Brentford – Chelsea 0:2 (kon.) | Liverpool – Leicester 3:3 (5:4 po pen.) | Tottenham – West Ham 2:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
2:1 (2:1)
West Ham United
Středa 22.12.2021, 20:45 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglický Ligový pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer u Anglického ligového poháru! Ten má tento týden na programu zápasy čtvrtfinále, ve kterém na sebe mimojiné narazí Tottenham a West Ham. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Tottenham Hotspur
    Ani letos to nevypadá, že by Tottenham měl konečně získat nějakou trofej. V Evropské konferenční lize vypadl již ve skupině, protože nenastoupil k poslednímu zápasu kvůli covidu-19. UEFA však tento duel nakonec kontumovalo ve prospěch Rennes, protože Hotspur neuvedl přesný počet nakažených. V domácí soutěži to také trofej nejspíš nebude, kohouti budou rádi, když ještě vybojují postup do Ligy mistrů, od kterého je dělí šest bodů. V Anglickém ligovém poháru se jim ale konečně daří, a to když si vyšlápli na Burnely i Wolves, i když to vždy bylo o jednu branku. Dnes je čeká další těžký soupeř, tak uvidíme, jak si s ním poradí.

    Poslední tři utkání
    Tottenham vs. Liverpool – 2:2
    Tottenham vs. Rennes – 0:3 kont.
    Tottenham vs. Norwich – 3:0
     
    West Ham
    West Hamu se daří lépe skoro na všech frontách. V Evropské lize si bez problémů vybojoval postup do play off a v Premier League se drží velmi slušného pátého místa. Poslední dobou se ale Kladivářům přestává dařit, protože už nevyhráli tři zápasy za sebou, ve kterých dokonce ani jednou neskórovali. Dnešní hosté ale dokázali, že právě v Anglickém ligovém poháru mohou být velmi nebezpeční, protože už vyřadili oba manchesterské kluby, takže určitě budou chtít vyřadit i Tottenham.

    Poslední tři utkání
    Arsenal vs. West Ham – 2:0
    Burnely vs. West Ham – 0:0
    West Ham vs. Záhřeb – 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Sánchez, Dier, Davies – Doherty, Højbjerg, Skipp, Reguilón – Moura, Kane, Bergwijn.
    Náhradníci: Gollini – Tanganga, Rodon, Lo Celso, Son, Alli, Emerson, Ndombèlé, Winks.
    Trenér: Antonio Conte

    West Ham United: Areola – Johnson, Dawson, Diop – Ashby, Souček, Rice (C), Masuaku – Vlašić, Lanzini – Bowen.
    Náhradníci: Randolph – Jarmolenko, Fornals, Benrahma, Baptiste, Noble, Alese, Fredericks, Král.
    Trenér: David Moyes

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Kirkup.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstaral Kane, ale jeho spoluhráči následně míč moc dlouho nepodrželi, protože nepřesně nakopávali na pravou stranu.
     
    2
    West Ham ale také nerozehrál moc přesně, takže opět mohou kombinovat domácí. Ti si tentokrát dávají na rozehrávce záležet mnohem více.
     
    3
    Ashby zkoušel na pravé straně chytit dlouhý nákop, to se mu ale nepovedlo, nakonec tak hru zastavil Lloris.
     
    4
    Moura měl kombinace dost, vrhl se tedy do individuální akce, která hned nese viditelný výsledek. Vynutil si totiž faul kousek před pokutovým územím.
     
    5
    Přímý kop se ale kohoutům vůbec nepovedl, jelikož míč skončil ve zdi. West Ham se ale s ním opět dlouho neohřál, i nadále tak dominují domácí.
     
    6
    Kladiváři se konečně také dostali dopředu, přičemž Lanzini při pokusu o únik skončil na trávník. Tentokrát se ale nepíská.
     
