Bergerac – Méty 0:0 (5:4 po pen.) | Marseille – Cannet Rocheville 4:1 (kon.) | Bordeaux – Les Jumeaux M'Zouasia 10:0 (kon.)
SO Cholet – Nice 0:1 (kon.) | SC Feignies – PSG 0:3 (kon.)
konec
SO Cholet
0:1 (0:0)
OGC Nice
Neděle 19.12.2021, 18:20 • Stade Omnisports Jean-Bouin, Cholet • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
     
    Taktéž Nice, podobně jako všechny celky Ligue 1, vstupují tímto měřením sil do Coupe de France, česky řečeno Francouzského poháru. Úvodní kolo mu přisoudilo papírově slabšího protivníka, který působí až na třetí nejvyšší úrovni, tedy klub z Choletu. Město, která má zhruba padesát pět tisíc obyvatel, bude na svém Stade Omnisports Jean-Bouin hostit pro něj bezpochyby sváteční zápas těsně před vánočními prázdninami.
     
    Domácí se už pátou sezónu po sobě drží v soutěži s názvem National, aktuálně okupují v této stále ještě celostátní soutěži osmé místo po patnácti odehraných zápasech. Na přípravu tohoto měření sil měli bezpochyby hodně času, svěřenci trenéra Richarda Dézirého totiž minulý duel neodehráli, neboť byl odložený.
     
    Svěřenci trenéra Christopha Galtiera budou plnit roli jasného favorita v tomto měření sil. Ambiciózní celek z jihu Francie, který se na ligové scéně drží v popředí tabulky, bezpochyby nechce brát tuhle soutěž na vedlejší kolej, poněvadž evropské poháry se je pro letošek netýkají, a nemají určitě tak nabitý program. Navíc na tomto poli je ve hře cenná trofej.
     
    Úvodní sestavy:

    SO Cholet: Kocik – Sylla, Lo, Renaud, Hachem – Le Méhauté, N'Jike, Ruffaut, Sidibé – Créhin, Fortune
    Náhradníci: Etile – Jarju, Robin, Peugnet, Mboumbouni, Mattoir, Gameiro, Guirassy, Zahary
    Trenér: Déziré

    OGC Nice: Bulka – Lotomba, Daniliuc, Dante, Bard – Stengs, Schneiderlin, Thuram-Ulien, Kluivert – Delort, Gouiri
    Náhradníci: Benítez – Atal, Todibo, Boudaoui, Lemina, Rosario, Da Cunha, Guessand, Dolberg
    Trenér: Galtier

    Rozhodčí: Dechepy – Le Tellier, Rozand.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Cholet vstoupilo do utkání poměrně aktivně. A svého soupeře namáčklo na jeho útočné polovině, Nice si každopádně povětšinou na levé straně obrany poradilo.
     
    3
    Stengs měl na pravé poměrně dost prostoru, ale s míčem se až moc mazlil, a tak ho ve finále ztratil. Teď to chtělo být od Nizozemce přímočařejší.
     
    4
    Kluivert rozehrál první rohový kop Nice, domácí se každopádně ubránili. Zatím je tempo hry spíše ospalé. Mimochodem tribuny maličkého Stade Omnisports Jean-Bouin jsou velmi slušně zaplněné.
     
    5
    Delort svým jemným obloučkem hledal ve vápně Gouiriho, ten se ale k míči nepropracoval. A nakonec Nice nevybojoval ani rohový kop, odkop od brány chystá Kocik.
     
    6
    Domácí stadion u vytržení, Hachem se na levé straně dostal do dobré šance a nakonec od obránce Daniliuca se míč dostal mimo hrací plochu. Rohový kop, první domácí, ovšem nebyl pro Cholet úspěšný.
     
    8
    Cholet velmi dobře napadá rozehrávku soupeře, Nice se těžko prosazuje k nějaké kloudnější kombinaci. Střed pole je zkrátka hodně zahuštěný.
     
