Vladivostok – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Barys – Ufa 1:2 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:5 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 2:4 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Středa 29.12.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem hokejovým příznivcům. Kontinentální hokejová liga se na konci prosince začíná zvolna blížit padesátce odehraných kol. Do té doby nás ale ještě několik zápasů čeká, dnes se jich odehraje dalších šest. My se detailně budeme zabývat soubojem Barysu Nur-Sultan se Salavatem Julajev Ufa.
     
    Barys Nur-Sultan

    Hokejisté z Nur-Sultanu se aktuálně nachází na 8. příčce Východní konference se ziskem dvaačtyřiceti bodů. Jako sněžní levharti se tak musí bít o průnik do play-off, aktuálně drží poslední postupové místo, ale Jekatěrinburg i Chabarovsk ztrácí pouhé dva body, takže bitva o vyřazovací část bude ještě hodně zajímavá. V loňském ročníku zakončil kazašský celek základní část na 6. pozici, takže letos prozatím za očekáváním trochu zaostává.

    Forma Barysu je nevyrovnaná, prohry i vítězství se u něj střídají. Nur-Sultan nejprve vyhrál na ledě Jekatěrinburgu 2:0, jen aby následně padl 3:5 v Kazani. Poté nezvládl také zápas v Čeljabinsku, zdejší Traktor triumfoval výsledkem 4:2. V dosud posledním zápase, který kazašský celek sehrál v pondělí, se však vrátila vítězná atmosféra, když svěřenci trenéra Michailise porazili před svými fandy 3:2 Jekatěrinburg, a to po samostatných nájezdech. Zvládnou ale přemoci také silnou Ufu?
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hokejisté z Ufy se drží na 4. místě Východní konference, když své konto zatím zatížili sedmapadesáti body. Jediný bodík tak ztrácí na 3. pozici Kazaně, před 5. Omskem mají tříbodový náskok. Bramborová příčka připadla hráčům Salavatu Julajev také v loňské sezóně, takže u nich lze mluvit o jisté konzistentní výkonosti.

    Forma Ufy je takřka remízova. Salavat Julaev remizoval ve třech z posledních čtyř zápasů a žádný z jeho posledních pěti výsledků neskončil větším než dvoubrankovým rozdílem. Nejprve vyhráli svěřenci trenéra Lamsy v Kunlunu 4:3 v prodloužení. Poté po nájezdech podlehli v Moskvě místnímu Spartaku 2:3 a v následujícím zápase porazili na svém ledě 4:2 Jekatěrinburg. V pondělí však zase padli v Novosibirsku, zdejší Sibir triumfoval v poměru 3:2 po prodloužení. Vrátí se Ufa na vítěznou vlnu v Nur-Sultanu?
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oba celky se v letošním ročníku již jednou setkaly a to hned z kraje září. Zde v Barys Areně triumfoval Salavat Julajev výrazným výsledkem 5:1! Hattrickem se pod výhru Ufy podepsal její útočník Nikolaj Kuljomin, jenž třetí branku v utkání zaznamenal v čase 57:25. Povede se mu podobný husarský kousek i dnes?

    3.9.21 Barys Nur-Sultan – Salavat Julajev Ufa 1:5
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Jurčo (BNS) – útočník
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – Martinsson, Morrow, Alsing, Orechov, R. Savčenko (A), Šalapov – Savickij, Vey, R. Starčenko (C) – J. Lilja, Michajlis (A), Valk – Sagadějev, J. Berglund, Jurčo – Asetov, Petuchov, Šaichmeddenov – Gurkov.
    Trenér: Jurij Michailis.

    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – P. Larsen, Panin (C), Naumenkov, Koledov, Viktor Antipin, Chafizullin, J. Birjukov, Zubarev (A) – Markus Granlund, V. Tichonov, Baškirov – Šmeljov, N. Kuljomin, Kadějkin (A) – Pustozjorov, R. Amirov, Alalykin – Kartajev, Platt, Sannikov.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Rozhodčí: Bělov, Morozov – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji ještě jednou všem fandům ledního hokeje, za několik minut začíná duel mezi Barysem a Ufou, známe již sestavy i rozhodčí, utkání startuje za tři minutky.
     
    Oba celky už proti sobě stojí na modrých čarách, před utkáním tradičně zazní hymna Ruska.
     
    Pochopitelně zazní také hymna Kazachstánu, na jehož půdě se toto utkání odehraje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní vhazování vyhráli hokejisté Nur-Sultanu, kteří se rychle přesouvají do útočného pásma, za brankou zpracovává kotouč Dmitrij Gurkov.
     