    7
    Bergwijn zkusil štěstí z velké vzdálenosti, jeho pokus ale zastavil nejbližší Dawson, který balón srazil na rohový kop.
     
    8
    O centr se tak pokoušel Reguilón, který ale pouze našel jednoho z obránců, jenž poslal míč do náruče Areoly.
     
    9
    Kane se zatím nemůže dostat do hry. Nyní byl konečně trochu vidět při hlavičkovém souboji, ale ten prohrál na plné čáře.
     
    10
    Rice se toho vyloženě nebál, sebevědomě se chopil přímého kopu a z velké vzdálenosti vypálil, ale mířil jen vysoko do hlediště.
     
    12
    První větší šance zápasu! Nádhernou přihrávku do běhu vymyslel Moura, který tak za obranou našel Kanea, jenž neměl ideální pozici, ale i přesto šel do střely, které Areolovi nadělala pořádné problémy!
    12. Pěkná akce gólem neskončila
     
    13
    Tottenham pořád diktuje tempo hry, Reguilón se tak pokoušel o další centrovaný balón. West Ham měl ale opět výborně pohlídané své pokutové území.
     
    14
    Rice šel opravdu tvrdě do souboje se Skippem, ale jako první trefil balón, takže se o faul jednat nemohlo. Domácí hráče to ale nenesou příliš dobře.
     
    15
    Ashby pořád předvádí parádní výkon, obraně soupeře tak na pravé straně udělal další problémy, které bek kohoutů musel řešit nedovoleným zákrokem.
     
    16
    Následný střílený centr se dostal až k Llorisovi, který se ale nenechal zaskočit a míč zkušeně vyrazil mimo nebezpečnou zónu.
     
    18
    Kladiváři jsou i nadále nebezpeční hlavně ze standardních situací. Další centr směřoval opět mezi tři tyče, ale i tentokrát si to domácí brankář úspěšně pohlídal.
     
    19
    Vlašić stál ve správném chvíli na správném místě, v pokutovém území tak mohl zakončovat po šikovném zaseknutí, ránu ale zablokoval nejblíže postavený Sanchéz.
     
    21
    Reguilón konečně vymyslel centr na spoluhráče, zakončení hlavou ale šlo vysokým obloučkem, což znamenalo snadný zákrok pro Areolu.
     
    22
    Utkání má v posledních minutách hodně rychlý spád, který domácí fotbalisté rozhodně nechtějí zpomalovat. Po krátké kombinaci se tedy hned dostali k šestnáctce, kde získali nebezpečnou standardku.
     
    23
    Kladiváři i nadále zůstává stoprocentní při obraně přímých kopů soupeře. Očividně umí dobře stavět zdi, protože ta opět zablokovala míč v cestě do pokutového území.
     
    25
    Souček při souboji s Bergwijnem přišel o míč, což chtěl co nejdříve napravit, takže se co nejrychleji vrátil dozadu, kde výrazně pomohl k úspěšnému zastavení útoku protivníka.
     
    26
    Ashby dlouho váhal se vhozením autu, protože domácí hráči velmi dobře kryli jeho spoluhráče. I proto vzápětí celkem jednoduše získali míč.
     
    27
    West Ham přece jen trochu zpomaluje tempo zápasu, protože si potřebuje oddechnout. Většinu času se totiž jenom brání, což je vždy poměrně náročné.
     
    28
    Moura dnes servíruje míče Kaneovi, avšak tentokrát nevymyslel přesnou přihrávku, jelikož se kolem hrotového útočníka Tottenhamu nacházeli tři protihráči.
     
    29
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Kohouti se dostávají do vedení díky dvěma hráčům, od kterých by to čekal málokdo! Na začátku akce stál Højbjerg, který si šikovně narazil se STEVENEM BERGWIJNEM, díky čemuž se dostal k pravé tyči. Odtud ale nepálil, místo toho míč poslal lépe postavenému Nizozemci, který už bez problémů skóroval.
    29. Steven BERGWIJN - 1:0
     
    31
    Vzápětí mohlo být vyrovnáno po parádní hlavičce Součka! Ten vyhrál souboj se Sanchézem, avšak to Lloris očekával a byl připraven k zázračnému zákroku!
     
