Obří slalom žen, 1. kolo, Courchevel Vítěz: S. Hectorová (SWE) (kon.) | Obří slalom žen, 2. kolo, Courchevel Vítěz: S. Hectorová (SWE) (kon.)
Slalom mužů, 1. kolo, Madonna di Campiglio Vítěz: C. Noël (FRA) (kon.) | Slalom mužů, 2. kolo, Madonna di Campiglio Vítěz: S. Foss-Solevåg (NOR) (kon.)
konec
SP - Obří slalom žen, 2. kolo, Courchevel

Vítěz: S. Hectorová (SWE)

Středa 22.12.2021, 13:00 • Courchevel • Sjezdové lyžování
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (14:09:59)
     
    Konečné pořadí

    1. Sara Hectorová (SWE) 2:13,03 s
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,35 s
    3. Marta Bassinová (ITA) +0,60
    4. Tessa Worleyová (FRA) +0,68
    5. Petra Vlhová (SVK) +1,24
    6. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,36
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,54
    8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,64
    9. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,71
    10. Michelle Gisinová (SUI) +1,78
    11. Katharina Truppeová (AUT) +2,21
    12. Camille Rastová (SUI) +3,11
    13. Paula Moltzanová (USA) +3,17
    14. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +3,25
    15. Ricarda Haaserová (AUT) +3,34
    16. Wendy Holdenerová (SUI) +3,35
    17. Katharina Huberová (AUT) +3,60
    18. Simone Wildová (SUI) +3,79
    19. Elisa Mörzingerová (AUT) +3,85
    20. Maria Therese Tvibergová (NOR) +3,95
    21. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +4,02
    22. Franziska Gritschová (AUT) +4,05
    23. Estelle Alphandová (SWE) +4,18
    24. Andreja Slokarová (SLO) +4,24
    25. Andrea Ellenbergerová (SUI) +4,49
    26. Corinne Suterová (SUI) +4,71
    A.J. Hurtová (USA) DNF
    Ana Buciková (SLO) DNF
    Meta Hrovatová (SLO) DNF
    Federica Brignoneová (ITA) DNF
     
    Vítězkou druhého obřího slalomu ve francouzském Courchevelu se stala Sara Hectorová. Švédská lyžařka navázala na vítězství v prvním kole a i ve druhém předvedla velmi dobrou jízdu, díky níž se udržela v zelených číslech, druhou Mikaelu Shiffrinovou porazila rozdílem 35 setin. Stupně vítězů doplnila Marta Bassinová, obhájkyně velkého křišťálového glóbu zaostala o dalších 25 setin.

    Solidní závod má za sebou Petra Vlhová, která si oproti úternímu 4. místu o jednu příčku pohoršila, každopádně i 5. pozice je velmi pěkným výsledkem.

    Velký progres zaznamenaly ve druhém kole Paula Moltzanová a Mina Fürst Holtmannová. Američanka se zásluhou druhého nejrychlejšího času posunula z 28. místa na 13. příčku. Rychlejší byla právě jen Holtmannová, jež postoupila do druhého kola jako poslední, aby ve finále skončila na 14. pozici.
     
    Konec závodu.
    Vítězná jízda Sary Hectorové
     
    1
    Vítězka druhého obřího slalomu v Courchevelu je ze Švédska! Sara Hectorová udržela nervy na uzdě a výborný výkon předvedla i ve druhém kole, druhé vítězství ve Světovém poháru získala s náskokem 35 setin!
     
    2
    Tessa Worleyová na domácí sjezdovce vysněné vítězství nevybojuje. Rozbitější trať ji nejednou vyhodila z ideálního rytmu. Francouzka ještě živí šance na bednu, neboť je třetí s odstupem osmi setin za Bassinovou, musí ovšem čekat, jak si s druhým kolem poradí nejrychlejší žena dopoledního programu Sara Hectorová.
    Shiffrinová stále může pomýšlet na druhé vítězství ve dvou dnech
     
    3
    Zopakuje Mikaela Shiffrinová úterní vítězství? Šanci má! V cíli hodně unavená Američanka udržela vysokou rychlost po celou dobu jízdy a náskok na Bassinovou zvýšila na 25 setin!
     
    4
    Obhájkyně malého křišťálového glóbu Marta Bassinová udržela Vlhovou za zády s velkým přehledem. Druhé kolo zvládla brilantně a raduje se ze zaslouženého vedení o 64 setin vteřiny.
    Druhé kolo v podání Petry Vlhové
     
    5
    Výborně! Byť jízda Petry Vlhové působila neurovnaným dojmem, tak elitní slovenská lyžařka nadále držela vysokou rychlost a v těsném souboji s Polkou Gąsienicovou-Danielovou uspěla o 12 setin!
     