    00:54
    Hned v první minutě jsme svědky faulu, Roman Starčenko, kapitán Barysu, fasuje dvě minuty za naražení zezadu ve vlastním pásmu u hrazení.
     
    01:09
    Ufa si tak hned na začátku utkání zahraje přesilovou hru, na pravém hrazení drží kotouč Markus Granlund, který vymýšlí kombinaci svého celku.
     
    01:42
    Philip Larsen vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho přízemní projektil však vykopl Joni Ortio betonem za svou klec.
     
    02:09
    Barysu se dvakrát po sobě podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry, zahraje si tak také brankář Ufy Alexandr Šaryčenkov, jenž musí pomoct svým bekům s rozehrávkou.
     
    02:37
    Hokejisté Salavatu Julajev se cpali kupředu po levém křídle, jenže útočnou modrou nepřešli v souladu s pravidly a píská se postavení mimo hru.
     
    03:05
    Přesilovka Ufy je pryč, Barys je kompletní, hokejisté Salavatu Julajev ještě drží kotouč na čepelích, ale až u své klece, kde zakládá akci Markus Granlund.
     
    03:37
    Alexandr Šaryčenkov nezastavil nahození na zadní mantinel za klec Ufy, jeho spoluhráči se ale dokázali k puku dostat a nyní střídají.
     
    04:14
    Eric Martinsson se obloučkem v rohu kluziště zbavil napadajícího soupeře a rozehrál akci Nur-Sultanu, ta však neměla delší životnost.
     
    04:43
    Kirill Savickij nedokázal na útočné modré procpat kotouč ke spoluhráčům a nyní se se svými kolegy musí vracet zpět k vlastní kleci.
     
    05:19
    Ufa na chvilku sevřela svého soupeře v jeho pásmu, ale ke střele se nedostala a Barys se následně osvobodil jednoduchým vyhozením.
     
    05:45
    Nyní šel z pravé strany na klec Salavatu Julajev Nikolaj Kuljomin, jenž na pravém kruhu vystřelil, jenže jeho pokus byl sražen obránci do ochranné sítě za klecí Ufy.
     
    06:08
    Vhazování před klecí Ufy vyhráli hokejisté Salavatu Julajev a okamžitě přesunuli hru na opačný konec hrací plochy, Pavel Koledov posílá touš až na zadní hrazení.
     
    06:33
    Michail Naumenkov je druhým trestaným hráčem utkání. V souboji u levého mantinelu lehce trefil protivníka hokejkou, takže si početní výhodu zkusí také Barys.
     
    07:05
    Ufě se podařilo vyhodit, jenže Barys se rychle stihl vrátit do pásma nahozením, které Alexandr Šaryčenkov nedokázal na zadním mantinelu zastavit.
     
    07:39
    Joe Morrow pálil z levé strany od modré čáry, ale po jeho pokusu nemusel brankář Alexandr Šaryčenkov zasahovat, střela k němu neprošla.
     
    08:09
    Danil Baškirov šel se spoluhráčem do situace dva na jednoho při vlastním oslabení, bekhendový pas ale přes beka procpat nedokázal.
     
    08:37
    Olle Alsing vystřelil z vrcholu levého kruhu, ale Alexandr Šaryčenkov byl pozorný a jeho pokus dokázal chytit do své lapačky.
     
    09:09
    Ufa je kompletní, o kotouč se nyní bojuje na zadním hrazení za klecí Šaryčenkova. Hokejisté Salavatu Julajev byli v tomto miniduelu šikovnější a získávají touš.
     
    09:44
    Kirill Savickij pálil z levého kruhu, Alexandr Šaryčenkov jeho ránu vyrazil jen na hůl Romana Starčenka, jenž to však měl na bekhend, špatně zpracoval a svůj pokus namířil jen do betonu gólmana Ufy.
     
    10:09
    Ufa vyhrála buly před gólmanem Jonim Ortiem, ale následně ho nedikázala zaměstnat, až po delší době vystřelil z pravé strany od modré čáry Jevgenij Birjukov, brankář Barysu jeho pokus vykopl.
     
    10:49
    Joni Ortio si připisuje další zákrok proti ráně Zubareva z větší vzdálenosti. Následné buly ale opět vyhráli hráči Ufy a brankář Nur-Sultanu musel chytit další ránu Larsena od modré čáry.
     
    11:28
    Vhazování před brankářem Barysu vyhráli jeho spoluhráči, kteří okamžitě vystartovali kupředu, jenže Daniil Alalykin ztratil touš na útočné modré.
     