    32
    A ještě jednou pálil hlavou Souček, který nyní přehlavičkoval rovnou dva protihráče, avšak na domácího gólmana si opět nepřišel!
    32. Lloris výborným zákrokem okradl Součka o gól
     
    32
    West Ham právě vstřelil branku!
    Kladiváři sice tři šance nevyužili, ale vyrovnání se nakonec přece jen dočkali! Mohou za to vděčit Dierovi, který totálně zpackal rozehrávku. Po krátké kombinaci tak z vápna mohl zakončovat JARROD BOWEN, který ještě Diera obehrál a poté zakončil mimo dosah Llorise.
    32. Jarrod BOWEN - 1:1
     
    34
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Přestřelka zdaleka nekončí, Tottenham si tak bere vedení zpět! Opět u toho byl Bergwijn, který tentokrát vymyslel geniální přihrávku po šikovné individuální akci. Tu si v zahuštěném prostoru výborně našel LUCAS MOURA, který z malého vápna bez problémů skóroval.
    34. Lucas MOURA - 2:1
     
    36
    Souček je opravdu pořádně namlsaný, protože během šesti minut měl snad tři velké příležitosti. Tentokrát ale nezakončil, protože centr od Lanziniho na poslední chvíli srazil na roh Skipp!
     
    37
    Bowen se ještě jednou zapisuje do zápisu utkání, i když tentokrát dost nelichotivě. V souboji bez balónu totiž poměrně zbytečně fauloval Reguilóna, kvůli čemuž si musí zhlédnout žlutou kartu.
     
    40
    Vypadá to, že přestřelka minimálně na krátkou chvíli ustala. Domácí totiž při kombinaci už nikam nespěchají a už pomalu začínají vyhlížet přestávku.
     
    42
    Domácí obrana je pořád celkem šokovaná dvěma inkasovanými brankami, nyní v šestnáctce úplně zapomněla na Bergwijna, který ale nepočítal s tím, že se k němu míč dostane, takže už nedokázal vypálit.
     
    43
    Lloris začíná další útok svého týmu dalekým nákopem. Ten ale rychle ukončuje faulem Kane, kterému se ale výrok rozhodčího vůbec nelíbí. Nic s tím ale dělat nemůže.
     
    45
    Kladiváři po delší době dostali míč pod kontrolu, ale na rozdíl od soupeře rozhodně na nic nečekají. Určitě by chtěli skórovat do šatny.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Kane po výkopu svého gólmana získal míč čistým způsobem a o chvíli později dokonce i sám vypálil. Areola musel balón vytahovat špičkami svých prstů!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    V prvním poločase bylo určitě co sledovat. Zpočátku se oba týmy nějakou chvíli rozehřívaly, protože nikdo nemohl proměnit výraznější příležitost. Jakmile se ale prosadil Bergwijn, začaly gólové hody. West Ham hned na soupeře zatlačil a bylo z toho vyrovnání, o které se postaral Bowen. I kohouti však dokázali bleskově odpovědět zásluhou Moury, díky čemuž vedou domácí o jednu branku. Vítězství ale určitě jisté nemají.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Tottenham je na počátku druhé půle dost aktivní, soupeře napadá až u jeho šestnáctky. Moura ale srazil míč jen mimo hrací plochu.
     
    48
    Souček si ze souboje se Skippem odnese dost bolestivou grimasu, která samozřejmě byla potrestána faulem. Bolest mu to ale plnohodnotně nevynahradí.
     