    5
    Na startu Petra Vlhová!
     
    6
    Stupně vítězů Michelle Gisinová s jistotou nezopakuje. Švýcarka prohrála nejen s Gąsienicovou-Danielovou, ale ještě s dalšími třemi soupeřkami.
    Kvůli pádu předčasně skončila i Brignoneová
     
    7
    Federica Brignoneová je venku ze hry o body. Podobně jako Hrovatová, tak i ona začala nestíhat průjezdy branek a upadla po vnitřní lyži.
     
    8
    Zda se Ramona Siebenhoferová udrží v nejlepší osmičce není jisté, protože ztratila náskok na rychlou Gąsienicovou-Danielovou, Rakušanka bere druhé místo s odstupem 18 setin.
     
    9
    Maryna Gąsienicová-Danielová má jistou desítku! Klidnou, ale zároveň rychlou jízdou se po celou dobu své jízdy držela před Mowinckelovou, tu ve výsledku odsunuje na druhé místo s odstupem 28 setin.
    Pád Hrovatové po vnitřní lyži
     
    10
    Po včerejším výpadku nebude Meta Hrovatová bodovat ani dnes! Dostala se o velkých problémů, jež se snažila ze všech sil ustát, ale spadla po vnitřní lyži.
     
    11
    Pořadí na čele se mění s každou další odjetou závodnicí. Tento trend neporušila ani Ragnhild Mowinckelová, v těsném souboji s Brunnerovou uspěla o sedm setinek.
     
    12
    Parádní jízda i od jiné Rakušanky Stephanie Brunnerové! Přestože udělala velkou chybu, kdy jí ustřelila lyže po projetí červené brány, se udržela před Truppeovou s velkým odstupem, je první o půl vteřinu.
     
    13
    Průjezd jedné z modrých bran Katharinu Truppeovou pořádně vynesl, ale to Rakušanku vůbec nerozhodilo a náskok naopak postupně navyšovala víc a víc. Zásluhou skvěle zvládnuté druhé poloviny trati poráží Rastovou o devět desetin a útočí na elitní desítku!
     
    14
    Konečně se mění vedoucí závodnice! Nechybělo moc, aby Camille Rastová prohospodařila velký náskok vteřiny a pětatřiceti setin, ale nakonec se udržela v zelených hodnotách, byť jen o šest setin.
     
    15
    Wendy Holdenerová byla blízko, ale ani ona Moltzanovou s Holtmannovou prohrála! V těsném souboji zaostala za momentálně druhou Norkou o jednu desetinu.
     
    16
    Zatím to vypadá, že trať je postupně pomalejší a pomalejší. Coralie Frasseová Sombetová neudělala žádnou větší chybu, přesto celkově ztratila na Moltzanovou 85 setin, za což je až osmá.
     
    17
    S nejvyšším startovním číslem 52 postoupila do druhého kola Katharina Huberová. Potvrdila, že její postup nebyl náhodný. Na vedení nedosáhla, ale s mankem čtyř desetin je aktuálně čtvrté a zapíše tak solidní výsledek.
     
    18
    Švýcarská reprezentantka Andrea Ellenbergerová nedokázala najít v přesazených brankách správný rytmus. S výslednou ztrátou +1,32 poráží jen krajanku Suterovou.
    Pád A.J. Hurtové
     
    19
    A.J. Hurtová vypadává! Při nájezdu na strmý svah byla v příliš velkém záklonu, výsledkem byl pád při snaze vejít se do červené brány.
     
    20
    Nespokojená je s jízdou ve druhém kole rovněž Andreja Slokarová. I ona celkově ztratila za Moltzanovou o více jak vteřinu, je devátá.
     
    21
    Další Švýcarka Corinne Suterová spadla do červených čísel už po druhém mezičase. Bylo na jejím projevu znát, že není specialistkou na obří slalom, se ztrátou přes vteřinu a půl jí náleží doposud nejpomalejší čas.
     
    22
    Osmadvacetiletá Simone Wildová, jež přestála vršek trati v zelených číslech, ale po najetí do stínu měla problémy. Mörzingerovou vystřídala na čtvrtém místě rozdílem šesti setin.
     