    11:43
    O černou pryž se bojovalo za klecí Ufy, kde byli šikovnější obránci Salavatu Julajev, kteří vyhodili přes všechny čáry aniž by se pískal icing.
     
    12:09
    Nyní zase souboj za klecí Nur-Sultanu, kde ale uspěli hráči Barysu, na pravém kruhu ale kličku nezvládl Curtis Valk.
     
    12:43
    Viktor Tichonov se dostal ke střele na levém kruhu, jenže v dobré pozici poslal svou ránu přímo do lapačky Joniho Ortia!
     
    12:51
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa jde v první třetině do vedení! Po buly vystřelil z levé strany od modré čáry Michail Naumenkov, Joni Ortio vyrazil touš jen před sebe, kde puk drobně tečoval Kuljomin. Následně byl k dorážce připravený SERGEJ ŠMELJOV, jenž okamžitě vrátil kotouč do sítě Barysu! Salavat Julajev vede nad Nur-Sultanem 1:0! Asistence: Nikolaj Kuljomin, Michail Naumenkov.
    12:51 Sergej ŠMELJOV - 0:1
     
    13:08
    Obráncu Barysu rozehrávají z obranného pásma, kotouč se po hrazení dostal k bráně Ufy, kde budou ale první obránci Salavatu Julajev.
     
    13:58
    Barys nyní vytvořil pěkný závar před klecí Ufy, ale Anton Sagadějev se v mezikruží ke střele nedostal, když byl zablokován obranou.
     
    14:07
    Jacob Berglund si v souboji před klecí Ufy počínal velice nešikovně a trefil bránícího Koledova čepelí do obličeje, za což fasuje dvě minuty. Barys musí bránit v oslabení.
     
    14:40
    Sergej Šmeljov srovnává poměr sil na ledě, poměrně náhodou a rozhodně neúmyslně také trefil jednoho ze soupeřů hokejkou do obličeje a dostává stejný trest jako Berglund.
     
    15:15
    Hra ve čtyřech šla lépe Barysu, jenže už je zase signalizován faul a Ufa bude znovu hrát přesilovou hru.
     
    15:27
    Joe Morrow byl před bránou Ufy až příliš důrazný a tak se mu píská podrážení, když podtrhl jednoho ze soupeřů.
     
    16:05
    Ufa hraje zajímavou přesilovku čtyři na tři, kombinaci ale nezvládla a během chvilky může kupředu po levé straně Jacob Berglund, jenž je zpět z trestné lavice.
     
    16:27
    Hraje se tak čtyři na čtyři, hokejisté Nur-Sultanu drží kotouč u své klece, dobře si uvědomují, že za chvilku budou opět hrát oslabení.
     
    17:05
    Ještě zbývá něco přes dvacet sekund přesilovky Salavatu Julajev, Barys se ale doposud bránil velice zdatně a strávil spoustu času v útočném pásmu.
     
    17:34
    Oba celky jsou kompletní, vhazuje se před bránou Barysu, hokejisté Nur-Sultanu zvládli buly před svou klecí vyhrát a na druhé straně už hraje Linden Vey.
     
    18:04
    Linden Vey nyní dobře zapracoval směrem dozadu, když zastavil přihrávku Ufy do předbrankového prostoru a může založit akci na druhou stranu.
     
    18:16
    Nikita Michajlis zahrál před brankou Ufy rukou, kterou postrčil kotouč ke spoluhráči, což se samozřejmě nesmí, sudí píská a po přihrávce rukou se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    19:05
    Joni Ortio rozehrává svou velkou holí v brankovišti na levé hrazení, jeho spoluhráči však puk přes útočnou modrou nedostali.
     
    19:30
    To na druhé straně se ještě ke střele z levého kruhu dostal Rodion Amirov, jenž vyslal přízemní pokus, který však Joni Ortio pod svými betony zkrotil.
     
    19:38
    Ufa byla vytlačena z útočného pásma, přesto si hráči Salavatu Julajev ponechali kotouč. Následně se na levém hrazení dostali do ofsajdu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka duelu mezi Nur-Sultanem a Salavatem Julajev je za námi. Neviděli jsme úplně nejpohlednější hokej, spíš boj o každý centimetr ledu, ve kterém měla Ufa trochu víc ze hry, což potvrdila také brankově. V 13. minutě ji poslal do vedení Sergej Šmeljov svou pohotovou dorážkou po střele Naumenkova. Viděli jsme také hodně agresivity a důrazu, jen za první dějství padlo deset trestných minut. Uvidíme, zda se styl hry změní v druhé třetina a zda Barys dokáže na náskok protivníka zareagovat.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Barys Nur-Sultan – 7
    Salavat Julajev Ufa – 11
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:20.
     