    9
    Tyčka zvonila za brankou Nice! Brankář Benítez musel vyrážet pokus Fortuného do své brankové konstrukce. Velkou chybu udělal obránce Bard, od něhož se míč dostal k protihráči Créhhinovi, a ten následně uvolnil svého zakončujícího spoluhráče.
    9. tyčku trefil Fortuné
     
    10
    Nice těžkou situaci přežilo, teď bude moci skórovat naopak ono. Tedy za předpokladu, že využije svůj další rohový kop...
     
    11
    ... centr letěl do šestnáctky, nikoho z hráčů Nice si ovšem nanašel. Nakonec ještě o pár chvil později přece vypálil Stengs ze střední vzdálenosti, jeho pokus ovšem bravurně zlikvidoval brankář Kocik, jenž míč schoval efektivně do náruče.
    11. chycená střela Stengse
     
    12
    Dobrá standardka pro Nice z pravé strany. Exekuce už se chopí Gouiri, možná že centr do šestnáctky nakonec vyšle Kluivert...
     
    13
    ... špatně si Nice počínalo po standardní situaci a centru Kluiverta. Cholet se totiž dostalo do brejku. A velké štěstí, že zadáci Nice se stačili včas vrátit.
     
    14
    Sudí Dechepy v akci. Obránce Lotomba nešetrně přišláp podnikajícího Sidibého. Hráč Cholet se ze země jen těžko zvedal.
     
    15
    Sidibého rána! Nakonec letěla těsně vedle vzdálenější tyčky. Každopádně na tribunách to jenom zahučelo. Bulkovi v bráně rozhodně zatrnulo.
    15. nepřesný pokus Sidibého
     
    16
    Cholet rozhodně nepůsobí vůbec špatně. A dvě nebezpečné šanci si nyní vytvořil on. Nyní se snažil skóre změnit naopak na druhé Straně Delort, ale vyrobil útočný faul.
     
    18
    Nice rozhodně na hřišti nedominuje. Cholet je mu rovnocenným partnerem. Jako by se jednoduše Galtierovi svěřenci velmi těžko motitovali proti celku ze třetí nejvyšší soutěže.
     
    21
    Až nyní zvedl diváky ze sedadel zákrok Daniliuca. Ani v tomto případě sudí Dechepy ke žluté kartě nesáhl. Každopádně už druhý, možná třetí trochu ostřejěší zákrok ze strany hráče OGC.
     
    24
    Delort nyní svým centrem zprava našel v šestnáctce Kluiverta, to ale není silný hlavičkář. A tak jeho pokus pouze doplachtil do zámezí. Kocik situaci v bráně pouze kontroloval.
    24. nepřesná hlavička Kluiverta
     
    25
    První pětadvacetiminutovka je za námi. Nevidíme utkání v žádném vysokém tempu a rozhodně neprobíhá dle papírových předpokladů. Nice na Cholet zatím vyzrát nedokáže.
     
    26
    Hráči Choletu se začínají hodně zlobit. A je pravda, že teď už žlutá karta na řadu musela přijít. Delort (NIC), byť nechtěně trefil soupeře loktem do obličeje.
     
    28
    Cholet se zatím nemusí za své vystoupení stydět. Je vidět, že malátné Nice dokáže trápit. A zatím si v podstatě větší tutovky vytvořili právě spíše domácí.
     
    29
    Stengs (NIC) je dalším potrestaným hráčem Nice. Hachema přišlápl zezadu a sudí Dechepy byl zase v tomto ohledu nekompromisní.
     
    32
    Ani domácí nakonec neunikli žluté kartě. Tvrdých zákroků je během prvního poločasu poměrně dost. Ruffaut (CLT) byl tím, kdo se nyní provinil ostřejším počínáním.
     
    33
    Stengs nyní evidentně zahrál rukou a Dechepy si tohoto přestupku všiml. Hra je nyní hodně kouskovaná. Ale nedá se nic dělat, Dechepy musí situaci na hřišti přece trochu uklidnit.
     
