Vladivostok – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Barys – Ufa 1:2 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:5 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 2:4 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Středa 29.12.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to už pro dnešek úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit. Do té doby na počtenou. (16:51:45)
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Jurčo (BNS) – 0+1, 1 střela na bránu, 0 TM, čas ve hře 13:26
     
    Střely na bránu v celém utkání:

    Barys Nur-Sultan – 31
    Salavat Julajev Ufa – 25
     
    Duel mezi Barysem a Ufou tak končí výhrou Salavatu Julajev 2:1! Ve třetím dějství byl scénář jasný, Nur-Sultan ztrácel jeden gól a proto se cpal kupředu, zatímco ruský celek už vsadil všechno na skálopevnou defenzivu, která všem atakům kazašských nájezdníků odolala a udržela v závěrečné dvacetiminutovce i díky skvělému Šaryčenkovovi čisté konto. Ufa tak vítězí v těsném souboji 2:1 díky dvěma brankám Sergeje Šmeljova, jenž byl rozhodně hlavní postavou dnešního střetnutí.

    Barys tak bude muset ještě tvrdě bojovat o své místo v play-off. Potěšit ho může jen to, že Jekatěrinburg prohrává po dvou třetinách doma s Kazaní 0:3.

    Ufa si díky těsné výhře vylepšuje postavení v elitní čtyřce Východní konference a poodskočí Omsku. Pokud by Kazaň duel s Jekatěrinburgem nedotáhla do vítězného konce, skočí Salavat Julajev dokonce na třetí místo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Poslední buly před klecí Salavatu Julajev už si hokejisté Ufy zvládli pohlídat a mohou jít poklepat dnes skvělého Alexandra Šaryčenkova.
     
    59:55
    Eric Martinsson nyní rozehrál na levý kruh, kde poměrně nedůrazně vypálil bekhendem na klec Ufy Roman Starčenko. Alexandr Šaryčenkov jeho pokus v pohodě chytá! To už vypadá pro Ufu dobře, musí zvládnout poslední buly před svým gólmanem.
     
    59:28
    Barys je v šesti nastěhovaný v útočném pásmu a snaží se najít prostor pro zakončení. Obrana Ufy ale zatím odolává.
     
    59:10
    Barys hraje bez brankáře se šesti bruslaři v poli, Vladislav Kartajev byl nyní ale u levého hrazení faulován, sudí na to však nereflektují a nechávají hru plynout.
     
    58:38
    Vladislav Kartajev se na levé straně dostal do šance, ale z ostrého úhlu Ortia prostřelit nedokázal, Barys musí začít se závěrečným náporem.
     
    58:08
    Markus Granlund se po pravé straně protáhl kupředu a s pukem se dostal až za bránu Ortia, bylo však vidět, že mu nejde o zakončení, chtěl hlavně získat čas.
     
    57:42
    Salavatu Julajev se po delší době podařilo vymanit z tlaku soupeře, Roman Savčenko má kotouč na čepeli až u vlastní klece.
     
    57:26
    Nur-Sultan vyhrál buly před Alexandrem Šaryčenkovem a snaží se dostat do palebné pozice. Pokus Morrowa z pravé strany od modré čáry ke kleci Ufy nedolétl.
     
    56:58
    Hokejisté Ufy posílají kotouč na zakázané uvolnění, což ještě zkontroluje Joe Morrow, který následně podává puk rozhodčím.
     
    56:27
    Hokejisté Nur-Sultanu nemohou rozehrát, hráči Ufy je dobře napadají a znemožňují jim přechod dobře střeženého středního pásma.
     
    55:58
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, tlak Barysu se stupňuje, Roman Savčenko zakládá další akci zpoza své klece.
     
    55:25
    Hokejisté Barysu natlačili kotouč od zadního mantinelu do brankoviště Ufy, tam však Alexandr Šaryčenkov vládl pevnou rukou a poslal puk pryč.
     
    54:55
    O černou pryž se svádí tuhý boj v rohu kluziště za klecí Šaryčenkova. Defenziva Ufy byla silnější a znovu vyhazuje za obrannou modrou.
     
    54:26
    Barys nastřeluje kotouč až za klec brankáře Alexandra Šaryčenkova, který pohledem kontroluje situaci. Jeho beci posílají touš rychle pryč.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 24. Vey (Morrow, Jurčo) – 13. Šmeljov (N. Kuljomin, Naumenkov), 28. Šmeljov (Kadějkin)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – Martinsson, Morrow, Alsing, Orechov, R. Savčenko (A), Šalapov – Savickij, Vey, R. Starčenko (C) – J. Lilja, Michajlis (A), Valk – Sagadějev, J. Berglund, Jurčo – Asetov, Petuchov, Šaichmeddenov – Gurkov.
    Trenér: Jurij Michailis.

    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – P. Larsen, Panin (C), Naumenkov, Koledov, Viktor Antipin, Chafizullin, J. Birjukov, Zubarev (A) – Markus Granlund, V. Tichonov, Baškirov – Šmeljov, N. Kuljomin, Kadějkin (A) – Pustozjorov, R. Amirov, Alalykin – Kartajev, Platt, Sannikov.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Rozhodčí: Bělov, Morozov – Zacharenkov, Sadovnikov.
    thejrc.org