    Hokejisté se vrací na ledovou plochu, zápas bude v krásné Barys Areně za chvíli pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hokejisté Nur-Sultanu, kteří z vlastního pásma vystřelili na bránu Ufy, Alexandr Šaryčenkov však ve své kleci nespí.
     
    20:41
    Philip Larsen pálil z pravého kruhu, když Ufa zavřela kazašský celek v jeho obranném pásmu. Jeho pokus ale Joni Ortio bez potíží vyrazil.
     
    21:14
    Barys začíná svou akci na obranné modré, dobře se na levé straně prodral kupředu Curtis Valk, jenž byl faulován, Nur-Sultan bude hrát přesilovku.
     
    21:28
    Michail Naumenkov chytil Valka v rohu obranného pásma a praštil jím o mantinel, za což mu sudí dají dvě trestné minuty a Barys má přesilovku.
     
    21:56
    Nur-Sultanu se početní výhoda zdvojnásobí, Stěpan Sannikov je poměrně přísně vyloučen za drobný háček v rohu kluziště. Barys hraje minutu a půl přesilovky pět na tři!
     
    22:27
    Barys zamkl svého soupeře v jeho obranném pásmu a snaží se najít vhodný palebný prostor, což se mu zatím nedaří.
     
    22:54
    Smyčka kolem branky Ufy se pomalu stahuje, nicméně Nur-Sultan zatím stále nedokázal poslat na kec Salavatu Julajev jedinou střelu.
     
    23:08
    Barys právě vstřelil branku!
    Nur-Sultan přece jen využívá přesilovku pět na tři a srovnává na 1:1! LINDEN VEY dostal krátkou přihrávku od Joa Morrowa na vrchol levého kruhu a tvrdou ranou z nápřahu poslal kotouč nechytatelně na zadní tyč, Šaryčenkov si ani neškrtl, začínáme tedy od začátku! Asistence: Joe Morrow, Tomáš Jurčo.
    23:08 Linden VEY - 1:1
     
    23:55
    Pochopitelně pokračovala klasická přesilovka Barysu, v ní ale unikl obraně Nur-Sultanu Kadějkin, jenž ale samostatný únik nezakončil dobře, jeho bekhendová klička šla až za tyčku!
     
    24:29
    Buly před svým gólmanem Ufa zvládla a rychle přenesla hru na druhou stranu hřiště, ránu Koledova z pravé strany od modré čáry Ortio chytá.
     
    24:49
    Vhazování před klecí Barysu zvládli lépe hokejisté kazašského celku, takže Tomáš Jurčo o chvíli později pálil na druhé straně z pravého kruhu, Alexandr Šaryčenkov zvládl jeho ránu na zadní tyč vyrazit.
     
    25:19
    Barys se dokázal za svou klecí dostat na puk a okamžitě přenesl hru až k protější kleci, kde však Valerij Orechov jen nahazuje na zadní hrazení.
     
    25:52
    Kirill Savickij a Grigorij Panin si ještě něco vyříkávají po zakázaném uvolnění Barysu, vhazovat se bude po levé ruce Ortia.
     
    26:18
    Grigorij Panin střílel z levého kruhu, jeho pokus však Joni Ortio bez větších potíží vyrazil před sebe, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    26:40
    Markus Granlund se dostal ke střele na ose hřiště po prudké přihrávce, jeho pokusu však chyběla potřebná přesnost, Joni Ortio mohl zůstat v klidu.
     
    27:01
    Geoff Platt nyní nastartoval na levé straně své rychlé nohy a pronikl až na kruh, kde z poměrně ostrého úhlu vyzkoušel Ortia na přední tyči. Brankář Barysu byl pozorný a jeho ránu skryl na své hrudi.
     
    27:03
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa si bere své vedení zpět a podruhé v utkání se prosazuje SERGEJ ŠMELJOV! Ten nyní dostal zpětnou přihrávku od Kadějkina ze zadního mantinelu do mezikruží a pohotovou přesnou ranou k levé tyči svatyně Barysu nedal Ortiovi sebemenší šanci zasáhnout! Salavat Julajev vede 2:1! Asistence: Alexandr Kadějkin.
    27:03 Sergej ŠMELJOV - 1:2
     
    27:37
    Barys se snažil jít po levé straně do rychlého kontru, jenže útočnou modrou nepřešel v souladu s pravidly a Veyovi se píská ofsajd.
     
