Česko – Švédsko cz 2:3 (kon.) | Rusko – Finsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Rusko
2:3 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Finsko
Neděle 19.12.2021, 13:30 • CSKA Arena, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:29 Sakari MANNINEN - 2:3
     
    64:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové trestají Rusy za jejich risk! SAKARI MANNINEN se totiž dostal do samostatného úniku na opuštěnou ruskou klec. Vjačeslav Vojnov se mu ještě tygřím skokem snažil kotouč vypíchnout, což se mu i povedlo. Zároveň ale podrazil finskému útočníkovi nohy a v tomto případě je možné pouze jediné rozhodnutí sudích – technický gól! Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    64:10
    Rusové to v prodloužení zkoušejí s prázdnou brankou!
     
    63:20
    Domácí v šanci! Přečíslení 3 na 2 řešil Nikita Gusev přihrávkou na osu na Grigorenka. Ten ještě objel bránícího Fina a vrátil kotouč Gusevovi, který přestřelil!
    61:28 Hietanen mohl ukončit prodloužení.
     
    61:28
    Finové málem rozhodli! Alexej Marčenko na modré zřejmě fauloval Komarova, což mu prošlo bez vyloučení. Ze situace přesto mohl těžit Juuso Hietanen, který jel sám na Fedotova, jenž se štěstím odolal. Puk našel někde ve výstroji.
     
    56:22
    Rozhodčí se ale ještě podívají na video! Možná vysoká hůl některého z hráčů před brankou, který se snažil kotouč tečovat?
    56:22 Vjačeslav VOJNOV - 2:2
     
    56:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen využitá přesilovka! Další rána VJAČESLAVA VOJNOVA už zaplula do síťky. Zkušený obránce se z první opřel do přihrávky Semjonova a hrací předmět zapadl pod horní tyčku. Säteri toho navíc mnoho neviděl. Asistence: Kirill Semjonov a Sergej Tolčinskij.
     
    54:36
    Mikael Seppälä dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Rusové budou hrát přesilovku!
    52:05 Příležitost Vojnova.
     
    52:05
    Velký nápor Ruska! Obrovskou šanci měl Vjačeslav Vojnov, který zůstal u brankoviště volný, ovšem ani nadvakrát nepřekonal Säteriho!
     
    50:03
    Finové teď působí lepším dojmem! Nejprve měl velkou šanci Markus Granlund, který zblízka přestřelil. Poté prošla Seppäläho přihrávka na pravý kruh k Teemuovi Hartikainenovi, proti jehož ráně se dokázal přemístit Fedotov!
    44:04 Sakari MANNINEN - 1:2
     
    44:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové využívají přesilovku a dnes podruhé vedou! Jere Karjalainen přihrál puk před branku, kde vznikl závar. Joonas Kemppainen ještě neskóroval, ovšem Fedotov kotouč vyrazil pravým betonem jen k SAKARIMU MANNINENOVI, který ho dorazil do odkryté části klece – 1:2. Asistence: Joonas Kemppainen a Teemu Hartikainen.
     
    43:36
    Alexandr Kadějkin zbrzdil protihráče u mantinelu a vysloužil si trest za nedovolené bránění.
    40:19 Kirill Marčenko rozezvučel brankovou konstrukci.
     
    40:19
    Teď byli Rusové blízko! Kirill Marčenko se rozjel na levé strany a švihem mířil ke vzdálenější tyčce. Jeho rána byla až příliš přesná. Skončila totiž přesně na spojnici břevna a tyčky. Následně se puk odrazil do brankoviště a Säteri nebyl daleko od toho, aby si ho kopl za brankovou čáru!
     
    37:09
    Další nebezpečný atak Sborné! Alexandr Kadějkin si zpoza branky vyjel před brankoviště a rozpoutal závar, po němž musel Finy zachraňovat Säteri.
    35:35 Arťom MINULIN - 1:1
     
    35:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Domácí vyrovnávají! Rusové se usadili v útočném pásmu. Kotouč doputoval na levý kruh, kde ho Nikita Gusev posunul k Michailovi Grigorenkovi. Ten orazítkoval bližší tyčku, od níž se puk odrazil před brankoviště a ARŤOM MINULIN ho uklidil do odkryté klece. Säteri v tu chvíli vůbec netušil, kde kotouč je. Asistence: Michail Grigorenko a Nikita Gusev.
    32:20 Únik Guseva.
     
    32:20
    Nikita Gusev najížděl od útočné modré sám na finského brankáře! Volil střelu mezi betony, kterou si Säteri pohlídal.
    24:28 Gricjukova snaha.
     
    24:28
    Rusové v plném počtu a hned zahrozili! Arsenij Gricjuk střílel z pravého kruhu. Säteri puk neudržel a tak se ruský útočník dostal i k dorážce. I tu ovšem gólman Suomi pokryl!
     
    22:22
    Velká šance Finska hned v úvodu početní výhody! Fedotov se roztáhl v brankovišti a zachraňoval svůj tým proti dorážce Markuse Granlunda z bezprostřední blízkosti!
     
    22:11
    Domácí si nepohlídali střídání a na ledě jich bylo příliš. Přesilovku si vyzkoušejí také Finové.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Finsko (Valtteri Kemiläinen – 2 min., hákování).
    18:25 Waltteri MERELÄ - 0:1
     
    18:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení! Joonas Nättinen dobruslil za brankou kotouč a v pádu ho poslal před brankoviště. Tam byl WALTTERI MERELÄ, jenž hrací předmět snad natřikrát protlačil za záda brankáře Fedotova. Asistence: Joonas Nättinen a Miika Salomäki.
    07:20 První šance Rusů. Čisťakov ztroskotal na brankáři.
     
    07:20
    Rusko si vytvořilo zatím největší šanci utkání! Výborně to udělal Pavel Karnauchov, který z pravé strany naservíroval puk před branku obránci Semjonovi Čisťakovovi. Säteri se však v brankovišti roztáhl a zabránil pohromě!
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 36. Minulin (Grigorenko, N. Gusev), 57. Vojnov (K. Semjonov, Tolčinskij) – 19. Merelä (Joonas Nättinen, Salomäki), 45. S. Manninen (Kemppainen, Hartikainen), 65. S. Manninen (Kemiläinen)


    Rusko: Ivan Fedotov (T. Biljalov) – Vojnov (A), Čisťakov, A. Marčenko, S. Tělegin, Minulin, Nikišin, Šaripzjanov – Čibisov, Kadějkin, K. Marčenko – Grigorenko (A), P. Karnauchov, N. Gusev – Gricjuk, K. Semjonov, Tolčinskij – S. Plotnikov (C), Arťom Galimov, V. A. Tkačov – Kameněv.
    Trenér: Alexej Žamnov

    Finsko: Säteri (Halonen) – Kaski, Pokka, Kemiläinen, P. Seppälä, Hietanen (C), Pelli, M. Seppälä – Hartikainen, S. Manninen (A), Markus Granlund – J. Karjalainen, Kemppainen, L. Komarov (A) – Ojamäki, Pärssinen, M. Nurmi – Merelä, Joonas Nättinen, Salomäki.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Sidorenko (RUS)
    bahis siteleri