    49
    Diop si vůbec nerozuměl s Masuakem, protože si s ním chtěl narazit, ale místo toho poslal míč jen do zámezí.
     
    50
    Lloris při rozehrávce celkem zariskoval, protože ho dobíhal protihráč, před kterým si dovolil zaseknutí, které ho naštěstí pro něj nemusí mrzet.
     
    52
    Souček je v dnešním utkání mnohem více aktivnější směrem dopředu. Nyní dostával přihrávku do běhu, ale ta byla příliš prudká, takže byl u ní dříve bránící hráč.
     
    53
    Masuaku rozehrával přímý kop poměrně daleko od vápna, i přesto šel do centru, avšak v zahuštěném prostoru žádného spoluhráče nenašel.
     
    54
    Zničehonic si domácí vypracovali slušnou příležitost, protože Doherty z pravé strany našel před bránou volného Mouru. Domácí měli jediné štěstí v tom, že brazilský hráč si při zpracování pomohl rukou.
     
    56
    Masuaku ve druhé polovině ožívá, nyní se mu navíc vydařil centr, na který si výborně naběhl Bowen, jenž ale ve velké rychlosti mířil jen těsně mimo bránu!
     
    57
    Času je pořád ještě dost, ale čím dál rychleji utíká. To už si hosté začínají uvědomovat, takže se začínají tlačit do brány, ale zatím to vyrovnání nepřináší.
     
    58
    Bowen si po jednom gólu rozhodně nemyslí, že má splněno, protože podniká jeden výpad za druhým. U dlouhého pasu ale tentokrát nebyl první, o střelu ho na poslední chvíli oloupil Lloris.
     
    60
    Pomalu vstupujeme do poslední třetiny dnešního duelu. Tu začínají aktivněji hosté, avšak Masuaku nyní zahodil míč nepřesnou střelou.
     
    60
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Bergwijn, přichází Son.
     
    61
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moura, přichází Winks.
     
    62
    Son se hned po svém příchodu blýskl nádherným pasem na Dohertyho, který míč hned vracel před bránu, avšak v tom mu zabránil jeden z obránců.
     
    63
    Kane při protiútoku vymýšlel pěkný lob přes obranu, Diopovi ale nakonec stačila jeho výška, takže nebezpečný pas zastavil.
     
    64
    Čerstvý Son dělá soupeři i nadále nemalé potíže, nyní výborně pomohl při souboji ve středu hřiště, kde donutil protihráče k nedovolenému zákroku.
     
    66
    Korejský fotbalista ale už přece jen vyrobil první chybu, na Kanea totiž poslal příliš slabý pas, u kterého byl první jeden z hostů.
     
    67
    Reguilón na levé straně šestnáctky výborně oblafl Ashbyho a odcentroval na Skippa, který se ale přes dva obránce k zakončení nedostal.
     
    68
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Vlašić, přichází Benrahma.
     
    68
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Lanzini, přichází Fornals.
     
    70
    Benrahma byl hned v centru dění, na hraně šestnáctky se výborně otočil s míčem a následně pálil volejem, avšak mířil jen vysoko nad.
     
    71
    West Ham vybojoval míč po nákopu soupeře, následně se vrhá dopředu přes střed hřiště. Díky tomu nakonec odcentroval, ale k zakončení to stejně nevedlo.
     
    72
    Času najednou moc nezbývá, United už tak začíná na soupeře tlačit. Tlak na něj vytváří minimálně tím, že mu skoro vůbec nedává míč.
     
    74
    Son pořád těží ze své čerstvosti, ale už ne zas tak moc. Každopádně nyní unikal defenzivě soupeře, ale ve velkém rychlosti nakonec nedokázal úspěšně zakončit.
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá už jenom patnáct minut, přičemž Tottenham obranu pořád zvládá celkem bez problémů. To se ale může změnit z minuty na minutu.
     
    76
    Na první pohled Ashby výborně zpracoval dlouhý nákop, nakonec se ale před něj dostal Højbjerg, který už ho dál nepustil.
     