    28:05
    Ufa jde kupředu po levé straně, ránu Sergeje Šmeljova z kruhu dokázal tentokrát Ortio vyrazit, ale Salavat Julajev je nyní ve velkém tlaku i nadále.
     
    28:27
    Na druhé straně měl zase šanci Curtis Valk, který zakončoval z předbrankového prostoru, ale Šaryčenkova z bezprostřední blízkosti neprocedil!
     
    29:08
    Markus Granlund nyní překračuje útočnou modrou, když šikovnou stahovačkou nechal obránce, aby od něj odklouzal.
     
    29:38
    Hokejisté Barysu drží kotouč v obranném pásmu, za klecí ho má na čepeli Eric Martinsson, jenž čeká, až mu dostřídají spoluhráči.
     
    30:01
    Jacob Berglund dostal trochu místa na pravém kruhu a okamžitě vypálil, brankář Alexandr Šaryčenkov však jeho střelu skryl ve své náruči!
     
    30:05
    Ufa si nyní nepohlídala rozehrávku, kotouč poslala přes všechny čáry a Olle Alsing už se jede ujistit, že sudí odpískají zakázané uvolnění.
     
    30:15
    Krátce po vhazování se ke střele na levém kruhu dostal Alichan Asetov, jeho pokus však zamířil přímo do hrudi připraveného Šaryčenkova.
     
    30:25
    Roman Starčenko dostal přihrávku do předbrankového prostoru, stál zády k bráně, přesto se pokusil bekhendem zakončit, Alexandr Šaryčenkov však měl betony k ledu přitisknuté pevně a jeho pokus zastavil.
     
    30:38
    Hra se nyní hodně kouskovala a neměla plynulé tempo, uvidíme, zda se to v druhé polovině druhého dějství změní.
     
    31:14
    Hokejisté Barysu se snaží o rozehrávku na levé straně hrací plochy. Aktivní napadání Ufy přináší ruskému celku zisk kotouče, u modré čáry ho má Dinar Chafizullin.
     
    31:38
    Salavat Julajev míří kupředu po pravé straně, ránu Danila Baškirova však Joni Ortio jen zkontroloval pohledem, mezi tři tyče nemířila.
     
    32:05
    Ufa se opět tlačí kupředu a okupuje prostor před klecí Barysu. Několik pěkných kliček předvedl Viktor Tichonov, jenž se zbavil bránícího soupeře.
     
    32:44
    Výpad Nur-Sultanu měl životnost jen k půlící čáře, s dalším náporem jsou tu hráči Salavatu Julajev. Přihrávku do předbrankového prostoru domácí obrana nepropustila.
     
    33:27
    Jakob Lilja dostal přihrávku na paty, kotouč ho trefil zezadu do brusle a celá akce Barysu je tak zastavena, Ufa může do brejku.
     
    33:57
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, už více než tři a půl minuty, hokejisté Barysu nahazují o hrazení puk do pásma Ufy.
     
    34:28
    Buly vyhráli hokejisté Barysu, kteří okamžitě nastřelili černou pryž do třetiny Salavatu Julajev. Roman Starčenko ale napadal marně, kotouč nezískal.
     
    34:49
    Nur-Sultan rozehrává od vlastní svatyně, další nahození ale krotí svou velkou hokejkou brankář Ufy Alexandr Šaryčenkov.
     
    35:17
    Salavat Julajev rozjíždí vlastní akci, nyní ale jeho beci kriticky chybovali a Jakob Lilja měl obrovskou šanci, když na vrcholu brankoviště zakončoval po přihrávce od zadního mantinelu. Jenže pouze do betonu Šaryčenkova!
     
    35:56
    Ufa zamknula svého soupeře v jeho obranném pásmu a přihrávkami podél hrazení a modré čáry hledá vhodný palebný prostor.
     
    36:27
    Salavat Julajev stahuje zámek kolem klece Barysu, Nur-Sultanu se sice konečně podařilo vyšťourat puk, ale akce Tomáše Jurča došla jen k útočné modré.
     
    36:58
    Hrajeme zase delší dobu bez přerušení, Stěpan Sannikov nezpracoval přihrávku na zadní mantinel a Ufa přijde o pásmo.
     
    37:27
    Salavat Julajev má velkou převahu v posledních minutách a znovu svírá svého protivníka u jeho klece, Stěpan Sannikov se ale nyní k zakončení nedostal a ukazuje sudímu, že mu byla držena hůl.
     
