Arsenal – Manchester City 1:2 (kon.) | Watford – Tottenham 0:1 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 2:3 (kon.)
konec
Watford FC
0:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 01.01.2022, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 20 391 diváků. (18:15:59)
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:9.
    Střely mimo: 2:6.
    Rohy: 3:7.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 6:9.
     
    Zápas mezi Watfordem a Tottenhamem tak nakonec přece jen končí zaslouženou výhrou Spurs a to v těsném poměru – 1:0. Kohouti byli po celé utkání lepším celkem, ačkoliv od 52. minuty přicházely jejich velké šance spíše sporadicky. Sršni se jen tu a tam dostali k protiútoku, Llorise nejvíc zaměstnala rána Kinga zpoza šestnáctky v 55. minutě. Vše důležité nakonec přinesla nastavená minuta s pořadovým číslem 96. Po centru Sona ze standardní situace se hlavou prosadil Davinson Sánchez, jenž svou trefou z bezprostřední blízkosti rozhodl o tom, že tři body poputují do severního Londýna.

    Watford tak propásl možnost odskočit svým soupeřům v boji o záchranu a bude se bát hlavně toho, aby Burnley nevyužilo dva zápasy k dobru, které teď oproti Sršňům má. Přitom na 17. příčku Žluté Armády ztrácí jen dva body.

    Tottenham se ze 7. příčky stěhuje na 5. místo! A to znamená, že průběžně drží vstupenku do evropských pohárů. Už za čtvrt hodiny bude sledovat utkání West Hamu, který hraje na půdě Crystal Palace. Pokud domácí uspějí, nebo zvládnou urvat aspoň bod za remízu, Kladiváři se zpět před Spurs nedostanou.
     
    90+12
    Konec zápasu.
     
    90+12
    Rohový kop už byl jen sladkou tečkou za povedeným utkáním. Krátce po jeho zahrání píská sudí Jones konečně konec zápasu.
     
    90+11
    Watford se se svou akcí daleko nedostal, místo toho si Kohouti ještě jednou budou moci zkusit kop od rohového praporku.
     
    90+11
    Teď už ale vážně nevím, na co rozhodčí Jones čeká, hraje se přes sto minut, což je rozhodně víc, než bylo třeba. Kane a Son Hung-min neudrželi míč u rohového praporku, alespoň faulovali, aby Watford musel rozehrát od své klece.
     
    90+10
    Kohouti se drží na útočné polovině u rohového praporku, kde bojují o to, aby se už odpískal konec utkání, sudí Jones ale ještě duel protahuje.
     
    90+10
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Ken Sema, přichází Cucho Hernández.
     
    90+9
    Spurs mají balon na vlastní půli a nikam nespěchají, Ben Davies skoro líně posílá balon obloukem kupředu a Pierre-Emile Höjbjerg se přesvědčí o tom, že ho soupeři odkopnou do zámezí.
     
    90+9
    Nastavený čas je za námi, musí se hrát ale ještě chvilku kvůli oslavám branky Sáncheze, Kane dostával centr na malé vápno, ale do zakončení se neprobil.
     
    90+8
    Watford se snažil ještě vysunout po levé straně, ale jeho akce dospěla jen k půlící čáře, nyní má míč opět Pierre-Emile Höjbjerg a s rozehrávkou už nespěchá.
     
    90+7
    Další minutu se zásah Sáncheze slavil, takže se moc nehrálo, v další akci jdou ale kupředu opět Spurs, konkrétně Pierre-Emile Höjbjerg.
    90+6. Davinson SÁNCHEZ - 0:1
     
    90+6
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tottenham v 96. minutě otevírá skóre utkání a vede 1:0! Son Hung-min skutečně poslal ostrý střílený centr na malé vápno, kde se na přední tyči vyšrouboval do vzduchu DAVINSON SÁNCHEZ, jenž tvrdou hlavičkou zavrtal balon z bezprostřední blízkosti hluboko do sítě a posílá Kohouty do vedení, tady Bachmann nemohl dělat nic! Možná jsme právě viděli klíčový okamžik celého utkání. Asistence: Son Hung-min.
     
    90+6
    Son Hung-min už je sám u míče a bude podle mě posílat centr na malé vápno, sudí ještě kontroluje postavení dvoučlenné zdi.
     
    90+5
    Kohouti dál obehrávají polovinu protivníka, Son Hung-min byl podkopnut Kuckou na levém křídle. Standardka pro Spurs z nadějné pozice.
     
    90+5
    Bryan Gil poslal lehký oblouček do šestnáctky Watfordu, kde se snažil zakončovat z otočky Davinson Sánchez, jehož pokus však byl hodně nepřesný.
     
    90+4
    Harry Winks vrací balon za sebe na Bena Daviese, který se rozhodl přenést těžiště hry do pravého křídla, kde je Emerson.

    Petr Šatalík

    Branky: 90+6. D. Sánchez (Son Hung-min)

    Karty:   61. Skipp (TOT)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:9.
    Watford FC: D. Bachmann – Masina, Cathcart, Sierralta, Troost-Ekong – Moussa Sissoko (C) – J. King, Louza (90+2. Cleverley), Kucka, Sema (90+10. Cucho Hernández) – Dennis (46. João Pedro).
    Náhradníci: Angelini – Morris, Ngakia, Cleverley, Gosling, Tufan, João Pedro, A. Fletcher, Cucho Hernández.

    Trenér: Claudio Ranieri.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – B. Davies, Dier, D. Sánchez – Reguilón (83. Lo Celso), P.-E. Höjbjerg, Skipp (70. Winks), Emerson – Son Hung-min, Kane, Lucas Moura (90+1. B. Gil).
    Náhradníci: Gollini – Doherty, Rodon, Tanganga, Winks, Lo Celso, Alli, Ndombèlé, B. Gil.

    Trenér: Antonio Conte.

    Rozhodčí: Jones – West, Hopton.

    Diváci: 20 391
    bahis siteleri