Německo – Slovensko 0:4 (kon.) | Švýcarsko – Česko 0:0 (zruš.) | Kanada – Rusko 6:4 (kon.)
Švédsko – Rakousko 7:0 (kon.)
zrušeno
Švýcarsko
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Česko
Pátek 24.12.2021, 01:00 • Gary W. Harris Canada Games Centre, Red Deer • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Čtyři hodiny před zápasem byla generálka na MS mezi Švýcarskem a Českem zrušena. První informace hovoří o tom, že jeden z hráčů měl pozitivní test na covid. Uvidíme, jestli se zápas přece jen neodehraje v náhradním termínu. To v tuto chvíli jasné není. (22:40:01)
    Jak si Češi povedou proti Švýcarsku?
     


    ŠVÝCARSKO

    Švýcarské čekání na medaili z této věkové kategorie je ještě daleko delší. Naposledy se totiž hokejisté helvétského kříže dostali na stupně vítězů v roce 1998. Na loňském turnaji vyloženě zklamali, poněvadž základní skupinu dokončili bez bodu se záporným skóre 5:20. I kvůli tomu je tedy letos čeká hodně těžká skupina B, ve které změří síly se Slovenskem, USA, Ruskem a Švédskem. První utkání odehrají Švýcaři 27.12. od 22:30 proti Rusku.
     


    ČESKO

    Hokejisté České republiky se budou snažit poprvé od roku 2005 dosáhnout na medaili. Na loňském turnaji vypadli ve čtvrtfinále na hokejkách Kanady, která nakonec skončila druhá. Nyní se parta okolo kapitána Jana Myšáka představí v základní skupině s Finskem, Německem, Kanadou a Rakouskem. První ostrý zápas na světovém šampionátu sehraje v pondělí v 1:00 s domácími javorovými listy. Podaří se svěřencům kouče Karla Mlejnka zvítězit v posledním přípravném utkání se Švýcarskem?

    Nominace Česka na MS U20

    Brankáři: Jan Bednář (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL), Jakub Málek (Valašský hokejový klub), Daniel Král (HC Benátky nad Jizerou).

    Obránci: Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Jiříček (HC Plzeň 1929), David Moravec (BK Mladá Boleslav), Michal Hrádek (HC Dynamo Pardubice), Jakub Šedivý (HC Benátky nad Jizerou), Michael Krutil (Rockford IceHogs, AHL), Stanislav Svozil (Regina Pats, WHL), David Špaček (Sherbrooke Phoenix, QMJHL), Matěj Pinkas (HC Stadion Litoměřice).

    Útočníci: Josef Koláček, Tomáš Urban (HC Stadion Litoměřice), Jakub Konečný (HC Sparta Praha), Sebastian Malát (HC Plzeň 1929), Tomáš Chlubna (HC České Budějovice), Vojtěch Jiruš (HC Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (HC Energie Karlovy Vary), Stanislav Vrhel (Lahti Pelicans, FIN), Jaroslav Chmelař (Jokerit, FIN), Jakub Kos (Ilves, FIN), Michal Gut (Everett Silvertips, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw Warriors, WHL), Jan Myšák (Hamilton Buldogs, OHL), Pavel Novák (Kelowna Rockets, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton Eagles, QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown Islanders, QMJHL).
     
    Hezkou hokejovou noc při sledování textového přenosu z přípravného utkání na juniorské MS. Od 1:00 dnes změří síly hokejisté Švýcarska a Česka. Jak se českému týmu vyvede generálka?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky:


    Švýcarsko:
    Česko:
    bahis siteleri