    37:58
    Roman Starčenko dostal přihrávku do předbrankového prostoru, z bezprostřední blízkosti však gólmana Šaryčenkova nepropálil.
     
    38:15
    Po delší době také Barys v předbrankovém prostoru. Jeho hokejisté si ale neporozuměli, Olle Alsing nezpracoval puk u modré čáry.
     
    38:39
    Nur-Sultan se tlačí kupředu, Joe Morrow však nepřihrál přesně a Ufa tak může jít do situace dva na jednoho, tu zakončoval Daniil Alalykin střelou nad břevno klece Barysu!
     
    39:23
    Nikolaj Kuljomin nyní poměrně zbytečně podrazil jednoho ze soupeřů za klecí Barysu a fasuje dvě minuty, za které ho trenéři rozhodně nepochválí.
     
    39:32
    Joe Morrow dostal kotouč na pravou stranu k modré čáře a okamžitě vypálil, brankář Alexandr Šaryčenkov však byl připraven a jeho pokus lapil.
     
    39:50
    Tomáš Jurčo to zkusil z ostrého úhlu ba pravém kruhu, ale ani jeho projektil nenachytal pozorného Alexandra Šaryčenkova na švestkách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství souboje kazašského celku s ruským týmem patří dějinám. Barys se ve druhé dvacetiminutovce díky třem faulům Salavatu Julajev dostal více do hry. V čase 23:08 srovnal v početní výhodě pět na tři pěknou střelou na zadní tyč Linden Vey. Pak ale přišly zase okamžiky Ufy, která měla v jistých pasážích značnou převahu. Ve 28. minutě pak Sergej Šmeljov zaznamenal svou druhou dnešní trefu, když pohotovou ranou zužitkoval přihrávku Kadějkina od zadního mantinelu. Díky němu budou hosté na začátku třetí třetiny vést nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Batys Nur-Sultan – 15 (22)
    Salavat Julajev Ufa – 11 (22)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Barys dohrává na začátku třetí třetiny početní výhodu, Nur-Sultan vyhrál úvodní vhazování a Linden Vey se už cpe přes útočnou modrou.
     
    40:45
    Salavat Julajev vyhazuje kotouč k bráně Barysu, brankář Joni Ortio musí ven z klece, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou.
     
    41:05
    Andrej Zubarev se snažil v pádu zblokovat přihrávku soupeře na Michajlise do předbrankového prostoru, přitom krkem v pádu narazil do tyče a s bolestivou grimasou se svalil na led. Branku vychýlil z postavení, hra je přerušena.
     
    41:19
    Hokejisté Salavatu Julajev vyhráli buly před svou klecí a okamžitě vyhodili kotouč přes všechny čáry, jejich oslabení bude brzy minulostí.
     
    41:47
    Hokejisté Ufy jsou kompletní, Danil Baškirov nyní šikovně zastavil výpad hokejistů Barysu a zdržel tak soupeře u jeho klece.
     
    42:18
    Nahození za svou klec krotí Alexandr Šaryčenkov svou velkou holí. Jeho bekům ale rozehrávka nevyšla, Nur-Sultan se usazuje pře jejich klecí.
     
    42:38
    Alichan Asetov měl nyní obrovskou šanci, když dostal přihrávku od zadního mantinelu do předbrankového prostoru, svou střelu však namířil jen do betonů Šaryčenkova, jenž si připisuje skvělý zákrok!
     
    43:03
    Ufa sice vyhrála buly před svým brankářem, jenže vyhodila jen na zakázané uvolnění. Následně Barys vyhrál buly a z pravé strany pálil Dmitrij Gurkov, Alexandr Šaryčenkov však byl opět pozorný.
     
    43:27
    Joni Ortio pomáhá svým spoluhráčům, když zastavuje kotouč za svou klecí. Následně rozjíždí akci Barysu Olle Alsing.
     
    43:58
    Buly před klecí Barysu vyhrál kazašský celek a Roman Savčenko okamžitě házel kotouč kupředu do brejku, obránci Ufy však byli u puku první.
     
    44:18
    Eric Martinsson nedokázal zpracovat kotouč na levém hrazení u modré čáry v třetině protivníka a musí se stáhnout ke své kleci.
     
    44:49
    Ufa jde rychle do situace dva na dva, přihrávka na Philipa Larsena do druhé vlny však nebyla přesná.
     