    23
    Bojovala statečně, avšak jízda Elisy Mörzingerové působila možná až příliš ustrašeným dojmem. Rakušanka jela více na jistotu, což jí body vynese, to je jasné, v pořadí se zařadila na čtvrtou pozici.
     
    24
    Ana Buciková měla velké problémy udržet na ledové trati ideální stopu. Slovinka ale v dolní části trati zabrala a vrátila se do boje o průběžné vedení, jenže agresivní projetí červenou bránou jí rozhodilo na tolik, že nezvládla natočit do následující modré.
     
    25
    Poprvé se Ricarda Haaserová postavila na lyže ve dvou letech a tato záliba ji vydržela i do dospělých let, navíc se jí může živit, co víc si přát? Rakouská reprezentantka byla po tři mezičasy v zelených číslech, ale závěr nezvládla ideálně, takže spadla na třetí pozici za Moltzanovou s Holtmannovou.
     
    26
    Ani Franziska Gritschová neatakovala postavení na prvních dvou místech. Svedla těsný souboj s Tvibergovou, s níž o jednu desetinu prohrála.
     
    27
    Maria Therese Tvibergová se snažila držet vysokou stopu, což jí v jeden moment lehce nakoplo a Norka tímto zaváháním ztratila zhruba čtyři desetiny. Ve zbytku trati nezvládla najít ideální rytmus a s odstupem 78 setin se propadá na třetí příčku.
     
    28
    Změna na čele! Paula Moltzanová lehce podjela jednu z branek a rázem měla pryč náskok na Holtmannovou. Do závěrečných metrů najížděla se ztrátou dvou setinek, nicméně zabrala a čas zvládla vrátit do zelených čísel, a to o osm setin!
     
    29
    A hned Estelle Alphandová konkurentce přilepšila. V zelených číslech se udržela jen do prvního mezičasu. Postupně začalo narůstat její manko, které se zastavilo na 93 setinách.
     
    30
    Jako poslední postoupila do druhého kola Mina Fürst Holtmannová. Členka elitní skupiny nebyla s výkonem v prvním kole vůbec spokojená a není divu. V tom druhém předvedla Norka pěknou jízdu bez výraznější chyby, takže reálně může pomýšlet na zlepšení.
     
    Druhé kolo začalo.
     
    Pořadí po prvním kole

    1. Sara Hectorová (SWE) 1:06,71 min
    2. Tessa Worleyová (FRA) +0,11 s
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,34
    4. Marta Bassinová (ITA) +0,39
    5. Petra Vlhová (SVK) +0,59
    6. Michelle Gisinová (SUI) +0,81
    7. Federica Brignoneová (ITA) +0,93
    8. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,10
    9. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,11
    10. Meta Hrovatová (SLO) +1,24
    11. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,29
    12. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,34
    13. Katharina Truppeová (AUT) +2,04
    14. Camille Rastová (SUI) +2,05
    15. Wendy Holdenerová (SUI) +1,58
    16. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,72
    17. Katharina Huberová (AUT) +2,81
    18. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2,83
    19. A.J. Hurtová (USA) +2,87
    20. Andreja Slokarová (SLO) +2,93
    21. Corinne Suterová (SUI) +3,03
    22. Simone Wildová (SUI) +3,04
    23. Elisa Mörzingerová (AUT) +3,06
    24. Ana Buciková (SLO) +3,17
    25. Ricarda Haaserová (AUT) +3,18
    26. Franziska Gritschová (AUT) +3,28
    27. Maria Therese Tvibergová (NOR) +3,30
    28. Paula Moltzanová (USA) +3,40
    29. Estelle Alphandová (SWE) +3,47
    30. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +3,63
     
    První kolo je na programu v 10 hodin, do druhého pronikne 30 nejrychlejší závodnic. Třetí sezónní vítězství v obřím slalomu zkusí vybojovat Mikaela Shiffrinová, ale nebude to mít jednoduché, na svou šanci čekají Italky Brignoneová s Bassinovou, Švédka Hectorová, Švýcarka Gisinová či Slovenka Vlhová.
     
