Felcman, Šprynar – Šimek, Fiala, Fábry – Kalužík, Maštalířský, Pěš – Albrecht, Adámek, Csabi
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: Moller, Staňo – Gegán, Durmis
    bahis siteleri