    45:19
    O černou pryž se bojuje za klecí Ufy, kde je také Jevgenij Birjukov, který dokázal kotouč vyškrábnout a hodit po hrazení o kus dál.
     
    45:53
    Sergej Šmeljov se snažil prosadit v mezikruží do zakončení, určitě hodně dychtí po hattricku z tohohle utkání, ke střele se ale tentokrát nedostal.
     
    46:09
    Alexandr Šaryčenkov chytá nahození ze středního pásma na svou klec. Před dojíždějícími soupeři raději přikryje kotouč lapačkou.
     
    46:29
    Buly před Šaryčenkovem se muselo opakovat. Na druhý pokus byli úspěšnější hokejisté Ufy, kteří vysokým obloukem poslali puk až do pásma Barysu, kde hraje Roman Savčenko.
     
    46:49
    Jegor Šalapov má kotouč na čepeli za svou klecí a rozděluje ho na levý mantinel, kde ale poměrně špatně zpracoval černou pryž Roman Starčenko.
     
    47:09
    Eric Martinsson zaváží kotouč za klec Barysu a čeká, až se mu spoluhráči rozjedou do nacvičeného založení útoku.
     
    47:38
    Nur-Sultan se usazuje za útočnou modrou, Eric Martinsson nahazoval kotouč z levé strany do předbrankového prostoru, defenziva Ufy ale přihrávku projít nenechala.
     
    48:08
    Barys je dnes podstatně úspěšnější na buly, což předvedl i nyní, následně však šla Ufa do situace dva na jednoho, přihrávka na Granlunda však neprošla.
     
    48:51
    Ufa nyní vytvořila pěkný závar před klecí Nur-Sultanu, do zakončení se ale hokejisté Salavatu Julajev nedostali.
     
    49:20
    Kotouč letí za klec Barysu, Roman Savčenko jej dokázal potáhnout po hrazení o pár metrů dál a křižně přihrává přes celé kluziště na Dmitrije Gurkova.
     
    49:58
    Barys nastřeluje černou pryž na zadní hrazení a spěchá napadat, první u puku však byli obránci Ufy, kteří odpálili kotouč dál od své klece.
     
    50:29
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, Danil Baškirov se snažil prosadit na levé straně, ale byl zdvojen obranou Barysu.
     
    50:49
    Roman Starčenko vztekle praštil holí do mantinelu, jeho celek nedokázal přejít útočnou modrou v souladu s pravidly, může být rád, že nedostal dvě minuty.
     
    51:18
    Kirill Savickij nahazoval na klec Ufy od modré čáry, ale jeho střela až k Šaryčenkovi neprošla, ten tak mohl zůstat v klidu.
     
    51:48
    Barys zvyšuje obrátky a je vidět, že se současným stavem jeho hokejisté nejsou spokojení. Podaří se jim ještě srovnat? Ztrácí jediný gól.
     
    52:04
    Buly před klecí Salavatu Julajev vyznělo lépe pro Ufu, Vladislav Kartajev spěchá napadat rozehrávku Barysu za klec Nur-Sultanu.
     
    52:39
    Viktor Antipin to nyní zkusil z pravého kruhu, ale jeho rána šla jen do boční sítě svatyně, kterou stráží brankář Joni Ortio.
     
    53:04
    Roman Savčenko rozehrává na obranné modré, jeho prudký pas kupředu obrana Ufy projít nenechala, přesto se po osobním souboji dostal k puku Jegor Petuchov.
     
    53:15
    Roman Savčenko se po přihrávce od zadního mantinelu dostal ke střele z mezikruží, kterou Alexandr Šaryčenkov vytěsnil do rohu, aniž by věděl jak! Velké štěstí pro Ufu!
     
    53:49
    Salavat Julajev se na chvilku usadil před Ortiem, ale brzy se puk podařilo vyšťourat Ericu Martinssonovi, který rozehraje zpoza vlastní klece.
     
    54:26
    Barys nastřeluje kotouč až za klec brankáře Alexandra Šaryčenkova, který pohledem kontroluje situaci. Jeho beci posílají touš rychle pryč.
     
    54:55
    O černou pryž se svádí tuhý boj v rohu kluziště za klecí Šaryčenkova. Defenziva Ufy byla silnější a znovu vyhazuje za obrannou modrou.
     
    55:25
    Hokejisté Barysu natlačili kotouč od zadního mantinelu do brankoviště Ufy, tam však Alexandr Šaryčenkov vládl pevnou rukou a poslal puk pryč.
     
    55:58
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, tlak Barysu se stupňuje, Roman Savčenko zakládá další akci zpoza své klece.
     