    34
    Dante si nyní u rohového praporku, k velkému burácení domácích fandů, nepočínal dobře. Lépe řečeno neudržel již ve skluzu míč na hrací ploše. A tak Cholet mělo k dispozici rohový kop, který každopádně nevyužilo.
     
    35
    Delort se nyní probíjel ve vápně do dobré střelecké pozice! Jenže nakonec ho obral o míč na poslední chvíli bránící Hachem. Tenhle moment dostal domácí fandy do hecu a počin svého miláčka pochválili.
    35. nebezpečné podnikání Delorta
     
    36
    Nice se nedaří, to je vidět. Přitom na hrací ploše rozhodně není nějaká vyloženě béčková sestava. Cholet opravdu podniká slušné kroky k udržení alespoň nerozhodného výsledku do poločasu.
     
    38
    Další dobrá možnost Delorta! Teď už byl před gólmanem Kocikem docela sám. Jenže nakonec se zase k zakončení nepropracoval. Nakonec ho čistě obral o míč vracející se N'Jike.
    38. opětovně se k zakončení nedostal Delort
     
    40
    Pět minut zbývá do konce tohoto poločasu, který sice tolik vyložených možností nenabídl, ale je aspoň zajímavý, co se týče osobních soubojů a vzdoru celku ze třetí nejvyšší francouzské soutěže vůči Nice. To totiž na hřišti rozhodně nedominuje.
     
    41
    Kluivert (NIC) si na pravé straně počínal nedovoleně, zastavil slibně se rozvíjející akci, a na světě je tedy další žlutá karta tohoto utkání. Už čtvrtá v pořadí.
     
    44
    Velká škoda pro Cholet, že Sidibé si na levé straně počínal tak laxně. Měl přitom na levé straně slušnou pozici ke skórování, jenže jako by správný moment pro zakončení prováhal, a tak mu střelu zablokoval bránící Daniliuc.
    44. zablokované zakončení Sidibého
     
    45
    Jedna minuta se nastaví nad rámec první půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Nice zatím neodvádí na hrací ploše práci, jakou by si jeho trenér Galtier představoval. A je silně pravděpodobné, že emotivní lodivod bude mít v kabině nějaký proslov, aby své hráče vybudil. Zato Cholet a jeho kouč Déziré může být zatím spokojený. Drží totiž více než krok s favoritem tohoto měření sil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hned zkraje druhé půle mělo k dispozici Nice standardku. Stengsův centr do šestnáctky ale nebyl nebezpečný, v klidu ho lapil do svých rukavic pozorný gólman Kocik.
     
    48
    Nějaký technický problém má nyní Lotomba. Ten se tak pohybuje u střídačky a něco řeší se svým realizačním týmem. Ale do hry by měl brzy zasáhnout znovu.
     
    49
    To je tak, když se rána pomalu nevejde ani do záběrů televizních kamer... jedno z nejmizernějších zakončení v jeho kariéře. Lotomba, který se na hřiště již vrátil po vyřešení svých problémů, podnikl výpad po pravé straně, přes Stengse se dostal míč až k Thuramovi-Ulienovi, který vypálil. Hodně nepřesně. Kdyby za brankou byla tribuna, možná by balón přeletěl i ji.
    49. pořádně nepovedené zakončení Thurama-Uliena
     
    50
    Nice je přece zkraje druhé půle aktivnější, vybojovalo si další standardku. K ní se nyní chystá Kluivert...
     
    51
    ... Kluivertův centr nepřestavoval pro domácí prakticky žádné nebezpečí. Málem se Cholet dostalo i do brejku, perfektní obranný zákrok každopádně předvedl ve skluzu Bard.
     
    53
    Nice je evidentně nabuzenější po mdlém výkonu z první půle. Drží více míč na svých kopačkách. A byť si tutovou šanci úplně nevytvořilo, Cholet se sotva pouští na vlastní polovinu.
     
    54
    Delort přiťukl míč na Kluiverta, ten byl faulovaný těsně před vápnem. Tohle bude na přímou střelu na bránu... Delort nebo Gouiri?
     
