Německo – Slovensko 0:4 (kon.) | Švýcarsko – Česko 0:0 (zruš.) | Kanada – Rusko 6:4 (kon.)
Švédsko – Rakousko 7:0 (kon.)
konec
Švédsko
7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Rakousko
Pátek 24.12.2021, 03:00 • Peavey Mart Centrium, Red Deer • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédové od začátku do konce dnešní generálku kontrolovali a v souboji s Rakouskem si nakonec připsali jednoznačnou výhru v poměru 7:0. Zvlášť povedená byla v jejich podání hlavně druhá perioda, ve které vsítili čtyři branky. Jak si hokejisté Tre Kronor poradí v nedělním prvním utkání s Ruskem? Rakušany čeká 27. prosince celek Finska.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost. Na počtenou! (05:29:27)
     
    Konec zápasu.
     
    47:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na světě je sedmý gól Švédska! Prosazuje se FABIAN LYSELL. 7:0. Asistence: Åke Stakkestad.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině Švédové přidali další čtyři branky, takže nyní je už naprosto jasné, že v generálce vyhrají. Otázkou zůstává, o kolik branek to nakonec bude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    35:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I o chvíli později padla další branka, tentokráte se o ni postaral útočník THEODOR NIEDERBACH. 6:0. Asistence: Isak Rosén a Åke Stakkestad.
     
    34:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rakouská obrana znovu nestačila na snažení Švédů. Pátou branku Tre Kronor střílí VICTOR SJÖHOLM. 5:0. Asistence: Åke Stakkestad a Daniel Ljungman
     
    24:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Chuť střílet branky modrožluté neopouští. Čtvrtý gól Švédů přidává DANIEL TORGERSSON. 4:0. Asistence: Theodor Niederbach a Emil Andrae.
     
    21:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Devadesát sekund po pauze se Švédové potřetí v zápase prosazují. Trefuje se útočník New Jersey ALEXANDER HOLTZ. 3:0. Asistence: Helge Grans a Oskar Olausson.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Švédové vedou po první třetině nad Rakouskem 2:0. O úvodní trefu se hned v 1. minutě postaral Olausson, na jehož práci navázal v 18. minutě Sjöberg.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Těsně před pauzou se hokejisté Tre Kronor dostávají do dvoubrankového vedení. Po přihrávce Eliase Stenmana se prosadil ALBERT SJÖBERG. 2:0. Asistence: Elias Stenman.
     
    00:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se hned v 1. minutě ujímají vedení! Do listiny střelců se zapisuje OSKAR OLAUSSON. 1:0. Asistence: Alexander Holtz a Leo Lööf
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Z dnešního utkání vám budeme přinášet informace o změnách stavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Wallstedt (Vikman) – Sjöholm, Forsfjäll, Nyström, Lööf, Olsson, Andrae, Grans – Holtz, Eklund, Olausson – Lysell, Ljungman, Stakkestad – Rosén, Niederbach, Torgersson – Nybeck, Ekmark, Magnusson – Stenman, Sjöberg

    Rakousko: Wraneschitz (Sommer) – Urbanek, Sablattnig, Horl, Necesany, Reinbacher, Mussbacher, Erne, Mitrovic – Peeters, Kašper, Rohrer – Hengelmüller, Auer, Maier – Wernicke, Tschurnig, Böhm – Geifes, van Ee, Cernik.
     
    Do dnešního utkání vstoupí v roli jednoznačného favorita hokejisté Tre Kronor. Ti si z posledních čtyř šampionátů v této věkové kategorii připsali 2 medaile. Na uplynulém turnaji se ale do bojů o cenné kovy nedostali, poněvadž ve čtvrtfinále nestačili poměrem 2:3 na Finy. Letošní MS zahájí Švédové zápasem proti Rusům, v základní skupině se ještě potkají s USA, Švýcarskem a Slovenskem.

    Rakousko skončilo na loňském turnaji poslední, ve čtyřech zápasech v základní skupině nezískalo ani bod se skóre 1:29. Nesestupovalo se však, a proto se Rakousko představí v Edmontonu i letos. Znovu bude v pozici outsidera, utká se s Kanadou, Finskem, Německem a Českem.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 1. Olausson (Holtz, Lööf), 18. Sjöberg (Stenman), 22. Holtz (Grans, Olausson), 25. Torgersson (Niederbach, Andrae), 35. Sjöholm (Stakkestad, Ljungman), 36. Niederbach (Rosén, Stakkestad), 48. Lysell (Stakkestad)


    Švédsko: Wallstedt (31. Vikman) – Sjöholm, Forsfjäll, Nyström, Lööf, Olsson, Andrae, Grans – Holtz, Eklund, Olausson – Lysell, Ljungman, Stakkestad – Rosén, Niederbach, Torgersson – Nybeck, Ekmark, Magnusson – Stenman, Sjöberg
    Rakousko: Wraneschitz (31. Sommer) – Urbanek, Sablattnig, Horl, Necesany, Reinbacher, Mussbacher, Erne, Mitrovic – Peeters, Kašper, Rohrer – Hengelmüller, Auer, Maier – Wernicke, Tschurnig, Böhm – Geifes, van Ee, Cernik
    bahis siteleri