    56:27
    Hokejisté Nur-Sultanu nemohou rozehrát, hráči Ufy je dobře napadají a znemožňují jim přechod dobře střeženého středního pásma.
     
    56:58
    Hokejisté Ufy posílají kotouč na zakázané uvolnění, což ještě zkontroluje Joe Morrow, který následně podává puk rozhodčím.
     
    57:26
    Nur-Sultan vyhrál buly před Alexandrem Šaryčenkovem a snaží se dostat do palebné pozice. Pokus Morrowa z pravé strany od modré čáry ke kleci Ufy nedolétl.
     
    57:42
    Salavatu Julajev se po delší době podařilo vymanit z tlaku soupeře, Roman Savčenko má kotouč na čepeli až u vlastní klece.
     
    58:08
    Markus Granlund se po pravé straně protáhl kupředu a s pukem se dostal až za bránu Ortia, bylo však vidět, že mu nejde o zakončení, chtěl hlavně získat čas.
     
    58:38
    Vladislav Kartajev se na levé straně dostal do šance, ale z ostrého úhlu Ortia prostřelit nedokázal, Barys musí začít se závěrečným náporem.
     
    59:10
    Barys hraje bez brankáře se šesti bruslaři v poli, Vladislav Kartajev byl nyní ale u levého hrazení faulován, sudí na to však nereflektují a nechávají hru plynout.
     
    59:28
    Barys je v šesti nastěhovaný v útočném pásmu a snaží se najít prostor pro zakončení. Obrana Ufy ale zatím odolává.
     
    59:55
    Eric Martinsson nyní rozehrál na levý kruh, kde poměrně nedůrazně vypálil bekhendem na klec Ufy Roman Starčenko. Alexandr Šaryčenkov jeho pokus v pohodě chytá! To už vypadá pro Ufu dobře, musí zvládnout poslední buly před svým gólmanem.
     
    59:59
    Poslední buly před klecí Salavatu Julajev už si hokejisté Ufy zvládli pohlídat a mohou jít poklepat dnes skvělého Alexandra Šaryčenkova.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel mezi Barysem a Ufou tak končí výhrou Salavatu Julajev 2:1! Ve třetím dějství byl scénář jasný, Nur-Sultan ztrácel jeden gól a proto se cpal kupředu, zatímco ruský celek už vsadil všechno na skálopevnou defenzivu, která všem atakům kazašských nájezdníků odolala a udržela v závěrečné dvacetiminutovce i díky skvělému Šaryčenkovovi čisté konto. Ufa tak vítězí v těsném souboji 2:1 díky dvěma brankám Sergeje Šmeljova, jenž byl rozhodně hlavní postavou dnešního střetnutí.

    Barys tak bude muset ještě tvrdě bojovat o své místo v play-off. Potěšit ho může jen to, že Jekatěrinburg prohrává po dvou třetinách doma s Kazaní 0:3.

    Ufa si díky těsné výhře vylepšuje postavení v elitní čtyřce Východní konference a poodskočí Omsku. Pokud by Kazaň duel s Jekatěrinburgem nedotáhla do vítězného konce, skočí Salavat Julajev dokonce na třetí místo.
     
    Střely na bránu v celém utkání:

    Barys Nur-Sultan – 31
    Salavat Julajev Ufa – 25
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Jurčo (BNS) – 0+1, 1 střela na bránu, 0 TM, čas ve hře 13:26
     
    Ode mne je to už pro dnešek úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit. Do té doby na počtenou. (16:51:45)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 24. Vey (Morrow, Jurčo) – 13. Šmeljov (N. Kuljomin, Naumenkov), 28. Šmeljov (Kadějkin)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – Martinsson, Morrow, Alsing, Orechov, R. Savčenko (A), Šalapov – Savickij, Vey, R. Starčenko (C) – J. Lilja, Michajlis (A), Valk – Sagadějev, J. Berglund, Jurčo – Asetov, Petuchov, Šaichmeddenov – Gurkov.
    Trenér: Jurij Michailis.

    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – P. Larsen, Panin (C), Naumenkov, Koledov, Viktor Antipin, Chafizullin, J. Birjukov, Zubarev (A) – Markus Granlund, V. Tichonov, Baškirov – Šmeljov, N. Kuljomin, Kadějkin (A) – Pustozjorov, R. Amirov, Alalykin – Kartajev, Platt, Sannikov.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Rozhodčí: Bělov, Morozov – Zacharenkov, Sadovnikov.
    bahis siteleri