    77
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Skipp, přichází Alli.
     
    79
    Souček opět číhal na hraně malého vápna, kde čekal na centr. Ten opravdu přišel, ale nemohl se k němu dostat, protože ho obestoupili dva protihráči.
     
    80
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Ashby, přichází Jarmolenko.
     
    81
    Benrahma zničehonic velmi nebezpečně vypálil! Svým pokusem šokoval snad i sám sebe, míč si šikovně nadzvedl a rychle pálil volejem, avšak míč skončil jen těsně vedle levé tyče!
     
    82
    Rice jen tak tak udržel míč ve hře, díky čemuž získal pro svůj tým aspoň autové vhazování. I nadále tak na soupeře může tlačit.
     
    83
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Reguilón, přichází Emerson.
     
    83
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Doherty, přichází Tanganga.
     
    84
    Rice operoval s míčem v pokutovém území, kde si šikovně našel cestu kolem dvou spoluhráčů, ale následně stejně nedokázal odcentroval. Získal alespoň roh.
     
    85
    Benrahma si věří na dalekonosné pokusy, ale gólu se zatím nedočkává, protože jeho další volej z hranice vápna skončila na prvním protihráči v cestě.
     
    87
    West Ham utahuje šrouby čím dál více, pořád ale tomu chybí vyložené příležitosti. Tottenham totiž výborně kryje prostor v pokutovém území.
     
    88
    Hotspur postupně vytlačil soupeře od svého vápna a následně ho drží na jeho polovině, čímž kupuje neskutečně cenné sekundy.
     
    89
    Nyní to ale Sánchez přehnal s důrazem, protože se dopustil nedovoleného zákroku. Naštěstí pro něj to ale bylo dost daleko od brány, takže se tím nemusí dál stresovat.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    West Ham má čas na poslední útoky, ale ty pořád nejsou to pravé ořechové. Tottenham nyní dokonce získal aut na své pravé straně.
     
    90+3
    Kladiváři se přece jen ještě dostali k šestnáctce a hned z toho byla šance! Jarmolenko to sice tak nezamýšlel, ale svou střelou nastřelil protihráče, který míč srazil na břevno!
    90+3. Llorise podrželo břevno po sraženém zakončení Jarmolenka
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    O konečném výsledku dnešního duelu nakonec rozhodla osudná pětiminutovka v první půli! Ve druhém dějství jsme se totiž už branky nedočkali, i když šance na vidění byli, zejména pak na straně West Hamu. Ten už ale podruhé nedokázal překonat výborně chytajícího Llorise, který je dnes největším hrdinou zápasů. Zaznamenal totiž čtyři důležité zákroky, čímž dotáhl svůj tým do semifinále Anglického ligového poháru, přičemž složení semifinalových dvojic se bude za chvíli losovat na tomto stadionu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 0:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:10.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a nejen u fotbalu zase někdy na počtenou. (22:41:13)

    Lukáš Mihal

    Branky: 29. Bergwijn, 34. Moura – 32. Bowen

    Karty:   37. Bowen (WHU)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 0:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:10.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Sánchez, Dier, Davies – Doherty (83. Tanganga), Højbjerg, Skipp (77. Alli), Reguilón (83. Emerson) – Moura (61. Winks), Kane, Bergwijn (60. Son).
    Náhradníci: Gollini – Tanganga, Rodon, Lo Celso, Son, Alli, Emerson, Ndombèlé, Winks.

    Trenér: Antonio Conte

    West Ham United: Areola – Johnson, Dawson, Diop – Ashby (80. Jarmolenko), Souček, Rice (C), Masuaku – Vlašić (68. Benrahma), Lanzini (68. Fornals) – Bowen.
    Náhradníci: Randolph – Jarmolenko, Fornals, Benrahma, Baptiste, Noble, Alese, Fredericks, Král.

    Trenér: David Moyes

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Kirkup
    bahis siteleri