Chelsea – Brighton 1:1 (kon.) | Brentford – Manchester City 0:1 (kon.)
konec
Brentford FC
0:1 (0:1)
Manchester City
Středa 29.12.2021, 21:15 • Brentford Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (23:12:41)
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:10.
     
    Zatímco Liverpool a Chelsea klopýtli, Manchester City zůstává podesáté v řadě stoprocentní. Urputné utkání rozhodl už v 16. minutě přesným zakončením z první Phil Foden, přes obrovskou aktivitu a suverenitu na míči nedokázali Citizens podepsat vítězství 0:1 dalšími trefami. Ve druhém poločase se sice znovu trefil Foden a po něm i Laporte, ani jedna úspěšná hlavička ovšem nemohla platit, protože oba jmenovaní se nacházeli v ofsajdu. Tyčku napálil Kevin De Bruyne, Brentford přes bojovný výkon ve druhém poločase prakticky neohrozil Edersona a musí se spokojit s porážkou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě se vydává k pravé postranní čáře Foden a nepřekvapí, že znovu získal přímý kop. Bez faulu je dnes prakticky k nezastavení a Citizens se velmi přiblížili výhře.
     
    90+2
    U rohového praporku řádil Gabriel Jesus, dokonce se protlačil ke střele z úhlu. Álvaro Fernández ještě drží naděje svého celku jistým zásahem.
     
    90+1
    Dlouhý nákop Fernándeze, za kterým se hnal Jansson, ale míč pak vyvezl Phil Foden. Právě posledně jmenovaný si pak došel pro faul, když vykonal protisměrnou kličku Madsi Bechovi Sörensenovi.
     
    90+1
    Brentford dostane tři minuty k tomu, aby se ještě pokusil o šokující remízu. Zatím má ovšem problém vykombinovat se přes vlastní polovinu hřiště.
     
    90
    Poslední minuta základní hrací doby, míč si opět užívá Manchester. Fernandinho obstál v náročném střetu na půlce a nedovolil propadnutí záložní řady.
    87. Branka Aymerica Laporta byla odvolána kvůli těsnému ofsajdu.
     
    87
    Manchester City sice vstřelil branku, ale podruhé v utkání je odvolaná kvůli ofsajdu. O vítězi ještě není definitivně rozhodnuto. Další ukázka fotbalové geniality Kevina De Bruyneho bude muset nějakou chvíli počkat, Aymeric Laporte totiž po centru Belgičana hlavičkoval z ofsajdového postavení, což odhalil až VAR.
     
    86
    Domácí by měli vsadit vše na jednu kartu, ale místo toho faulují. Foden přidal po zákroku Madse Rasmussena ještě dramatickou dohru na trávníku, ale pro Manchester je důležité, že splnil úkol a pozdržel čas.
     
    85
    Nyní se Brentford zlobí, João Cancelo šel totiž po souboji s Ghoddosem k zemi poněkud ochotně. Není ovšem sporu o tom, že čerstvý hráč na trávníku zatáhl protivníka za dres.
     
    84
    Dobrý pas do běhu dostal Gabriel Jesus, ale zasekávačka mu trvala déle, než by chtěl. Domácí vyrazili do protiakce, jenže Sámán Ghoddos si nepřišel na pozorného Nathana Akého.
     
    83
    Toto utkání se stále obešlo bez žluté karty a platit to bude i po pádu Jacka Grealishe na půlce. Hosté zatím nevyužili jediného střídání a vypadá to, že Grealish bude také pokračovat ve hře.
     
    82
    Čtvrtý sudí si popletl číslo, když původně uvedl trojku, kterou dnes nikdo v sestavě Brentfordu nemá. Thompson navzdory tomuto problému odkulhá za čáru a nahradí jej Sámán Ghoddos.
     
    81
    Na hřišti zůstává Dominic Thompson, prakticky celý poločas ho trápí menší zranění nohy a vypadá to, že má dost. Brentford připravuje třetí změnu v sestavě.
     
    80
    Útok podpořil Nathan Aké a Fernandinho pak našel Gabriela Jesuse. Jeho zakončení z první nebylo prudké a skončilo v nastavené náruči Fernándeze.
     
    79
    Hodně profesorsky nyní hrají hosté. Dias si vyměnil několik přihrávek s De Bruynem a Brentford se ani 11 minut před koncem základní hrací doby netlačí do napadání.

    Patrik Czepiec

    Branky: 16. Foden (De Bruyne)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:10.
    Brentford FC: Fernández – Pinnock, P. Jansson (C), Sörensen – Rasmussen, Baptiste, M. Jensen, Onyeka (75. Bidstrup), Thompson (82. Ghoddos) – Wissa (69. Canós), Toney.
    Náhradníci: Cox – Bidstrup, Canós, Forss, Ghoddos, Peart-Harris, Stevens.

    Trenér: Thomas Frank

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Rúben Dias, Laporte, N. Aké – De Bruyne, Fernandinho (C), B. Silva – Foden, Jesus, Grealish.
    Náhradníci: Carson, Steffen – Mbete, Palmer, Mahríz, Sterling, Zinčenko, Gündoğan.

    Trenér: José Guardiola

    Rozhodčí: Coote – Burt, Hopton
    bahis siteleri