    Průběžné pořadí disciplíny (2/9)

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 200 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 110
    3. Sara Hectorová (SWE) 102
    4. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 80
    5. Tessa Worleyová (FRA) 77
    6. Michelle Gisinová (SUI) 66
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) 58
    8. Maria Therese Tvibergová (NOR) 57
    9. Katharina Liensbergerová (AUT) 50
    10. Nina O'Brienová (USA) 45
     
    Průběžné pořadí Světového poháru (13/37)

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 670 bodů
    2. Sofia Goggiaová (ITA) 635
    3. Petra Vlhová (SVK) 390
    4. Federica Brignoneová (ITA) 342
    5. Breezy Johnsonová (USA) 322
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 298
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) 281
    8. Elena Curtoniová (ITA) 276
    9. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 253
    10. Mirjam Puchnerová (AUT) 244
    ...
    36. Martina Dubovská (CZE) 73
    48. Ester Ledecká (CZE) 51
     
    Všem fanynkám a fanouškům zimních sportů přeju krásné středeční dopoledne. Vítám vás při sledování sjezdového lyžování, konkrétně u 2. kola obřího slalomu žen ve francouzském Courchevelu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Milan Huppert

    Konečné pořadí
    1. Sara Hectorová (SWE) 2:13,03 s
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,35 s
    3. Marta Bassinová (ITA) +0,60
    4. Tessa Worleyová (FRA) +0,68
    5. Petra Vlhová (SVK) +1,24
    6. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,36
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,54
    8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,64
    9. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,71
    10. Michelle Gisinová (SUI) +1,78
    11. Katharina Truppeová (AUT) +2,21
    12. Camille Rastová (SUI) +3,11
    13. Paula Moltzanová (USA) +3,17
    14. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +3,25
    15. Ricarda Haaserová (AUT) +3,34
    16. Wendy Holdenerová (SUI) +3,35
    17. Katharina Huberová (AUT) +3,60
    18. Simone Wildová (SUI) +3,79
    19. Elisa Mörzingerová (AUT) +3,85
    20. Maria Therese Tvibergová (NOR) +3,95
    21. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +4,02
    22. Franziska Gritschová (AUT) +4,05
    23. Estelle Alphandová (SWE) +4,18
    24. Andreja Slokarová (SLO) +4,24
    25. Andrea Ellenbergerová (SUI) +4,49
    26. Corinne Suterová (SUI) +4,71
    A.J. Hurtová (USA) DNF
    Ana Buciková (SLO) DNF
    Meta Hrovatová (SLO) DNF
    Federica Brignoneová (ITA) DNF
    Pořadí po prvním kole
    1. Sara Hectorová (SWE) 1:06,71 min
    2. Tessa Worleyová (FRA) +0,11 s
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,34
    4. Marta Bassinová (ITA) +0,39
    5. Petra Vlhová (SVK) +0,59
    6. Michelle Gisinová (SUI) +0,81
    7. Federica Brignoneová (ITA) +0,93
    8. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,10
    9. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,11
    10. Meta Hrovatová (SLO) +1,24
    11. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,29
    12. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,34
    13. Katharina Truppeová (AUT) +2,04
    14. Camille Rastová (SUI) +2,05
    15. Wendy Holdenerová (SUI) +1,58
    16. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,72
    17. Katharina Huberová (AUT) +2,81
    18. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2,83
    19. A.J. Hurtová (USA) +2,87
    20. Andreja Slokarová (SLO) +2,93
    21. Corinne Suterová (SUI) +3,03
    22. Simone Wildová (SUI) +3,04
    23. Elisa Mörzingerová (AUT) +3,06
    24. Ana Buciková (SLO) +3,17
    25. Ricarda Haaserová (AUT) +3,18
    26. Franziska Gritschová (AUT) +3,28
    27. Maria Therese Tvibergová (NOR) +3,30
    28. Paula Moltzanová (USA) +3,40
    29. Estelle Alphandová (SWE) +3,47
    30. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +3,63
    Průběžné pořadí disciplíny (2/9)
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 200 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 110
    3. Sara Hectorová (SWE) 102
    4. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 80
    5. Tessa Worleyová (FRA) 77
    6. Michelle Gisinová (SUI) 66
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) 58
    8. Maria Therese Tvibergová (NOR) 57
    9. Katharina Liensbergerová (AUT) 50
    10. Nina O'Brienová (USA) 45
    Průběžné pořadí Světového poháru (13/37)
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 670 bodů
    2. Sofia Goggiaová (ITA) 635
    3. Petra Vlhová (SVK) 390
    4. Federica Brignoneová (ITA) 342
    5. Breezy Johnsonová (USA) 322
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 298
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) 281
    8. Elena Curtoniová (ITA) 276
    9. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 253
    10. Mirjam Puchnerová (AUT) 244
    ...
    36. Martina Dubovská (CZE) 73
    48. Ester Ledecká (CZE) 51