    54
    Sylla (CLT) je dalším potrestaným hráčem Choletu. Byl to právě on, kdo fauloval Kluiverta těsně před vlastním pokutovým územím.
     
    55
    Perfektní zákrok gólmana Kocika! Nakonec Gouiri obstřelil parádně zeď a tlačil míč pod břevno, avšak na svého soupeře nevyzrál. Krásný přímák, ještě lepší reakce domácího gólmana.
    55. přímák Gouiriho
     
    56
    Ještě se Nice pokoušelo zahrozit po následném rohovém kopu, míč trochu poskakoval ve vápně, nakonec se ovšem k němu nedostal Delort, aby mohl zakončovat.
     
    57
    Cholet zatím nepůsobí ve druhém dějství úplně nejlépe. Hlavně směrem dopředu se mu zatím vůbec nedaří. Nutno říci, že Nice každopádně v defenzívě opravdu nechybuje. Je zkrátka pevné v kramflecích.
     
    60
    Hodina hry je za námi. Cholet přežilo úvodní těžší chvíle, Nice na něj pořádně zatlačilo. Pořád každopádně zůstává výsledek tohoto střetnutí nerozhodný.
     
    61
    Celek z Choletu vystrčil růžky! Po standardce se odrazil míč k volnému Fortunému, který okamžitě vypálil. Jenže míč mu prostě nesedl na kopačku tak, jak by si představoval. Škoda pro domácí. Na tribunách to jen zahučelo.
    61. nepovedená střela Fortunéhho
     
    62
    Trochu se sice Sidibé (CLT) divil, že obdržel žlutou kartu, ale vážně, v rukavičkách si nepočínal.
     
    63
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak až nyní se favorit tohoto utkání dostal k první brance tohoto utkání. Kluivert od levé strany nacentroval do šestnáctky, tam míč stačil bránící Lo pouze přizvednout dozadu, kde se nacházel ANDY DELORT, který si díky svému důraznému počínání mohl připsat přesný zásah svou hlavičkou. Bez asistence.
    63. Andy DELORT - 0:1
     
    64
    Lotomba (NIC) zastavil dobrou akci soupeře jen za cenu faulu. Zatáhl za záchrannou brzdu a vyfasoval žlutou kartu.
     
    65
    Domácí měli k dispozici slušnou standardku, jenže nevyužili je vůbec dobře. Tahle střela Le Méhautého prostě byla hodně nepovedená a skončila pouze nad brankou Bulky.
    65. nepovedený přímák Le Méhautého
     
    67
    Domácí nemají co ztratit, je vidět, že začínají hrát útočně. Je otázkou, jestli se propracují alespoň k vyrovnání a duel nakonec dospěje třeba do penaltového rozstřelu.
     
    71
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Andy Delort, přichází Evann Guessand.
     
    71
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Kasper Dolberg.
     
    71
    Sotva byl na hřišti pár vteřin od svého střídání, už se dostal do velké šance! Guessand si naběhl na tuhle kolmici, snažil se cílit na bližší tyčku, ale trefil jen boční síť brány Choletu. Nice mohlo definitivně zlomit odpor svého soka.
    71. šance Guessanda
     
    72
    Fortuné (CLT) je dalším hráčem potrestaným žlutou kartou. O ty vážně není v tomto měření sil nouze. U lajny nyní stáhl k zemi svého soupeře, který podnikal nebezpečný výpad.
     
    74
    Obrovská tutovka Choletu! Do vápna dostal přihrávku z levé strany Le Méhauté, který z první vypálil, jenže tak slabě, že si s jeho střelou Bulka poradil. Vyložená pozice pro domácího záložníka.
    74. parádní šance Le Méhautého
     
    77
    Střídání v týmu SO Cholet: ze hřiště odchází Yoann Le Méhauté, přichází Yankuba Jarju.
     
    78
    A domácí mohli znovu vyrovnat! Jarju, nový muž na trávníku, krátce po svém střídání podnikl výpad po levé straně, zbavil se obránce Daniliuca a ocitl se sám před Bulkou! Jenže v zakončení selhal, svůj pokus usměrnil po zemi pouze vedle bližší tyčce. Nice nemá vyhráno, zdaleka ne!
    78. průnik Jarjua
     
    80
    Deset minut zbývá do konce základní hrací doby. Nice bude muset být obezřetné. Nebýt horší koncovky Choletu, dávno by bylo utkání minimálně nerozhodné.
     
