Chabarovsk – Nižněkamsk 4:5 (po pr.) | Vladivostok – Jaroslavl 0:3 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 6:1 (kon.)
Kazaň – Barys 5:3 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 7:1 (kon.)
Kunlun – N.Novgorod 0:4 (kon.) | Viťaz – Soči 3:2 (po pr.)
konec
Avangard Omsk
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Metallurg Magnitogorsk
Čtvrtek 23.12.2021, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:52 Arsenij GRICJUK - 4:2
     
    57:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté odvolali brankáře, ale tohle riziko se jim nevyplatilo! Jeden z domácích hráčů nejprve ze středního pásma minul opuštěnou branku. Pak se o puk bojovalo v rohu, Ilja Nikolajev ho v tísni poslal obloučkem do vlastního brankoviště, kde mu jeho spoluhráč v pádu ještě pomohl do prázdné klece. Ukázkový vlastňák hostí! Gól je připsán ARSENIJOVI GRICJUKOVI. Bez asistence.
    54:21 Nikolaj GOLDOBIN - 3:2
     
    54:21
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté více prostoru na ledě zužitkovali a snižují na rozdíl jediného zásahu! I druhý gól Magnitky střílí NIKOLAJ GOLDOBIN a zase to stálo za to! Hostující útočník doplnil protiútok svého týmu. Z levé strany se hnal za Hrubce, kterého vylákal z brankoviště, následně však s pukem zamířil za branku, kterou v rychlosti objel a než se stačil brankář Avangardu vzpamatovat, zasunul touš do prázdné klece – 3:2. Asistence: Brendan Leipsic.
     
    53:48
    Síly na ledě se však vyrovnají! Nikita Sošnikov oslabuje domácí poté, co zahákoval Karpova.
     
    53:34
    Komplikace pro hosty! Dvě minuty za podrážení dostává Philippe Maillet.
    46:25 Peter CEHLÁRIK - 3:1
     
    46:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté si nepohlídali naskočení Vladimira Brjukvina z trestné lavice na led! Cehlárik přiťukl právě tomuto hráči ve středním pásmu kotouč a bylo z toho přečíslení 2 na 1. To Brjukvin řešil střelou z pravého kruhu, kterou Olkinoura vyrazil pouze k PETEROVI CEHLÁRIKOVI. Ten si kotouč bruslí přikopl a poslal ho do odkryté klece – 3:1. Asistence: Vladimir Brjukvin.
     
    44:15
    Domácích bylo na ledě moc a jejich hráčská lavice tedy dostává trest. Přesilovku bude hrát zase Magnitogorsk.
     
    43:25
    Linus Hultström předložil puk před branku Nikolajovi Goldobinovi, který přestřelil. To byla dobrá šance hostí!
     
    42:03
    Síly na ledě se rychle vyrovnávají! Po buly se dostal puk k domácímu brankovišti a Šimon Hrubec ho chtěl odpálit. Napadající Denis Zernov českého brankáře zasáhl hokejkou do helmy a dostává tedy trest za vysokou hůl.
     
    41:58
    Hosté budou hrát opět v početní výhodě! Oliwer Kaski je vyloučen za podrážení.
     
    39:42
    Ještě vyloučení na domácí straně. Za zákrok v útočném pásmu je potrestán Corban Knight.
     
    34:58
    V oslabení vyvezl puk dopředu Maxim Karpov. Ten vystřelil a poté se snažil se spoluhráčem i dorážet. Hrubec se musel činit!
     
    34:00
    Hostující Andrej Čibisov dostal trest za nesportovní chování. Další přesilovka Avangardu.
    31:13 Nikita SOŠNIKOV - 2:1
     
    31:13
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí početní výhodu využívají! NIKITA SOŠNIKOV si vyměnil puk s Oliwerem Kaskim a střelou švihem se trefil k levé tyčce z pohledu Olkinoury. Hostující brankář vůbec nic neviděl a na letící kotouč nereagoval. Nešel ani do rozkleku – 2:1. Asistence: Oliwer Kaski.
     
    30:48
    Hostující Denis Zernov je vyloučen za držení. První přesilovka v utkání pro domácí Omsk.
     
    25:50
    Rychlonohý Arsenij Gricjuk se dostal za záda hostujících obránců a byl sám před Olkinourou. Forhendovou kličkou si však na brankáře hostí nepřišel!
     
    24:43
    Nikolaj Prochorkin si dal málem vlastní gól! Před brankou totiž vložil hůl do střely soupeře a tečoval kotouč těsně vedle levé tyčky z Hrubcova pohledu!
     
    15:41
    Dvě minuty za hákování dostal Nikita Komarov. Přesilovka pro hosty.
    07:17 Nikolaj PROCHORKIN - 1:1
     
    07:17
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí rychle vyrovnávají! Čisťakov dostal puk za branku soupeře, kde si ho převzal Peter Cehlárik. Slovenský útočník poslal přihrávku před brankoviště, která prošla přes hokejku brankáře Olkinoury až k NIKOLAJOVI PROCHORKINOVI. Ten se dostal do záporného úhlu, ovšem kotouč si dokázal vytáhnout k tyčce a přes položenou hůl strážce svatyně Magnitky ho propasíroval za brankovou čáru – 1:1. Asistence: Peter Cehlárik.
    06:02 Nikolaj GOLDOBIN - 0:1
     
    06:02
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hokejovou parádu předvedl NIKOLAJ GOLDOBIN! Hostující útočník přebral puk na útočné modré, protáhl se mezi dvojicí obránců a poté si Hrubce dokonale vychutnal. Při zakončení si totiž prostrčil čepel hole mezi nohama a pověsil puk nad pravé rameno gólmana Avangardu. Asistence: Michail Grigorjev a Philippe Maillet.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 8. Prochorkin (Cehlárik), 32. Sošnikov (Kaski), 47. Cehlárik (Brjukvin), 58. Gricjuk – 7. Goldobin (M. Grigorjev, Maillet), 55. Goldobin (Leipsic)


    Avangard Omsk: Š. Hrubec (Vasilij Děmčenko) – V. Svedberg, Běreglazov, Jemelin (C), Kaski, Šaripzjanov, Pokka, Čisťakov – I. Tělegin, N. Komarov, Brjukvin – Sošnikov, C. Knight (A), Gricjuk – N. Jakupov, Prochorkin, Cehlárik – Děrgačov, Kablukov (A), Dědunov.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, I. Nikolajev, M. Grigorjev, J. Chabarov – S. Košelev, Currie (A), Čibisov – M. Karpov (A), Zernov, Leipsic – Goldobin, Maillet, Korostěljov – A. Několenko, Korobkin, Akolzin.

    Rozhodčí: Bělov, Morozov – Kučava, Novikov

    Diváci: 1070
    bahis siteleri