    81
    Střídání v týmu SO Cholet: ze hřiště odchází Vincent Créhin, přichází Faïz Mattoir.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Morgan Schneiderlin, přichází Pablo Rosario.
     
    84
    Hodně, hodně opravdu hodně musí pískat sudí Dechepy. Teď se kolem něho seběhli hráči Nice, kterým se nelíbil jeho verdikt. Tím totiž přisoudil standardku Choletu na levé straně...
     
    85
    Standardní situaci nakonec Nice přežilo. Míč se po zásahu jednoho z hráčů dostal vysoko do vzduchu, Bulka si křikl a sebral ho do svých rukavic. Pět minut do konce tohoto utkání plus nějaké nastavení zbývá Choletu na vyrovnání stavu.
     
    88
    Další dobrá možnost Choletu! Z dálky vypálil domácí kapitán Ruffaut, domácí fanoušci tlačili jeho střelu do spodního rohu brány, nakonec však skončila těsně vedle. Bulka by se zřejmě po míči těžko natahoval.
    88. k vyrovnání nedošlo ani po střele Ruffauta
     
    89
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Lucas Da Cunha.
     
    89
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Calvin Stengs, přichází Hicham Boudaoui.
     
    90
    Střídání v týmu SO Cholet: ze hřiště odchází Yassin Fortuné, přichází Alexandre Gameiro.
     
    90+1
    Čtyři minuty, to je verdikt rozhodčích ohledně nastavení druhého poločasu.
     
    90+2
    Daniliuc (NIC) fauloval svého soupeře nedovoleně a Dechepy jeho zákrok ocenil žlutou kartou. Tak i tenhle obránce hostů zkrátka nezůstal neposkvrněný.
     
    90+4
    Cholet se tlačí dopředu, Nice si každopádně s jeho ataky zatím ví rady. Do konce utkání zbývá už opravdu jen kraťoučká chvilinka.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Tenhle zápas rozhodně nepředstavoval žádnou pohlednou technickou podívanou, ale především urputný boj. A ten nakonec lépe zvládlo Nice, které si zajistilo jedinou branku utkání zásluhou Andyho Delorta. Cholet, tým ze třetí nejvyšší soutěže, se každopádně za svůj výkon nemusí vůbec stydět. Favorita tohoto klání notně potrápil.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:4. (20:15:34)
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou.

    Patrik Sandev

    Branky: 63. Delort

    Karty:   32. Ruffaut (CLT), 54. Sylla (CLT), 62. Sidibé (CLT), 72. Fortuné (CLT) – 26. Delort (NIC), 29. Stengs (NIC), 41. Kluivert (NIC), 64. Lotomba (NIC), 90+2. Daniliuc (NIC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:4.
    SO Cholet: Kocik – Sylla, Lo, Renaud, Hachem – Le Méhauté (77. Jarju), N'Jike, Ruffaut, Sidibé – Créhin (81. Mattoir), Fortune (90. Gameiro)
    Náhradníci: Etile – Jarju, Robin, Peugnet, Mboumbouni, Mattoir, Gameiro, Guirassy, Zahary

    Trenér: Déziré

    OGC Nice: Bulka – Lotomba, Daniliuc, Dante, Bard – Stengs (89. Boudaoui), Schneiderlin (83. Rosario), Thuram-Ulien, Kluivert (71. Dolberg) – Delort (71. Guessand), Gouiri (89. Da Cunha)
    Náhradníci: Benítez – Atal, Todibo, Boudaoui, Lemina, Rosario, Da Cunha, Guessand, Dolberg

    Trenér: Galtier

    Rozhodčí: Dechepy – Le Tellier, Rozand
    bahis siteleri